Pas urologą kaip pas kunigą, – kiek pasakysi atvirai ir nuoširdžiai, tuo daugiau galės padėti (7451)

Laura BALIUKONIENĖ, laura@ana.lt
Gydytojas urologas Marius Astrauskas
Gydytojas urologas Marius Astrauskas. Zenono Šilinsko nuotr.
Alytaus apskrities S.Kudirkos ligoninėje nuo rugpjūčio dirba naujas gydytojas urologas Marius Astrauskas (30 m.). Iš Kauno atvažiuojantis medikas ne tik konsultuoja pacientus, bet ir ligoninės stacionare jiems atlieka įvairias operacijas. Savo pasirinkimu dirbti regione jaunasis gydytojas neabejojo nuo pat pradžių, teigė čia atradęs plačių galimybių realizuoti save ir išnaudoti įgytus profesinius įgūdžius. Jis sutiko pasidalyti savo lūkesčiais dirbant regiono ligoninėje ir apie pirmąjį darbo Dzūkijos sostinėje įspūdį.

Kodėl pats, būdamas didmiesčio gyventoju, neseniai urologo licenciją vienoje didžiausių šalies gydymo įstaigų įgijusiu gydytoju, nusprendėte darbo ieškoti būtent regione?

Esu kaunietis nuo pat šaknų. Studijavau Kauno medicinos universitete, rezidentūrą baigiau Kauno klinikose, įgijau urologo licenciją. Baiginėdamas rezidentūrą ieškojau sau darbo. Norėjau dirbti Kauno regione, tačiau kartais reikia rinktis vertybes. Mano vertybė yra šeima. Turiu dvi mažas, dvimetę ir keturmetę, dukras. Įvertindamas darbo krūvius, nusprendžiau pasirinkti regioną, nes norisi laiko skirti ir savo šeimai. Žinoma, norisi patenkinti ir savo profesinę karjerą, o Alytuje tam yra visos galimybės.

Šiuo metu yra daug baigusių jaunų gydytojų, taigi, konkurencija Kaune irgi nemaža. Man labai gerą įspūdį paliko praktika internatūros metu Jonavos ligoninėje. Ten – puiki atmosfera, žmonių teigiamas nusiteikimas, bendravimas, nuoširdumas. Pagalvojau, kad mažesnė, kamerinė aplinka leidžia dirbti smagiau ir optimaliai. Tad dėl šių priežasčių ir apsisprendžiau ieškoti darbo regionuose.

Kokį pirmą įspūdį paliko Alytaus apskrities S.Kudirkos ligoninė kaip potenciali Jūsų darbovietė?

Alytaus ligoninė turi aukštą urologijos licencijos lygį. Tai leidžia stacionare atlikti labai platų operacijų spektrą. Man patinka, kad galiu dirbti ne tik ambulatorijoje, bet ir stacionare. Dabar turiu pusę etato ir ten, ir ten. Čia yra geras aprūpinimas instrumentais, nauja technologine įranga. Priemonių čia tikrai netrūksta. Kolektyvas labai draugiškas, malonus.

O kokie Jums pasirodė Dzūkijos žmonės? Ar regionuose pacientai kuo nors skiriasi nuo didmiesčių?

Dzūkijos krašte turiu giminaičių, pas kuriuos retkarčiais atvažiuojame pailsėti. Visuomet esame sutinkami svetingai, žmonės čia  nuoširdūs, visuomet išlydėdavo su lauktuvėmis – grybais, uogomis ir kitais Dzūkijos gamtos turtais.

Aš niekuomet neskirstau žmonių į jokias kategorijas, pagal regionams priskiriamus žmonių būdo bruožus. Tik susidariau įspūdį, kad didmiesčių žmonės labiau skuba, o čia gyvenimas teka lėčiau, tiesiog jie turi daugiau kantrumo, supratingumo. Bent jau kol kas nesusidūriau su kitokiais žmonėmis. Kai lėtesnis tempas, tai ir darbas vyksta kokybiškiau.

Jau tapo įprasta, kad gydytojai dirba net keliose darbo vietose. Ar tokių planų neturite?

Ne, papildomo darbo kol kas neieškau, nes čia jau dirbu visu etatu. Matysiu, jeigu ims stigti pinigų, tada ieškosiu galimybių. Apie užsienį irgi nesvarstau,  šeima, nuolatinis būstas, draugų ratas – kol kas per didelė prabanga viską palikti.

Neįsivaizduoju, kaip po budėjimo, nepailsėjus dar galima kažkur važiuoti dirbti, dar konsultuoti pacientus ar, neduokdie, operuoti.

Sakoma, kad ir šuo kariamas pripranta, taip ir čia. Priprasčiau ir aš, bet labai džiaugiuosi, kad dabar viską spėju, viską galiu susitvarkyti laiku.

Kaip vertinate gydytojų atlyginimų situaciją Lietuvoje?

Žinoma, kad norėtųsi didesnio atlyginimo, kas jo nenorėtų. Darbas turėtų būti organizuojamas konstruktyviai, kad gydytojas turėtų galimybę pakankamai laiko skirti pacientui, įsigilinti į jo rūpesčius, neskubėti. Manau, kad gydytojų darbo krūviai yra per dideli. Jie turėtų būti apibrėžti vienu etatu, už kurį turėtų būti mokamas apibrėžtas adekvatus atlyginimas.

O gal ilgainiui apsispręsite su visa šeima kraustytis gyventi į Alytų?

Kol kas tokios galimybės nesvarstau dėl šeiminių aplinkybių. Mano žmona irgi yra medikė, odontologė. Dirbti ji važinėja į Elektrėnus, tad rytais abu patraukiame į priešingas puses. Tačiau niekada negali žinoti, kaip gyvenime viskas gali pasikeisti.

Manęs daug kas klausia, ar nepabos važinėti, tačiau, jeigu man čia patiks, tai galiu važinėti, juolab kad kelionės laikas ir atstumas man nėra problema. Didmiesčiuose mažesnius atstumus žmonės įveikia per tokį pat laiko tarpą, kurį užtrunku važiuodamas į darbą Alytuje.  

Daugybei jaunų karjerą pradedančių gydytojų regionų ligoninės būna tik tarpinė stotelė siekiant karjeros aukštumų. Ar apie tai pagalvojate ir Jūs?

Urologas yra tarsi šeimos gydytojas, jis turi gerai pažinti savo pacientą, kad galėtų jam padėti. O tai pacientams leidžia prisirišti prie konkretaus gydytojo, juo pasitikėti ir savo sveikatos problemų sprendimą patikėti būtent jam. Jeigu man pavyks to pasiekti, suburti savo pacientų ratą, mane pamils žmonės, kolektyvas, tai tikrai norėčiau čia pasilikti dirbti ir toliau.

Esu pasiruošęs skirti laiko savo pacientams, įsiklausyti į jų problemas, su jais pabendrauti ir juos geriau pažinti. Man ir pačiam dar reikia laiko apsiprasti su aplinka ir žmonėmis. Tikiuosi, kad padėsime vieni kitiems.

Ar tenka susidurti su pacientų nepasitikėjimu jaunu gydytoju dėl jo nedidelės patirties?

Manau, kad jaunais gydytojais kai kurie pacientai nepasitiki be reikalo. Iš tiesų per penkerius metus trunkančią rezidentūrą įgauname pakankamai patirties. Po to gali drąsiai savarankiškai atlikti įvairias operacijas. Aš asmeniškai jau turiu penkerius metus operacinės patirties, esu daręs daugelį urologinių operacijų.

Dėl to, kad šiandien galiu pasitikėti savimi ir kviesti pacientus operaciniam gydymui, esu dėkingas savo mokytojams – Kauno klinikų Urologijos skyriaus gydytojams.

Vis dar tenka sutikti žmonių, kurie galvoja, kad urologas yra vyrų gydytojas. Kaip dažnai su šiuo mitu tenka susidurti Jums?

Dar neteko su tuo susidurti. Ir tai netiesa. Mūsų pacientai dažniausiai vyresnio amžiaus vyrai ir moterys. Jų proporciją galima padalyti pusiau. Prostatos moterys neturi, tačiau likusių organų – šlapimo pūslės, inkstų ir kitų – ligos gali užklupti tiek vyrus, tiek moteris. Ta pačia akmenlige, onkologinėmis ligomis serga ir vyrai, ir moterys.

Tik pastebiu, kad į apžiūrą pas urologą vyrą atėjusios kai kurios moterys jaučiasi nedrąsiai, šiek tiek kuklinasi. Pacientai turėtų suprasti, kad tai tik gydytojo darbas.

Viena ne itin maloniausių akimirkų vyrams – kai į urologą reikia kreiptis dėl juos ištikusių erekcijos sutrikimų gydymo. Ar tiesa, kad vyrai vis dar vengia tai daryti?

Taip, tai vis dar problema. Seksologija yra labai siaura sritis, su kuria mums darbe tenka susidurti. Tokių pacientų ratas nėra didelis. Gydytojui šiuo atveju reikia labai gerų bendravimo įgūdžių, jam svarbu apie pacientą sužinoti viską, kad pacientas su gydytoju būtų atviras.

Kartais pacientai paprašo pokalbio akis į akį, kad negirdėtų slaugytoja. Pas urologą – kaip pas kunigą: kiek pasakysi atvirai ir nuoširdžiai, tuo gydytojas daugiau galės padėti. Labai svarbu išdiferencijuoti, ar tai organinės, ar psichologinės kilmės sutrikimas. Nuo to priklauso ir gydymas.

O erekcinių sutrikimų priežastis gali būti ir stresas, nuovargis, psichologinė įtampa. Labai svarbu, kad šio sutrikimo šalinimo procese antroji pusė būtų supratinga.

Eskaluojama, kad tokio pobūdžio problema ištinka vis jaunesnius vyrus. Kodėl?

Viešose skaitmeninėse erdvėse yra didelis prieinamumas prie lytinį potraukį skatinančių vaizdinių medžiagų. Virtualus lytinis aktas skatina pervertinti savo ir partnerio galimybes. Paskui realybėje seka nusivylimas, o iš to gali išsivystyti ir tam tikri padariniai.

Šlapimo nelaikymas yra dar viena tų problemų, kurią pacientai geriau linkę nutylėti ir laikyti  gėdingu dalyku. Ar yra ko gėdytis?

Tikrai ne. Kuo anksčiau kreipsis, tuo bus galima efektyviau padėti. Vizito metu nustatomas šlapimo nelaikymo tipas ir skiriamas medikamentinis, o neretai prireikia ir operacinio gydymo.

Ką manote apie dažniausią vyrų onkologinį susirgimą – prostatos vėžį?

Viskas priklauso nuo pačių vyrų. Ligai aptikti užtenka paprasto kraujo tyrimo – PSA rodiklio. Dėl jo turėtų kreiptis patys vyrai. Tai ir šeimos gydytojų atsakomybė paskatinti pacientus pasitikrinti. Džiugu, kad Alytaus ligoninėje yra visos galimybės prevencinėms programinėms patikroms dėl prostatos vėžio. Tai leidžia sumažinti neišgydomų ir užleistų ligų skaičių.

Prostatos vėžys šiais laikais iš onkologijos srities – palanki diagnozė dėl gydymo galimybių ir jų pasirinkimo. Be to, išgyvenamumo rodikliai dideli net esant labai pažengusioms ligų stadijoms. Ir gyvenimo kokybė gali būti labai aukšto lygio.

Ar jau turėjote progą iš arčiau susipažinti su Alytumi?

Anksčiau tik pravažiuodavau pro Alytų, dabar su juo tenka susipažinti artimiau. Tačiau dar nespėjau po jį apsižvalgyti, nes po darbo vis stengiuosi iš karto važiuoti namo, pas vaikus. Tačiau jau atradau aplinkkelių, kuriais važiuoju į darbą. Matau, kaip vystosi miestas, jame labai daug statoma naujų namų. Visa miesto infrastruktūra pakankamai patogi.

Kai kurie sako, kad išvažiuoju dirbti į kaimą, tačiau anaiptol čia ne kaimas. Man patinka, kad gyvenu Kauno pakraštyje, link Alytaus pusės, todėl važiuojant į darbą netenka važiuoti per patį Kauną. Į darbą atvažiuoju greičiau nei per valandą. Važiuodamas į Alytų pasiklausau radijo, žinių, ir jau žiūrėk Alytus.

Darbas svečiame mieste, šeima, vaikai. Ar lieka laiko sau, savo pomėgiams?

Taip, laisvalaikiu žaidžiu krepšinį, tenisą, patinka keliauti su šeima, būti gamtoje, pasivažinėti dviračiais. Tačiau didžiąją dalį laisvalaikio leidžiu su savo šeima, nes man tai smagiausia.

    Komentarai


    Palikite savo komentarą

    Ribotas HTML

    • Leidžiamos HTML žymės: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
    • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
    • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.

    Komentaras

    Šiandien jaučiuosi tokia laiminga dėl pagalbos, kurią man davė DR ISIKOLO, susigrąžindamas mano vyrą. Aš vedęs 6 metus ir buvo taip baisu, nes mano vyras mane apgaudinėjo ir siekė skyrybų. Bet kai internete susidūriau su dr. ISIKOLO el. Paštu (isikolosolutionhome@gmail.com), kurį paskelbė ponia, nusprendžiau susisiekti su juo ir paaiškinau jam savo situaciją, tada kreipiausi į jo pagalbą, tačiau didžiausią nuostabą turiu jis man pasakė, kad padės man nagrinėjant bylą, nes nėra problemos be sprendimo, kurį jis padarė, nes aš jo laikiausi. Čia aš švenčiu, nes mano vyras grįžta namo ir jam reikėjo grįžti vos per 48 valandas ir tikrai mėgaujuosi savo santuoka ir kokia puiki šventė. Aš tęsiu liudijimus internete, nes DR ISIKOLO yra tikrai pagalbininkas, kurį Dievas atsiuntė mums padėti. Kodėl gi nesikreipiant į DR ISIKOLO dabar, jei jūsų santykiai gyvenime susiduria su kokiais nors iššūkiais. El. Paštas: isikolosolutionhome@gmail.com Taip pat galite jį pažiūrėti „Whatsapp“ telefonu +2348133261196.

    Komentaras

    Sveiki, noriu pasidalinti savo nuostabia patirtimi su didžiausiu rašytoju dr. Ilekhojie. Mano vyras mane apgaudinėjo, ir kai sužinojau, kad kilo muštynės, dėl kurių jis baigėsi skyrybomis, verkiau ir susirgau, kai internete ieškojau meilės citatų. Mačiau žmones kalbant apie gydytoją Ilekhojie ir jo puikų darbą, kurio byla buvo panašiai kaip mano, jie paliko savo kontaktinę informaciją, susisiekiau su juo ir jis man liepė nesijaudinti, kad po 24 val. jis atšauks skyrybas ir grįš pas mane po to, kai padariau viską, ko jis paprašė, kad padaryčiau didžiausią nuostabą kitos dienos vakare. mano vyras jis atsiklaupė ir maldavo mane priimti jį atgal. Dar kartą ačiū dr. Ilekhojie, kad jūs iš tikrųjų esate mano palaiminimas. susisiekite su gydytoju Ilekhojie per jo el. pašto adresą (gethelp05@gmail.com) arba „Viber“ ir „WhatsApp“ numerį +2348147400259

    Komentaras

    Mano vardas yra Ana Dario, noriu pasakyti didelę padėką vyrui, kuris šiandien slypi už mano šypsenų, kai vėl suvienijo mane ir mano vyrą, kai jis išsiskyrė su manimi, DR ISIKOLO, kuris yra labai galingas rašybos atstovas ir jis sugrąžino mano vyrą pas mane. ir privertė mane maldauti, kad atleisčiau už viską, ką jis man padarė, aš tikrai jo labai pasiilgau ir visada mylėjau. Aš džiaugiuosi, kad turiu jį atgal į mano gyvenimą, ir visi mano dėkingi už dr. ISIKOLO, kad jis man padėjo ir sugrąžino mano vyrą į savo gyvenimą su savo didelėmis galiomis. Aš susisiekiau su juo ir paguldžiau prieš tai. Jis man pasakė, ką daryti, ką aš padariau, ir per 48 valandas mano mielas vyras grįžo pas mane. Mano draugai, kurie išgyvena santuokos ir skyrybų problemas. Aš jus patikinu, kad galite dr. ISIKOLO padėti sugrąžinti savo meilužį į savo gyvenimą. Su juo galite susisiekti: ( isikolosolutionhome@gmail.com ) Taip pat galite jį paleisti „Whatsapp“ numeriu +2348133261196. Aš ir toliau skelbsiu jo vardą internete dėl gero darbo, kurį jis padarė dėl manęs. Jo el. Paštas vėl yra isikolosolutionhome@gmail.com

    Komentaras

    Mano vardas yra Ana Dario, noriu pasakyti didelę padėką vyrui, kuris šiandien slypi už mano šypsenų, kai vėl suvienijo mane ir mano vyrą, kai jis išsiskyrė su manimi, DR ISIKOLO, kuris yra labai galingas rašybos atstovas ir jis sugrąžino mano vyrą pas mane. ir privertė mane maldauti, kad atleisčiau už viską, ką jis man padarė, aš tikrai jo labai pasiilgau ir visada mylėjau. Aš džiaugiuosi, kad turiu jį atgal į mano gyvenimą, ir visi mano dėkingi už dr. ISIKOLO, kad jis man padėjo ir sugrąžino mano vyrą į savo gyvenimą su savo didelėmis galiomis. Aš susisiekiau su juo ir paguldžiau prieš tai. Jis man pasakė, ką daryti, ką aš padariau, ir per 48 valandas mano mielas vyras grįžo pas mane. Mano draugai, kurie išgyvena santuokos ir skyrybų problemas. Aš jus patikinu, kad galite dr. ISIKOLO padėti sugrąžinti savo meilužį į savo gyvenimą. Su juo galite susisiekti: ( isikolosolutionhome@gmail.com ) Taip pat galite jį paleisti „Whatsapp“ numeriu +2348133261196. Aš ir toliau skelbsiu jo vardą internete dėl gero darbo, kurį jis padarė dėl manęs. Jo el. Paštas vėl yra isikolosolutionhome@gmail.com

    Komentaras

    Po 5 metų vedybų su vyru su 2 vaikais mano vyras pradėjo keistai elgtis, išeiti su kitomis moterimis ir demonstravo šaltą meilę. Kelis kartus jis grasino, kad išsiskirs iš manęs, jei išdrįsiu paklausti jo apie jo ryšį su kitomis moterimis, aš buvo visiškai nuniokotas ir susipainiojęs, kol senas mano draugas man papasakojo apie internete burtų keršytoją DR DRIKOLO, kuris meilės burtų galiomis padeda žmonėms, turintiems santykių ir santuokos problemų, iš pradžių suabejojau, ar toks dalykas kada nors egzistuoja, bet nusprendžiau pabandykite, kai aš susisiekiau su juo, jis padėjo man ištarti meilės burtą ir per 48 valandas mano vyras grįžo pas mane ir pradėjo atsiprašyti, dabar jis nustojo eiti su kitomis moterimis ir savo su manimi dėl gero ir tikro. Susisiekite su šia didele meilės rašytoja, jei norite išspręsti jūsų santykių ar santuokos problemą šiandien: ( isikolosolutionhome@gmail.com ) arba tiesiogiai „Whatsapp“ +2348133261196.

    Komentaras

    Gyvenimas gali būti sudėtingas ir patikėk manimi, gyvenimas man suvaidino daugybę triukų, aš niekada netikiu voodoo ar rašybos mintimis, nors esu apie jas perskaičiusi keletą knygų. Ypatingas vyras, vadinamas dr. Ajayi, man įrodo, kad vudu / burtų liejimas yra tikras ir egzistuoja. Mano vardas Sarah ir aš 45 metų su trim vaikais ir mylinčiu vyru. aštuonis gerus mėnesius buvau depresijos būsenoje, nes mano vyras vieną rytą prabudau ir išėjo iš namų su drabužiais be jokio paaiškinimo, laukiau, kol jis grįš namo tą dieną, bet jo niekur nebuvo rasta, paskambinau ir pasakęs, kad jam nebeteko domėtis nei mūsų santuoka, nei vaikais, tai man atvėrė odą ir buvau šokas, nes negaliu atsiminti, kad turėjome kokių nors problemų, vėliau sužinojau, kad jis buvo su kita moterimi, visi kalbėjosi ir pastangos priversti jį grįžti namo buvo nesėkmė, jis elgiasi taip, lyg niekada anksčiau manęs nepažintų. Aš skaičiau kažkokį straipsnį tinklalapyje, kai pamačiau moters, kuri tvirtina, kad „Ajayi“ padėjo jai išspręsti šeimos problemas, parodymus, ir ji nutraukė jo kontaktą. Aš pasirinkau kontaktą ir pranešiau apie rašytoją dr. Ajayi, paaiškinau jam savo problemas, jis pasakė, kad neturėčiau jaudintis, kad viskas bus gerai. Aš tuo abejoju, bet apsisprendžiau tai padaryti. Man buvo liepta atlikti tam tikrus dalykus, kuriuos aš padariau, ar žinai, kad praėjus 3 dienoms po rašybos liejimo ryte išgirdau beldimą į duris, tai buvo mano vyras, stovėjęs lauke, jis sakė nežinąs, ką daro ir net negaliu prisiminti, kiek laiko buvo išvykęs iš namų, labai džiaugiuosi, kad susigrąžinau savo vyrą ir dėkoju rašytojui Ajajui, nes susisiekite su juo, mano gyvenimas praėjo sklandžiai ir noriu, kad žmonės išeitų ten išgyvenu mano ankstesnę būklę, kad turėčiau greitą pagalbą. Todėl dalinuosi savo liudijimais. Taigi, jei jūs išgyvenate dėl kokių nors gyvenimo sunkumų, susisiekite su Dr. Ajayi el. Paštu: drajayi1990@gmail.com arba „Viber Whatsapp“: +2347084887094, ir jums bus malonu, kad tai padarėte.

    Komentaras

    Gyvenimas gali būti sudėtingas ir patikėk manimi, gyvenimas man suvaidino daugybę triukų, aš niekada netikiu voodoo ar rašybos mintimis, nors esu apie jas perskaičiusi keletą knygų. Ypatingas vyras, vadinamas dr. Ajayi, man įrodo, kad vudu / burtų liejimas yra tikras ir egzistuoja. Mano vardas Sarah ir aš 45 metų su trim vaikais ir mylinčiu vyru. aštuonis gerus mėnesius buvau depresijos būsenoje, nes mano vyras vieną rytą prabudau ir išėjo iš namų su drabužiais be jokio paaiškinimo, laukiau, kol jis grįš namo tą dieną, bet jo niekur nebuvo rasta, paskambinau ir pasakęs, kad jam nebeteko domėtis nei mūsų santuoka, nei vaikais, tai man atvėrė odą ir buvau šokas, nes negaliu atsiminti, kad turėjome kokių nors problemų, vėliau sužinojau, kad jis buvo su kita moterimi, visi kalbėjosi ir pastangos priversti jį grįžti namo buvo nesėkmė, jis elgiasi taip, lyg niekada anksčiau manęs nepažintų. Aš skaičiau kažkokį straipsnį tinklalapyje, kai pamačiau moters, kuri tvirtina, kad „Ajayi“ padėjo jai išspręsti šeimos problemas, parodymus, ir ji nutraukė jo kontaktą. Aš pasirinkau kontaktą ir pranešiau apie rašytoją dr. Ajayi, paaiškinau jam savo problemas, jis pasakė, kad neturėčiau jaudintis, kad viskas bus gerai. Aš tuo abejoju, bet apsisprendžiau tai padaryti. Man buvo liepta atlikti tam tikrus dalykus, kuriuos aš padariau, ar žinai, kad praėjus 3 dienoms po rašybos liejimo ryte išgirdau beldimą į duris, tai buvo mano vyras, stovėjęs lauke, jis sakė nežinąs, ką daro ir net negaliu prisiminti, kiek laiko buvo išvykęs iš namų, labai džiaugiuosi, kad susigrąžinau savo vyrą ir dėkoju rašytojui Ajajui, nes susisiekite su juo, mano gyvenimas praėjo sklandžiai ir noriu, kad žmonės išeitų ten išgyvenu mano ankstesnę būklę, kad turėčiau greitą pagalbą. Todėl dalinuosi savo liudijimais. Taigi, jei jūs išgyvenate dėl kokių nors gyvenimo sunkumų, susisiekite su Dr. Ajayi el. Paštu: drajayi1990@gmail.com arba „Viber Whatsapp“: +2347084887094, ir jums bus malonu, kad tai padarėte.

    Komentaras

    Aš esu apimta džiaugsmo dėka dr. Ilekhojie. Mano vyras paliko mane pas kitą moterį po kelerių metų ir aš buvau labai nuniokotas, nes niekada jam nieko blogo nepadariau, likau su dviem vaikais ir darbu, kuris mažai uždirba. Aš beveik pasidaviau, kol pamačiau internete parodymus apie gydytoją Ilekhojie ir nusprendžiau su juo susisiekti. Aš jam paaiškinau savo problemą ir jis patikino, kad po 24 val. Pamatysiu teigiamą rezultatą, tačiau netikėtai mano vyras grįžo kitą dieną po burtų maldavimo man atleisti ir pažadėjo niekada neišvykti. Mano vyras grįžo jau 6 mėnesius ir niekada neturėjome jokių problemų, džiaugiuosi, kad neabejojau gydytoju Ilekhojie, nes jis tikrai gali išspręsti bet kokias problemas. Taip pat galite susisiekti su juo dėl pagalbos dabar el. Paštu: (gethelp05@gmail.com) ir jo „WhatsApp“ ir „Viber“: +2348147400259

    Komentaras

    Perskaitykite ir susisiekite su gydytoju Sunny, jei jums reikia stiprios meilės burtų, kad išspręstumėte nutrūkusį santykį.
    Kai buvau šešis mėnesius nėščia su savo antruoju vaiku, išsiskyriau su vyru. Nuo tada, kai mūsų vaikas buvo pastojęs, mes nesutarėme ir ginčijomės, ji nebemylėjo jokios meilės ar pasitikėjimo juo, todėl jis mane išsiskyrė. Ir visas šias švilpukus, aš išbandžiau visas skirtingas priemones jam susigrąžinti, taip pat išbandžiau keletą skirtingų stebuklingų ratų savo gyvenamojoje šalyje, tačiau nė viena iš jų negalėjo grąžinti Tomo pas mane. Tik daktaras Sunny garantavo skubų 48 valandų magijos rinkimą ir patikino, kad mano vyras vėl bus su manimi. Rašau norėdamas padėkoti ir padėkoti už pažadų laikymąsi ir už tai, kad panaudojote gabias ir dideles jėgas, kad sugrąžintumėte jį namo. Man buvo malonu žinoti, kad jūs specializuojatės meilužių sujungime. Ačiū, pone, kad padėjote man blogiausiais gyvenimo laikais, kad buvau toks puikus magijos magas ir kad jis man suteikė meilės magiją, kuri man tiek santuokos metu atnešė tiek džiaugsmo. Mano vyras grįžo ir pažadu niekada daugiau manęs nepalikti. Jei abejojate jo galimybėmis, patikėkite. Jūs turėtumėte turėti galimybę. Tai atsiperka taip, kaip net negalėjote įsivaizduoti. Jei šiuo metu esate stipresnis ir jums reikalinga tvirta ir skubi meilės meilė, kad sugrąžintumėte maloniai susisiekusį daktarą Sunny, dabar vienintelis atsakymas yra atkurti nutrūkusius santykius ar santuoką. drsunnydsolution1@gmail.com arba „Whatsapp jam“ telefonu +2349030731985. Ačiū.

    Komentaras

    Veiksmingas galingas meilės rašybos būdas susigrąžinti savo buvusį meilužį dabar, patikrinkite dr. Isikolo.
    Aš ką tik patyriau dr. Isikolo meilės rašybos stebuklus, kurie buvo paplitę internete ir visame pasaulyje. Kaip jis nuostabiai padėjo žmonėms visame pasaulyje atkurti santuoką ir susigrąžinti įsimylėjėlius, taip pat padėjo laimėti loterijoje. Aš susisiekiau su juo po daugybės įvairių žmonių liudijimų, kaip jis padeda sugrąžinti buvusį meilužį, papasakojau jam apie savo vyrą, kuris mane apleido maždaug prieš 8 mėnesius ir paliko namus su viskuo, ką turėjau. Dr Isikolo liepė man tik tris kartus šypsotis ir ramiai susitvarkyti tik per 48 valandas. Po antrosios dienos man paskambino Anthony, aš buvau tiesiog šokiruota, pasirinkau skambutį ir negalėjau patikėti savo ausimis, jis buvo tikrai maldauju, kad aš jam atleisčiau ir pažadėjau telefonu. Jis grįžo namo ir taip pat gavo man naują automobilį, skirtą tik jam, kad įrodytų savo meilę man. Buvau tokia laiminga, paskambinau dr. Isikolo ir padėkojau jam, jis liepė man tik pasidalyti geromis naujienomis visame pasaulyje. Na, jei jums reikalingas efektyvus ir tikras burtų taškas bet kuriai jūsų gyvenimo problemai, galite susisiekti su dr. Isikolo jo el. Pašto adresu: isikolosolutionhome@gmail.com Taip pat galite pažiūrėti jį „Whatsapp“ telefonu +2348133261196.

    Komentaras

    Veiksmingas galingas meilės rašybos būdas susigrąžinti savo buvusį meilužį dabar, patikrinkite dr. Isikolo.
    Aš ką tik patyriau dr. Isikolo meilės rašybos stebuklus, kurie buvo paplitę internete ir visame pasaulyje. Kaip jis nuostabiai padėjo žmonėms visame pasaulyje atkurti santuoką ir susigrąžinti įsimylėjėlius, taip pat padėjo laimėti loterijoje. Aš susisiekiau su juo po daugybės įvairių žmonių liudijimų, kaip jis padeda sugrąžinti buvusį meilužį, papasakojau jam apie savo vyrą, kuris mane apleido maždaug prieš 8 mėnesius ir paliko namus su viskuo, ką turėjau. Dr Isikolo liepė man tik tris kartus šypsotis ir ramiai susitvarkyti tik per 48 valandas. Po antrosios dienos man paskambino Anthony, aš buvau tiesiog šokiruota, pasirinkau skambutį ir negalėjau patikėti savo ausimis, jis buvo tikrai maldauju, kad aš jam atleisčiau ir pažadėjau telefonu. Jis grįžo namo ir taip pat gavo man naują automobilį, skirtą tik jam, kad įrodytų savo meilę man. Buvau tokia laiminga, paskambinau dr. Isikolo ir padėkojau jam, jis liepė man tik pasidalyti geromis naujienomis visame pasaulyje. Na, jei jums reikalingas efektyvus ir tikras burtų taškas bet kuriai jūsų gyvenimo problemai, galite susisiekti su dr. Isikolo jo el. Pašto adresu: isikolosolutionhome@gmail.com Taip pat galite pažiūrėti jį „Whatsapp“ telefonu +2348133261196.

    Komentaras

    Kiekvieną dieną, kai mes atsibundame iš miego, mes susiduriame su vienais ar kitais iššūkiais ir šiame pasaulyje jie yra geri ir blogi žmonės, o aš susidūriau su gerais, blogais ir negražiais. Mane skaudžiai skaudėjo 10 mėnesių, nes mano vyras paliko mane ir mūsų 5 metų sūnus sakė, kad nori skyrybų. Visa tai prasidėjo praėjus mėnesiui po to, kai jis susitiko su viena iš savo buvusių merginų draugų vakarėlyje, kuriame dalyvavome, aš paprašiau vyro nepalikti mūsų, bet jis buvo nemandagus, man buvo keista, kad ieškojau pagalbos iš įvairių šaltinių, nuoširdžiai praradau sukčiams apie 6000 eurų, nes ieškojau pagalbos santuokai išsaugoti ir net praradau viltį turėti savo šeimą atgal. Lemtingą šeštadienį aš išgyvenau skyrybų forumą, kai perskaičiau moters pasakojimą, kurioje aprašoma, kaip galingas rašybos rašytojas, vadinamas dr. Ajayi, padėjo jai atkurti taiką ir meilę savo namuose, džiaugėsi savo liudijimais ir krito Rašytojo kontaktas, aš jo kontaktą paėmiau skeptiškai, tačiau norėjau, kad mano šeima vėl susigyventų, todėl nusprendžiu pabandyti daktarą Ajayi pabandyti. Paskambinau jam per jo numerį ir paaiškinau jam savo situaciją. Jis paprašė kai kurių detalių, kurias aš davė jam, man liepė nesijaudinti ir davė keletą nurodymų, kuriais reikia vadovautis. Mano nuostabai, praėjus 7 dienoms po burtų, mano vyras grįžo namo ir sakė niekada nežinąs, ką daro, ir paprašė manęs jį atleisti, dėka didžiojo rašytojo dr. Ajay, mano vyras grįžta namo, jei turite panašią patirtį kaip mano ar turite kokių nors santuokinių problemų susisiekite su dr. Ajayi el. paštu: drajayi1990@gmail.com arba parašykite Viber / WhatsApp numeriu: +2347084887094.

    Komentaras

    Aš esu nuostabus su dr. ISIKOLO DARBAIS
    Aš esu iš tų žmonių, kurie sakė: „Aš niekada neskambinsiu psichikui, magui ar pan.“, Kad padėtų man su savo problemomis - mažiausiai dėl mano meilės problemų, bet aš pasiekiau tašką, kuriame žinojau, kad man reikia tam tikrų patarimų, ir aš taip džiaugiuosi, kad radau šį vyrą, vadinamą DR ISIKOLO. Kai beveik netekau Dovydo vienoje iš kvailų muštynių (jis išsiskyrė su manimi), maniau, kad praradau viską. Aš visą dieną verkiu ir galvoju, kad jis daugiau niekada nebegrįš pas mane. Aš perskaičiau tiek daug liudijimų apie DR ISIKOLO meilės burtai, kaip jis padeda sugrąžinti buvusį meilužį. Aš greitai jam išsiunčiu el. Laišką ir per 48 valandas susigrąžinu savo vyrą su meile. O kai man buvo beviltiška, jis nepasinaudojo manimi. Jūs atlikote labai gerą paslaugą žmogui, kuriam to tikrai reikia. Aš nežinau, kaip tu tai padarei ar kaip ši magija veikia, bet viskas, ką žinau, yra, ji veikia! Davidas, mano vyras ir aš, laimingai grįžome kartu, ir aš visada būsiu dėkingas DR ISIKOLO el. Paštu jam už bet kokią pagalbą. Labai pajėgus ir patikimas pagalbos el. Paštas: (isikolosolutionhome@gmail.com). Taip pat galite Whatsapp jį naudoti +2348133261196.

    Komentaras

    Su vyru dabar esame vedę maždaug 8 metus. Mes laimingai vedėme sūnų. Prieš 6 mėnesius pradėjau pastebėti keistą jo elgesį ir po kelių savaičių sužinojau, kad mano vyras ką nors mato. Jis pradėjo grįžti namo vėlai iš darbo, vargu ar daugiau rūpinosi manimi ar vaikais. Kartais jis išeina ir net negrįžta namo maždaug 2-3 dienas. Aš padariau viską, ką galėjau, kad ištaisyčiau šią problemą, bet viską be reikalo. Aš labai jaudinausi ir man reikėjo pagalbos. Vieną dieną naršydamas internete, aptikau svetainę, kurioje buvo siūloma, kad daktaras AJAYI galėtų padėti išspręsti mano santuokines problemas, atkurti nutrintus santykius ir panašiai. Taigi, jaučiau, kad turėčiau jam pabandyti. Aš susisiekiau su juo ir jis padarė man rašybą. Po dviejų dienų mano vyras priėjo prie manęs ir atsiprašė už padarytas klaidas ir pažadėjo niekada to nedaryti daugiau. Nuo to laiko viskas grįžo į normalią padėtį. Mano šeima vėl gyvena laimingai kartu. Ačiū daktarui AJAYI. Jei jums reikia rašybos keitiklio, galinčio ištarti rašybą, kuri iš tikrųjų veikia, siūlau susisiekti su juo. Jis tavęs nenuvils.

    Skambinkite ir „Whatsapp“: +2347084887094
    viber: +2347084887094
    Paštas: drajayi1990@gmail.com

    Komentaras

    Su vyru dabar esame vedę maždaug 8 metus. Mes laimingai vedėme sūnų. Prieš 6 mėnesius pradėjau pastebėti keistą jo elgesį ir po kelių savaičių sužinojau, kad mano vyras ką nors mato. Jis pradėjo grįžti namo vėlai iš darbo, vargu ar daugiau rūpinosi manimi ar vaikais. Kartais jis išeina ir net negrįžta namo maždaug 2-3 dienas. Aš padariau viską, ką galėjau, kad ištaisyčiau šią problemą, bet viską be reikalo. Aš labai jaudinausi ir man reikėjo pagalbos. Vieną dieną naršydamas internete, aptikau svetainę, kurioje buvo siūloma, kad daktaras AJAYI galėtų padėti išspręsti mano santuokines problemas, atkurti nutrintus santykius ir panašiai. Taigi, jaučiau, kad turėčiau jam pabandyti. Aš susisiekiau su juo ir jis padarė man rašybą. Po dviejų dienų mano vyras priėjo prie manęs ir atsiprašė už padarytas klaidas ir pažadėjo niekada to nedaryti daugiau. Nuo to laiko viskas grįžo į normalią padėtį. Mano šeima vėl gyvena laimingai kartu. Ačiū daktarui AJAYI. Jei jums reikia rašybos keitiklio, galinčio ištarti rašybą, kuri iš tikrųjų veikia, siūlau susisiekti su juo. Jis tavęs nenuvils.

    Skambinkite ir „Whatsapp“: +2347084887094
    viber: +2347084887094
    Paštas: drajayi1990@gmail.com

    Komentaras

    Gyvenimas kartais būna paslaptingas, ypač kai meilužis palieka tave kažkam, lyg tu nesi pakankamai geras, dėl emocinės traumos tai pradėjo atspindėti mano darbą, nes mano viršininkas nesuskaičiuojamai daug kartų skundėsi, kad vėluoju į darbą ir nebūčiau efektyvus bei punktualus. kaip buvau anksčiau. Mano buvę ir aš palaikome santykius daugiau nei 7 metus. akivaizdžiausia dalis yra tai, kad mes dirbame toje pačioje vietoje, todėl aš jį matau visą laiką. Nepakenčiau, kai pamačiau buvusį mylintį ką nors kitą, aš kreipiausi į gydytoją Ilekhojie, kad jis grąžintų jį pas mane ir priverstų kitą merginą dingti. Dr Ilekhojie yra labai galingas žmogus, kuris gali padėti. Mano darbe buvęs viršininkas pastebėjo, kad aš ir mano sutuoktinė grįžome kartu nuo to, kai aš perėjau prie įprastos laimingos. Akivaizdu, kad nutiko kažkas gero. Mano bosas dr. Ilekhojies susitaikė, kad jos išsiskyręs vyras sugrįžtų po trijų dienų. Išsaugokite savo santuoką šiandien, naudodamiesi dr Ilekhojies susitaikymo burtu.

    Čia yra jo mano kontaktas:
    „WhatsApp“ jam: (+2348147400259)
    Siųsti man el. Laišką šiuo adresu: (gethelp05@gmail.com)

    Komentaras

    Perskaitykite ir taip pat susisiekite su DR ISIKOLO, jei jums reikia galingo meilės rašybos, kad sutvarkytumėte nutrūkusį santykį.
    Aš su vyru išsiskyriau, kai buvau šešis mėnesius nėščia su savo antruoju vaiku. Mes nesvajojome ir ginčijomės nuo pat pirmojo vaiko gimimo dienos, nebeturime nei meilės, nei pasitikėjimo juo, todėl jis mane išsiskyrė. Ir visas šias ydas, aš bandžiau visomis skirtingomis priemonėmis susigrąžinti jį, aš taip pat išbandžiau keletą skirtingų burtų ratukų čia, JAV, bet nė viena iš jų negalėjo sugrąžinti Ričardo pas mane. Tik DR ISIKOLO garantavo man skubų 48 valandų rašybos metimą ir jis patikino, kad mano vyras vėl bus su manimi. Aš rašau norėdamas padėkoti ir nuoširdžiai dėkoti už pažadų laikymąsi ir už tai, kad panaudojote savo gabias ir dideles galias, kad sugrąžintumėte jį į namus. Man buvo malonu žinoti, kad jūs specializuojatės vėl suvienyti mėgėjus. Ačiū jums, pone, kad padėjote man blogiausiais gyvenimo laikais, buvau toks puikus rašybos rašytojas ir už tai, kad davėte meilės burtą, kuris man suteikė tiek džiaugsmo mano santuokoje. Mano vyras grįžo ir pažada niekada daugiau manęs nepalikti. Jei abejojate jo galimybėmis, pasitikėkite manimi. Turėtumėte rizikuoti. Tai atsiperka tokiu būdu, kokio net negalėjote įsivaizduoti. Jei esate jų dabar ir jums reikalingas galingas ir skubus meilės romanas, kad sugrąžintumėte buvusį malonų kontaktą su dr. ISIKOLO, jis yra vienintelis atsakymas atkurti jūsų nutrūkusius santykius ar santuoką. ( isikolosolutionhome@gmail.com ) Taip pat galite Whatsapp/Viber jį pranešti telefonu +2348133261196.

    Komentaras

    Aš pažadėjau išsakyti savo liudijimus visame pasaulyje, kai mano vyras grįš pas mane ir mano vyras atvyko taip, kaip man sakė gydytojas Isikolo, kai jis man padėjo. Aš priėmiau teisingą kontaktą su gydytoju Isikolo, kuris yra puikus rašybos rašytojas, galintis padėti išspręsti jūsų problemas. Mano vyras paliko mane kentėti ir aš niekada netikėjau, kad jis vėl grįš pas mane, bet kai susisiekiau su gydytoju Isikolo, jis patikino, kad mano vyras grįš dar kartą. jis pateikė man sąrašą daiktų, kuriuos reikia nusipirkti, bet negalėjau jų gauti savo šalyje, todėl aš jam nusiunčiau pinigus, jis nupirko daiktus ir paruošė tobulą meilės burtą. Mano vyras grįžo pas mane per 48 valandas, prašydamas atleidimo. Tai yra tokia tikra ir tikra. Buvau tokia nustebusi, kad burtai suveikė taip, kaip jis man liepė. Tai nuostabu ir noriu, kad jūs patikėtumėte, nes gydytojas Isikolo yra toks tikras, todėl raginu susisiekti su juo dabar jo el. Laiške, kad jis taip pat galėtų padėti jums taip, kaip jis man padėjo. el. paštas yra (isikolosolutionhome@gmail.com) Taip pat galite jį pažiūrėti „Whatsapp“ telefonu +2348133261196.

    Komentaras

    Aš pažadėjau išsakyti savo liudijimus visame pasaulyje, kai mano vyras grįš pas mane ir mano vyras atvyko taip, kaip man sakė gydytojas Isikolo, kai jis man padėjo. Aš priėmiau teisingą kontaktą su gydytoju Isikolo, kuris yra puikus rašybos rašytojas, galintis padėti išspręsti jūsų problemas. Mano vyras paliko mane kentėti ir aš niekada netikėjau, kad jis vėl grįš pas mane, bet kai susisiekiau su gydytoju Isikolo, jis patikino, kad mano vyras grįš dar kartą. jis pateikė man sąrašą daiktų, kuriuos reikia nusipirkti, bet negalėjau jų gauti savo šalyje, todėl aš jam nusiunčiau pinigus, jis nupirko daiktus ir paruošė tobulą meilės burtą. Mano vyras grįžo pas mane per 48 valandas, prašydamas atleidimo. Tai yra tokia tikra ir tikra. Buvau tokia nustebusi, kad burtai suveikė taip, kaip jis man liepė. Tai nuostabu ir noriu, kad jūs patikėtumėte, nes gydytojas Isikolo yra toks tikras, todėl raginu susisiekti su juo dabar jo el. Laiške, kad jis taip pat galėtų padėti jums taip, kaip jis man padėjo. el. paštas yra (isikolosolutionhome@gmail.com) Taip pat galite jį pažiūrėti „Whatsapp“ telefonu +2348133261196.

    Komentaras

    Gyvenimas kartais būna paslaptingas, ypač kai meilužis palieka tave kažkam, lyg tu nesi pakankamai geras, dėl emocinės traumos tai pradėjo atspindėti mano darbą, nes mano viršininkas nesuskaičiuojamai daug kartų skundėsi, kad vėluoju į darbą ir nebūčiau efektyvus bei punktualus. kaip buvau anksčiau. Mano buvę ir aš palaikome santykius daugiau nei 7 metus. akivaizdžiausia dalis yra tai, kad mes dirbame toje pačioje vietoje, todėl aš jį matau visą laiką. Nepakenčiau, kai pamačiau buvusį mylintį ką nors kitą, aš kreipiausi į gydytoją Ilekhojie, kad jis grąžintų jį pas mane ir priverstų kitą merginą dingti. Dr Ilekhojie yra labai galingas žmogus, galintis padėti. Mano darbe buvęs viršininkas pastebėjo, kad aš ir mano sutuoktinė grįžome kartu nuo to, kai aš perėjau prie įprastos laimingos. Akivaizdu, kad nutiko kažkas gero. Mano boso dr. Ilekhojieso susitaikymo burtai, kad jos skyrybų vyras grįžtų po trijų dienų. Išsaugokite savo santuoką šiandien naudodamiesi dr. Ilekhojieso susitaikymo burtu.

    Štai jo mano kontaktas:
    WhatsApp me“: (+2348147400259)
    Siųsti man el. Laišką šiuo adresu: (gethelp05@gmail.com).

Kiti straipsniai