Pas urologą kaip pas kunigą, – kiek pasakysi atvirai ir nuoširdžiai, tuo daugiau galės padėti (7451)

Laura BALIUKONIENĖ, laura@ana.lt
Gydytojas urologas Marius Astrauskas
Gydytojas urologas Marius Astrauskas. Zenono Šilinsko nuotr.
Alytaus apskrities S.Kudirkos ligoninėje nuo rugpjūčio dirba naujas gydytojas urologas Marius Astrauskas (30 m.). Iš Kauno atvažiuojantis medikas ne tik konsultuoja pacientus, bet ir ligoninės stacionare jiems atlieka įvairias operacijas. Savo pasirinkimu dirbti regione jaunasis gydytojas neabejojo nuo pat pradžių, teigė čia atradęs plačių galimybių realizuoti save ir išnaudoti įgytus profesinius įgūdžius. Jis sutiko pasidalyti savo lūkesčiais dirbant regiono ligoninėje ir apie pirmąjį darbo Dzūkijos sostinėje įspūdį.

Kodėl pats, būdamas didmiesčio gyventoju, neseniai urologo licenciją vienoje didžiausių šalies gydymo įstaigų įgijusiu gydytoju, nusprendėte darbo ieškoti būtent regione?

Esu kaunietis nuo pat šaknų. Studijavau Kauno medicinos universitete, rezidentūrą baigiau Kauno klinikose, įgijau urologo licenciją. Baiginėdamas rezidentūrą ieškojau sau darbo. Norėjau dirbti Kauno regione, tačiau kartais reikia rinktis vertybes. Mano vertybė yra šeima. Turiu dvi mažas, dvimetę ir keturmetę, dukras. Įvertindamas darbo krūvius, nusprendžiau pasirinkti regioną, nes norisi laiko skirti ir savo šeimai. Žinoma, norisi patenkinti ir savo profesinę karjerą, o Alytuje tam yra visos galimybės.

Šiuo metu yra daug baigusių jaunų gydytojų, taigi, konkurencija Kaune irgi nemaža. Man labai gerą įspūdį paliko praktika internatūros metu Jonavos ligoninėje. Ten – puiki atmosfera, žmonių teigiamas nusiteikimas, bendravimas, nuoširdumas. Pagalvojau, kad mažesnė, kamerinė aplinka leidžia dirbti smagiau ir optimaliai. Tad dėl šių priežasčių ir apsisprendžiau ieškoti darbo regionuose.

Kokį pirmą įspūdį paliko Alytaus apskrities S.Kudirkos ligoninė kaip potenciali Jūsų darbovietė?

Alytaus ligoninė turi aukštą urologijos licencijos lygį. Tai leidžia stacionare atlikti labai platų operacijų spektrą. Man patinka, kad galiu dirbti ne tik ambulatorijoje, bet ir stacionare. Dabar turiu pusę etato ir ten, ir ten. Čia yra geras aprūpinimas instrumentais, nauja technologine įranga. Priemonių čia tikrai netrūksta. Kolektyvas labai draugiškas, malonus.

O kokie Jums pasirodė Dzūkijos žmonės? Ar regionuose pacientai kuo nors skiriasi nuo didmiesčių?

Dzūkijos krašte turiu giminaičių, pas kuriuos retkarčiais atvažiuojame pailsėti. Visuomet esame sutinkami svetingai, žmonės čia  nuoširdūs, visuomet išlydėdavo su lauktuvėmis – grybais, uogomis ir kitais Dzūkijos gamtos turtais.

Aš niekuomet neskirstau žmonių į jokias kategorijas, pagal regionams priskiriamus žmonių būdo bruožus. Tik susidariau įspūdį, kad didmiesčių žmonės labiau skuba, o čia gyvenimas teka lėčiau, tiesiog jie turi daugiau kantrumo, supratingumo. Bent jau kol kas nesusidūriau su kitokiais žmonėmis. Kai lėtesnis tempas, tai ir darbas vyksta kokybiškiau.

Jau tapo įprasta, kad gydytojai dirba net keliose darbo vietose. Ar tokių planų neturite?

Ne, papildomo darbo kol kas neieškau, nes čia jau dirbu visu etatu. Matysiu, jeigu ims stigti pinigų, tada ieškosiu galimybių. Apie užsienį irgi nesvarstau,  šeima, nuolatinis būstas, draugų ratas – kol kas per didelė prabanga viską palikti.

Neįsivaizduoju, kaip po budėjimo, nepailsėjus dar galima kažkur važiuoti dirbti, dar konsultuoti pacientus ar, neduokdie, operuoti.

Sakoma, kad ir šuo kariamas pripranta, taip ir čia. Priprasčiau ir aš, bet labai džiaugiuosi, kad dabar viską spėju, viską galiu susitvarkyti laiku.

Kaip vertinate gydytojų atlyginimų situaciją Lietuvoje?

Žinoma, kad norėtųsi didesnio atlyginimo, kas jo nenorėtų. Darbas turėtų būti organizuojamas konstruktyviai, kad gydytojas turėtų galimybę pakankamai laiko skirti pacientui, įsigilinti į jo rūpesčius, neskubėti. Manau, kad gydytojų darbo krūviai yra per dideli. Jie turėtų būti apibrėžti vienu etatu, už kurį turėtų būti mokamas apibrėžtas adekvatus atlyginimas.

O gal ilgainiui apsispręsite su visa šeima kraustytis gyventi į Alytų?

Kol kas tokios galimybės nesvarstau dėl šeiminių aplinkybių. Mano žmona irgi yra medikė, odontologė. Dirbti ji važinėja į Elektrėnus, tad rytais abu patraukiame į priešingas puses. Tačiau niekada negali žinoti, kaip gyvenime viskas gali pasikeisti.

Manęs daug kas klausia, ar nepabos važinėti, tačiau, jeigu man čia patiks, tai galiu važinėti, juolab kad kelionės laikas ir atstumas man nėra problema. Didmiesčiuose mažesnius atstumus žmonės įveikia per tokį pat laiko tarpą, kurį užtrunku važiuodamas į darbą Alytuje.  

Daugybei jaunų karjerą pradedančių gydytojų regionų ligoninės būna tik tarpinė stotelė siekiant karjeros aukštumų. Ar apie tai pagalvojate ir Jūs?

Urologas yra tarsi šeimos gydytojas, jis turi gerai pažinti savo pacientą, kad galėtų jam padėti. O tai pacientams leidžia prisirišti prie konkretaus gydytojo, juo pasitikėti ir savo sveikatos problemų sprendimą patikėti būtent jam. Jeigu man pavyks to pasiekti, suburti savo pacientų ratą, mane pamils žmonės, kolektyvas, tai tikrai norėčiau čia pasilikti dirbti ir toliau.

Esu pasiruošęs skirti laiko savo pacientams, įsiklausyti į jų problemas, su jais pabendrauti ir juos geriau pažinti. Man ir pačiam dar reikia laiko apsiprasti su aplinka ir žmonėmis. Tikiuosi, kad padėsime vieni kitiems.

Ar tenka susidurti su pacientų nepasitikėjimu jaunu gydytoju dėl jo nedidelės patirties?

Manau, kad jaunais gydytojais kai kurie pacientai nepasitiki be reikalo. Iš tiesų per penkerius metus trunkančią rezidentūrą įgauname pakankamai patirties. Po to gali drąsiai savarankiškai atlikti įvairias operacijas. Aš asmeniškai jau turiu penkerius metus operacinės patirties, esu daręs daugelį urologinių operacijų.

Dėl to, kad šiandien galiu pasitikėti savimi ir kviesti pacientus operaciniam gydymui, esu dėkingas savo mokytojams – Kauno klinikų Urologijos skyriaus gydytojams.

Vis dar tenka sutikti žmonių, kurie galvoja, kad urologas yra vyrų gydytojas. Kaip dažnai su šiuo mitu tenka susidurti Jums?

Dar neteko su tuo susidurti. Ir tai netiesa. Mūsų pacientai dažniausiai vyresnio amžiaus vyrai ir moterys. Jų proporciją galima padalyti pusiau. Prostatos moterys neturi, tačiau likusių organų – šlapimo pūslės, inkstų ir kitų – ligos gali užklupti tiek vyrus, tiek moteris. Ta pačia akmenlige, onkologinėmis ligomis serga ir vyrai, ir moterys.

Tik pastebiu, kad į apžiūrą pas urologą vyrą atėjusios kai kurios moterys jaučiasi nedrąsiai, šiek tiek kuklinasi. Pacientai turėtų suprasti, kad tai tik gydytojo darbas.

Viena ne itin maloniausių akimirkų vyrams – kai į urologą reikia kreiptis dėl juos ištikusių erekcijos sutrikimų gydymo. Ar tiesa, kad vyrai vis dar vengia tai daryti?

Taip, tai vis dar problema. Seksologija yra labai siaura sritis, su kuria mums darbe tenka susidurti. Tokių pacientų ratas nėra didelis. Gydytojui šiuo atveju reikia labai gerų bendravimo įgūdžių, jam svarbu apie pacientą sužinoti viską, kad pacientas su gydytoju būtų atviras.

Kartais pacientai paprašo pokalbio akis į akį, kad negirdėtų slaugytoja. Pas urologą – kaip pas kunigą: kiek pasakysi atvirai ir nuoširdžiai, tuo gydytojas daugiau galės padėti. Labai svarbu išdiferencijuoti, ar tai organinės, ar psichologinės kilmės sutrikimas. Nuo to priklauso ir gydymas.

O erekcinių sutrikimų priežastis gali būti ir stresas, nuovargis, psichologinė įtampa. Labai svarbu, kad šio sutrikimo šalinimo procese antroji pusė būtų supratinga.

Eskaluojama, kad tokio pobūdžio problema ištinka vis jaunesnius vyrus. Kodėl?

Viešose skaitmeninėse erdvėse yra didelis prieinamumas prie lytinį potraukį skatinančių vaizdinių medžiagų. Virtualus lytinis aktas skatina pervertinti savo ir partnerio galimybes. Paskui realybėje seka nusivylimas, o iš to gali išsivystyti ir tam tikri padariniai.

Šlapimo nelaikymas yra dar viena tų problemų, kurią pacientai geriau linkę nutylėti ir laikyti  gėdingu dalyku. Ar yra ko gėdytis?

Tikrai ne. Kuo anksčiau kreipsis, tuo bus galima efektyviau padėti. Vizito metu nustatomas šlapimo nelaikymo tipas ir skiriamas medikamentinis, o neretai prireikia ir operacinio gydymo.

Ką manote apie dažniausią vyrų onkologinį susirgimą – prostatos vėžį?

Viskas priklauso nuo pačių vyrų. Ligai aptikti užtenka paprasto kraujo tyrimo – PSA rodiklio. Dėl jo turėtų kreiptis patys vyrai. Tai ir šeimos gydytojų atsakomybė paskatinti pacientus pasitikrinti. Džiugu, kad Alytaus ligoninėje yra visos galimybės prevencinėms programinėms patikroms dėl prostatos vėžio. Tai leidžia sumažinti neišgydomų ir užleistų ligų skaičių.

Prostatos vėžys šiais laikais iš onkologijos srities – palanki diagnozė dėl gydymo galimybių ir jų pasirinkimo. Be to, išgyvenamumo rodikliai dideli net esant labai pažengusioms ligų stadijoms. Ir gyvenimo kokybė gali būti labai aukšto lygio.

Ar jau turėjote progą iš arčiau susipažinti su Alytumi?

Anksčiau tik pravažiuodavau pro Alytų, dabar su juo tenka susipažinti artimiau. Tačiau dar nespėjau po jį apsižvalgyti, nes po darbo vis stengiuosi iš karto važiuoti namo, pas vaikus. Tačiau jau atradau aplinkkelių, kuriais važiuoju į darbą. Matau, kaip vystosi miestas, jame labai daug statoma naujų namų. Visa miesto infrastruktūra pakankamai patogi.

Kai kurie sako, kad išvažiuoju dirbti į kaimą, tačiau anaiptol čia ne kaimas. Man patinka, kad gyvenu Kauno pakraštyje, link Alytaus pusės, todėl važiuojant į darbą netenka važiuoti per patį Kauną. Į darbą atvažiuoju greičiau nei per valandą. Važiuodamas į Alytų pasiklausau radijo, žinių, ir jau žiūrėk Alytus.

Darbas svečiame mieste, šeima, vaikai. Ar lieka laiko sau, savo pomėgiams?

Taip, laisvalaikiu žaidžiu krepšinį, tenisą, patinka keliauti su šeima, būti gamtoje, pasivažinėti dviračiais. Tačiau didžiąją dalį laisvalaikio leidžiu su savo šeima, nes man tai smagiausia.

    Komentarai


    Palikite savo komentarą

    Ribotas HTML

    • Leidžiamos HTML žymės: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
    • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
    • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.

    Komentaras

    Aš nenorėjau skyrybų, nes labai myliu savo vyrą ir nenoriu, kad mano šeima nutrūktų. Įtariau, kad moteris naudojasi savo vyro juodosios magijos rašyba, kad jis negalėtų grįžti į savo šeimą. Ieškojau patarimų, kaip susigrąžinti savo vyrą, ir aptinkau komentarą, kuriame sakoma, kad daktaras Isikolo padėjo jai susigrąžinti savo vyrą po kelių mėnesių pertraukos. Paėmiau gydytojo Isikolo el. Laišką, kuris buvo komentare, ir el. Paštu. jam apie mano problemą, jis man atsakė ir padėjo man susigrąžinti savo vyrą per 48 valandas. Dabar mano vyras vėl su manimi ir jis yra dar labiau mylintis nei anksčiau. Jei norite atkurti savo santykius, apsilankykite šiame el. laiške internete ir patys įsitikinkite, ką jis padarė žmonėms, aš labai džiaugiuosi galėdamas liudyti apie jo gerą darbą. visi nusipelno būti laimingi! Pabandykite jam, jo el. paštas: isikolosolutionhome@gmail.com Taip pat galite kreiptis į „WhatsApp“ jam telefonu +2348133261196.

    Komentaras

    Aš nenorėjau skyrybų, nes labai myliu savo vyrą ir nenoriu, kad mano šeima nutrūktų. Įtariau, kad moteris naudojasi savo vyro juodosios magijos rašyba, kad jis negalėtų grįžti į savo šeimą. Ieškojau patarimų, kaip susigrąžinti savo vyrą, ir aptinkau komentarą, kuriame sakoma, kad daktaras Isikolo padėjo jai susigrąžinti savo vyrą po kelių mėnesių pertraukos. Paėmiau gydytojo Isikolo el. Laišką, kuris buvo komentare, ir el. Paštu. jam apie mano problemą, jis man atsakė ir padėjo man susigrąžinti savo vyrą per 48 valandas. Dabar mano vyras vėl su manimi ir jis yra dar labiau mylintis nei anksčiau. Jei norite atkurti savo santykius, apsilankykite šiame el. laiške internete ir patys įsitikinkite, ką jis padarė žmonėms, aš labai džiaugiuosi galėdamas liudyti apie jo gerą darbą. visi nusipelno būti laimingi! Pabandykite jam, jo el. paštas: isikolosolutionhome@gmail.com Taip pat galite kreiptis į „WhatsApp“ jam telefonu +2348133261196.

    Komentaras

    Aš nenorėjau skyrybų, nes labai myliu savo vyrą ir nenoriu, kad mano šeima nutrūktų. Įtariau, kad moteris naudojasi savo vyro juodosios magijos rašyba, kad jis negalėtų grįžti į savo šeimą. Ieškojau patarimų, kaip susigrąžinti savo vyrą, ir aptinkau komentarą, kuriame sakoma, kad daktaras Isikolo padėjo jai susigrąžinti savo vyrą po kelių mėnesių pertraukos. Paėmiau gydytojo Isikolo el. Laišką, kuris buvo komentare, ir el. Paštu. jam apie mano problemą, jis man atsakė ir padėjo man susigrąžinti savo vyrą per 48 valandas. Dabar mano vyras vėl su manimi ir jis yra dar labiau mylintis nei anksčiau. Jei norite atkurti savo santykius, apsilankykite šiame el. laiške internete ir patys įsitikinkite, ką jis padarė žmonėms, aš labai džiaugiuosi galėdamas liudyti apie jo gerą darbą. visi nusipelno būti laimingi! Pabandykite jam, jo el. paštas: isikolosolutionhome@gmail.com Taip pat galite kreiptis į „WhatsApp“ jam telefonu +2348133261196.

    Komentaras

    Aš džiaugiuosi šiandien galėdamas pasidalyti savo liudijimu su pasauliu. Niekada neįsivaizduoju savęs tai darantis, tačiau esu kupinas džiaugsmo ir noriu, kad kiti turėtų savo pagalbą. Kaip biuro sekretorė pagal profesiją turiu du vaikus su vyru. Mano vyras paliko mane ir mūsų vaikus be jokio paaiškinimo. Jis tiesiog paliko namą, ir aš girdėjau, kad jis mato kitą moterį. Aš visomis išgalėmis bandžiau jį grąžinti namo, tačiau jis elgėsi keistai manęs atžvilgiu ir netgi apleido vaikus. Aš buvau nusivylęs ir nusiaubęs, ieškojau pagalbos iš įvairių pusių, kol pamačiau įrašą apie dr. Ajayi, rašybos žinovą. Kreipiausi į rašytoją, kuris man pasakė, ką daryti. Jis patikino mane, kad jis ištars rašybą ir viskas bus gerai per tris dienas, tačiau buvau skeptiškas ir išsakiau keletą minčių, kol galiausiai vėl susisiekiau su juo, mes kartu ėjome į procesą ir nustebau, kad rašyba suveikė, o mano vyras grįžo namo ir atsiklaupė, kad maldautų atleidimo, bet pirmasis buvo jo netikėtas skambutis, nes mes nesikalbėjome apie 6 mėnesius. Dr. Ajayi yra iš tikrųjų jo žodžių žmogus, jei turite santykių ar dėl kokių nors gyvenimo aspektų susisiekite su rašytoju dr. Ajayi dėl ilgalaikio sprendimo.

    Paštas: drajayi1990@gmail.com
    „WhatsApp“ numeris: +2347084887094

    Komentaras

    Mano vyras paliko mane pas kitą moterį prieš 3 mėnesius ir nuo to laiko mano gyvenimas buvo kupinas skausmo ir širdies plakimo, nes jis buvo mano pirmoji meilė, su kuria praleidau visą gyvenimą. Prieš kelias dienas aš susitinku su viena mano drauge, kuri man pasakė, kad pamatė keletą rašytojo, vadinamo dr. Ilekhojie, liudijimų, kad jis per kelias dienas gali sugrąžinti meilužį. Aš juokais nusijuokiau ir pasakiau, kad nesu suinteresuotas, bet dėl meilės, kurią mano draugas turėjo už mane, ji pasikonsultavo su puikiu rašytoju mano vardu ir, kad mano didžiausia staigmena po 28 valandų buvo mano vyras, pirmą kartą po trijų mėnesių man paskambino, kad jis manęs praleidžia ir kad jam labai gaila kiekvieno privertė mane išgyventi.Jis grįžo pas mane ir dabar esame laimingi kartu. Aš vis dar negaliu tuo patikėti, nes labai neįtikėtina. Ačiū dr. Ilekhojie, kad sugrąžinote mano vyrą ir mano mylimąjį draugą, kuris užtarė mano vardu, bet kuriam, kuriam gali prireikti šio puikaus rašytojo pagalbos, susisiekite el. Pašto adresu: {gethelp05@gmail.com} arba rašykite jį tiesiai ant jo WhatsApp skaičius {+2348147400259}

    Komentaras

    Aš visiškai pasitikėjau dr. Ilekhojie nuo tada, kai kalbėjomės telefonu tuo laikotarpiu, kai mano vyras paliko mane po 11 mūsų santuokos metų. Jis pradėjo susitaikymo burtą ir suteikė man tiek daug patikinimo ir užtikrino, kad jis ketina atnešti mano vyrui atgal į kojas vos per 24 valandas po rašybos liejimo. Aš buvau toks pasitikintis savo darbu ir, kaip jis sakė pradžioje, mano vyras pagaliau vėl grįžta prie manęs, taip, jis grįžo iš visos širdies, meilė, rūpestis, emocijos ir gėlės, ir viskas yra geriau. Aš nedvejodamas rekomenduočiau šį galingą rašybos raišką visiems, kuriems reikia pagalbos. Susisiekite su juo tiesiogiai aktyviu el. Pašto adresu {gethelp05@gmail.com} arba parašykite jam tiesiai į savo programos numerį {+2348147400259. }

    Komentaras

    Ačiū pone už jūsų tikrus burtus. Aš vardu Filipas Bardanas. Tai tikrai neįtikėtina, ir aš niekada gyvenime nesu patyrusi nieko panašaus. Prieš susitikdamas su jumis, pone, aš išbandžiau visas įmanomas priemones, kad galėčiau susigrąžinti savo žmoną, tačiau iš tikrųjų supratau, kad man niekas neveikia ir kad mano žmona sukėlė daug neapykantos man. Maniau, kad nėra jokios vilties vėl susijungti su buvusia žmona. Bet kai perskaičiau gerus atsiliepimus apie tai, kaip DR Isikolo padeda kitiems, nusprendžiau jam nusiųsti el. Laišką isikolosolutionhome@gmail.com. pabandyti ir aš padariau viską, ką jis man liepė, pasitikėjau juo ir vykdiau jo nurodymus taip, kaip jis man garantavo per 48 valandas, ir būtent tada mano ex paskambino man. Sir, mes dabar labiau patenkinti nei kada nors. Viskas atrodo tobula ir taip natūralu! Labai ačiū pone už jūsų autentiškus ir neginčijamus burtus. čia vėl jo el. paštas: isikolosolutionhome@gmail.com Taip pat galite pažiūrėti jį „Whatsapp/Viber“ telefonu +2348133261196

    Komentaras

    Ačiū pone už jūsų tikrus burtus. Aš vardu Filipas Bardanas. Tai tikrai neįtikėtina, ir aš niekada gyvenime nesu patyrusi nieko panašaus. Prieš susitikdamas su jumis, pone, aš išbandžiau visas įmanomas priemones, kad galėčiau susigrąžinti savo žmoną, tačiau iš tikrųjų supratau, kad man niekas neveikia ir kad mano žmona sukėlė daug neapykantos man. Maniau, kad nėra jokios vilties vėl susijungti su buvusia žmona. Bet kai perskaičiau gerus atsiliepimus apie tai, kaip DR Isikolo padeda kitiems, nusprendžiau jam nusiųsti el. Laišką isikolosolutionhome@gmail.com. pabandyti ir aš padariau viską, ką jis man liepė, pasitikėjau juo ir vykdiau jo nurodymus taip, kaip jis man garantavo per 48 valandas, ir būtent tada mano ex paskambino man. Sir, mes dabar labiau patenkinti nei kada nors. Viskas atrodo tobula ir taip natūralu! Labai ačiū pone už jūsų autentiškus ir neginčijamus burtus. čia vėl jo el. paštas: isikolosolutionhome@gmail.com Taip pat galite pažiūrėti jį „Whatsapp/Viber“ telefonu +2348133261196

    Komentaras

    Ačiū pone už jūsų tikrus burtus. Aš vardu Filipas Bardanas. Tai tikrai neįtikėtina, ir aš niekada gyvenime nesu patyrusi nieko panašaus. Prieš susitikdamas su jumis, pone, aš išbandžiau visas įmanomas priemones, kad galėčiau susigrąžinti savo žmoną, tačiau iš tikrųjų supratau, kad man niekas neveikia ir kad mano žmona sukėlė daug neapykantos man. Maniau, kad nėra jokios vilties vėl susijungti su buvusia žmona. Bet kai perskaičiau gerus atsiliepimus apie tai, kaip DR Isikolo padeda kitiems, nusprendžiau jam nusiųsti el. Laišką isikolosolutionhome@gmail.com. pabandyti ir aš padariau viską, ką jis man liepė, pasitikėjau juo ir vykdiau jo nurodymus taip, kaip jis man garantavo per 48 valandas, ir būtent tada mano ex paskambino man. Sir, mes dabar labiau patenkinti nei kada nors. Viskas atrodo tobula ir taip natūralu! Labai ačiū pone už jūsų autentiškus ir neginčijamus burtus. čia vėl jo el. paštas: isikolosolutionhome@gmail.com Taip pat galite pažiūrėti jį „Whatsapp/Viber“ telefonu +2348133261196

    Komentaras

    Sveiki, draugai, gerai, kad jūs ketinate perskaityti šią giją, nes tai paaiškins gerą gyvenimą keičiančią patirtį jums ar kam nors pažįstamam. Klausimas, ar patiriate sunkumų, ar norite įprasminti savo gyvenimą, ar kenčiate nuo kokios nors ligos, tai yra jūsų šansas pamatyti, kad jūsų problemos yra išspręstos, susisiekite su puikiu rašytoju dr. Ajayi el. Paštu: drajayi1990@gmail.com arba Viber WhatsApp: +2347084887094 Jis taip pat specializuojasi šiose srityse
    (1) Grąžinkite buvusią žmoną ar vyrą.
    (2) Burtas laimėti loterijoje
    (3) žolelių pastoti
    (4) Darbo skatinimo burtai
    (5) Išgydyti bet kokio tipo ligą (vėžį, inkstų problemą, problemą
    širdies) ir kt.
    (6) stebuklingo rašiklio rašybos egzaminas
    (7) Egzamino tikimybė
    (8) Rašymas laimėti bet kurią teismo bylą
    (9) ir daugiau, tiesiog susisiekite el. Paštu: drajayi1990@gmail.com arba „Viber“ ar „WhatsApp“ numeriu: +2347084887094

    Komentaras

    Aš noriu, kad jūs visi būtumėte 100% atsargūs dėl to, su kuo susisiekiate internetu, kad niekada ir niekada nebūtumėte apgauti, nes turėjau patirties su kažkokiu nenaudingu ir bedarbių rašybos ratuku, kuris man nuplėšė bendrą 39 000 USD dolerių sumą ir dar vieną. taip pat sukčiavo mane iš tik 10 000,00 USD sumos, o paskutinis, kurį sutikau, iš manęs surinko 12 000,00 USD dolerių sumą ir visa tai man atsitiko, nes aš buvau tokia beviltiška, kad grąžinau savo meilužį pas mane ir vieną ištikimą ir nuostabų po vidurdienio, kaip Naršiau internete, gavau liudijimą, kaip vienas Tracey Jacksonas su savo gydytoja Ilekhojie padėjo jai grąžinti EX ir aš nusprendžiau paskelbti jį teisme dėl visų parodymų, kuriuos internete perskaičiau apie šį vyrą, ir pabaigoje visa tai baigėsi taip gerai, kad mano buvęs grįžo iš karto pas mane ir jis padarė viską, ko paprašiau, kad jis padarytų dėl manęs, ir tai baigėsi ne tik tai, kad šis rašybos ratukas taip pat padarė man nėštumo burtą ir šiandien esu nėščia. .. Jo el. Pašto adresas: (gethelp05@gmail.com) Y OU GALITE NAUDOTI bet kokius el. Pašto adresus ...... Jį taip pat galite papildyti WHATSAPP, naudodamiesi šiuo mobiliojo telefono numeriu: +2348147400259

    Komentaras

    Mano vardas Lara Ortis ir noriu padėkoti daktarui Isikolo labai galingam rašytojui, kuris padeda man sugrąžinti mano vyrą pas mane. Prieš keletą mėnesių aš turiu rimtų problemų su savo vyru, kiek jis išėjo iš namų, ir jis pradėjo susitikinėti su kita moterimi ir liko pas moterį. Aš stengiausi, kad jis sugrąžintų jį, bet visos mano pastangos buvo bevaisės, kol tą dieną, kai mano draugas atvyko į mano namus, papasakojau jai viską, kas nutiko tarp manęs ir mano vyras, tada ji man pasakė apie galingą rašytoją, padedantį jai, susidūrus su ta pačia problema. Aš tada susisiekiau su gydytoju Isikolo ir pasakiau jam kiekvieną mintį, o jis liepė man daugiau nesijaudinti, kad mano vyras grįš pas mane. po to, kai jis ištarė burtą, aš maniau, kad tai buvo pokštas, kai jis baigė lieti rašybą, jis man pasakė, kad jis ką tik baigė rašyti rašybą, ir, mano didžiausia nuostabai, per tas 2 dienas, mano vyras tikrai grįžo maldaudamas man atleisti, jei jums reikia jo pagalbos, galite susisiekti su juo e pašto adresas: isikolosolutionhome@gmail.com Taip pat galite pažiūrėti jį „Whatsapp“ telefonu +2348133261196. jis nori padėti bet kuriam kūnui, kuriam reikia jo pagalbos.

    Komentaras

    Mano vardas Lara Ortis ir noriu padėkoti daktarui Isikolo labai galingam rašytojui, kuris padeda man sugrąžinti mano vyrą pas mane. Prieš keletą mėnesių aš turiu rimtų problemų su savo vyru, kiek jis išėjo iš namų, ir jis pradėjo susitikinėti su kita moterimi ir liko pas moterį. Aš stengiausi, kad jis sugrąžintų jį, bet visos mano pastangos buvo bevaisės, kol tą dieną, kai mano draugas atvyko į mano namus, papasakojau jai viską, kas nutiko tarp manęs ir mano vyras, tada ji man pasakė apie galingą rašytoją, padedantį jai, susidūrus su ta pačia problema. Aš tada susisiekiau su gydytoju Isikolo ir pasakiau jam kiekvieną mintį, o jis liepė man daugiau nesijaudinti, kad mano vyras grįš pas mane. po to, kai jis ištarė burtą, aš maniau, kad tai buvo pokštas, kai jis baigė lieti rašybą, jis man pasakė, kad jis ką tik baigė rašyti rašybą, ir, mano didžiausia nuostabai, per tas 2 dienas, mano vyras tikrai grįžo maldaudamas man atleisti, jei jums reikia jo pagalbos, galite susisiekti su juo e pašto adresas: isikolosolutionhome@gmail.com Taip pat galite pažiūrėti jį „Whatsapp“ telefonu +2348133261196. jis nori padėti bet kuriam kūnui, kuriam reikia jo pagalbos.

    Komentaras

    Sveiki draugai, tai yra mano liudijimas. Mes susituokėme 5 metus ir buvome kartu 9 metus. Mes buvome atskirti 4 mėnesius. Jis nori ir nenori išgelbėti mūsų santuokos. Mes buvome puiki pora (bent jau aš tuo tikėjau) ir ginčijamės retai. Mėnesius prieš išeidamas iš namų jis buvo toks neaktyvus ir daug miegojo. Supratau, kad jis su kažkuo sieja emocinius reikalus, ir jis patvirtino, kad jį traukia. Tada jis pasakė, kad nebesimyli manęs ir negali su manimi gyventi. Aš mėnesių mėnesius maldavau, verkdavau ir panašiai. Man labai reikėjo pagalbos ir norėjau, kad mano vyras grįžtų. Naršiau internete, kai pamačiau vienos ponios liudijimą, kaip dr. Ajayi, puiki burtų žinovė, padėjusi išgydyti fibroidą ir sugebėjusi turėti savo vaiką, kuris savo ruožtu atkūrė taiką namuose. ji nutraukia jo kontaktą ir aš jį nukopijavau, iš pradžių skeptiškai norėjau susisiekti, bet man tikrai reikia ilgalaikio mano problemos sprendimo, todėl siunčiu jam žinutę, paaiškinančią mano situaciją, jis man liepė būti tikram, kad mano vyras ateis jei aš turėčiau daryti taip, kaip jis liepė, padariau viską, ką liepė, ir ketvirtą dieną gavau iš jo atsiprašymą, kuriame sakoma, kad jis nežino, kas nutiko. Tą vakarą jis grįžo namo ir paprašė už visus jo neteisingus veiksmus ir nuo to laiko mūsų meilė ir vedybos buvo stipresnės. Noriu ypač padėkoti puikiam rašytojui dr. Ajayi už jo gerą darbą ir už tai, kad mane vėl nudžiugino. Jei patiriate tą pačią santuokinę problemą arba turite kitų problemų, dėl kurių jums reikia kreiptis, susisiekite su dr. Ajayi šiandien el. Paštu: Drajayi1990@gmail.com arba „Whatsapp“ numeriu: +2347084887094. Jis sugeba atlikti bet kokį burtą, apie kurį galite pagalvoti, aš esu gyvas liudijimas.

    Komentaras

    Kaip susigrąžinau buvusį vyrą, kai jis mane paliko, ir kaip aš susigrąžinau buvusį vyrą, kai jis paliko mane ir mūsų vaikus “
    Siūlau perskaityti mano parodymus. Aš esu Vanessa Ruphin, aš taip džiaugiuosi, kad mano vyras grįžo po to, kai paliko mane pas kitą moterį. Mano vyras turėjo ryšių su bendradarbiu ir aš labai myliu savo vyrą, tačiau jis mane apgaudinėjo su savo bendradarbiu ir manau, kad ši mergina, naudodama mano vyro raganavimą ar juodąją magiją, privertė jį manęs nekęsti. Tai buvo toks kritiškas ir nereikalaujamas, aš visą dieną ir naktį verkiu, kad Dievas atsiųstų man pagalbininką, kad jis sugrąžintų mano vyrą! Buvau tikrai nusiminusi ir man reikėjo pagalbos, todėl internete ieškojau pagalbos ir atėjau į internetinę svetainę, kurioje manoma, kad DR ISIKOLO gali padėti greitai sugrąžinti buvusį vaikiną. Taigi, jaučiau, kad turėčiau jam pabandyti. Aš susisiekiau su juo ir jis man pasakė, ką daryti, ir aš padariau tai, tada jis padarė meilės burtą už mane. Po 11 valandų mano vyras man tikrai paskambino ir pasakė, kad manęs labai pasiilgau, Dieve mano! Buvau toks laimingas, o šiandien vėl džiaugiuosi savo vyru ir džiaugsmingai gyvename kartu. Dėkoju galingam rašytojui DR ISIKOLO, jis yra toks galingas ir aš nusprendžiau pasidalinti savo istorija čia. Jei esate čia ir jūsų meilužis jus atstumia, arba jūsų vyras persikėlė į kitą moterį, daugiau nebeverkite, kreipkitės į DR ISIKOLO, kad gautumėte pagalbos dabar. Tai yra jo kontaktinis asmuo el. Paštu jam isikolosolutionhome@gmail.com. Taip pat galite kreiptis į „WhatsApp“ jam telefonu +2348133261196.

    Komentaras

    Kaip susigrąžinau buvusį vyrą, kai jis mane paliko, ir kaip aš susigrąžinau buvusį vyrą, kai jis paliko mane ir mūsų vaikus “
    Siūlau perskaityti mano parodymus. Aš esu Vanessa Ruphin, aš taip džiaugiuosi, kad mano vyras grįžo po to, kai paliko mane pas kitą moterį. Mano vyras turėjo ryšių su bendradarbiu ir aš labai myliu savo vyrą, tačiau jis mane apgaudinėjo su savo bendradarbiu ir manau, kad ši mergina, naudodama mano vyro raganavimą ar juodąją magiją, privertė jį manęs nekęsti. Tai buvo toks kritiškas ir nereikalaujamas, aš visą dieną ir naktį verkiu, kad Dievas atsiųstų man pagalbininką, kad jis sugrąžintų mano vyrą! Buvau tikrai nusiminusi ir man reikėjo pagalbos, todėl internete ieškojau pagalbos ir atėjau į internetinę svetainę, kurioje manoma, kad DR ISIKOLO gali padėti greitai sugrąžinti buvusį vaikiną. Taigi, jaučiau, kad turėčiau jam pabandyti. Aš susisiekiau su juo ir jis man pasakė, ką daryti, ir aš padariau tai, tada jis padarė meilės burtą už mane. Po 11 valandų mano vyras man tikrai paskambino ir pasakė, kad manęs labai pasiilgau, Dieve mano! Buvau toks laimingas, o šiandien vėl džiaugiuosi savo vyru ir džiaugsmingai gyvename kartu. Dėkoju galingam rašytojui DR ISIKOLO, jis yra toks galingas ir aš nusprendžiau pasidalinti savo istorija čia. Jei esate čia ir jūsų meilužis jus atstumia, arba jūsų vyras persikėlė į kitą moterį, daugiau nebeverkite, kreipkitės į DR ISIKOLO, kad gautumėte pagalbos dabar. Tai yra jo kontaktinis asmuo el. Paštu jam isikolosolutionhome@gmail.com. Taip pat galite kreiptis į „WhatsApp“ jam telefonu +2348133261196.

    Komentaras

    Aš visiškai pasitikėjau dr. Ilekhojie nuo tada, kai kalbėjomės telefonu tuo laikotarpiu, kai mano vyras paliko mane po 11 mūsų santuokos metų. Jis pradėjo susitaikymo burtą ir suteikė man tiek daug patikinimo ir užtikrino, kad jis ketina atnešti mano vyrui atgal į kojas vos per 24 valandas po rašybos liejimo. Aš buvau toks pasitikintis savo darbu ir, kaip jis sakė pradžioje, mano vyras pagaliau vėl grįžta prie manęs, taip, jis grįžo iš visos širdies, meilė, rūpestis, emocijos ir gėlės, ir viskas yra geriau. Aš nedvejodamas rekomenduočiau šį galingą rašybos raišką visiems, kuriems reikia pagalbos. Susisiekite su juo tiesiogiai aktyviu el. Pašto adresu {gethelp05@gmail.com} arba parašykite jam tiesiai į savo programos numerį {+2348147400259. }

    Komentaras

    Aš visiškai pasitikėjau dr. Ilekhojie nuo tada, kai kalbėjomės telefonu tuo laikotarpiu, kai mano vyras paliko mane po 11 mūsų santuokos metų. Jis pradėjo susitaikymo burtą ir suteikė man tiek daug patikinimo ir užtikrino, kad jis ketina atnešti mano vyrui atgal į kojas vos per 24 valandas po rašybos liejimo. Aš buvau toks pasitikintis savo darbu ir, kaip jis sakė pradžioje, mano vyras pagaliau vėl grįžta prie manęs, taip, jis grįžo iš visos širdies, meilė, rūpestis, emocijos ir gėlės, ir viskas yra geriau. Aš nedvejodamas rekomenduočiau šį galingą rašybos raišką visiems, kuriems reikia pagalbos. Susisiekite su juo tiesiogiai aktyviu el. Pašto adresu {gethelp05@gmail.com} arba parašykite jam tiesiai į savo programos numerį {+2348147400259. }

    Komentaras

    Labai ačiū DR ISIKOLO už tai, kad mano buvęs draugas sugrįžo pas mane. Aš rašau šį nuostabų liudijimą šio žmogaus atžvilgiu. Jis įgyvendino visus mano norus. Mano draugas ir aš turėjome datą daugiau nei 3 metus ir, nors mes buvome tiek daug ginčų, bet mes niekada negalvojome apie išsiskyrimą. Vieną dieną jis man paskambino telefonu ir papasakojo, kaip pavargęs nuo santykių ir niekur nemato, į ką važiuojame. Praėjo mėnesiai ir mano vaikinas daugiau su manimi nesusisiekė ir aš daugiau negirdėjau iš jo, o jo mobilusis telefonas buvo atjungtas. Aš žinojau, kad turiu ieškoti pagalbos dėl to, kad aš jį labai myliu. Kreipiausi į šį puikų rašybos žinovą, nes niekada anksčiau su niekuo nesikreipiau ir sakau, kad po savaitės kontakto man paskambino buvęs vaikinas ir paprašė mane pamatyti po 48 valandų. Jis padarė man darbą, kad susitaikyčiau su savo vyru. nešiojo žiedą ant mano piršto. Esu labai laiminga, nes netrukus tapsiu ištekėjusi mergina, padedanti šiam puikiam rašybos rašytojui. Pažadėjau visiems parodyti savo darbus ir prašau susisiekti su šiuo vyru, kad padėtų jums isikolosolutionhome@gmail.com, arba taip pat galite kreiptis į jį „Whatsapp“ telefonu +2348133261196.

    Komentaras

    Labai ačiū DR ISIKOLO už tai, kad mano buvęs draugas sugrįžo pas mane. Aš rašau šį nuostabų liudijimą šio žmogaus atžvilgiu. Jis įgyvendino visus mano norus. Mano draugas ir aš turėjome datą daugiau nei 3 metus ir, nors mes buvome tiek daug ginčų, bet mes niekada negalvojome apie išsiskyrimą. Vieną dieną jis man paskambino telefonu ir papasakojo, kaip pavargęs nuo santykių ir niekur nemato, į ką važiuojame. Praėjo mėnesiai ir mano vaikinas daugiau su manimi nesusisiekė ir aš daugiau negirdėjau iš jo, o jo mobilusis telefonas buvo atjungtas. Aš žinojau, kad turiu ieškoti pagalbos dėl to, kad aš jį labai myliu. Kreipiausi į šį puikų rašybos žinovą, nes niekada anksčiau su niekuo nesikreipiau ir sakau, kad po savaitės kontakto man paskambino buvęs vaikinas ir paprašė mane pamatyti po 48 valandų. Jis padarė man darbą, kad susitaikyčiau su savo vyru. nešiojo žiedą ant mano piršto. Esu labai laiminga, nes netrukus tapsiu ištekėjusi mergina, padedanti šiam puikiam rašybos rašytojui. Pažadėjau visiems parodyti savo darbus ir prašau susisiekti su šiuo vyru, kad padėtų jums isikolosolutionhome@gmail.com, arba taip pat galite kreiptis į jį „Whatsapp“ telefonu +2348133261196.

Kiti straipsniai