Pas urologą kaip pas kunigą, – kiek pasakysi atvirai ir nuoširdžiai, tuo daugiau galės padėti (7451)

Laura BALIUKONIENĖ, laura@ana.lt
Gydytojas urologas Marius Astrauskas
Gydytojas urologas Marius Astrauskas. Zenono Šilinsko nuotr.
Alytaus apskrities S.Kudirkos ligoninėje nuo rugpjūčio dirba naujas gydytojas urologas Marius Astrauskas (30 m.). Iš Kauno atvažiuojantis medikas ne tik konsultuoja pacientus, bet ir ligoninės stacionare jiems atlieka įvairias operacijas. Savo pasirinkimu dirbti regione jaunasis gydytojas neabejojo nuo pat pradžių, teigė čia atradęs plačių galimybių realizuoti save ir išnaudoti įgytus profesinius įgūdžius. Jis sutiko pasidalyti savo lūkesčiais dirbant regiono ligoninėje ir apie pirmąjį darbo Dzūkijos sostinėje įspūdį.

Kodėl pats, būdamas didmiesčio gyventoju, neseniai urologo licenciją vienoje didžiausių šalies gydymo įstaigų įgijusiu gydytoju, nusprendėte darbo ieškoti būtent regione?

Esu kaunietis nuo pat šaknų. Studijavau Kauno medicinos universitete, rezidentūrą baigiau Kauno klinikose, įgijau urologo licenciją. Baiginėdamas rezidentūrą ieškojau sau darbo. Norėjau dirbti Kauno regione, tačiau kartais reikia rinktis vertybes. Mano vertybė yra šeima. Turiu dvi mažas, dvimetę ir keturmetę, dukras. Įvertindamas darbo krūvius, nusprendžiau pasirinkti regioną, nes norisi laiko skirti ir savo šeimai. Žinoma, norisi patenkinti ir savo profesinę karjerą, o Alytuje tam yra visos galimybės.

Šiuo metu yra daug baigusių jaunų gydytojų, taigi, konkurencija Kaune irgi nemaža. Man labai gerą įspūdį paliko praktika internatūros metu Jonavos ligoninėje. Ten – puiki atmosfera, žmonių teigiamas nusiteikimas, bendravimas, nuoširdumas. Pagalvojau, kad mažesnė, kamerinė aplinka leidžia dirbti smagiau ir optimaliai. Tad dėl šių priežasčių ir apsisprendžiau ieškoti darbo regionuose.

Kokį pirmą įspūdį paliko Alytaus apskrities S.Kudirkos ligoninė kaip potenciali Jūsų darbovietė?

Alytaus ligoninė turi aukštą urologijos licencijos lygį. Tai leidžia stacionare atlikti labai platų operacijų spektrą. Man patinka, kad galiu dirbti ne tik ambulatorijoje, bet ir stacionare. Dabar turiu pusę etato ir ten, ir ten. Čia yra geras aprūpinimas instrumentais, nauja technologine įranga. Priemonių čia tikrai netrūksta. Kolektyvas labai draugiškas, malonus.

O kokie Jums pasirodė Dzūkijos žmonės? Ar regionuose pacientai kuo nors skiriasi nuo didmiesčių?

Dzūkijos krašte turiu giminaičių, pas kuriuos retkarčiais atvažiuojame pailsėti. Visuomet esame sutinkami svetingai, žmonės čia  nuoširdūs, visuomet išlydėdavo su lauktuvėmis – grybais, uogomis ir kitais Dzūkijos gamtos turtais.

Aš niekuomet neskirstau žmonių į jokias kategorijas, pagal regionams priskiriamus žmonių būdo bruožus. Tik susidariau įspūdį, kad didmiesčių žmonės labiau skuba, o čia gyvenimas teka lėčiau, tiesiog jie turi daugiau kantrumo, supratingumo. Bent jau kol kas nesusidūriau su kitokiais žmonėmis. Kai lėtesnis tempas, tai ir darbas vyksta kokybiškiau.

Jau tapo įprasta, kad gydytojai dirba net keliose darbo vietose. Ar tokių planų neturite?

Ne, papildomo darbo kol kas neieškau, nes čia jau dirbu visu etatu. Matysiu, jeigu ims stigti pinigų, tada ieškosiu galimybių. Apie užsienį irgi nesvarstau,  šeima, nuolatinis būstas, draugų ratas – kol kas per didelė prabanga viską palikti.

Neįsivaizduoju, kaip po budėjimo, nepailsėjus dar galima kažkur važiuoti dirbti, dar konsultuoti pacientus ar, neduokdie, operuoti.

Sakoma, kad ir šuo kariamas pripranta, taip ir čia. Priprasčiau ir aš, bet labai džiaugiuosi, kad dabar viską spėju, viską galiu susitvarkyti laiku.

Kaip vertinate gydytojų atlyginimų situaciją Lietuvoje?

Žinoma, kad norėtųsi didesnio atlyginimo, kas jo nenorėtų. Darbas turėtų būti organizuojamas konstruktyviai, kad gydytojas turėtų galimybę pakankamai laiko skirti pacientui, įsigilinti į jo rūpesčius, neskubėti. Manau, kad gydytojų darbo krūviai yra per dideli. Jie turėtų būti apibrėžti vienu etatu, už kurį turėtų būti mokamas apibrėžtas adekvatus atlyginimas.

O gal ilgainiui apsispręsite su visa šeima kraustytis gyventi į Alytų?

Kol kas tokios galimybės nesvarstau dėl šeiminių aplinkybių. Mano žmona irgi yra medikė, odontologė. Dirbti ji važinėja į Elektrėnus, tad rytais abu patraukiame į priešingas puses. Tačiau niekada negali žinoti, kaip gyvenime viskas gali pasikeisti.

Manęs daug kas klausia, ar nepabos važinėti, tačiau, jeigu man čia patiks, tai galiu važinėti, juolab kad kelionės laikas ir atstumas man nėra problema. Didmiesčiuose mažesnius atstumus žmonės įveikia per tokį pat laiko tarpą, kurį užtrunku važiuodamas į darbą Alytuje.  

Daugybei jaunų karjerą pradedančių gydytojų regionų ligoninės būna tik tarpinė stotelė siekiant karjeros aukštumų. Ar apie tai pagalvojate ir Jūs?

Urologas yra tarsi šeimos gydytojas, jis turi gerai pažinti savo pacientą, kad galėtų jam padėti. O tai pacientams leidžia prisirišti prie konkretaus gydytojo, juo pasitikėti ir savo sveikatos problemų sprendimą patikėti būtent jam. Jeigu man pavyks to pasiekti, suburti savo pacientų ratą, mane pamils žmonės, kolektyvas, tai tikrai norėčiau čia pasilikti dirbti ir toliau.

Esu pasiruošęs skirti laiko savo pacientams, įsiklausyti į jų problemas, su jais pabendrauti ir juos geriau pažinti. Man ir pačiam dar reikia laiko apsiprasti su aplinka ir žmonėmis. Tikiuosi, kad padėsime vieni kitiems.

Ar tenka susidurti su pacientų nepasitikėjimu jaunu gydytoju dėl jo nedidelės patirties?

Manau, kad jaunais gydytojais kai kurie pacientai nepasitiki be reikalo. Iš tiesų per penkerius metus trunkančią rezidentūrą įgauname pakankamai patirties. Po to gali drąsiai savarankiškai atlikti įvairias operacijas. Aš asmeniškai jau turiu penkerius metus operacinės patirties, esu daręs daugelį urologinių operacijų.

Dėl to, kad šiandien galiu pasitikėti savimi ir kviesti pacientus operaciniam gydymui, esu dėkingas savo mokytojams – Kauno klinikų Urologijos skyriaus gydytojams.

Vis dar tenka sutikti žmonių, kurie galvoja, kad urologas yra vyrų gydytojas. Kaip dažnai su šiuo mitu tenka susidurti Jums?

Dar neteko su tuo susidurti. Ir tai netiesa. Mūsų pacientai dažniausiai vyresnio amžiaus vyrai ir moterys. Jų proporciją galima padalyti pusiau. Prostatos moterys neturi, tačiau likusių organų – šlapimo pūslės, inkstų ir kitų – ligos gali užklupti tiek vyrus, tiek moteris. Ta pačia akmenlige, onkologinėmis ligomis serga ir vyrai, ir moterys.

Tik pastebiu, kad į apžiūrą pas urologą vyrą atėjusios kai kurios moterys jaučiasi nedrąsiai, šiek tiek kuklinasi. Pacientai turėtų suprasti, kad tai tik gydytojo darbas.

Viena ne itin maloniausių akimirkų vyrams – kai į urologą reikia kreiptis dėl juos ištikusių erekcijos sutrikimų gydymo. Ar tiesa, kad vyrai vis dar vengia tai daryti?

Taip, tai vis dar problema. Seksologija yra labai siaura sritis, su kuria mums darbe tenka susidurti. Tokių pacientų ratas nėra didelis. Gydytojui šiuo atveju reikia labai gerų bendravimo įgūdžių, jam svarbu apie pacientą sužinoti viską, kad pacientas su gydytoju būtų atviras.

Kartais pacientai paprašo pokalbio akis į akį, kad negirdėtų slaugytoja. Pas urologą – kaip pas kunigą: kiek pasakysi atvirai ir nuoširdžiai, tuo gydytojas daugiau galės padėti. Labai svarbu išdiferencijuoti, ar tai organinės, ar psichologinės kilmės sutrikimas. Nuo to priklauso ir gydymas.

O erekcinių sutrikimų priežastis gali būti ir stresas, nuovargis, psichologinė įtampa. Labai svarbu, kad šio sutrikimo šalinimo procese antroji pusė būtų supratinga.

Eskaluojama, kad tokio pobūdžio problema ištinka vis jaunesnius vyrus. Kodėl?

Viešose skaitmeninėse erdvėse yra didelis prieinamumas prie lytinį potraukį skatinančių vaizdinių medžiagų. Virtualus lytinis aktas skatina pervertinti savo ir partnerio galimybes. Paskui realybėje seka nusivylimas, o iš to gali išsivystyti ir tam tikri padariniai.

Šlapimo nelaikymas yra dar viena tų problemų, kurią pacientai geriau linkę nutylėti ir laikyti  gėdingu dalyku. Ar yra ko gėdytis?

Tikrai ne. Kuo anksčiau kreipsis, tuo bus galima efektyviau padėti. Vizito metu nustatomas šlapimo nelaikymo tipas ir skiriamas medikamentinis, o neretai prireikia ir operacinio gydymo.

Ką manote apie dažniausią vyrų onkologinį susirgimą – prostatos vėžį?

Viskas priklauso nuo pačių vyrų. Ligai aptikti užtenka paprasto kraujo tyrimo – PSA rodiklio. Dėl jo turėtų kreiptis patys vyrai. Tai ir šeimos gydytojų atsakomybė paskatinti pacientus pasitikrinti. Džiugu, kad Alytaus ligoninėje yra visos galimybės prevencinėms programinėms patikroms dėl prostatos vėžio. Tai leidžia sumažinti neišgydomų ir užleistų ligų skaičių.

Prostatos vėžys šiais laikais iš onkologijos srities – palanki diagnozė dėl gydymo galimybių ir jų pasirinkimo. Be to, išgyvenamumo rodikliai dideli net esant labai pažengusioms ligų stadijoms. Ir gyvenimo kokybė gali būti labai aukšto lygio.

Ar jau turėjote progą iš arčiau susipažinti su Alytumi?

Anksčiau tik pravažiuodavau pro Alytų, dabar su juo tenka susipažinti artimiau. Tačiau dar nespėjau po jį apsižvalgyti, nes po darbo vis stengiuosi iš karto važiuoti namo, pas vaikus. Tačiau jau atradau aplinkkelių, kuriais važiuoju į darbą. Matau, kaip vystosi miestas, jame labai daug statoma naujų namų. Visa miesto infrastruktūra pakankamai patogi.

Kai kurie sako, kad išvažiuoju dirbti į kaimą, tačiau anaiptol čia ne kaimas. Man patinka, kad gyvenu Kauno pakraštyje, link Alytaus pusės, todėl važiuojant į darbą netenka važiuoti per patį Kauną. Į darbą atvažiuoju greičiau nei per valandą. Važiuodamas į Alytų pasiklausau radijo, žinių, ir jau žiūrėk Alytus.

Darbas svečiame mieste, šeima, vaikai. Ar lieka laiko sau, savo pomėgiams?

Taip, laisvalaikiu žaidžiu krepšinį, tenisą, patinka keliauti su šeima, būti gamtoje, pasivažinėti dviračiais. Tačiau didžiąją dalį laisvalaikio leidžiu su savo šeima, nes man tai smagiausia.

    Komentarai


    Palikite savo komentarą

    Ribotas HTML

    • Leidžiamos HTML žymės: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
    • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
    • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.

    Komentaras

    Mano gyvenimas kupinas laimės, nes DR ISIKOLO daro mane laimingą. Mano vardas Roxana Anderson. Tai, kas nutiko man, yra ne tik tai, ką galiu laikyti tik sau, bet ir pasakyti pasauliui, kad tie, kurie turi kokių nors problemų dėl savo santykių ar santuokos, sugrąžintų savo meilę ir vėl būtų laimingi. Aš ir mano meilužis turėjome rimtų problemų, kurios privedė prie mūsų išsiskyrimo, nes po to mano gyvenimas niekada nebuvo tas pats, išbandžiau visus metodus, kad jį susigrąžintum. tačiau jie buvo tik pastangų ir laiko švaistymas. Bet vieną dieną atlikdamas paiešką internete aptikau kažkieno liudijimą apie DR ISIKOLO. Aš susisiekiu su juo ir paaiškinu jam savo problemą, iki šiol vis dar labai stebiu, kaip jis sugebėjo per 48 valandas sugrąžinti mano meilužį. Dėl to, kas nutiko mano gyvenime, nusprendžiau papasakoti visam pasauliui apie šį puikų žmogų, vadinamą DR ISIKOLO. Tiems, kuriems nieko nereikia, jis man pasakė, kad jo šventykloje nėra nieko neįmanomo. Aš juo labai tikiu. Draugai ar bet kas, kas skaito mano parodymus, jei jums reikia pagalbos sugrąžinti buvusį meilužį/buvusį vyrą ar norite turėti savo kūdikį, maloniai prašome susisiekti su juo el. Paštu; Siųskite jam el. Laišką isikolosolutionhome@gmail.com arba jo „WhatsApp/Viber“ numeriu: +2348133261196 .. Ir pažadu, kad jūsų meilužis tikrai grįš pas jus.

    Komentaras

    Mano gyvenimas kupinas laimės, nes DR ISIKOLO daro mane laimingą. Mano vardas Roxana Anderson. Tai, kas nutiko man, yra ne tik tai, ką galiu laikyti tik sau, bet ir pasakyti pasauliui, kad tie, kurie turi kokių nors problemų dėl savo santykių ar santuokos, sugrąžintų savo meilę ir vėl būtų laimingi. Aš ir mano meilužis turėjome rimtų problemų, kurios privedė prie mūsų išsiskyrimo, nes po to mano gyvenimas niekada nebuvo tas pats, išbandžiau visus metodus, kad jį susigrąžintum. tačiau jie buvo tik pastangų ir laiko švaistymas. Bet vieną dieną atlikdamas paiešką internete aptikau kažkieno liudijimą apie DR ISIKOLO. Aš susisiekiu su juo ir paaiškinu jam savo problemą, iki šiol vis dar labai stebiu, kaip jis sugebėjo per 48 valandas sugrąžinti mano meilužį. Dėl to, kas nutiko mano gyvenime, nusprendžiau papasakoti visam pasauliui apie šį puikų žmogų, vadinamą DR ISIKOLO. Tiems, kuriems nieko nereikia, jis man pasakė, kad jo šventykloje nėra nieko neįmanomo. Aš juo labai tikiu. Draugai ar bet kas, kas skaito mano parodymus, jei jums reikia pagalbos sugrąžinti buvusį meilužį/buvusį vyrą ar norite turėti savo kūdikį, maloniai prašome susisiekti su juo el. Paštu; Siųskite jam el. Laišką isikolosolutionhome@gmail.com arba jo „WhatsApp/Viber“ numeriu: +2348133261196 .. Ir pažadu, kad jūsų meilužis tikrai grįš pas jus.

    Komentaras

    Mano gyvenimas kupinas laimės, nes DR ISIKOLO daro mane laimingą. Mano vardas Roxana Anderson. Tai, kas nutiko man, yra ne tik tai, ką galiu laikyti tik sau, bet ir pasakyti pasauliui, kad tie, kurie turi kokių nors problemų dėl savo santykių ar santuokos, sugrąžintų savo meilę ir vėl būtų laimingi. Aš ir mano meilužis turėjome rimtų problemų, kurios privedė prie mūsų išsiskyrimo, nes po to mano gyvenimas niekada nebuvo tas pats, išbandžiau visus metodus, kad jį susigrąžintum. tačiau jie buvo tik pastangų ir laiko švaistymas. Bet vieną dieną atlikdamas paiešką internete aptikau kažkieno liudijimą apie DR ISIKOLO. Aš susisiekiu su juo ir paaiškinu jam savo problemą, iki šiol vis dar labai stebiu, kaip jis sugebėjo per 48 valandas sugrąžinti mano meilužį. Dėl to, kas nutiko mano gyvenime, nusprendžiau papasakoti visam pasauliui apie šį puikų žmogų, vadinamą DR ISIKOLO. Tiems, kuriems nieko nereikia, jis man pasakė, kad jo šventykloje nėra nieko neįmanomo. Aš juo labai tikiu. Draugai ar bet kas, kas skaito mano parodymus, jei jums reikia pagalbos sugrąžinti buvusį meilužį/buvusį vyrą ar norite turėti savo kūdikį, maloniai prašome susisiekti su juo el. Paštu; Siųskite jam el. Laišką isikolosolutionhome@gmail.com arba jo „WhatsApp/Viber“ numeriu: +2348133261196 .. Ir pažadu, kad jūsų meilužis tikrai grįš pas jus.

    Komentaras

    Dr.Sango, kuris padėjo man išsaugoti mano santykius.
    Noriu paliudyti apie puikų ir galingą burtininką, kurį žmona paliko man ir vaikams 2 metams, kai aš jai paskambinau, ji paliko mus pas kitą moterį, o kai man paskambino, ji pasakė, kad nori skyrybų, aš buvau tokia liūdna, verkiau visą naktį taip vieniša ieškojau kažko internete, kai radau vedlį, vardu Dr.Sango, kuris padėjo daugybei žmonių susidoroti su jų problemomis, todėl susisiekiau su juo dėl jo problemų, jis man pasakė, kad tai užtruks 24 valandas, o mano žmona sugrįš pas mane. Aš padariau viską, ką jis liepė daryti. Kitą dieną mano žmona grįžo ant kelių ir paprašė atšaukti skyrybas, kuriomis dabar džiaugiamės kartu. jei jums reikia kokios nors pagalbos, galite susisiekti su vedliu, kuris man padės, el. paštu spellspecialistcaster937@gmail.com

    Komentaras

    Prašau perskaityti, kaip aš kartais jaučiausi
    Aš skaičiau visus komentarus nuo 2015 m. Ir šiek tiek palengvinu, kai niekas aplinkui nieko panašaus nepatiria, kartais atrodo, kad jūs patirsite vieną visiškai visame pasaulyje, tačiau štai yra tikros ir tikros žmogiškos patirtys, kurios jūs suprantate, kad visos emocijos, ašaros, skausmas ir pan. - normalus procesas po atskyrimo, net jei jis užtrunka ilgai. Labai sunku susitaikyti, kai ji palieka tave be rimtos priežasties, net pats atsiskyrimas baigėsi paprastu bučiniu į lūpas, todėl net po 4 mėnesių negaliu nustoti galvoti apie jį, nustoji galvoti, kodėl jai to reikėjo. . Kol kas atsibundu ir einu miegoti galvodama tik apie ją, žinoma, būna dienų, kai jaučiuosi atsigavusi ir esu stipri, kad paleisčiau visas mintis, bet tada ateina kitą dieną ir viskas pasibaigė. Aš vėl negaliu nustoti sekti jos socialinėje erdvėje ir ten visada matau ją keliaujančią po iv. šalis, gerai praleisdamas laiką su draugais ir pan., tada pažvelgęs į save galvojo, kad ji galėjo mane paleisti ir mėgautis gyvenimu, o aš esu užstrigusi ir nejuda į priekį, jei ką nors veikiu, aš tikrai „nesu“. Neišgyvenusi to momento, mintys persikelia kitur. Aš nuoširdžiai džiaugiuosi, kad jai sekasi gerai, nenoriu jai nieko blogo ir niekada nieko nenorėčiau, tačiau tas „pasigailėjimo mygtukas“ vis tiek įsijungia, aš vis dar gyvenu tikėdamasi, kad vieną dieną ji parašys ir paklausk manęs, kaip man sekasi, tačiau tokios viltys atrodo tuščios. , nes po išsiskyrimo mes visiškai nebendraujame. Kažkas nori kalbėtis, dalytis mintimis ar net keistis jomis, tačiau draugai, nepatyrę kažko panašaus, nenori nuolatos našta tenkinti šeimos narių.
    galiausiai mano draugė vėliau grįžo pas mane ir mane myli dar labiau nei anksčiau, tačiau yra tik dvasingas žmogus, kuris man padeda ir, jei jums reikia pagalbos, nedvejodami susisiekite su Dr.Pellar ir susisiekite su juo per šį el. laišką,
    drpellar@gmail.com

    Komentaras

    Prašau perskaityti, kaip aš kartais jaučiausi
    Aš skaičiau visus komentarus nuo 2015 m. Ir šiek tiek palengvinu, kai niekas aplinkui nieko panašaus nepatiria, kartais atrodo, kad jūs patirsite vieną visiškai visame pasaulyje, tačiau štai yra tikros ir tikros žmogiškos patirtys, kurios jūs suprantate, kad visos emocijos, ašaros, skausmas ir pan. - normalus procesas po atskyrimo, net jei jis užtrunka ilgai. Labai sunku susitaikyti, kai ji palieka tave be rimtos priežasties, net pats atsiskyrimas baigėsi paprastu bučiniu į lūpas, todėl net po 4 mėnesių negaliu nustoti galvoti apie jį, nustoji galvoti, kodėl jai to reikėjo. . Kol kas atsibundu ir einu miegoti galvodama tik apie ją, žinoma, būna dienų, kai jaučiuosi atsigavusi ir esu stipri, kad paleisčiau visas mintis, bet tada ateina kitą dieną ir viskas pasibaigė. Aš vėl negaliu nustoti sekti jos socialinėje erdvėje ir ten visada matau ją keliaujančią po iv. šalis, gerai praleisdamas laiką su draugais ir pan., tada pažvelgęs į save galvojo, kad ji galėjo mane paleisti ir mėgautis gyvenimu, o aš esu užstrigusi ir nejuda į priekį, jei ką nors veikiu, aš tikrai „nesu“. Neišgyvenusi to momento, mintys persikelia kitur. Aš nuoširdžiai džiaugiuosi, kad jai sekasi gerai, nenoriu jai nieko blogo ir niekada nieko nenorėčiau, tačiau tas „pasigailėjimo mygtukas“ vis tiek įsijungia, aš vis dar gyvenu tikėdamasi, kad vieną dieną ji parašys ir paklausk manęs, kaip man sekasi, tačiau tokios viltys atrodo tuščios. , nes po išsiskyrimo mes visiškai nebendraujame. Kažkas nori kalbėtis, dalytis mintimis ar net keistis jomis, tačiau draugai, nepatyrę kažko panašaus, nenori nuolatos našta tenkinti šeimos narių.
    galiausiai mano draugė vėliau grįžo pas mane ir mane myli dar labiau nei anksčiau, tačiau yra tik dvasingas žmogus, kuris man padeda ir, jei jums reikia pagalbos, nedvejodami susisiekite su Dr.Pellar ir susisiekite su juo per šį el. laišką,
    drpellar@gmail.com

    Komentaras

    Aš turiu savo buvusį partnerį. Ačiū, geras dr. Isikolo
    Daugelis žmonių yra parašę straipsnių apie tai, kaip jiems padėjo rašybos raštvedys, tačiau esu labai dėkinga šiam puikiam rašybos rašytojui, kuris sugrąžino mano buvusį vyrą pas mane. Šis liudijimas yra tikra istorija ir mano vardas Monika Simun. Kai aš bendravau su šiuo vyru, tai buvo ir jo parašytas liudijimas, ir aš taip pat buvau susidūręs su daugybe liudijimų apie tai, kaip jis padėjo kitiems jų gyvenime. Grįžimas su buvusiuoju yra vienas labiausiai jaudinančių jausmų, kurį daugelis žmonių norėtų patirti, ypač kai tie prisiminimai su buvusiais žmonėmis visada užtemdo mūsų mintis, kai kas nors kitas daro tuos dalykus, kuriuos anksčiau darydavome. Aš buvau vienas iš tėvų beveik 6 metus ir, nors mano buvęs vyras buvo toli nuo mano vaikų, vis tiek norėčiau, kad kada nors jis sugrįžtų pas mane. Šis buvęs gydytojas, žinomas kaip DR ISIKOLO, padėjo man su savo norais ir aš džiaugiuosi sakydamas, kad grįžau su savo buvusiu vyru ir labai džiaugiuosi dalijęs parodymus su visais, kad ir jie galėtų susitikti su šiuo puikiu gydytoju ir išspręsti savo problemos. Aš nežinau, ką kiti gali jausti grįždami į savo buvusį gyvenimą, bet aš visada žinau, kad yra paslėptas palaiminimas vieninteliu ryšiu su buvusiais žmonėmis. Jei norite sėkmingai susigrąžinti savo buvusį asmenį, susisiekite su šiuo puikiu rašybos žinovu jo „Whatsapp“ +2348133261196 arba rašykite el. Paštu isikolosolutionhome@gmail.com ir pasidalykite nuostabiu liudijimu, kaip ir aš.

    Komentaras

    Aš turiu savo buvusį partnerį. Ačiū, geras dr. Isikolo
    Daugelis žmonių yra parašę straipsnių apie tai, kaip jiems padėjo rašybos raštvedys, tačiau esu labai dėkinga šiam puikiam rašybos rašytojui, kuris sugrąžino mano buvusį vyrą pas mane. Šis liudijimas yra tikra istorija ir mano vardas Monika Simun. Kai aš bendravau su šiuo vyru, tai buvo ir jo parašytas liudijimas, ir aš taip pat buvau susidūręs su daugybe liudijimų apie tai, kaip jis padėjo kitiems jų gyvenime. Grįžimas su buvusiuoju yra vienas labiausiai jaudinančių jausmų, kurį daugelis žmonių norėtų patirti, ypač kai tie prisiminimai su buvusiais žmonėmis visada užtemdo mūsų mintis, kai kas nors kitas daro tuos dalykus, kuriuos anksčiau darydavome. Aš buvau vienas iš tėvų beveik 6 metus ir, nors mano buvęs vyras buvo toli nuo mano vaikų, vis tiek norėčiau, kad kada nors jis sugrįžtų pas mane. Šis buvęs gydytojas, žinomas kaip DR ISIKOLO, padėjo man su savo norais ir aš džiaugiuosi sakydamas, kad grįžau su savo buvusiu vyru ir labai džiaugiuosi dalijęs parodymus su visais, kad ir jie galėtų susitikti su šiuo puikiu gydytoju ir išspręsti savo problemos. Aš nežinau, ką kiti gali jausti grįždami į savo buvusį gyvenimą, bet aš visada žinau, kad yra paslėptas palaiminimas vieninteliu ryšiu su buvusiais žmonėmis. Jei norite sėkmingai susigrąžinti savo buvusį asmenį, susisiekite su šiuo puikiu rašybos žinovu jo „Whatsapp“ +2348133261196 arba rašykite el. Paštu isikolosolutionhome@gmail.com ir pasidalykite nuostabiu liudijimu, kaip ir aš.

    Komentaras

    KAIP AŠ MANO EX HUSBAND GRĮŽTI SU DR Ilekhojie ....... Mano vardas Muna Vassel, iš Kanados, noriu greitai pasakyti pasauliui, kad egzistuoja tikras ir efektyvus internetinis rašybos ratukas, galingas ir tikras, jo vardas yra dr. Ilekhojie, jis man neseniai padėjo atkurti mano santykius su mano vyru, kuris mane paliko. Kai aš susisiekiau su gydytoju Ilekhojie, jis ištarė man meilės burtą, o mano vyras, kuris teigė neturįs ką veikti vėl su manimi paskambino ir pradėjo maldauti, kad grįžčiau. dabar jis vėl su tokia meile ir rūpesčiu. Šiandien man malonu pranešti jums visiems, kad šis rašybos žinovas turi galią atkurti nutrūkusius santykius ir juos sugrąžinti. nes dabar labai džiaugiuosi savo vyru. Visiems, kurie skaito šį straipsnį ir kuriems reikalinga jo pagalba, dr. Ilekhojie taip pat gali pasiūlyti bet kokios rūšies pagalbą, pavyzdžiui, skyrybų bylų, teismo bylų, mirties burtų, dvasinės apsaugos problemų sprendimą. Ačiū! susisiekite el. paštu: (gethelp05@gmail.com) arba skambinkite +2348147400259

    Komentaras

    Ačiū DR ISIKOLO už išsaugotą mano santuoką !!! Mano vardai yra Helena Lukas, aš 7 metus vedęs savo vyrą, mes kartu auginame 2 vaikus ir mūsų santuoka buvo nuostabi. Man labai malonu kiekvienam pasakyti savo liudijimą. Aš esu šeris iš Jungtinių Valstijų, esu slaugytoja, šią mano meilės gyvenimo istoriją. Kita moteris turėjo atimti iš manęs savo meilužį, o mano vyras paliko mane ir vaikus, ir mes kentėjome 2 metus, kol sutikau paštą, kuriame šis vyras, vardu DR ISIKOLO, padėjo daugeliui žmonių, ir aš nusprendžiau duoti jam atsakymą apie jo El. Paštu, jei jis gali man padėti sugrąžinti meilužį namo, jis paprašo manęs tam tikros informacijos, kurią siunčiu jam ir mano vyrui. Po 48 valandų, kaip jis man pasakė, pamačiau automobilį, nuvažiavusį į namą ir štai, tai buvo mano vyras ir jis atėjo pas mane ir vaikai verkė ir maldavo atleidimo, todėl aš esu laimingas šiandien. Jis taip pat atleido mano draugą nuo ŽIV DR ISIKOLO iš tikrųjų paverčia moterį, kokia esu šiandien, bet kuriai ieškančiai, kaip gauti savo ar jos buvęs užpakalis ar bet kokia kilusi problema, kurią aš turiu, patariu, DR ISIKOLO yra visos problemos sprendimas. Galite susisiekti su juo šiuo el. pašto adresu: isikolosolutionhome@gmail.com. Taip pat galite pažiūrėti „Whatsapp“ jį telefonu +2348133261196.

    Komentaras

    Ačiū DR ISIKOLO už išsaugotą mano santuoką !!! Mano vardai yra Helena Lukas, aš 7 metus vedęs savo vyrą, mes kartu auginame 2 vaikus ir mūsų santuoka buvo nuostabi. Man labai malonu kiekvienam pasakyti savo liudijimą. Aš esu šeris iš Jungtinių Valstijų, esu slaugytoja, šią mano meilės gyvenimo istoriją. Kita moteris turėjo atimti iš manęs savo meilužį, o mano vyras paliko mane ir vaikus, ir mes kentėjome 2 metus, kol sutikau paštą, kuriame šis vyras, vardu DR ISIKOLO, padėjo daugeliui žmonių, ir aš nusprendžiau duoti jam atsakymą apie jo El. Paštu, jei jis gali man padėti sugrąžinti meilužį namo, jis paprašo manęs tam tikros informacijos, kurią siunčiu jam ir mano vyrui. Po 48 valandų, kaip jis man pasakė, pamačiau automobilį, nuvažiavusį į namą ir štai, tai buvo mano vyras ir jis atėjo pas mane ir vaikai verkė ir maldavo atleidimo, todėl aš esu laimingas šiandien. Jis taip pat atleido mano draugą nuo ŽIV DR ISIKOLO iš tikrųjų paverčia moterį, kokia esu šiandien, bet kuriai ieškančiai, kaip gauti savo ar jos buvęs užpakalis ar bet kokia kilusi problema, kurią aš turiu, patariu, DR ISIKOLO yra visos problemos sprendimas. Galite susisiekti su juo šiuo el. pašto adresu: isikolosolutionhome@gmail.com. Taip pat galite pažiūrėti „Whatsapp“ jį telefonu +2348133261196.

    Komentaras

    Kaip aš susigrąžinau buvusį vyrą, kai jis paliko mane ir mūsų vaikus “, siūlau perskaityti mano parodymus. Aš esu Lorena Marko, aš taip džiaugiuosi, kad mano vyras grįžo po to, kai paliko mane pas kitą moterį. Mano vyras turėjo ryšių su bendradarbiu ir aš labai myliu savo vyrą, tačiau jis mane apgaudinėjo su savo bendradarbiu ir manau, kad ši mergina, naudodama mano vyro raganavimą ar juodąją magiją, privertė jį manęs nekęsti. Tai buvo tokia kritiška ir nereikalaujama, aš verkiau visą dieną ir naktį, kad Dievas atsiųstų man pagalbininką, kad jis sugrąžintų mano vyrą! Buvau tikrai nusiminusi ir man reikėjo pagalbos, todėl internete ieškojau pagalbos ir atėjau į svetainę, kurioje buvo siūloma, kad daktaras Isikolo gali padėti greitai susigrąžinti vyrą. Taigi, jaučiau, kad turėčiau jam pabandyti. Aš susisiekiau su juo ir jis man pasakė, ką daryti, ir aš padariau tai, tada jis padarė meilės burtą už mane. Po 48 valandų mano vyras man tikrai paskambino ir pasakė, kad manęs labai pasiilgau, o, Dieve mano! Buvau toks laimingas, o šiandien vėl džiaugiuosi savo vyru ir džiaugsmingai gyvename kartu. Dėkoju galingam rašytojui DR ISIKOLO, jis yra toks galingas ir aš nusprendžiau pasidalinti savo istorija čia. Jei esate čia ir jūsų meilužis jus atstumia, arba jūsų vyras persikėlė į kitą moterį, daugiau nebeverkite, kreipkitės į DR ISIKOLO, kad gautumėte pagalbos dabar. Čia yra jo kontaktinis asmuo, el. Paštu jam isikolosolutionhome@gmail.com. Taip pat galite jį pažiūrėti „Whatsapp“ telefonu +2348133261196

    Komentaras

    Kaip aš susigrąžinau buvusį vyrą, kai jis paliko mane ir mūsų vaikus “, siūlau perskaityti mano parodymus. Aš esu Lorena Marko, aš taip džiaugiuosi, kad mano vyras grįžo po to, kai paliko mane pas kitą moterį. Mano vyras turėjo ryšių su bendradarbiu ir aš labai myliu savo vyrą, tačiau jis mane apgaudinėjo su savo bendradarbiu ir manau, kad ši mergina, naudodama mano vyro raganavimą ar juodąją magiją, privertė jį manęs nekęsti. Tai buvo tokia kritiška ir nereikalaujama, aš verkiau visą dieną ir naktį, kad Dievas atsiųstų man pagalbininką, kad jis sugrąžintų mano vyrą! Buvau tikrai nusiminusi ir man reikėjo pagalbos, todėl internete ieškojau pagalbos ir atėjau į svetainę, kurioje buvo siūloma, kad daktaras Isikolo gali padėti greitai susigrąžinti vyrą. Taigi, jaučiau, kad turėčiau jam pabandyti. Aš susisiekiau su juo ir jis man pasakė, ką daryti, ir aš padariau tai, tada jis padarė meilės burtą už mane. Po 48 valandų mano vyras man tikrai paskambino ir pasakė, kad manęs labai pasiilgau, o, Dieve mano! Buvau toks laimingas, o šiandien vėl džiaugiuosi savo vyru ir džiaugsmingai gyvename kartu. Dėkoju galingam rašytojui DR ISIKOLO, jis yra toks galingas ir aš nusprendžiau pasidalinti savo istorija čia. Jei esate čia ir jūsų meilužis jus atstumia, arba jūsų vyras persikėlė į kitą moterį, daugiau nebeverkite, kreipkitės į DR ISIKOLO, kad gautumėte pagalbos dabar. Čia yra jo kontaktinis asmuo, el. Paštu jam isikolosolutionhome@gmail.com. Taip pat galite jį pažiūrėti „Whatsapp“ telefonu +2348133261196

    Komentaras

    Kaip aš susigrąžinau buvusį vyrą, kai jis paliko mane ir mūsų vaikus “, siūlau perskaityti mano parodymus. Aš esu Lorena Marko, aš taip džiaugiuosi, kad mano vyras grįžo po to, kai paliko mane pas kitą moterį. Mano vyras turėjo ryšių su bendradarbiu ir aš labai myliu savo vyrą, tačiau jis mane apgaudinėjo su savo bendradarbiu ir manau, kad ši mergina, naudodama mano vyro raganavimą ar juodąją magiją, privertė jį manęs nekęsti. Tai buvo tokia kritiška ir nereikalaujama, aš verkiau visą dieną ir naktį, kad Dievas atsiųstų man pagalbininką, kad jis sugrąžintų mano vyrą! Buvau tikrai nusiminusi ir man reikėjo pagalbos, todėl internete ieškojau pagalbos ir atėjau į svetainę, kurioje buvo siūloma, kad daktaras Isikolo gali padėti greitai susigrąžinti vyrą. Taigi, jaučiau, kad turėčiau jam pabandyti. Aš susisiekiau su juo ir jis man pasakė, ką daryti, ir aš padariau tai, tada jis padarė meilės burtą už mane. Po 48 valandų mano vyras man tikrai paskambino ir pasakė, kad manęs labai pasiilgau, o, Dieve mano! Buvau toks laimingas, o šiandien vėl džiaugiuosi savo vyru ir džiaugsmingai gyvename kartu. Dėkoju galingam rašytojui DR ISIKOLO, jis yra toks galingas ir aš nusprendžiau pasidalinti savo istorija čia. Jei esate čia ir jūsų meilužis jus atstumia, arba jūsų vyras persikėlė į kitą moterį, daugiau nebeverkite, kreipkitės į DR ISIKOLO, kad gautumėte pagalbos dabar. Čia yra jo kontaktinis asmuo, el. Paštu jam isikolosolutionhome@gmail.com. Taip pat galite jį pažiūrėti „Whatsapp“ telefonu +2348133261196

    Komentaras

    Ažajus yra žmogus, turintis didelę dvasinę galią dėl savo rašybos galios. Aš galėjau susigrąžinti savo vyrą po trejų metų skyrybų. Aš išgyvenau blogus laikus dėl skyrybų, todėl internete ieškojau pagalbos, kai susidūriau su parodymai apie moterį, kuri papasakojo, kaip burtų žinovė padėjo jai susilaukti kūdikio naudojant augalinį vaistą, aš susisiekiau su juo ir paaiškinau jam savo situaciją, jis atliko burtą, o mano vyras trečią dieną grįžo pas mane. man tai vis dar yra magija, aš labai džiaugiuosi, kad grįžau su meile savo gyvenimui. galite susisiekti su „Ajayi“ rašytoju jo „Viber“ ar „WhatsApp“ numeriu: +2347084887094 arba el. paštu: drajayi1990@gmail.com, jis man padėjo. Aš tikiu, kad jis padės ir jums iškilus gyvenimo problemoms.

    Komentaras

    plinta internete ir visame pasaulyje, kaip jis nuostabiai padėjo žmonėms visame pasaulyje susigrąžinti prarastus meilužius. Aš susisiekiau su juo po daugybės įvairių žmonių liudijimų, kaip jis padeda sugrąžinti buvusį meilužį, papasakojau jam apie savo vyrą, kad apleido mane maždaug prieš 8 mėnesius ir paliko namus su viskuo, ką turėjau, buvau apstulbęs, kai jis liepė man tik šypsotis ir ramiai patikinti, kad viską susitvarkys tik per 48 valandas. Po antros dienos paskambino mano vyras. Aš buvau tiesiog toks sukrėstas, pasirinkau skambutį ir negalėjau patikėti savo ausimis. Jis tikrai maldavo mane atleisti ir pažadėti telefonu. Jis grįžo namo ir taip pat gavo man labai gražias dovanas, skirtas tik jam. Įrodydamas jo meilę man, aš buvau toks laimingas, kad turėjau paskambinti gydytojui Ilekhojie ir padėkoti jam. Jis man liepė tik pasidalinti geromis naujienomis visame pasaulyje. Jei jums reikia veiksmingo ir tikro burtininko, kad iškiltų bet kokia jūsų problema gyvenimą galite susisiekti su dr. Ilekhojie jo el. paštu: gethelp05@gmail.com arba jo „WhatsApp“ / „Viber jam“ tel .: +2348147400259

    Komentaras

    Laba diena visiems, noriu pasidalinti turima patirtimi su dr. Ajayi. Jis yra labai galingas žmogus, kurį palaimino jo priekinis tėvas padėti žmonėms, turintiems įvairių gyvenimo problemų. Aš išgyvenu blogesnį savo gyvenimo etapą, nes mano vyras man pasakė, kad nori skyrybų iš niekur, paklausiau jo, kur suklydau, tačiau jis man nieko neatsakė, o jis išsikraustė iš namų. Tai buvo tikrai įtempta, todėl laukiu pagalbos, kai sutikau dr. Ajayi burtininkas internete, po tam tikrų konsultacijų paaiškinau jam savo būklę ir sužinojau, kad mano vyras dirba su sekretoriumi darbe ir jis yra prižiūrimas jos, o didysis rašybos rašytojas man pasakė, ką reikia padaryti, ir aš laikiausi jo nurodymų, šiandien aš Aš didžiuojuosi moterimi, sakydama, kad mano vyras yra namuose su manimi, ir mes tikimės, kad mūsų antrasis vaikas bus dėkingas rašytojui Ajayi, jei jums reikia rašybos keitiklio pagalbos iškilus bet kokioms problemoms. tinkamas asmuo, norintiems tobulo ir tikroviško gyvenimo aprašymo lt. Susisiekite su jo „Viber“ ar „WhatsApp“ numeriu: +2347084887094 arba el. Paštu: drajayi1990@gmail.com

    Komentaras

    Tikras rašybos ratukas, vadinamas DR ISIKOLO
    buvau tokia prislėgta, kai meilužė paliko mane pas kitą vaikiną, kai mes praleidome 5 metų draugystę, bandžiau maldauti, kad ji sugrįžtų pas mane, ji atsisakė ir pasakė, kad nebejaučia manęs. Aš tapau liūdnu vyru, kai mes visi buvome drauge, po visos meilės, kuria mes buvome anksčiau, aš neįsivaizdavau savo gyvenimo be jos, nes mano meilė jai buvo neįkainojama prekyba dėl bet kokių priežasčių vieną dieną, kai aš eidavau internete, pamačiau komentarą apie tai, kad jis turi galią sugrąžinti buvusį meilužį ir aš nusprendžiau pamėginti įsitikinti, susisiekdamas su juo, ir iškart aš jam atsakiau, paaiškinau, kas išgyvena, ir jis pasakė, kad kitas vaikinas naudojasi vudu rašybos tema, todėl ji paliko Nepaisant to, kad rūpinuosi ja, pažadu man padėti susigrąžinti meilužį ir padėsiu jam užmušti burtą, kad ateityje jis negalėtų su manimi kovoti, nes mažiau nei per tris dienas vaikiną sušaudė nežinoma vaikinai vyrai Floridoje ir per penkias dienas mano draugė buvo pas mane namas laukė, kol grįšiu iš darbo, o kai aš pradėjau elgetauti sakydama, kad gaila, ji niekada nežinojo, kas užėjo. ačiū DR ISIKOLO dabar džiaugiuosi savo drauge ir viskas dabar vyksta sklandžiai. Kreipkitės į peterį dėl bet kokio keršto ir buvusio burtų rašymo per isikolosolutionhome@gmail.com Taip pat galite pažiūrėti jį „Whatsapp“ telefonu +2348133261196.

    Komentaras

    Tikras rašybos ratukas, vadinamas DR ISIKOLO
    buvau tokia prislėgta, kai meilužė paliko mane pas kitą vaikiną, kai mes praleidome 5 metų draugystę, bandžiau maldauti, kad ji sugrįžtų pas mane, ji atsisakė ir pasakė, kad nebejaučia manęs. Aš tapau liūdnu vyru, kai mes visi buvome drauge, po visos meilės, kuria mes buvome anksčiau, aš neįsivaizdavau savo gyvenimo be jos, nes mano meilė jai buvo neįkainojama prekyba dėl bet kokių priežasčių vieną dieną, kai aš eidavau internete, pamačiau komentarą apie tai, kad jis turi galią sugrąžinti buvusį meilužį ir aš nusprendžiau pamėginti įsitikinti, susisiekdamas su juo, ir iškart aš jam atsakiau, paaiškinau, kas išgyvena, ir jis pasakė, kad kitas vaikinas naudojasi vudu rašybos tema, todėl ji paliko Nepaisant to, kad rūpinuosi ja, pažadu man padėti susigrąžinti meilužį ir padėsiu jam užmušti burtą, kad ateityje jis negalėtų su manimi kovoti, nes mažiau nei per tris dienas vaikiną sušaudė nežinoma vaikinai vyrai Floridoje ir per penkias dienas mano draugė buvo pas mane namas laukė, kol grįšiu iš darbo, o kai aš pradėjau elgetauti sakydama, kad gaila, ji niekada nežinojo, kas užėjo. ačiū DR ISIKOLO dabar džiaugiuosi savo drauge ir viskas dabar vyksta sklandžiai. Kreipkitės į peterį dėl bet kokio keršto ir buvusio burtų rašymo per isikolosolutionhome@gmail.com Taip pat galite pažiūrėti jį „Whatsapp“ telefonu +2348133261196.

    Komentaras

    plinta internete ir visame pasaulyje, kaip jis nuostabiai padėjo žmonėms visame pasaulyje susigrąžinti prarastus meilužius. Aš susisiekiau su juo po daugybės įvairių žmonių liudijimų, kaip jis padeda sugrąžinti buvusį meilužį, papasakojau jam apie savo vyrą, kad apleido mane maždaug prieš 8 mėnesius ir paliko namus su viskuo, ką turėjau, buvau apstulbęs, kai jis liepė man tik šypsotis ir ramiai patikinti, kad viską susitvarkys tik per 48 valandas. Po antros dienos paskambino mano vyras. Aš buvau tiesiog toks sukrėstas, pasirinkau skambutį ir negalėjau patikėti savo ausimis. Jis tikrai maldavo mane atleisti ir pažadėti telefonu. Jis grįžo namo ir taip pat gavo man labai gražias dovanas, skirtas tik jam. Įrodydamas jo meilę man, aš buvau toks laimingas, kad turėjau paskambinti gydytojui Ilekhojie ir padėkoti jam. Jis man liepė tik pasidalinti geromis naujienomis visame pasaulyje. Jei jums reikia veiksmingo ir tikro burtininko, kad iškiltų bet kokia jūsų problema gyvenimą galite susisiekti su dr. Ilekhojie jo el. paštu: gethelp05@gmail.com arba jo „WhatsApp“ / „Viber jam“ tel .: +2348147400259

Kiti straipsniai