Pas urologą kaip pas kunigą, – kiek pasakysi atvirai ir nuoširdžiai, tuo daugiau galės padėti (7451)

Laura BALIUKONIENĖ, laura@ana.lt
Gydytojas urologas Marius Astrauskas
Gydytojas urologas Marius Astrauskas. Zenono Šilinsko nuotr.
Alytaus apskrities S.Kudirkos ligoninėje nuo rugpjūčio dirba naujas gydytojas urologas Marius Astrauskas (30 m.). Iš Kauno atvažiuojantis medikas ne tik konsultuoja pacientus, bet ir ligoninės stacionare jiems atlieka įvairias operacijas. Savo pasirinkimu dirbti regione jaunasis gydytojas neabejojo nuo pat pradžių, teigė čia atradęs plačių galimybių realizuoti save ir išnaudoti įgytus profesinius įgūdžius. Jis sutiko pasidalyti savo lūkesčiais dirbant regiono ligoninėje ir apie pirmąjį darbo Dzūkijos sostinėje įspūdį.

Kodėl pats, būdamas didmiesčio gyventoju, neseniai urologo licenciją vienoje didžiausių šalies gydymo įstaigų įgijusiu gydytoju, nusprendėte darbo ieškoti būtent regione?

Esu kaunietis nuo pat šaknų. Studijavau Kauno medicinos universitete, rezidentūrą baigiau Kauno klinikose, įgijau urologo licenciją. Baiginėdamas rezidentūrą ieškojau sau darbo. Norėjau dirbti Kauno regione, tačiau kartais reikia rinktis vertybes. Mano vertybė yra šeima. Turiu dvi mažas, dvimetę ir keturmetę, dukras. Įvertindamas darbo krūvius, nusprendžiau pasirinkti regioną, nes norisi laiko skirti ir savo šeimai. Žinoma, norisi patenkinti ir savo profesinę karjerą, o Alytuje tam yra visos galimybės.

Šiuo metu yra daug baigusių jaunų gydytojų, taigi, konkurencija Kaune irgi nemaža. Man labai gerą įspūdį paliko praktika internatūros metu Jonavos ligoninėje. Ten – puiki atmosfera, žmonių teigiamas nusiteikimas, bendravimas, nuoširdumas. Pagalvojau, kad mažesnė, kamerinė aplinka leidžia dirbti smagiau ir optimaliai. Tad dėl šių priežasčių ir apsisprendžiau ieškoti darbo regionuose.

Kokį pirmą įspūdį paliko Alytaus apskrities S.Kudirkos ligoninė kaip potenciali Jūsų darbovietė?

Alytaus ligoninė turi aukštą urologijos licencijos lygį. Tai leidžia stacionare atlikti labai platų operacijų spektrą. Man patinka, kad galiu dirbti ne tik ambulatorijoje, bet ir stacionare. Dabar turiu pusę etato ir ten, ir ten. Čia yra geras aprūpinimas instrumentais, nauja technologine įranga. Priemonių čia tikrai netrūksta. Kolektyvas labai draugiškas, malonus.

O kokie Jums pasirodė Dzūkijos žmonės? Ar regionuose pacientai kuo nors skiriasi nuo didmiesčių?

Dzūkijos krašte turiu giminaičių, pas kuriuos retkarčiais atvažiuojame pailsėti. Visuomet esame sutinkami svetingai, žmonės čia  nuoširdūs, visuomet išlydėdavo su lauktuvėmis – grybais, uogomis ir kitais Dzūkijos gamtos turtais.

Aš niekuomet neskirstau žmonių į jokias kategorijas, pagal regionams priskiriamus žmonių būdo bruožus. Tik susidariau įspūdį, kad didmiesčių žmonės labiau skuba, o čia gyvenimas teka lėčiau, tiesiog jie turi daugiau kantrumo, supratingumo. Bent jau kol kas nesusidūriau su kitokiais žmonėmis. Kai lėtesnis tempas, tai ir darbas vyksta kokybiškiau.

Jau tapo įprasta, kad gydytojai dirba net keliose darbo vietose. Ar tokių planų neturite?

Ne, papildomo darbo kol kas neieškau, nes čia jau dirbu visu etatu. Matysiu, jeigu ims stigti pinigų, tada ieškosiu galimybių. Apie užsienį irgi nesvarstau,  šeima, nuolatinis būstas, draugų ratas – kol kas per didelė prabanga viską palikti.

Neįsivaizduoju, kaip po budėjimo, nepailsėjus dar galima kažkur važiuoti dirbti, dar konsultuoti pacientus ar, neduokdie, operuoti.

Sakoma, kad ir šuo kariamas pripranta, taip ir čia. Priprasčiau ir aš, bet labai džiaugiuosi, kad dabar viską spėju, viską galiu susitvarkyti laiku.

Kaip vertinate gydytojų atlyginimų situaciją Lietuvoje?

Žinoma, kad norėtųsi didesnio atlyginimo, kas jo nenorėtų. Darbas turėtų būti organizuojamas konstruktyviai, kad gydytojas turėtų galimybę pakankamai laiko skirti pacientui, įsigilinti į jo rūpesčius, neskubėti. Manau, kad gydytojų darbo krūviai yra per dideli. Jie turėtų būti apibrėžti vienu etatu, už kurį turėtų būti mokamas apibrėžtas adekvatus atlyginimas.

O gal ilgainiui apsispręsite su visa šeima kraustytis gyventi į Alytų?

Kol kas tokios galimybės nesvarstau dėl šeiminių aplinkybių. Mano žmona irgi yra medikė, odontologė. Dirbti ji važinėja į Elektrėnus, tad rytais abu patraukiame į priešingas puses. Tačiau niekada negali žinoti, kaip gyvenime viskas gali pasikeisti.

Manęs daug kas klausia, ar nepabos važinėti, tačiau, jeigu man čia patiks, tai galiu važinėti, juolab kad kelionės laikas ir atstumas man nėra problema. Didmiesčiuose mažesnius atstumus žmonės įveikia per tokį pat laiko tarpą, kurį užtrunku važiuodamas į darbą Alytuje.  

Daugybei jaunų karjerą pradedančių gydytojų regionų ligoninės būna tik tarpinė stotelė siekiant karjeros aukštumų. Ar apie tai pagalvojate ir Jūs?

Urologas yra tarsi šeimos gydytojas, jis turi gerai pažinti savo pacientą, kad galėtų jam padėti. O tai pacientams leidžia prisirišti prie konkretaus gydytojo, juo pasitikėti ir savo sveikatos problemų sprendimą patikėti būtent jam. Jeigu man pavyks to pasiekti, suburti savo pacientų ratą, mane pamils žmonės, kolektyvas, tai tikrai norėčiau čia pasilikti dirbti ir toliau.

Esu pasiruošęs skirti laiko savo pacientams, įsiklausyti į jų problemas, su jais pabendrauti ir juos geriau pažinti. Man ir pačiam dar reikia laiko apsiprasti su aplinka ir žmonėmis. Tikiuosi, kad padėsime vieni kitiems.

Ar tenka susidurti su pacientų nepasitikėjimu jaunu gydytoju dėl jo nedidelės patirties?

Manau, kad jaunais gydytojais kai kurie pacientai nepasitiki be reikalo. Iš tiesų per penkerius metus trunkančią rezidentūrą įgauname pakankamai patirties. Po to gali drąsiai savarankiškai atlikti įvairias operacijas. Aš asmeniškai jau turiu penkerius metus operacinės patirties, esu daręs daugelį urologinių operacijų.

Dėl to, kad šiandien galiu pasitikėti savimi ir kviesti pacientus operaciniam gydymui, esu dėkingas savo mokytojams – Kauno klinikų Urologijos skyriaus gydytojams.

Vis dar tenka sutikti žmonių, kurie galvoja, kad urologas yra vyrų gydytojas. Kaip dažnai su šiuo mitu tenka susidurti Jums?

Dar neteko su tuo susidurti. Ir tai netiesa. Mūsų pacientai dažniausiai vyresnio amžiaus vyrai ir moterys. Jų proporciją galima padalyti pusiau. Prostatos moterys neturi, tačiau likusių organų – šlapimo pūslės, inkstų ir kitų – ligos gali užklupti tiek vyrus, tiek moteris. Ta pačia akmenlige, onkologinėmis ligomis serga ir vyrai, ir moterys.

Tik pastebiu, kad į apžiūrą pas urologą vyrą atėjusios kai kurios moterys jaučiasi nedrąsiai, šiek tiek kuklinasi. Pacientai turėtų suprasti, kad tai tik gydytojo darbas.

Viena ne itin maloniausių akimirkų vyrams – kai į urologą reikia kreiptis dėl juos ištikusių erekcijos sutrikimų gydymo. Ar tiesa, kad vyrai vis dar vengia tai daryti?

Taip, tai vis dar problema. Seksologija yra labai siaura sritis, su kuria mums darbe tenka susidurti. Tokių pacientų ratas nėra didelis. Gydytojui šiuo atveju reikia labai gerų bendravimo įgūdžių, jam svarbu apie pacientą sužinoti viską, kad pacientas su gydytoju būtų atviras.

Kartais pacientai paprašo pokalbio akis į akį, kad negirdėtų slaugytoja. Pas urologą – kaip pas kunigą: kiek pasakysi atvirai ir nuoširdžiai, tuo gydytojas daugiau galės padėti. Labai svarbu išdiferencijuoti, ar tai organinės, ar psichologinės kilmės sutrikimas. Nuo to priklauso ir gydymas.

O erekcinių sutrikimų priežastis gali būti ir stresas, nuovargis, psichologinė įtampa. Labai svarbu, kad šio sutrikimo šalinimo procese antroji pusė būtų supratinga.

Eskaluojama, kad tokio pobūdžio problema ištinka vis jaunesnius vyrus. Kodėl?

Viešose skaitmeninėse erdvėse yra didelis prieinamumas prie lytinį potraukį skatinančių vaizdinių medžiagų. Virtualus lytinis aktas skatina pervertinti savo ir partnerio galimybes. Paskui realybėje seka nusivylimas, o iš to gali išsivystyti ir tam tikri padariniai.

Šlapimo nelaikymas yra dar viena tų problemų, kurią pacientai geriau linkę nutylėti ir laikyti  gėdingu dalyku. Ar yra ko gėdytis?

Tikrai ne. Kuo anksčiau kreipsis, tuo bus galima efektyviau padėti. Vizito metu nustatomas šlapimo nelaikymo tipas ir skiriamas medikamentinis, o neretai prireikia ir operacinio gydymo.

Ką manote apie dažniausią vyrų onkologinį susirgimą – prostatos vėžį?

Viskas priklauso nuo pačių vyrų. Ligai aptikti užtenka paprasto kraujo tyrimo – PSA rodiklio. Dėl jo turėtų kreiptis patys vyrai. Tai ir šeimos gydytojų atsakomybė paskatinti pacientus pasitikrinti. Džiugu, kad Alytaus ligoninėje yra visos galimybės prevencinėms programinėms patikroms dėl prostatos vėžio. Tai leidžia sumažinti neišgydomų ir užleistų ligų skaičių.

Prostatos vėžys šiais laikais iš onkologijos srities – palanki diagnozė dėl gydymo galimybių ir jų pasirinkimo. Be to, išgyvenamumo rodikliai dideli net esant labai pažengusioms ligų stadijoms. Ir gyvenimo kokybė gali būti labai aukšto lygio.

Ar jau turėjote progą iš arčiau susipažinti su Alytumi?

Anksčiau tik pravažiuodavau pro Alytų, dabar su juo tenka susipažinti artimiau. Tačiau dar nespėjau po jį apsižvalgyti, nes po darbo vis stengiuosi iš karto važiuoti namo, pas vaikus. Tačiau jau atradau aplinkkelių, kuriais važiuoju į darbą. Matau, kaip vystosi miestas, jame labai daug statoma naujų namų. Visa miesto infrastruktūra pakankamai patogi.

Kai kurie sako, kad išvažiuoju dirbti į kaimą, tačiau anaiptol čia ne kaimas. Man patinka, kad gyvenu Kauno pakraštyje, link Alytaus pusės, todėl važiuojant į darbą netenka važiuoti per patį Kauną. Į darbą atvažiuoju greičiau nei per valandą. Važiuodamas į Alytų pasiklausau radijo, žinių, ir jau žiūrėk Alytus.

Darbas svečiame mieste, šeima, vaikai. Ar lieka laiko sau, savo pomėgiams?

Taip, laisvalaikiu žaidžiu krepšinį, tenisą, patinka keliauti su šeima, būti gamtoje, pasivažinėti dviračiais. Tačiau didžiąją dalį laisvalaikio leidžiu su savo šeima, nes man tai smagiausia.

    Komentarai


    Palikite savo komentarą

    Ribotas HTML

    • Leidžiamos HTML žymės: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
    • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
    • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.

    Komentaras

    Sveiki draugai, tikiuosi, kad esate geros sveikatos ir linkiu jums laimės gyvenime, nes be to gyvenimas bus apgailėtinas. Noriu pasinaudoti šia proga ir padėkoti dr. Ajayi už taikos atkūrimą mano santuokos namuose. Dr. Ajayi yra rašybos rašytojas, talentingas savo didžiųjų protėvių. Mano vyras buvo žiaurus prieš mane ir mūsų vaikus jau maždaug metus, sąžiningai kalbant, tada su juo jautėsi pragaras. Aš tikrai nežinau, ką mes padarėme, kad su tavimi elgtųsi taip, kaip jis elgiasi su mumis. Akimirksniu mano vyras kreipiasi į nepažįstamą savo šeimą ir nustoja būti kažkada mylinčiu ir rūpestingu vyru, kurį jis naudoja, kad visa tai būtų pradėta. Kai jis nuvažiavo į Ispaniją ir nuo to laiko daugiau nei tuziną kartų per metus viešėjo Ispanijoje ir ten, aš klausiu jo, kokia buvo problema, tačiau negavau iš jo teigiamo atsakymo, viskas man buvo tikrai sunku, todėl išėjau ieškoti Pagalba ir patarimai, ką reikia padaryti, norint išgelbėti mano stulbinančią santuoką, o man, laimei, aš perėjau internete naujienas ir pamačiau vienos ponios liudijimą, kaip dr. Ajayi padėjo jai su santuoka, pasinaudodama šia protėvių jam suteikta rašybos galia. , Skeptiškai žiūrėjau į tai, tačiau nusprendžiau pamėginti, susisiekiau su juo ir pateikiau jam tam tikros informacijos apie save ir vyrą. Tuo metu mano vyras buvo Italijoje per savo daugybę atsitiktinių kelionių. Dr Ažajus man liepė nušluostyti ašaras, kad netrukus viskas grįš į normalią būseną ir aš turėsiu priežasčių vėl liūdėti dėl vyro, man liepė atlikti keletą tam tikrų dalykų namuose. Aš padariau, kaip liepta, savo Didžiausia staigmena maždaug po dviejų dienų ir vyras grįžo iš Italijos, tačiau šį kartą pastebėjo gerus pokyčius jame. Jis atsiklaupė ir maldavo atleidimo sakydamas, kad nežino, kas jį užklupo ir kodėl jis žiauriai elgėsi su manimi ir vaikais. Aš buvau labai laiminga galėdama susigrąžinti savo vyrą ir nuo to laiko mes gyvenome laimingą gyvenimą, užpildytą meile. Viskas dėka Puikus rašytojas dr. Ajayi, jei turite problemų dėl savo santuokos ar santykių ir norite, kad jūsų skyrybų žmona ar vyras atgal neleistų drovumui sulaikyti jus, susisiekite su dr. Ajayi dėl jo „Viber“ / „WhatsApp“: +2347084887094 ARBA el. paštu: drajayi1990@gmail.com

    Komentaras

    Niekada netikėjau rašybos rašyba ar magija, kol nesutikau daktaro Ajayi, su kuriuo susisiekiau per jo numerį: +2347084887094 „WhatsApp“, pergyvenu sunkumus santuokoje, nes mano vyras sakė, kad po 9 metų daugiau nenori nieko daryti su manimi. santuoka, aš tikrai myliu savo vyrą, todėl ieškau pagalbos susitarti dėl savo santuokos, o naršydamas pamačiau, kur vyras rekomendavo gydytoją Ajayi, nes jis padėjo jam būti paaukštintam savo darbo vietoje su rašyba, aš kreipiausi į Daktaras Ajayi ir, paaiškinęs jam save, papasakojo, ką reikia padaryti, norint atkurti taiką mano namuose, atlikus visus jo nurodymus, mano vyras persigalvoja ir mes gyvename laimingai ir jis niekada daugiau neminėjo apie skyrybas. Šiandien susisiekite su dr. Ajayi dėl bet kokių santykių problemų ar bet kokio gyvenimo aspekto. Jis suras jūsų problemos sprendimus. „Viber“ / „WhatsApp“ numeris: +2347084887094 arba el. Paštas: drajayi1990@gmail.com

    Komentaras

    Niekada netikėjau rašybos rašyba ar magija, kol nesutikau daktaro Ajayi, su kuriuo susisiekiau per jo numerį: +2347084887094 „WhatsApp“, pergyvenu sunkumus santuokoje, nes mano vyras sakė, kad po 9 metų daugiau nenori nieko daryti su manimi. santuoka, aš tikrai myliu savo vyrą, todėl ieškau pagalbos susitarti dėl savo santuokos, o naršydamas pamačiau, kur vyras rekomendavo gydytoją Ajayi, nes jis padėjo jam būti paaukštintam savo darbo vietoje su rašyba, aš kreipiausi į Daktaras Ajayi ir, paaiškinęs jam save, papasakojo, ką reikia padaryti, norint atkurti taiką mano namuose, atlikus visus jo nurodymus, mano vyras persigalvoja ir mes gyvename laimingai ir jis niekada daugiau neminėjo apie skyrybas. Šiandien susisiekite su dr. Ajayi dėl bet kokių santykių problemų ar bet kokio gyvenimo aspekto. Jis suras jūsų problemos sprendimus. „Viber“ / „WhatsApp“ numeris: +2347084887094 arba el. Paštas: drajayi1990@gmail.com

    Komentaras

    Niekada netikėjau rašybos rašyba ar magija, kol nesutikau daktaro Ajayi, su kuriuo susisiekiau per jo numerį: +2347084887094 „WhatsApp“, pergyvenu sunkumus santuokoje, nes mano vyras sakė, kad po 9 metų daugiau nenori nieko daryti su manimi. santuoka, aš tikrai myliu savo vyrą, todėl ieškau pagalbos susitarti dėl savo santuokos, o naršydamas pamačiau, kur vyras rekomendavo gydytoją Ajayi, nes jis padėjo jam būti paaukštintam savo darbo vietoje su rašyba, aš kreipiausi į Daktaras Ajayi ir, paaiškinęs jam save, papasakojo, ką reikia padaryti, norint atkurti taiką mano namuose, atlikus visus jo nurodymus, mano vyras persigalvoja ir mes gyvename laimingai ir jis niekada daugiau neminėjo apie skyrybas. Šiandien susisiekite su dr. Ajayi dėl bet kokių santykių problemų ar bet kokio gyvenimo aspekto. Jis suras jūsų problemos sprendimus. „Viber“ / „WhatsApp“ numeris: +2347084887094 arba el. Paštas: drajayi1990@gmail.com

    Komentaras

    Aš vertinu DR SUNNY už jo geranorišką darbą, padarytą už mane. Aš buvau atskirtas nuo vyro per vienerius metus ir buvo labai blogai, nes vaikams trūko tėvo, o aš buvau vieniša, manęs paprašė jam, kad jis atleistų už tai, ką padariau, jis atsisakė mano skambučių ir niekada neatsakė į mano žinutes, tai buvo labai niokojantis. bet tikiuosi, kad jis labai greitai grįš pas mane. lankėsi pas kelis dvasinius gydytojus ir jie negalėjo jo sugrąžinti pas mane, tačiau vieną vakaro vidurį pamačiau tinklaraštininko komentarą apie DR SUNNY, padedantį daugeliui žmonių, žinojau, kad jis man padės. parašė jam, jis man atsakė ir papasakojo, kaip jis išreikš vudu meilę man, o mano vyras grįš po 48 valandų. ir taip mano vyras grįžo per 48 valandas. pasikalbėkite su DR SUNNY šiandien: whatsapp +2349030731985 el. paštas: drsunnydsolution1@gmail.com

    Komentaras

    Noriu greitai pasakyti pasauliui, kad yra tikras internetinis rašybos ratukas, kuris yra galingas ir tikras. Jo vardas yra dr ozalogbo. Jis man neseniai padėjo atkurti mano santykius su mano vyru, kuris mane paliko. Kai aš susisiekiau su gydytoju ozalogbo, jis atidavė meilės burtai man, ir mano vyras, kuris pasakė, kad neturi su manimi nieko bendra, vėl paskambino man ir pradėjo maldauti, kad grįžčiau. dabar jis vėl su tokia meile ir rūpesčiu. Šiandien aš džiaugiuosi galėdamas pranešti jums visiems, kad šis rašybos raštvedys turi galių atkurti sugriautus santykius. nes dabar džiaugiuosi savo vyru. Visiems, kurie skaito šį straipsnį ir kuriems reikalinga pagalba, dr. Ozalogbo taip pat gali pasiūlyti bet kokios rūšies pagalbą, pvz., Visų rūšių ligų gydymas, teismo bylos, nėštumo burtas, dvasinė apsauga ir dar daugiau. Galite susisiekti su juo per jo el. Pašto adresą ozalogboshrine@gmail.com arba paskambinti į jo „whatsapp“ telefono numeriu +2348162562991.

    Komentaras

    Noriu greitai pasakyti pasauliui, kad yra tikras internetinis rašybos ratukas, kuris yra galingas ir tikras. Jo vardas yra dr ozalogbo. Jis man neseniai padėjo atkurti mano santykius su mano vyru, kuris mane paliko. Kai aš susisiekiau su gydytoju ozalogbo, jis atidavė meilės burtai man, ir mano vyras, kuris pasakė, kad neturi su manimi nieko bendra, vėl paskambino man ir pradėjo maldauti, kad grįžčiau. dabar jis vėl su tokia meile ir rūpesčiu. Šiandien aš džiaugiuosi galėdamas pranešti jums visiems, kad šis rašybos raštvedys turi galių atkurti sugriautus santykius. nes dabar džiaugiuosi savo vyru. Visiems, kurie skaito šį straipsnį ir kuriems reikalinga pagalba, dr. Ozalogbo taip pat gali pasiūlyti bet kokios rūšies pagalbą, pvz., Visų rūšių ligų gydymas, teismo bylos, nėštumo burtas, dvasinė apsauga ir dar daugiau. Galite susisiekti su juo per jo el. Pašto adresą ozalogboshrine@gmail.com arba paskambinti į jo „whatsapp“ telefono numeriu +2348162562991.

    Komentaras

    Veiksmingas galingas meilės rašybos būdas susigrąžinti savo buvusį meilužį dabar: patikrinkite DR ISIKOLO
    Aš ką tik patyriau „Dr.Isikolo“ meilės rašybos stebuklus, paplitusius internete ir visame pasaulyje. Kaip jis nuostabiai padėjo žmonėms visame pasaulyje atkurti santuoką ir susigrąžinti įsimylėjėlius, taip pat padėjo laimėti loterijoje. Kreipiausi į jį po daugybės įvairių žmonių liudijimų, kaip jis padeda sugrąžinti buvusį meilužį. Aš papasakojau jam apie savo vyrą, kuris mane apleido maždaug prieš 8 mėnesius ir paliko namus su savimi. DR ISIKOLO liepė man tik 3 kartus šypsotis ir ramiai susitvarkyti, nes jis susitvarkys tik per 48 valandas. Po antros dienos Tonis man paskambino, aš buvau tiesiog toks sukrėstas, pasirinkau skambutį ir negalėjau patikėti savo ausimis, jis buvo tikrai maldauju, kad aš jam atleisčiau ir pažadėjau telefonu. Jis grįžta namo ir taip pat gavo man naują automobilį, skirtą tik jam, kad įrodytų savo meilę man. Aš buvau toks laimingas, paskambinau DR ISIKOLO ir padėkojau jam, jis tik liepė man pasidalinti geromis naujienomis visame pasaulyje. Na, jei jums reikia veiksmingo ir tikro rašybos rato bet kokiai jūsų gyvenimo problemai, galite susisiekti su DR ISIKOLO jo el. : isikolosolutionhome@gmail.com arba taip pat galite pažiūrėti „Whatsapp“ jį telefonu +2348133261196.

    Komentaras

    Veiksmingas galingas meilės rašybos būdas susigrąžinti savo buvusį meilužį dabar: patikrinkite DR ISIKOLO
    Aš ką tik patyriau „Dr.Isikolo“ meilės rašybos stebuklus, paplitusius internete ir visame pasaulyje. Kaip jis nuostabiai padėjo žmonėms visame pasaulyje atkurti santuoką ir susigrąžinti įsimylėjėlius, taip pat padėjo laimėti loterijoje. Kreipiausi į jį po daugybės įvairių žmonių liudijimų, kaip jis padeda sugrąžinti buvusį meilužį. Aš papasakojau jam apie savo vyrą, kuris mane apleido maždaug prieš 8 mėnesius ir paliko namus su savimi. DR ISIKOLO liepė man tik 3 kartus šypsotis ir ramiai susitvarkyti, nes jis susitvarkys tik per 48 valandas. Po antros dienos Tonis man paskambino, aš buvau tiesiog toks sukrėstas, pasirinkau skambutį ir negalėjau patikėti savo ausimis, jis buvo tikrai maldauju, kad aš jam atleisčiau ir pažadėjau telefonu. Jis grįžta namo ir taip pat gavo man naują automobilį, skirtą tik jam, kad įrodytų savo meilę man. Aš buvau toks laimingas, paskambinau DR ISIKOLO ir padėkojau jam, jis tik liepė man pasidalinti geromis naujienomis visame pasaulyje. Na, jei jums reikia veiksmingo ir tikro rašybos rato bet kokiai jūsų gyvenimo problemai, galite susisiekti su DR ISIKOLO jo el. : isikolosolutionhome@gmail.com arba taip pat galite pažiūrėti „Whatsapp“ jį telefonu +2348133261196.

    Komentaras

    Noriu greitai pasakyti pasauliui, kad yra tikras internetinis rašybos ratukas, kuris yra galingas ir tikras. Jo vardas yra dr ozalogbo. Jis man neseniai padėjo atkurti mano santykius su mano vyru, kuris mane paliko. Kai aš susisiekiau su gydytoju ozalogbo, jis atidavė meilės burtai man, ir mano vyras, kuris pasakė, kad neturi su manimi nieko bendra, vėl paskambino man ir pradėjo maldauti, kad grįžčiau. dabar jis vėl su tokia meile ir rūpesčiu. Šiandien aš džiaugiuosi galėdamas pranešti jums visiems, kad šis rašybos raštvedys turi galių atkurti sugriautus santykius. nes dabar džiaugiuosi savo vyru. Visiems, kurie skaito šį straipsnį ir kuriems reikalinga pagalba, dr. Ozalogbo taip pat gali pasiūlyti bet kokios rūšies pagalbą, pvz., Visų rūšių ligų gydymas, teismo bylos, nėštumo burtas, dvasinė apsauga ir dar daugiau. Galite susisiekti su juo per jo el. Pašto adresą ozalogboshrine@gmail.com arba paskambinti į jo „whatsapp“ telefono numeriu +2348162562991

    Komentaras

    Aš esu Kate iš Kanados, noriu pasidalinti savo puikia patirtimi visam pasauliui apie tai, kaip susigrąžinau meilužę po ginklų po to, kai išvykome 4 metus. Niekada nemokiau, kad galėčiau jį grąžinti savo gyvenime, kol sutikau šį puikų vyrą. vardu ozalogbo, kuris parodė man tikrąsias rašybos galias, aš ir Larry išsiskyrėme prieš 4 metus nuo tada, kai nebuvau savimi, nors buvau keliose santykiuose, nemačiau, kas būtų toks geras kaip Laris, taigi nuo tada, kai turiu aš galvojau apie jį, todėl aš turėjau pasakyti savo draugui apie tai, kaip aš jaučiuosi Larry, kad norėčiau, kad galėčiau grąžinti jam ranką. Būtent tada draugas man pasakė, kad ji skaito meilės apžvalgą kitą dieną, kai ji pamatė, kaip kažkas pakomentavo, kaip ji susigrąžino meilužę padedant vyrui, vardu dr ozalogbo. Taigi aš liepiau jai parodyti man svetainę, kai ji perskaitė atsiliepimus, todėl ji parodė man ir mačiau daugybę atsiliepimų apie šį puikų vyrą, kaip jis padėjo daugybei žmonių net sergantiems, bet tuoj pat nešvaistydamas. surinko jo kontaktą, paskambino jam ir pasakė jam, ko noriu, jis tik pajuokavo apie tai ir liepė nesijaudinti, kad grįš pas mane, todėl aš laukiau, kad pamatyčiau, kas nutiks, todėl stebėtinai sulaukiau skambučio iš Larry. Aš buvau kaip tai sapnas, bet vėliau supratau, kad tai buvo tikrovė, Larry verkė ir meldėsi telefonu, kad labai praleido mane, kad turėčiau grįžti į jo gyvenimą, aš buvau tokia, kaip ši tikra? kol jis atėjo į mano namus ir nuėjo ant kelių maldaudamas manęs, kad turėčiau jam atleisti, štai kodėl mes vėl susivienijome padedami didžiojo ozalogbo ir dabar laimingai susituokėme. Ačiū dr ozalogbo už tai, ką jis padarė dėl manęs, jei jums reikia jo pagalbos, galite susisiekti su juo per; ozalogboshrine@gmail.com arba langelio numeris +2348162562991

    Komentaras

    Noriu greitai pasakyti pasauliui, kad yra tikras internetinis rašybos ratukas, kuris yra galingas ir tikras. Jo vardas yra dr ozalogbo. Jis man neseniai padėjo atkurti mano santykius su mano vyru, kuris mane paliko. Kai aš susisiekiau su gydytoju ozalogbo, jis atidavė meilės burtai man, ir mano vyras, kuris pasakė, kad neturi su manimi nieko bendra, vėl paskambino man ir pradėjo maldauti, kad grįžčiau. dabar jis vėl su tokia meile ir rūpesčiu. Šiandien aš džiaugiuosi galėdamas pranešti jums visiems, kad šis rašybos raštvedys turi galių atkurti sugriautus santykius. nes dabar džiaugiuosi savo vyru. Visiems, kurie skaito šį straipsnį ir kuriems reikalinga pagalba, dr. Ozalogbo taip pat gali pasiūlyti bet kokios rūšies pagalbą, pvz., Visų rūšių ligų gydymas, teismo bylos, nėštumo burtas, dvasinė apsauga ir dar daugiau. Galite susisiekti su juo per jo el. Pašto adresą ozalogboshrine@gmail.com arba paskambinti į jo „whatsapp“ telefono numeriu +2348162562991

    Komentaras

    Aš susigrąžinau savo buvusį vaikiną, pasitelkdamas dr. Isikolo, kuris yra geriausias internete rašantis rašytojas, ir aš labai rekomenduoju dr. Isikolo visiems, kuriems reikia pagalbos !. Noriu paliudyti, kaip susigrąžinau savo vaikiną, kai jis išsiskyrė su manimi, mes buvome kartu 3 metus, neseniai sužinojau, kad mano vaikinas turėjo reikalų su kita mergina, kai aš su juo susidūriau, tai sukėlė kivirčus ir jis pagaliau išsiskyrė su manimi, aš išbandžiau viską, ką galėjau, kad jį susigrąžintum, bet viską be reikalo, kol santykių forume pamačiau įrašą apie burtų keruotoją, kuris padeda žmonėms susigrąžinti prarastą meilę per Meilės rašybą, iš pradžių tuo suabejojau. bet nusprendžiau pabandyti, kai susisiekiau su šiuo rašyba per jo el. laišką ir jis man pasakė, ką man daryti, ir aš padariau tai. Tada jis man padarė meilės romaną. Po 48 valandų mano draugas man tikrai paskambino ir pasakė, kad jis manęs labai pasiilgsta, toks nuostabus !! Taigi jis tą pačią dieną grįžo su didele meile ir džiaugsmu, atsiprašė už savo klaidą ir už mane sukėlusius skausmus. Tada nuo tos dienos mūsų santykiai buvo stipresni nei tokie, kokie buvo anksčiau, viskas dėka daktaro Isikolo. jis yra toks galingas ir aš nusprendžiau pasidalyti savo istorija internete, kad dr. Isikolo yra tikras ir galingas rašybos rašytojas, aš visada melsiuosi ilgai gyventi, kad padėčiau savo vaikams ištikus bėdai, jei esate čia ir jums reikia jūsų buvusio atgal ar jūsų vyras persikėlė į kitą moterį, daugiau nebeverkite, susisiekite su šiuo galingu rašybos žinovu. Čia yra jo kontaktinis asmuo: nusiųskite jam el. Laišką adresu: el. Paštu isikolosolutionhome@gmail.com. Taip pat galite jį pažiūrėti „Whatsapp“ telefonu +2348133261196.

    Komentaras

    Aš mėgstu pasidalyti savo liudijimais apie šį puikų rašybos gydytoją. Man 34 metai, aš ištekėjau būdamas 25 metų. Turiu vaiką ir laimingai gyvenau su šeima. 9 mėnesius stebėjau, kaip mano vyro elgesys pasidarė toks keistas ir nelabai suprantu, kas vyksta, jis išsikraustė iš namų kitai moteriai, kurią aš taip myliu, kad niekada nesvajoju prarasti jį, bandau savo Geriausia įmanoma įsitikinti, kad mano vyras susisieks su manimi, bet nesėkmingai, verkiu ir ieškau pagalbos, aptariau tai su savo geriausia drauge MARGARET ir ji pažada man padėti. Ji man papasakojo apie vyrą, vadinamą DR AJAYI. Ji papasakojo, kad jis yra labai galingas žmogus, kuriuo galima pasitikėti, ir meilės klausimais, kurių jis negali išspręsti, nieko nėra. Ji papasakojo, kaip jis padėjo daugybei žmonių atkurti jų santykius. Aš buvau įsitikinęs ir nusprendžiau pamėginti, todėl susisiekiau su jo el. Pašto adresu: drajayi1990@gmail.com Aš jam paaiškinau visą savo problemą, jis man pasakė, kad neturėčiau jaudintis, kad visos mano problemos bus nedelsiant išspręstos. Jis man pasakė. ką daryti, kad mano vyras susigrąžintų, ir aš padariau, jis pasakė, kad po 3 dienų mano vyras grįš pas mane ir pradės elgetauti. Ir tai nutinka taip, kaip jis sakė, aš buvau labai nustebęs, tai yra nuostabu. Aš labai laiminga, kad mano santykiai dabar yra labai glaudūs ir mes abu vėl gyvename laimingai. Jei kyla panašių problemų, susisiekite su juo dabar (DRAJAYI1990@GMAIL.COM) ARBA „WhatsApp“ ARBA „Viber“ telefono numeriu +2347084887094 ir gaukite savo problemą kartą ir visiems laikams. Aš esu gyvas to liudijimas.

    Komentaras

    Sveiki, aš esu Silva Ginsburg ir gyvenu Singapūre. Aš esu čia, norėdamas pasidalyti savo vaizdu į pasaulį apie tai, kaip man padėjo gydytojas Ilekhojie su savo galingais burtais, kad sugrąžinau mano vaikiną, kuris per pastaruosius 2 su puse metų mane apleido ir palaužė. Negaliu pasakyti daug, nes iš tikrųjų nežinau, kaip išreikšti save, nes esu priblokšta, tačiau labai noriu įvertinti ir padėkoti dr. Ilekhojie už jo sąžiningumą ir malonų darbą mano gyvenime. Labai ačiū. Kiekvienas, skaitantis tai, kuriai reikalinga jo paslauga, gali susisiekti su juo naudodamas „WhatsApp“ numerį +2348147400259 arba el. Paštu: gethelp05@gmail.com

    Komentaras

    Ką aš galiu pasakyti, man šauna žodžiai, jei ne dr. Isikolo, nebūčiau dabar laimingas. Jis man padarė nuostabų dalyką, kurio negaliu išlaikyti vien tik aš. Aš nesu tokie žmonės, kurie jums padės po gerai atlikę darbą jie nubėgs, kodėl kasdien leisdavau žmonėms žinoti, kad egzistuoja toks galingas didis vyras kaip jūs, kuris kada nors patikės, kad mano draugė Rita vis tiek gali sugrįžti pas mane maldaudama ant kelių po to, kai aš gyvensiu per 7 mėnesius. Dr Isikolo padarė darbą, kuris verčia manyti, kad ten yra tikras galingas rašybos ratukas, tačiau kantrybė turėti tokį galingą, kaip dr. Isikolo, galiu įrodyti visiems, norintiems susisiekti su šiuo puikiu žmogumi, nesigailiu, nes tai dr. Isikolo sugrąžino mano meilužį per 48 valandas po to, kai mane apgavo tie internetinių burtininkų, kurie ieško žmonių pinigų, bet dabar planuoju susituokti su ja, todėl labai džiaugiuosi, dr. Isikolo, aš labai vertinu, meldžiuosi, kad jūs darote tą patį su žmonėmis, kuriems reikia pagalbos f rom tave. dar kartą ačiū mano draugams, kilusiems dėl bet kokio pobūdžio problemų, su kuriomis susidūrėte, susisiekite su gydytoju Isikolo ir aptarkite su juo ir sužinokite, kas nutiks toliau, štai el. paštas isikolosolutionhome@gmail.com. Taip pat galite pažiūrėti „Whatsapp“ jį + 2348133261196

    Komentaras

    Moje serce zostało złamane. Nigdy nie wierzyłem, że odzyskam moją byłą ponownie, dopóki Dr Trust nie przyprowadził mojej byłej w ciągu 24 godzin z potężnym zaklęciem miłosnym. Jest niezawodny, aby uzyskać pozytywny wynik, skontaktuj się z rzucającym zaklęcia dla zaklęcia miłosnego na e-mail: {placeofsolutiontemple @ gmail.com} lub WhatsApp na + 1 443 281 3404

    Komentaras

    Ką aš galiu pasakyti, man šauna žodžiai, jei ne dr. Isikolo, nebūčiau dabar laimingas. Jis man padarė nuostabų dalyką, kurio negaliu išlaikyti vien tik aš. Aš nesu tokie žmonės, kurie jums padės po gerai atlikę darbą jie nubėgs, kodėl kasdien leisdavau žmonėms žinoti, kad egzistuoja toks galingas didis vyras kaip jūs, kuris kada nors patikės, kad mano draugė Rita vis tiek gali sugrįžti pas mane maldaudama ant kelių po to, kai aš gyvensiu per 7 mėnesius. Dr Isikolo padarė darbą, kuris verčia manyti, kad ten yra tikras galingas rašybos ratukas, tačiau kantrybė turėti tokį galingą, kaip dr. Isikolo, galiu įrodyti visiems, norintiems susisiekti su šiuo puikiu žmogumi, nesigailiu, nes tai dr. Isikolo sugrąžino mano meilužį per 48 valandas po to, kai mane apgavo tie internetinių burtininkų, kurie ieško žmonių pinigų, bet dabar planuoju susituokti su ja, todėl labai džiaugiuosi, dr. Isikolo, aš labai vertinu, meldžiuosi, kad jūs darote tą patį su žmonėmis, kuriems reikia pagalbos f rom tave. dar kartą ačiū mano draugams, kilusiems dėl bet kokio pobūdžio problemų, su kuriomis susidūrėte, susisiekite su gydytoju Isikolo ir aptarkite su juo ir sužinokite, kas nutiks toliau, štai el. paštas isikolosolutionhome@gmail.com. Taip pat galite pažiūrėti „Whatsapp“ jį + 2348133261196

    Komentaras

    Ką aš galiu pasakyti, man šauna žodžiai, jei ne dr. Isikolo, nebūčiau dabar laimingas. Jis man padarė nuostabų dalyką, kurio negaliu išlaikyti vien tik aš. Aš nesu tokie žmonės, kurie jums padės po gerai atlikę darbą jie nubėgs, kodėl kasdien leisdavau žmonėms žinoti, kad egzistuoja toks galingas didis vyras kaip jūs, kuris kada nors patikės, kad mano draugė Rita vis tiek gali sugrįžti pas mane maldaudama ant kelių po to, kai aš gyvensiu per 7 mėnesius. Dr Isikolo padarė darbą, kuris verčia manyti, kad ten yra tikras galingas rašybos ratukas, tačiau kantrybė turėti tokį galingą, kaip dr. Isikolo, galiu įrodyti visiems, norintiems susisiekti su šiuo puikiu žmogumi, nesigailiu, nes tai dr. Isikolo sugrąžino mano meilužį per 48 valandas po to, kai mane apgavo tie internetinių burtininkų, kurie ieško žmonių pinigų, bet dabar planuoju susituokti su ja, todėl labai džiaugiuosi, dr. Isikolo, aš labai vertinu, meldžiuosi, kad jūs darote tą patį su žmonėmis, kuriems reikia pagalbos f rom tave. dar kartą ačiū mano draugams, kilusiems dėl bet kokio pobūdžio problemų, su kuriomis susidūrėte, susisiekite su gydytoju Isikolo ir aptarkite su juo ir sužinokite, kas nutiks toliau, štai el. paštas isikolosolutionhome@gmail.com. Taip pat galite pažiūrėti „Whatsapp“ jį + 2348133261196

    Komentaras

    Šiandien jaučiuosi tokia laiminga dėl pagalbos, kurią man davė DR ISIKOLO, susigrąžindamas mano vyrą. Aš vedęs 6 metus ir buvo taip baisu, nes mano vyras mane apgaudinėjo ir siekė skyrybų. Bet kai internete susidūriau su dr. ISIKOLO el. Paštu (isikolosolutionhome@gmail.com), kurį paskelbė ponia, nusprendžiau susisiekti su juo ir paaiškinau jam savo situaciją, tada kreipiausi į jo pagalbą, tačiau didžiausią nuostabą turiu jis man pasakė, kad padės man nagrinėjant bylą, nes nėra problemos be sprendimo, kurį jis padarė, nes aš jo laikiausi. Čia aš švenčiu, nes mano vyras grįžta namo ir jam reikėjo grįžti vos per 48 valandas ir tikrai mėgaujuosi savo santuoka ir kokia puiki šventė. Aš tęsiu liudijimus internete, nes DR ISIKOLO yra tikrai pagalbininkas, kurį Dievas atsiuntė mums padėti. Kodėl gi nesikreipiant į DR ISIKOLO dabar, jei jūsų santykiai gyvenime susiduria su kokiais nors iššūkiais. El. Paštas: isikolosolutionhome@gmail.com Taip pat galite jį pažiūrėti „Whatsapp“ telefonu +2348133261196.

Kiti straipsniai