Kaip pasirinkti tinkamus žvejybos reikmenis? (173)

Zvejyba
Foto: Pexels.com
Žvejybos fanatikai puikiai žino, kad ši veikla reikalauja tiek žinių, tiek įgūdžių. Pradedantiems žvejams labai svarbu suprasti, kokie žvejybos reikmenys yra reikalingi ir kaip juos tinkamai išsirinkti. Taigi, jeigu ruošiatės pirkti meškerę, ritę, valą – leiskite jums padėti.

Meškerė

Visi žvejybos reikmenys yra beverčiai be meškerės. Pradedančiam žvejui rekomenduojama nepersistengti – rinkitės paprastą, nebrangią meškerę. Reikėtų atkreipti dėmesį ir į svorį bei ilgį – pradedantiesiems patogiau rinktis trumpesnę ir lengvesnę meškerę.

Meškerės gaminamos iš įvairių medžiagų, o vienos populiariausių yra grafitas ir stiklo pluoštas. Profesionaliai žvejybai dažniausiai naudojamos meškerės iš grafito, kadangi jos standesnės, lengvesnės ir tvirtesnės. Bet ir brangesnės. Na, o stiklo pluoštas yra gerokai pigesnis pasirinkimas. Iš šios medžiagos pagamintos meškerės yra kiek sunkesnės, bet labai lanksčios ir sunkiai sulaužomos.

Kompromiso tarp šių dviejų medžiagų ieškantys žvejai gali rinktis iš stiklo pluošto ir grafito mišinio pagamintų meškerių.

Ritė

Ritės yra skirstomos pagal dydžius ir, visų pirmiausia, juos reikėtų suprasti. Kiekvienas gamintojas dydžius įvardina skirtingai, todėl 10 ir 1000 dydis yra vienodi. Pavyzdžiui, dydžiai gali būti skirstomi 1000, 2000, 3000... numeriais arba 10, 20, 30 – jų reikšmės tokios pačios.

Kuo didesnė ritė, tuo didesnę žuvį galima pagauti ekstremaliomis sąlygomis. 10-40 dydis tinka nedideles žuveles gaudantiems tvenkiniuose ir ežeruose, 45-55 tinka vidutinio dydžio (5-8 kg) žuvims, o virš 60 arba 6000 dydžio galima taikytis ir į didžiausius laimikius.

Valas

Kuo storesnis valas, tuo jis tvirtesnis. Tačiau tai nereiškia, kad jums geriausiai tiks pats storiausias valas. Valai gaminami iš skirtingų medžiagų ir kiekvieną iš jų turi unikalių savybių. Pavyzdžiui, fluoro anglies valai yra labai atsparūs dilimui ir skaidrūs, todėl sunkiai matomi po vandeniu. Vis dėlto, pradedantiesiems rekomenduojama rinktis monofilamentinį valą – jie yra pigesni ir paprastesni.

Pirkite internetu

Žvejybos reikmenys parduodami ne tik specialiose parduotuvėse – visus reikalingus reikmenis galite rasti ir internetinėje parduotuvėje www.senukai.lt. Kviečiame apsilankyti, kadangi čia siūlomos įvairių rūšių laisvalaikio ir žūklės prekės!

 

    Komentarai


    Palikite savo komentarą

    Ribotas HTML

    • Leidžiamos HTML žymės: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
    • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
    • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.

Kiti straipsniai