Pas urologą kaip pas kunigą, – kiek pasakysi atvirai ir nuoširdžiai, tuo daugiau galės padėti (7451)

Laura BALIUKONIENĖ, laura@ana.lt
Gydytojas urologas Marius Astrauskas
Gydytojas urologas Marius Astrauskas. Zenono Šilinsko nuotr.
Alytaus apskrities S.Kudirkos ligoninėje nuo rugpjūčio dirba naujas gydytojas urologas Marius Astrauskas (30 m.). Iš Kauno atvažiuojantis medikas ne tik konsultuoja pacientus, bet ir ligoninės stacionare jiems atlieka įvairias operacijas. Savo pasirinkimu dirbti regione jaunasis gydytojas neabejojo nuo pat pradžių, teigė čia atradęs plačių galimybių realizuoti save ir išnaudoti įgytus profesinius įgūdžius. Jis sutiko pasidalyti savo lūkesčiais dirbant regiono ligoninėje ir apie pirmąjį darbo Dzūkijos sostinėje įspūdį.

Kodėl pats, būdamas didmiesčio gyventoju, neseniai urologo licenciją vienoje didžiausių šalies gydymo įstaigų įgijusiu gydytoju, nusprendėte darbo ieškoti būtent regione?

Esu kaunietis nuo pat šaknų. Studijavau Kauno medicinos universitete, rezidentūrą baigiau Kauno klinikose, įgijau urologo licenciją. Baiginėdamas rezidentūrą ieškojau sau darbo. Norėjau dirbti Kauno regione, tačiau kartais reikia rinktis vertybes. Mano vertybė yra šeima. Turiu dvi mažas, dvimetę ir keturmetę, dukras. Įvertindamas darbo krūvius, nusprendžiau pasirinkti regioną, nes norisi laiko skirti ir savo šeimai. Žinoma, norisi patenkinti ir savo profesinę karjerą, o Alytuje tam yra visos galimybės.

Šiuo metu yra daug baigusių jaunų gydytojų, taigi, konkurencija Kaune irgi nemaža. Man labai gerą įspūdį paliko praktika internatūros metu Jonavos ligoninėje. Ten – puiki atmosfera, žmonių teigiamas nusiteikimas, bendravimas, nuoširdumas. Pagalvojau, kad mažesnė, kamerinė aplinka leidžia dirbti smagiau ir optimaliai. Tad dėl šių priežasčių ir apsisprendžiau ieškoti darbo regionuose.

Kokį pirmą įspūdį paliko Alytaus apskrities S.Kudirkos ligoninė kaip potenciali Jūsų darbovietė?

Alytaus ligoninė turi aukštą urologijos licencijos lygį. Tai leidžia stacionare atlikti labai platų operacijų spektrą. Man patinka, kad galiu dirbti ne tik ambulatorijoje, bet ir stacionare. Dabar turiu pusę etato ir ten, ir ten. Čia yra geras aprūpinimas instrumentais, nauja technologine įranga. Priemonių čia tikrai netrūksta. Kolektyvas labai draugiškas, malonus.

O kokie Jums pasirodė Dzūkijos žmonės? Ar regionuose pacientai kuo nors skiriasi nuo didmiesčių?

Dzūkijos krašte turiu giminaičių, pas kuriuos retkarčiais atvažiuojame pailsėti. Visuomet esame sutinkami svetingai, žmonės čia  nuoširdūs, visuomet išlydėdavo su lauktuvėmis – grybais, uogomis ir kitais Dzūkijos gamtos turtais.

Aš niekuomet neskirstau žmonių į jokias kategorijas, pagal regionams priskiriamus žmonių būdo bruožus. Tik susidariau įspūdį, kad didmiesčių žmonės labiau skuba, o čia gyvenimas teka lėčiau, tiesiog jie turi daugiau kantrumo, supratingumo. Bent jau kol kas nesusidūriau su kitokiais žmonėmis. Kai lėtesnis tempas, tai ir darbas vyksta kokybiškiau.

Jau tapo įprasta, kad gydytojai dirba net keliose darbo vietose. Ar tokių planų neturite?

Ne, papildomo darbo kol kas neieškau, nes čia jau dirbu visu etatu. Matysiu, jeigu ims stigti pinigų, tada ieškosiu galimybių. Apie užsienį irgi nesvarstau,  šeima, nuolatinis būstas, draugų ratas – kol kas per didelė prabanga viską palikti.

Neįsivaizduoju, kaip po budėjimo, nepailsėjus dar galima kažkur važiuoti dirbti, dar konsultuoti pacientus ar, neduokdie, operuoti.

Sakoma, kad ir šuo kariamas pripranta, taip ir čia. Priprasčiau ir aš, bet labai džiaugiuosi, kad dabar viską spėju, viską galiu susitvarkyti laiku.

Kaip vertinate gydytojų atlyginimų situaciją Lietuvoje?

Žinoma, kad norėtųsi didesnio atlyginimo, kas jo nenorėtų. Darbas turėtų būti organizuojamas konstruktyviai, kad gydytojas turėtų galimybę pakankamai laiko skirti pacientui, įsigilinti į jo rūpesčius, neskubėti. Manau, kad gydytojų darbo krūviai yra per dideli. Jie turėtų būti apibrėžti vienu etatu, už kurį turėtų būti mokamas apibrėžtas adekvatus atlyginimas.

O gal ilgainiui apsispręsite su visa šeima kraustytis gyventi į Alytų?

Kol kas tokios galimybės nesvarstau dėl šeiminių aplinkybių. Mano žmona irgi yra medikė, odontologė. Dirbti ji važinėja į Elektrėnus, tad rytais abu patraukiame į priešingas puses. Tačiau niekada negali žinoti, kaip gyvenime viskas gali pasikeisti.

Manęs daug kas klausia, ar nepabos važinėti, tačiau, jeigu man čia patiks, tai galiu važinėti, juolab kad kelionės laikas ir atstumas man nėra problema. Didmiesčiuose mažesnius atstumus žmonės įveikia per tokį pat laiko tarpą, kurį užtrunku važiuodamas į darbą Alytuje.  

Daugybei jaunų karjerą pradedančių gydytojų regionų ligoninės būna tik tarpinė stotelė siekiant karjeros aukštumų. Ar apie tai pagalvojate ir Jūs?

Urologas yra tarsi šeimos gydytojas, jis turi gerai pažinti savo pacientą, kad galėtų jam padėti. O tai pacientams leidžia prisirišti prie konkretaus gydytojo, juo pasitikėti ir savo sveikatos problemų sprendimą patikėti būtent jam. Jeigu man pavyks to pasiekti, suburti savo pacientų ratą, mane pamils žmonės, kolektyvas, tai tikrai norėčiau čia pasilikti dirbti ir toliau.

Esu pasiruošęs skirti laiko savo pacientams, įsiklausyti į jų problemas, su jais pabendrauti ir juos geriau pažinti. Man ir pačiam dar reikia laiko apsiprasti su aplinka ir žmonėmis. Tikiuosi, kad padėsime vieni kitiems.

Ar tenka susidurti su pacientų nepasitikėjimu jaunu gydytoju dėl jo nedidelės patirties?

Manau, kad jaunais gydytojais kai kurie pacientai nepasitiki be reikalo. Iš tiesų per penkerius metus trunkančią rezidentūrą įgauname pakankamai patirties. Po to gali drąsiai savarankiškai atlikti įvairias operacijas. Aš asmeniškai jau turiu penkerius metus operacinės patirties, esu daręs daugelį urologinių operacijų.

Dėl to, kad šiandien galiu pasitikėti savimi ir kviesti pacientus operaciniam gydymui, esu dėkingas savo mokytojams – Kauno klinikų Urologijos skyriaus gydytojams.

Vis dar tenka sutikti žmonių, kurie galvoja, kad urologas yra vyrų gydytojas. Kaip dažnai su šiuo mitu tenka susidurti Jums?

Dar neteko su tuo susidurti. Ir tai netiesa. Mūsų pacientai dažniausiai vyresnio amžiaus vyrai ir moterys. Jų proporciją galima padalyti pusiau. Prostatos moterys neturi, tačiau likusių organų – šlapimo pūslės, inkstų ir kitų – ligos gali užklupti tiek vyrus, tiek moteris. Ta pačia akmenlige, onkologinėmis ligomis serga ir vyrai, ir moterys.

Tik pastebiu, kad į apžiūrą pas urologą vyrą atėjusios kai kurios moterys jaučiasi nedrąsiai, šiek tiek kuklinasi. Pacientai turėtų suprasti, kad tai tik gydytojo darbas.

Viena ne itin maloniausių akimirkų vyrams – kai į urologą reikia kreiptis dėl juos ištikusių erekcijos sutrikimų gydymo. Ar tiesa, kad vyrai vis dar vengia tai daryti?

Taip, tai vis dar problema. Seksologija yra labai siaura sritis, su kuria mums darbe tenka susidurti. Tokių pacientų ratas nėra didelis. Gydytojui šiuo atveju reikia labai gerų bendravimo įgūdžių, jam svarbu apie pacientą sužinoti viską, kad pacientas su gydytoju būtų atviras.

Kartais pacientai paprašo pokalbio akis į akį, kad negirdėtų slaugytoja. Pas urologą – kaip pas kunigą: kiek pasakysi atvirai ir nuoširdžiai, tuo gydytojas daugiau galės padėti. Labai svarbu išdiferencijuoti, ar tai organinės, ar psichologinės kilmės sutrikimas. Nuo to priklauso ir gydymas.

O erekcinių sutrikimų priežastis gali būti ir stresas, nuovargis, psichologinė įtampa. Labai svarbu, kad šio sutrikimo šalinimo procese antroji pusė būtų supratinga.

Eskaluojama, kad tokio pobūdžio problema ištinka vis jaunesnius vyrus. Kodėl?

Viešose skaitmeninėse erdvėse yra didelis prieinamumas prie lytinį potraukį skatinančių vaizdinių medžiagų. Virtualus lytinis aktas skatina pervertinti savo ir partnerio galimybes. Paskui realybėje seka nusivylimas, o iš to gali išsivystyti ir tam tikri padariniai.

Šlapimo nelaikymas yra dar viena tų problemų, kurią pacientai geriau linkę nutylėti ir laikyti  gėdingu dalyku. Ar yra ko gėdytis?

Tikrai ne. Kuo anksčiau kreipsis, tuo bus galima efektyviau padėti. Vizito metu nustatomas šlapimo nelaikymo tipas ir skiriamas medikamentinis, o neretai prireikia ir operacinio gydymo.

Ką manote apie dažniausią vyrų onkologinį susirgimą – prostatos vėžį?

Viskas priklauso nuo pačių vyrų. Ligai aptikti užtenka paprasto kraujo tyrimo – PSA rodiklio. Dėl jo turėtų kreiptis patys vyrai. Tai ir šeimos gydytojų atsakomybė paskatinti pacientus pasitikrinti. Džiugu, kad Alytaus ligoninėje yra visos galimybės prevencinėms programinėms patikroms dėl prostatos vėžio. Tai leidžia sumažinti neišgydomų ir užleistų ligų skaičių.

Prostatos vėžys šiais laikais iš onkologijos srities – palanki diagnozė dėl gydymo galimybių ir jų pasirinkimo. Be to, išgyvenamumo rodikliai dideli net esant labai pažengusioms ligų stadijoms. Ir gyvenimo kokybė gali būti labai aukšto lygio.

Ar jau turėjote progą iš arčiau susipažinti su Alytumi?

Anksčiau tik pravažiuodavau pro Alytų, dabar su juo tenka susipažinti artimiau. Tačiau dar nespėjau po jį apsižvalgyti, nes po darbo vis stengiuosi iš karto važiuoti namo, pas vaikus. Tačiau jau atradau aplinkkelių, kuriais važiuoju į darbą. Matau, kaip vystosi miestas, jame labai daug statoma naujų namų. Visa miesto infrastruktūra pakankamai patogi.

Kai kurie sako, kad išvažiuoju dirbti į kaimą, tačiau anaiptol čia ne kaimas. Man patinka, kad gyvenu Kauno pakraštyje, link Alytaus pusės, todėl važiuojant į darbą netenka važiuoti per patį Kauną. Į darbą atvažiuoju greičiau nei per valandą. Važiuodamas į Alytų pasiklausau radijo, žinių, ir jau žiūrėk Alytus.

Darbas svečiame mieste, šeima, vaikai. Ar lieka laiko sau, savo pomėgiams?

Taip, laisvalaikiu žaidžiu krepšinį, tenisą, patinka keliauti su šeima, būti gamtoje, pasivažinėti dviračiais. Tačiau didžiąją dalį laisvalaikio leidžiu su savo šeima, nes man tai smagiausia.

    Komentarai


    Palikite savo komentarą

    Ribotas HTML

    • Leidžiamos HTML žymės: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
    • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
    • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.

    Komentaras

    Noriu padėkoti gydytojui Odumai už tai, kad padėjo man sugrąžinti savo vyrą, kai praradau jį ir jis mane išsiskyrė, aš vis tiek mylėjau jį ir visomis išgalėmis stengiausi įsitikinti, kad jis sugrįš, bet nieko neatsitiko iki tos dienos, kai apie dr Odumą išgirdau, kaip jis padėjo moteris grąžina savo vyrą, kuris taip pat ją išsiskyrė, aš su juo susisiekiau ir štai jis man pasakė, kad nesijaudink ir jis padarė viską, o šiandien mano vyras yra su manimi ir mes laimingi ir mes, ir vaikai taip pat laimingi
    jis gydo ir kitas ligas
    kaip vėžys
    Herpesas
    Hiv
    Perkinsono liga
    Širdies liga
    Hepatitas B&C
    Nėštumas
    dar tiek daug
    susisiekite su juo savo el. pašto adresu dabar: drodumashinesolutionhome@gmail.com
    Paskambinkite arba apsilankykite jam telefono numeriu: +27639556407

    Komentaras

    Nuostabus meilės romanas sugrįžti su savo partneriu ir sutvarkyti nutrūkusį ryšį
    Mano vyras prieš 3 mėnesius išsiskyrė su manimi ir privertė mane pasirašyti skyrybų dokumentus, ir aš buvau visiškai sumušta. Ir aš emociškai negalėjau grįžti į jokią formą. Dėkoju Dievui už šį nuostabų ir puikų rašybos ratelį, kuris man atėjo į pagalbą. Oho! Šis rašybos ratukas man labai padėjo. Dr Isikolo garantavo man skubų 24 valandų rašybos metimą, kurį aš sutikau. Šokiruojančiai! šį mėnesį, 2019 m. rugsėjo 5 d., mano vyras man paskambino ir po 48 valandų atsiprašė, kurį jis patikino, ir padarė viską, kas įmanoma, kad atsiimtų skyrybų dokumentus, kurie anksčiau buvo vykdomi naudojant šį stebuklingą rašybos rašytoją. Kai kurie žmonės paliudijo, kad jis sugrąžino savo buvusį meilužį, kiti paliudijo, kad jis atstato gimdą, išgydo vėžį, herpes simplex virusą ir kitas ligas. Dėkoju jums, Viešpatie, už jūsų galingus burtus. posakių nepakanka norint pasakyti ačiū. Parašykite dr. Isikolo dabar, kad skubi meilė. Rašykite isikolosolutionhome@gmail.com Taip pat galite jį apklausti telefonu +2348133261196.

    Komentaras

    Nuostabus meilės romanas sugrįžti su savo partneriu ir sutvarkyti nutrūkusį ryšį
    Mano vyras prieš 3 mėnesius išsiskyrė su manimi ir privertė mane pasirašyti skyrybų dokumentus, ir aš buvau visiškai sumušta. Ir aš emociškai negalėjau grįžti į jokią formą. Dėkoju Dievui už šį nuostabų ir puikų rašybos ratelį, kuris man atėjo į pagalbą. Oho! Šis rašybos ratukas man labai padėjo. Dr Isikolo garantavo man skubų 24 valandų rašybos metimą, kurį aš sutikau. Šokiruojančiai! šį mėnesį, 2019 m. rugsėjo 5 d., mano vyras man paskambino ir po 48 valandų atsiprašė, kurį jis patikino, ir padarė viską, kas įmanoma, kad atsiimtų skyrybų dokumentus, kurie anksčiau buvo vykdomi naudojant šį stebuklingą rašybos rašytoją. Kai kurie žmonės paliudijo, kad jis sugrąžino savo buvusį meilužį, kiti paliudijo, kad jis atstato gimdą, išgydo vėžį, herpes simplex virusą ir kitas ligas. Dėkoju jums, Viešpatie, už jūsų galingus burtus. posakių nepakanka norint pasakyti ačiū. Parašykite dr. Isikolo dabar, kad skubi meilė. Rašykite isikolosolutionhome@gmail.com Taip pat galite jį apklausti telefonu +2348133261196.

    Komentaras

    Aš toks sužavėtas. Tai iš tikrųjų vyksta su manimi. Aš turiu savo buvusį vyrą. Mano vardas Veronica Adrian. Šiandien labai džiaugiuosi, kad galiu parašyti apie savo pagalbininką, kuris meldėsi už mane dėl mano santykių. Dievas iš tikrųjų panaudojo šį vyrą mano padėčiai pagerinti. Prašau, išgirsti mano žodžius, jei ieškote rašybos patarimo, kuris jums padėtų, susisiekite su gydytoju Isikolo. Jis yra geriausias rašytojas, kuris šiandien gali jums padėti. Prieš dvejus metus aš ir mano vyras išgyvenome didžiulį ginčą, kuris paskatino mūsų skyrybas. Man ir mano mažyliui berniukui teko persikelti į kitą miestą. Tapau vienišų tėvų. Su dr. Isikolo susipažinau tik maždaug prieš mėnesį, kai papasakojau jam apie mano situaciją ir jis liepė man nesijaudinti. Per dvi dienas buvęs vyras grįžo pas mane. Tai nutiko antradienio rytą, kai iš namų (mano tėvų) sulaukiau skambučio, kad jis manęs ieško. Priėmiau jį atvykti į mano vietą ir atsiprašiau, kad atsiklaupčiau priešais mūsų sūnų. Iškart žinojau, kad šis vyras man padėjo. Esu labai laiminga moteris su viskuo, kas nutiko mano gyvenime. Jei norite susisiekti su rašybos žinovu, susitikite su gydytoju Isikolo ir būsite nustebinti nuostabiais jūsų gyvenimo pokyčiais. Jo el. Paštas yra isikolosolutionhome@gmail.com. Taip pat galite pažiūrėti jį „Whatsapp“ telefonu +2348133261196. susisiekite su juo ir jis jums atsakys.

    Komentaras

    Mano draugas prieš 2 mėnesius išsiskyrė su manimi, nes jautė, kad mane apgaudinėja su savo draugu draugu, aš stengiausi viską, ką jam galiu paaiškinti, bet jis sumokėjo kurčias ausis, buvau emociškai nusiaubtas, nes aš tikrai jį mylėjau, kol Pamačiau internete įrašą apie DR ISIKOLO, kuris padeda žmonėms susigrąžinti prarastą meilužį, iš pradžių suabejojau, ar tai tikra, nes niekada netikėjau tokiais dalykais, bet nusprendžiau pamėginti, susisiekiau su juo ir jis pasakė ką aš turėjau padaryti, aš padariau tai tada, kai jis padarė meilės meilės žodį. Rašybos procesas, norint suvienyti mėgėjus, yra labai paprastas ir jis nesavanaudiškai dirba taip, kaip jis per 48 valandas atkūrė mano santykius, o mano vaikinas paskambino ir maldavo susitaupykite su manimi dar kartą, jei jums reikia pagalbos, norint išspręsti jūsų santykius ar santuokos problemą. Čia yra jo kontaktas, „WhatsApp“/„Viber jam“: +2348133261196, el. Paštu (isikolosolutionhome@gmail.com)

    Komentaras

    Mano draugas prieš 2 mėnesius išsiskyrė su manimi, nes jautė, kad mane apgaudinėja su savo draugu draugu, aš stengiausi viską, ką jam galiu paaiškinti, bet jis sumokėjo kurčias ausis, buvau emociškai nusiaubtas, nes aš tikrai jį mylėjau, kol Pamačiau internete įrašą apie DR ISIKOLO, kuris padeda žmonėms susigrąžinti prarastą meilužį, iš pradžių suabejojau, ar tai tikra, nes niekada netikėjau tokiais dalykais, bet nusprendžiau pamėginti, susisiekiau su juo ir jis pasakė ką aš turėjau padaryti, aš padariau tai tada, kai jis padarė meilės meilės žodį. Rašybos procesas, norint suvienyti mėgėjus, yra labai paprastas ir jis nesavanaudiškai dirba taip, kaip jis per 48 valandas atkūrė mano santykius, o mano vaikinas paskambino ir maldavo susitaupykite su manimi dar kartą, jei jums reikia pagalbos, norint išspręsti jūsų santykius ar santuokos problemą. Čia yra jo kontaktas, „WhatsApp“/„Viber jam“: +2348133261196, el. Paštu (isikolosolutionhome@gmail.com)

    Komentaras

    Kaip aš sugebėjau išsaugoti savo santuoką. Esu vedęs ir 35 metų amžiaus esu iš Briuselio. Aš vedęs 8 metus su savo vyru Kennedy, turime 2 vaikus. Mano santuoka su vyru visada buvo nuostabi, kol trečioji šalis nepateko į niekur. Viskas prasidėjo nuo tada, kai aš pradėjau stebėti artumą tarp Kennedy ir jo vadinamojo sekretoriaus. Aš net kreipiausi į jį dėl sekretoriaus ir jis sako, kad jie tik draugai. Aš žinojau, kad visa tai buvo melas tą dieną, kai pamačiau jo sekretoriaus telefoną meilės žinutėmis, su juo susidūriau, iškart jis įsiplieskė ir paklausė manęs, kokia teisė man teko nusiteikti jo telefonui, pasakiau jam, kad ketinu pranešti jam ir jo įmonės vadovo sekretoriui, iškart jis man atšovė išgirdęs ir pradėjo mane mušti, mūsų vaikai net pradėjo verkti. Nepaisant jo požiūrio, aš vis dar buvau su juo, jis nustodavo miegoti namuose kartais, net kai išsikraustydavo iš namų ir pradėjo eiti pas savo sekretorių, jis mane palikdavo su mūsų vaikais. Aš buvau iki ašarų, neturėjau į ką bėgti, nes viskas, ko norėjau, buvo mano vyro sugrįžimas namo, kol sutikau gydytoją Ajayi. Jis papasakojo mano problemų priežastį dėl to, kad mano vyrui buvo blogai pasakyta, kad tai jo akys nebuvo aiškios. Jis man pasakė, kad ketina ištarti burtus, o mano vyras grįš pas mane ir jis man pasakė, ką darysiu. Aš didžiuojuosi sakydamas, kad nepraėjo septynios dienos, kai mano vyras grįžo namo elgedamasis ir būdamas blaivus, mano šeima vėl kartu. Ačiū dr. Ajayi, galite susisiekti su juo naudodami „Viber“ ar „WhatsApp“ numerį: +2347084887094 arba el. Paštu: drajayi1990@gmail.com

    Komentaras

    Kaip aš sugebėjau išsaugoti savo santuoką. Esu vedęs ir 35 metų amžiaus esu iš Briuselio. Aš vedęs 8 metus su savo vyru Kennedy, turime 2 vaikus. Mano santuoka su vyru visada buvo nuostabi, kol trečioji šalis nepateko į niekur. Viskas prasidėjo nuo tada, kai aš pradėjau stebėti artumą tarp Kennedy ir jo vadinamojo sekretoriaus. Aš net kreipiausi į jį dėl sekretoriaus ir jis sako, kad jie tik draugai. Aš žinojau, kad visa tai buvo melas tą dieną, kai pamačiau jo sekretoriaus telefoną meilės žinutėmis, su juo susidūriau, iškart jis įsiplieskė ir paklausė manęs, kokia teisė man teko nusiteikti jo telefonui, pasakiau jam, kad ketinu pranešti jam ir jo įmonės vadovo sekretoriui, iškart jis man atšovė išgirdęs ir pradėjo mane mušti, mūsų vaikai net pradėjo verkti. Nepaisant jo požiūrio, aš vis dar buvau su juo, jis nustodavo miegoti namuose kartais, net kai išsikraustydavo iš namų ir pradėjo eiti pas savo sekretorių, jis mane palikdavo su mūsų vaikais. Aš buvau iki ašarų, neturėjau į ką bėgti, nes viskas, ko norėjau, buvo mano vyro sugrįžimas namo, kol sutikau gydytoją Ajayi. Jis papasakojo mano problemų priežastį dėl to, kad mano vyrui buvo blogai pasakyta, kad tai jo akys nebuvo aiškios. Jis man pasakė, kad ketina ištarti burtus, o mano vyras grįš pas mane ir jis man pasakė, ką darysiu. Aš didžiuojuosi sakydamas, kad nepraėjo septynios dienos, kai mano vyras grįžo namo elgedamasis ir būdamas blaivus, mano šeima vėl kartu. Ačiū dr. Ajayi, galite susisiekti su juo naudodami „Viber“ ar „WhatsApp“ numerį: +2347084887094 arba el. Paštu: drajayi1990@gmail.com

    Komentaras

    KAIP AŠ MANO EX HUSBAND GRĮŽTI SU DR Ilekhojie ....... Mano vardas Muna Vassel, iš Kanados, noriu greitai pasakyti pasauliui, kad egzistuoja tikras ir efektyvus internetinis rašybos ratukas, galingas ir tikras, jo vardas yra dr. Ilekhojie, jis man neseniai padėjo atkurti mano santykius su mano vyru, kuris mane paliko. Kai aš susisiekiau su gydytoju Ilekhojie, jis ištarė man meilės burtą, o mano vyras, kuris teigė neturįs ką veikti vėl su manimi paskambino ir pradėjo maldauti, kad grįžčiau. dabar jis vėl su tokia meile ir rūpesčiu. Šiandien man malonu pranešti jums visiems, kad šis rašybos žinovas turi galią atkurti nutrūkusius santykius ir juos sugrąžinti. nes dabar labai džiaugiuosi savo vyru. Visiems, kurie skaito šį straipsnį ir kuriems reikalinga jo pagalba, dr. Ilekhojie taip pat gali pasiūlyti bet kokios rūšies pagalbą, pavyzdžiui, skyrybų bylų, teismo bylų, mirties burtų, dvasinės apsaugos problemų sprendimą. Ačiū! susisiekite el. paštu: gethelp05@gmail.com arba skambinkite +2348147400259

    Komentaras

    Aš labai nustebau dėl stebuklingos dr. Isikolo patirties ir stebuklų, kurie buvo pasklidę internete ir visame pasaulyje. Kaip jis nuostabiai padėjo žmonėms visame pasaulyje atkurti prarastus meilužius. Aš susisiekiau su juo po to, kai išgyvenau tiek daug įvairių žmonių liudijimų, kaip jis padeda sugrąžinti buvusį meilužį atgal, aš jam papasakojau apie savo vyrą, kuris mane apleido maždaug prieš 8 mėnesius ir paliko namie su viskuo, ką turėjau, mane suglumino, kai jis liepė man tik šypsotis ir ramiai man patikinti, kad jis susitvarkys viską per 48 valandas. Po antros dienos man paskambino mano vyras, buvau tiesiog toks sukrėstas, pasirinkau skambutį ir negalėjau patikėti savo ausimis. Jis iš tikrųjų maldavo mane atleisti ir pažadėti telefonu, Jis grįžo namo ir taip pat gavo man labai gražių dovanų, skirtų tik patvirtinti meilę man, aš buvau toks laimingas, kad turėjau paskambinti gydytojui Isikolo ir padėkoti jam, jis liepė man tik pasidalinti geromis naujienomis visame pasaulyje. , Na, jei jums reikalingas efektyvus ir tikras rašybos ratukas bet kuriam Dėl savo gyvenimo problemos galite susisiekti su gydytoju Isikolo jo el. paštu: isikolosolutionhome@gmail.com arba jo „WhatsApp“/„Viber jam“ telefonu: +2348133261196.

    Komentaras

    Aš labai nustebau dėl stebuklingos dr. Isikolo patirties ir stebuklų, kurie buvo pasklidę internete ir visame pasaulyje. Kaip jis nuostabiai padėjo žmonėms visame pasaulyje atkurti prarastus meilužius. Aš susisiekiau su juo po to, kai išgyvenau tiek daug įvairių žmonių liudijimų, kaip jis padeda sugrąžinti buvusį meilužį atgal, aš jam papasakojau apie savo vyrą, kuris mane apleido maždaug prieš 8 mėnesius ir paliko namie su viskuo, ką turėjau, mane suglumino, kai jis liepė man tik šypsotis ir ramiai man patikinti, kad jis susitvarkys viską per 48 valandas. Po antros dienos man paskambino mano vyras, buvau tiesiog toks sukrėstas, pasirinkau skambutį ir negalėjau patikėti savo ausimis. Jis iš tikrųjų maldavo mane atleisti ir pažadėti telefonu, Jis grįžo namo ir taip pat gavo man labai gražių dovanų, skirtų tik patvirtinti meilę man, aš buvau toks laimingas, kad turėjau paskambinti gydytojui Isikolo ir padėkoti jam, jis liepė man tik pasidalinti geromis naujienomis visame pasaulyje. , Na, jei jums reikalingas efektyvus ir tikras rašybos ratukas bet kuriam Dėl savo gyvenimo problemos galite susisiekti su gydytoju Isikolo jo el. paštu: isikolosolutionhome@gmail.com arba jo „WhatsApp“/„Viber jam“ telefonu: +2348133261196.

    Komentaras

    Its a pleasure for me to write this testimony about how i got my Ex Husband a month ago. i have been reading so many good comments of some people who were help by Dr Adoda which i believe . I was hurt and depressed, I was too curious and wanted to try Dr.Adoda when i had issues with my husband, then i contacted him through his website (http://dradodalovetemple.com) when i contact him, he assured me 100% that he will bring him back, i pleaded with him to help me out. to My greatest suprise he did a successful love spell for me, and require me to do something which i agreed with him. To my greatest surprise i got a good result after 48hours i contacted him, i am really happy that i am with my ex husband again. I have waited for 2years to be with him again. So i guess its time i recommend anyone going through Relationship/ marriage problems should reach him through his Email ( adodalovespelltemple440@gmail.com ) OR add him on whatsapp +2348112825421.
    visit his Youtube page to watch testimony on ( https://youtu.be/B279mkEo_C4 )

    Komentaras

    Po to, kai septynerius metus palaikiau su juo ryšį, jis su manimi išsiskyrė, padariau viską, kad jį sugrąžintų, bet viskas buvo veltui, aš labai jo norėjau sugrąžinti dėl meilės, kurią jam turiu, maldaudavau jį su viskuo. , Pažadėjau, bet jis atsisakė. Aš paaiškinau savo problemą kam nors internete ir ji pasiūlė verčiau susisiekti su rašytoju DR ISIKOLO, kuris galėtų padėti man ištarti rašybą, kad jį sugrąžintų, tačiau aš esu tas tipas, kuris niekada netikėjo rašyba, neturėjau kito pasirinkimo, nei išbandyti. , Aš nusiunčiau rašybos ratuką, ir jis man pasakė, kad nėra problemų, jog viskas bus gerai prieš dvi dienas, kad mano buvęs grįš pas mane prieš tris dienas, jis ištarė rašybą ir, stebėtinai, antrą dieną, buvo apie 16 val. . Mano buvęs man paskambino, aš buvau toks nustebęs, atsiliepiau į skambutį ir viskas, ką jis pasakė, buvo tokia, kad jam labai gaila dėl visko, kas nutiko, kad jis norėjo, kad aš grįžčiau pas jį, kad jis mane labai myli. Buvau tokia laiminga ir nuėjau pas jį, štai kodėl mes vėl pradėjome laimingai gyventi. Nuo to laiko pažadėjau, kad kas nors, ką aš žinau, turintis santykių problemų, aš jam padėčiau, nukreipdamas jį į vienintelį tikrąjį ir galingą rašybos keitiklį, kuris man padėjo išspręsti savo problemą ir kuris skiriasi nuo visi netikri iš ten. Bet kuriam asmeniui gali prireikti rašybos keikėjo pagalbos, jo el. Pašto adresas: isikolosolutionhome@gmail.com arba jo „WhatsApp“ jam: +2348133261196.

    Komentaras

    Po to, kai septynerius metus palaikiau su juo ryšį, jis su manimi išsiskyrė, padariau viską, kad jį sugrąžintų, bet viskas buvo veltui, aš labai jo norėjau sugrąžinti dėl meilės, kurią jam turiu, maldaudavau jį su viskuo. , Pažadėjau, bet jis atsisakė. Aš paaiškinau savo problemą kam nors internete ir ji pasiūlė verčiau susisiekti su rašytoju DR ISIKOLO, kuris galėtų padėti man ištarti rašybą, kad jį sugrąžintų, tačiau aš esu tas tipas, kuris niekada netikėjo rašyba, neturėjau kito pasirinkimo, nei išbandyti. , Aš nusiunčiau rašybos ratuką, ir jis man pasakė, kad nėra problemų, jog viskas bus gerai prieš dvi dienas, kad mano buvęs grįš pas mane prieš tris dienas, jis ištarė rašybą ir, stebėtinai, antrą dieną, buvo apie 16 val. . Mano buvęs man paskambino, aš buvau toks nustebęs, atsiliepiau į skambutį ir viskas, ką jis pasakė, buvo tokia, kad jam labai gaila dėl visko, kas nutiko, kad jis norėjo, kad aš grįžčiau pas jį, kad jis mane labai myli. Buvau tokia laiminga ir nuėjau pas jį, štai kodėl mes vėl pradėjome laimingai gyventi. Nuo to laiko pažadėjau, kad kas nors, ką aš žinau, turintis santykių problemų, aš jam padėčiau, nukreipdamas jį į vienintelį tikrąjį ir galingą rašybos keitiklį, kuris man padėjo išspręsti savo problemą ir kuris skiriasi nuo visi netikri iš ten. Bet kuriam asmeniui gali prireikti rašybos keikėjo pagalbos, jo el. Pašto adresas: isikolosolutionhome@gmail.com arba jo „WhatsApp“ jam: +2348133261196.

    Komentaras

    Kaip aš gavau savo buvusį vyrą atgal ........ Sveikinimai kiekvienam, kuris skaito šį liudijimą. Mano vyras buvo atmestas po trejų (3) vedybų metų vien dėl to, kad kita moteris jį apkaltino ir jis paliko mane ir vaiką kentėti. vieną dieną skaitydamas internete pamačiau įrašą apie tai, kaip šis rašybos keitiklis šiuo adresu gethelp05@gmail.com padėjo moteriai susigrąžinti savo vyrą ir aš jam atsakiau į jo adresą, o jis man pasakė kad moteris prakeikė mano vyrą ir jis man pasakė, kad jis man padės ir po 2 dienų turėsiu savo vyrą. Aš tikėjau juo ir šiandien džiaugiuosi galėdamas jums visiems pranešti, kad šis rašybos ratukas turi galią sugrąžinti mėgėjus. nes dabar džiaugiuosi savo vyru. Ačiū dr. Ilekhojie. Ačiū! „Ilekhojies“ susisiekite su gethelp05@gmail.com arba skambinkite 2348147400259

    Komentaras

    Kaip aš gavau savo buvusį vyrą atgal ........... Sveikinimai kiekvienam, kuris skaito šį liudijimą. Mano vyras buvo atmestas po trejų (3) vedybų metų vien dėl to, kad kita moteris jį apkaltino ir jis paliko mane ir vaiką kentėti. vieną dieną skaitydamas internete pamačiau įrašą apie tai, kaip šis rašybos keitiklis šiuo adresu gethelp05@gmail.com padėjo moteriai susigrąžinti savo vyrą ir aš jam atsakiau į jo adresą, o jis man pasakė kad moteris prakeikė mano vyrą ir jis man pasakė, kad jis man padės ir po 2 dienų turėsiu savo vyrą. Aš tikėjau juo ir šiandien džiaugiuosi galėdamas jums visiems pranešti, kad šis rašybos ratukas turi galią sugrąžinti mėgėjus. nes dabar džiaugiuosi savo vyru. Ačiū dr. Ilekhojie. Ačiū! „Ilekhojies“ susisiekite su gethelp05@gmail.com arba skambinkite 2348147400259

    Komentaras

    Kaip aš gavau savo buvusį vyrą atgal ........... Sveikinimai kiekvienam, kuris skaito šį liudijimą. Mano vyras buvo atmestas po trejų (3) vedybų metų vien dėl to, kad kita moteris jį apkaltino ir jis paliko mane ir vaiką kentėti. vieną dieną skaitydamas internete pamačiau įrašą apie tai, kaip šis rašybos keitiklis šiuo adresu gethelp05@gmail.com padėjo moteriai susigrąžinti savo vyrą ir aš jam atsakiau į jo adresą, o jis man pasakė kad moteris prakeikė mano vyrą ir jis man pasakė, kad jis man padės ir po 2 dienų turėsiu savo vyrą. Aš tikėjau juo ir šiandien džiaugiuosi galėdamas jums visiems pranešti, kad šis rašybos ratukas turi galią sugrąžinti mėgėjus. nes dabar džiaugiuosi savo vyru. Ačiū dr. Ilekhojie. Ačiū! „Ilekhojies“ susisiekite su gethelp05@gmail.com arba skambinkite 2348147400259

    Komentaras

    Perskaičiau keletą dr. Isikolo meilės rašybos liudijimų apie tai, kaip jis padėjo daugybei žmonių per 48 valandas sugrąžinti savo buvusius meilužius. Nuoširdžiai galvojau, ar tai buvo tikra ir ar šis vyras iš tikrųjų galėtų padėti sugrąžinti mano meilužį. kuriuos labai myliu. Nusprendžiau susisiekti su juo, nes labai myliu savo vaikiną ir porą mėnesių buvome išsiskyrę. Aš jo labai pasiilgau, išbandžiau visas kitas priemones, kad jį susigrąžintų, bet nepavyko. Aš susisiekiau su gydytoju Isikolo ir jis man pasakė, kad mano buvęs grįš pas mane per kitas 48 valandas, daktaras Isikolo jį paleido, kad žinotų, kiek aš jo myliu ir noriu. Ir atvėrė jam akis į paveikslą, kiek mes kartu turime. Dabar mano buvęs vėl grįžta prie manęs. Rašydamas šį liudijimą, dabar esu pati laimingiausia mergina žemėje, o aš ir mano vaikinas gyvename laimingą gyvenimą, o mūsų meilė dabar yra stipresnė nei tokia, kokia buvo dar prieš mūsų išsiskyrimas.Visa padėka skiriama dr. Isikolot už perdėtą darbą, kurį jis padarė už mane padėdamas man susigrąžinti savo buvusį vaikiną. Norėčiau atsisakyti Dr Isikolo pašto adreso ir tikiuosi, kad pamatysite šį liudijimą, ir susisiekite su juo, jei turite meilužį, kurio tikrai labai norite grįžti. Jo paštas: isikolosolutionhome@gmail.com Taip pat galite jį pažiūrėti „Whatsapp“ telefonu +2348133261196.

    Komentaras

    Perskaičiau keletą dr. Isikolo meilės rašybos liudijimų apie tai, kaip jis padėjo daugybei žmonių per 48 valandas sugrąžinti savo buvusius meilužius. Nuoširdžiai galvojau, ar tai buvo tikra ir ar šis vyras iš tikrųjų galėtų padėti sugrąžinti mano meilužį. kuriuos labai myliu. Nusprendžiau susisiekti su juo, nes labai myliu savo vaikiną ir porą mėnesių buvome išsiskyrę. Aš jo labai pasiilgau, išbandžiau visas kitas priemones, kad jį susigrąžintų, bet nepavyko. Aš susisiekiau su gydytoju Isikolo ir jis man pasakė, kad mano buvęs grįš pas mane per kitas 48 valandas, daktaras Isikolo jį paleido, kad žinotų, kiek aš jo myliu ir noriu. Ir atvėrė jam akis į paveikslą, kiek mes kartu turime. Dabar mano buvęs vėl grįžta prie manęs. Rašydamas šį liudijimą, dabar esu pati laimingiausia mergina žemėje, o aš ir mano vaikinas gyvename laimingą gyvenimą, o mūsų meilė dabar yra stipresnė nei tokia, kokia buvo dar prieš mūsų išsiskyrimas.Visa padėka skiriama dr. Isikolot už perdėtą darbą, kurį jis padarė už mane padėdamas man susigrąžinti savo buvusį vaikiną. Norėčiau atsisakyti Dr Isikolo pašto adreso ir tikiuosi, kad pamatysite šį liudijimą, ir susisiekite su juo, jei turite meilužį, kurio tikrai labai norite grįžti. Jo paštas: isikolosolutionhome@gmail.com Taip pat galite jį pažiūrėti „Whatsapp“ telefonu +2348133261196.

    Komentaras

    Man reikia internetinio rašybos ratuko, kuris galėtų sugrąžinti mano buvusį vaikiną, kuris paliko mane pas kitą merginą. Susisiekite su šiuo galingu rašybos ratoju Dr.Ilehojie dabar: „WhatsApp“: +2348147400259 El. Paštas: gethelp05@gmail.com yra geriausias geriausias rašybos ratukas internete, o jo rezultatas yra 100% garantija.

    Mano buvęs draugas paliko mane prieš 7 savaites, aš bandžiau beveik viską atkurti savo santykius ir buvau nusivylęs. Nė vienas neveikė, po savaitės pamačiau gydytojo Ilekhojie svetainę ir, kai kreipiausi į gydytoją Ilelhojie, viskas automatiškai pasikeitė, mano liūdesys tapo džiaugsmu, šypsena buvo mano veide, viskas įvyko labai greitai ir rezultatas buvo efektyvus. Dr Ilekhojie yra TIK rašybos žinovas, su kuriuo man sekėsi, mano draugas man paskambino ir pasakė, kad nori, kad mes sugrįžtume, taip pat norime su manimi susituokti. jis grįžo pas mane maldaudamas priimti jį atgal, ir tai atsitiko Dėl dr. Ilekhojie pagalbos aš esu tokia laiminga, kad turiu savo vaikiną. Kreipkitės į dr. Ilekhojie dabar, kad galėtumėte skubiai ir greitai įsimylėti meilę, kad sugrąžintumėte jūsų santykius. Čia yra jo kontaktinis skambutis / „WhatsApp“: +2348147400259 El. Paštas: gethelp05@gmail.com

Kiti straipsniai