Išrinkti geriausi smulkiųjų sūrininkų sūriai (353)

Sūrių festivalis
Sūrių festivalis
Šiltą ir tingią penktadienio popietę sūrių ekspertai ir gero sūrio propagandistai rinkosi į „Velvetti“ restoraną Druskininkuose išrinkti šių metų geriausią smulkiųjų sūrininkų pagamintą sūrį. Komisija šį kartą lietuviška: sūrių technologas Mindaugas Vizgaitis, Vytautas Vaga - „Say Cheese“ parduotuvių tinklo sūrių ekspertas, Paulius Jurkevičius - žurnalistas ir gastronomijos apžvalgininkas, ir Arūnas Starkus - „Vyno žurnalo“ redaktorius. Ekspertai iš užsienio dėl pandemijos atvykti negalėjo. Ypatinga situacija pakoregavo ne tik komisijos sudėtį, bet ir teikiamų vertinimui sūrių skaičių. Dėl pandemijos negalėjo atvykti gausus būrys kaimyninių šalių sūrininkų.

Konkursui buvo pateikta keturiolika sūrių. Nors skaičius ir gerokai mažesnis nei aknstesniais metais, tačiau savo kokybe ir įspūdingu aromatu nepaliko abejingų. Beragaujant sūrius, patekusius į finalą, nevalingai pasigirsdavo susižavėjimo šūksniai ir rankos siekdavo vis naujo gabalėlio. Intesyvių diskusijų metu buvo išrinkti geriausi.

Geriausias tradicinis varškės sūris - Rūtos Aliukonienės karvių pieno sūris. Geriausiu karvių pieno sūriu ir geriausiu mėlynojo pelėsio sūriu tapo Laimos Stankevičos „Naktigonė“. Geriausiu sūriu su priedais išrinktas Vilmanto Navicko karvių pieno sūris su pipirais. Geriausiu šviežiu sūriu pripažintas Dalios Baranauskienės karvių pieno sūris. Vaida Genienė nugalėjo keletoje kategorijų. Ji įvertinta už geriausius avių bei ožkų pieno sūrius, geriausią puskietį ir geriausią minkštąjį sūrius.

Grand Prix laimėtojas bus skelbiamas rytoj, šeštadienį, „Sūrių Festivalio“ metu.

***

Šeštadienį, rugpjūčio 15 dieną, Druskininkuose įvyks septintasis "Sūrių Festivalis". Tai kasmetinis renginys, sukviečiantis smulkius įdomių sūrių gamintojus. Renginio pradžia 11 val.

Programa:
11:00 Renginio pradžia
Mugė
Gourmet kiemelis. Penki festivalio sūriai pavirs originaliais "Velvetti" šefų užkandžiais
Mėgstamiausio publikos sūrio rinkimai
Aklos degustacijos
Kūrybinės dirbtuvės vaikams
11:30 Degustacija. Minkštųjų sūrių ir alyvuogių aliejaus derinimo paslaptys. Keturi sūriai ir keturi alyvuogių aliejai. Veda Paulius Jurkevičius (Roma). Su išankstiniais bilietais, kaina 25 Eur žmogui
12:00 Šv. mišios Druskininkų Švč. Mergelės Marijos Škaplierinės bažnyčioje, kurių metu bus meldžiamasi už sūrininkus ir kitus amatininkus
12:45 Degustacija. Klasikiniai Vakarų Europos sūriai. Olandija, Italija, Prancūzija, Šveicarija. Puskiečiai, kietieji, mėlyno pelėsio, karvių, avių, ožkų pieno sūriai. Veda sūrio ekspertas iš specializuoto sūrio parduotuvių tinklo "Say Cheese" Vytas Vaga. Su išankstiniais bilietais, kaina 25 Eur žmogui
15:00 Sūrių konkurso apdovanojimai
15:30 Railway Stompers koncertas

 

    Komentarai


    Palikite savo komentarą

    Ribotas HTML

    • Leidžiamos HTML žymės: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
    • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
    • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.

Kiti straipsniai