Norintiems studijuoti svetur – unikali galimybė pasitikrinti anglų kalbos žinias (306)

nuotr
Pavasaris – nelengvas etapas kiekvieno svetur studijuoti nusprendusio abituriento gyvenime, juk reikia ne tik priimti sprendimą, kokias studijas pasirinkti bei įsivertinti savo finansines galimybes, bet ir tinkamai pasiruošti stojimo, o vėliau ir studijų procesui. Būtinybė kuo greičiau prisitaikyti prie naujų aplinkybių tampa vienu didžiausių streso „variklių“, tačiau pasak specialistų, informacija apie laukiančias permainas, galimybė pasitreniruoti laikant stojamąjį egzaminą ir „pasimatuoti“ būsimą profesiją leis ne tik sumažinti psichologinę įtampą, bet ir pasitikrinti, ar asmeninės galimybės nėra pervertintos.

Lietuvos bei užsienio švietimo ekspertai kovo 7 d. kviečia būsimus studentus į nemokamą tarptautinių stovyklų ir prestižinių mokyklų forumą „AMES STUDY THE WORLD Summer&Boarding schools 2020“, kuriame jiems siūlys ne tik sudalyvauti lyderystės meistriškumo pamokoje bei sužinoti apie populiariausias karjeros stovyklas užsienyje, bet ir išbandyti savo jėgas laikant vieną populiariausių egzaminų anglų kalba.

IELTS egzaminas – įveikiamas iššūkis

Dažnas užsienyje studijuoti planuojantis abiturientas prisipažįsta, kad jam nerimą kelia žinia, jog sėkmingai neišlaikius IELTS (angl. International English Language Testing System) egzamino, svajonė krimsti mokslus svetur taip ir liks tik svajone, mat šis, daugiau nei 130 šalių pripažįstamas, egzaminas padeda įvertinti kandidato anglų kalbos skaitymo, rašymo, klausymo ir kalbėjimo įgūdžius, o jo rezultatas parodo, ar būsimasis studentas sugebės studijuoti anglų kalba. Tai, kad planuojant būsimą karjerą anglų kalba vis reikalingesnė, iliustruoja ir kasmet didėjanti IELTS egzamino, būtino stojant į užsienio universitetus, paklausa: „AMES Education“ statistika rodo, kad nuo 2013 m. lankančių parengiamuosius kursus egzaminui padaugėjo beveik 60 proc.

„Suprantame, kad savarankiškas pasiruošimas šiam egzaminui ne vienam studentui tampa tikru iššūkiu, todėl tikslingai ir koncentruotai ruoštis IELTS padeda patyrę AMES akademijos dėstytojai. Dažnai tokia pagalba būsimam studentui sutaupo ne tik laiko, bet ir suteikia daugiau pasitikėjimo savo jėgomis atsivertus egzamino užduotį. Tačiau svarbu žinoti, kad, norint sėkmingai išlaikyti IELTS egzaminą, nepakanka vien gerų anglų kalbos žinių – būtina gerai išstudijuoti egzamino reikalavimus, užduočių formulavimo principus bei vertinimo sistemą. „AMES Education“ statistika rodo, kad egzamino technikos išmanymas gali nulemti net 30 proc. palankesnį rezultatą, o konkuruojant su kitų šalių studentais, kartais tai gali būti reikšmingas skirtumas“, – sako sertifikuota Britų Tarybos Education UK konsultantė, „AMES Education“ vadovė Eglė Kesylienė.

Galimybė pasitreniruoti laikyti IELTS

Nors apie IELTS egzaminą yra girdėję dauguma būsimų studentų, nereikėtų pamiršti, kad kiekvieno patirtis ir įspūdžiai yra skirtingi, tad pusbrolio pasakojimas apie „labai sunkų egzaminą“ ar draugės patarimas „nesiruošti šiam lengvam išbandymui“ nebūtinai tiks kiekvienam. Bet, juk sakoma, kad geriau vieną kartą pamatyti nei dešimt kartų išgirsti, tad ir forumo „AMES STUDY THE WORLD Summer&Boarding schools 2020“ organizatoriai šiemet žengia unikalų žingsnį – suteiks galimybę nemokamai kiekvienam pabandyti laikyti „IELTS“ testą ir taip pasitikrinti anglų kalbos žinias.

„Nors renginys ir lyderystės bei tarptautinio egzamino meistriškumo pamokos su užsienio universitetų specialistais vyks Vilniuje, pagalvojome ir apie tuos jaunuolius, kurie negalės iš kitų miestų atvykti į Nacionalinėje M. Mažvydo bibliotekoje vyksiantį forumą. Pasirūpinome, kad IELTS testą tuo pačiu metu, šeštadienį 14 val., jie galėtų išbandyti ir kituose miestuose – jį nemokamai atlikti moksleiviai galės visuose „AMES Education“ filialuose Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Alytuje, Panevėžyje, Šiauliuose ir Utenoje. Tai – pirmas toks eksperimentas Lietuvoje, todėl šeštadienį kviečiame varžytis su draugais iš skirtingų miestų, kurio anglų kalbos žinios geresnės“, – šypsosi E. Kesylienė.

IELTS testo meistriškumo pamokoje bus detaliai apžvelgta šio egzamino kalbėjimo dalis, aptarti vertinimo kriterijai ir naudojamų užduočių formatas. Be to, dėstytojai trumpai ir aiškiai papasakos apie anglų kalbos žodyno tobulinimo strategijas, o svarbiausia – suteiks patarimų, kaip taisyklingai atsakyti į užduodamus „suktus“ klausimus. 

Pasak studijų užsienyje ekspertės, be šio testo, renginio metu 8-18 m. moksleiviai galės detaliau sužinoti apie kalbų stovyklas Palangoje, Birštone, Londone, Maltoje, Niujorke ir Toronte, o vyresnių klasių moksleiviams bus pristatyta unikali galimybė išbandyti svarstomą specialybę universitetų aplinkoje Kembridže, Oksforde, Niudžersyje JAV ar British Columbia Kanadoje.

„Suprantame, kad šiuo metu viešų renginių klausimas yra jautrus. Noriu pabrėžti, kad rūpinamės būsimo forumo lankytojų sveikata, todėl ne tik perspėjome visus jau užsiregistravusius dalyvius, kad, pajutę peršalimo simptomus, į renginį nevyktų, bet ir pasirūpinome dezinfekcijos priemonėmis renginio metu“, – sako „AMES Education“ vadovė E. Kesylienė.

Daugiau informacijos: https://www.studytheworld.lt/


 


 

    Komentarai


    Palikite savo komentarą

    Ribotas HTML

    • Leidžiamos HTML žymės: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
    • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
    • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.

    Komentaras

    Speaking of which, I would like to recommend you a good essay writing service. An essay is a written piece of work that presents an author's perspective on a specific topic. It aims to communicate the writer's ideas, arguments, and analysis to the readers. Essays can be of different types, such as persuasive, expository, descriptive, or narrative, depending on the purpose and content. They are commonly essay writing services used in academics, journalism, and various professional fields to convey information and express opinions effectively. Essays are structured with an introduction, body paragraphs, and a conclusion, allowing for a clear organization of thoughts and arguments.

    Komentaras

    Biolife Keto is similar to other BHB ketones available online. This supplement provides beta-hydroxybutyrate ketones (BHB) to your body that will cause your body into a ketosis state. Your body burns fatter than carbs when it is in ketosis. The keto diet works because your body will burn fat instead of carbs when you eat low-carb, high-quality food. A BHB ketone supplement can be like a shortcut to the keto diet. You don’t have to follow a strict keto diet. A supplement can give you similar results.
    https://ipsnews.net/business/2022/05/05/biolife-keto-reviews-powerful-b…
    https://ipsnews.net/business/2022/05/05/dynamize-keto-reviews-does-this…
    https://ipsnews.net/business/2022/05/06/beauty-wrinkle-reducer-reviews-…
    https://ipsnews.net/business/2022/05/06/stark-max-keto-reviews-accelera…

Kiti straipsniai