Aly­taus po­li­kli­ni­ka šią sa­vai­tę nuo ko­ro­na­vi­ru­so pla­nuo­ja pa­skie­py­ti be­veik 600 mies­to švie­ti­mo įstai­gų dar­buo­to­jų (187)

Alma MOSTEIKAITĖ, alma@ana.lt
vakcina
Sauliaus Žiūros (ELTA) nuotr.
Va­sa­rio 9-ąją Aly­taus po­li­kli­ni­ka nuo ko­ro­na­vi­ru­so tu­ri pra­dė­ti skie­py­ti mies­to švie­ti­mo įstai­gų dar­buo­to­jus ir pe­da­go­gus. Per šią sa­vai­tę jų pla­nuo­ja­ma pa­skie­py­ti 590. Va­sa­rio 8-osios duo­me­ni­mis, Aly­taus mies­to sa­vi­val­dy­bė pa­gal per ke­tu­rio­li­ka die­nų nu­sta­ty­tus tei­gia­mus CO­VID-19 in­fek­ci­jos tes­tus 100 tūkst. gy­ven­to­jų yra 12-a, Aly­taus ra­jo­no sa­vi­val­dy­bė – 34-a tarp 60 ša­lies sa­vi­val­dy­bių.

Ku­rie švie­ti­mo įstai­gų dar­buo­to­jai bus vak­ci­nuo­ja­mi pir­miau­sia

Kaip sa­kė Aly­taus mies­to sa­vi­val­dy­bės gy­dy­to­jas, sa­vi­val­dy­bės Eks­tre­ma­liųjų si­tu­a­ci­jų ope­ra­ci­jų va­do­vas Po­vi­las Ja­ge­la­vi­čius, pir­miau­sia bus skie­pi­ja­mi pra­di­nio, pa­grin­di­nio ir vi­du­ri­nio ug­dy­mo pe­da­go­gai, ku­rie ne­tu­rin­čius są­ly­gų nuo­to­li­niu bū­du mo­ky­tis na­muo­se vai­kus to­kiu bū­du ug­do pa­čio­se švie­ti­mo įstai­go­se, taip pat šių įstai­gų ki­ti dar­buo­to­jai bei dir­ban­tie­ji lop­še­liuo­se-dar­že­liuo­se.

P.Ja­ge­la­vi­čiaus tvir­ti­ni­mu, šiuo me­tu gau­ta dau­giau kaip 1 tūkst. švie­ti­mo įstai­gų dar­buo­to­jų ir pe­da­go­gų pra­šy­mų skie­py­tis nuo ko­ro­na­vi­ru­so, ta­čiau są­ra­šai tiks­li­na­mi pa­gal Svei­ka­tos ap­sau­gos mi­nis­te­ri­jos nu­sta­ty­tą ei­liš­ku­mą vak­ci­nuo­ti mi­nė­tos ka­te­go­ri­jos dar­buo­to­jus.

Iki va­sa­rio pa­bai­gos švie­ti­mo įstaigų dar­buo­to­jai bus skie­pi­ja­mi po­li­kli­ni­ko­je. Kaip pla­nuo­ja­ma, nuo va­sa­rio 22-osios ne tik švie­ti­mie­čiai, jei­gu dar liks jų ne­pa­skie­py­tų, bet ir ki­ti mies­to gy­ven­to­jai, pir­miau­sia vy­res­ni nei 65 me­tų am­žiaus, bus vak­ci­nuo­ja­mi Spor­to ir rek­re­a­ci­jos cen­tre įreng­to­se ka­bi­no­se. To­kių ka­bi­nų šio cen­tro pir­mo aukš­to fo­jė tu­ri bū­ti įreng­tos še­šios, o gy­ven­to­jus čia skie­pys po­li­kli­ni­kos me­di­kai.

Spren­di­mą dėl gy­ven­to­jų vak­ci­na­ci­jos mies­te vie­tos nu­sta­ty­mo yra pri­ėmęs sa­vi­val­dy­bės Eks­tre­ma­lių si­tu­a­ci­jų ope­ra­ci­jų cen­tras.

 

Aly­taus mies­te ir ra­jo­ne dau­gė­ja pa­svei­ku­sių­jų

nuo ko­ro­na­vi­ru­so

Va­sa­rio 8-osios duo­me­ni­mis, Aly­taus mies­te ir ra­jo­ne dau­gė­ja pa­svei­ku­sių­jų nuo ko­ro­na­vi­ru­so. Aly­tu­je to­kiais lai­ko­ma 3 tūkst. 898, Aly­taus ra­jo­ne – 1 tūkst. 327 gy­ven­to­jai. Pir­ma­die­nį Dzū­ki­jos sos­ti­nė­je CO­VID-19 in­fek­ci­ja sir­go 734, Aly­taus ra­jo­ne – 399 gy­ven­to­jai.

Nuo per­nykš­tės pan­de­mi­jos pra­džios iki va­sa­rio 8-osios nuo ko­ro­na­vi­ru­so mi­rė 45 aly­tiš­kiai, nuo šios in­fek­ci­jos mi­ru­sių­jų Aly­taus ra­jo­ne skai­čius ne­si­kei­čia – iš­lie­ka 30 mi­ru­sių­jų.

Pa­gal per ke­tu­rio­li­ka die­nų nu­sta­ty­tus tei­gia­mus ko­ro­na­vi­ru­so tes­tus 100 tūkst. gy­ven­to­jų va­sa­rio 8-ąją Aly­taus mies­to sa­vi­val­dy­bė bu­vo 12-a, Aly­taus ra­jo­no sa­vi­val­dy­bė – 34-a tarp 60 ša­lies sa­vi­val­dy­bių.

Aly­taus mies­te per šį lai­ko­tar­pį mi­nė­tam skai­čiui gy­ven­to­jų ten­ka 412,9 tei­gia­mų CO­VID-19 in­fek­ci­jos at­ve­jų, Aly­taus ra­jo­ne – 270,4, ša­lies vi­dur­kis – 350,1.

Vasario 8-osios rytą Alytaus apskrities S. Kudirkos ligoninėje iš 40 „kovidinių“ lovų buvo užimtos 23, dar 4 sergantieji koronavirusu gydyti reanimacijoje.

Svei­ka­tos ap­sau­gos mi­nis­te­ri­ja kas sa­vai­tę skel­bia ko­ro­na­vi­ru­so pa­veik­tų ša­lių są­ra­šą. Nuo šios sa­vai­tės pra­džios į vi­ru­so pa­veik­tų ša­lių są­ra­šą įtrauk­tos vi­sos pa­sau­lio vals­ty­bės. Tad, mies­to sa­vi­val­dy­bės gy­dy­to­jo P.Ja­ge­la­vi­čiaus pa­ste­bė­ji­mu, su­grį­žu­siems iš vi­sų ša­lių lau­kia ke­tu­rio­li­kos die­nų sa­vi­i­zo­lia­ci­ja, o no­rin­tie­ji izo­liuo­tis de­šimt die­nų tu­ri sa­vo lė­šo­mis pa­si­da­ry­ti ko­ro­na­vi­ru­so tes­tą.

Šiuo me­tu nei Aly­taus mies­to, nei Aly­taus ra­jo­no sa­vi­val­dy­bių siū­lo­mos sa­vi­i­zo­lia­ci­jos vie­tos ne­be­ak­tu­a­lios – gy­ven­to­jai pa­tys su­si­ran­da tam skir­tas vie­tas.

    Komentarai


    Palikite savo komentarą

    Ribotas HTML

    • Leidžiamos HTML žymės: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
    • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
    • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.

    Komentaras

    taip, kurgi ne pirmąsias vakcinuot MOKYTOJAS, šitOkias šaunuolEss, šitiek seksualios dar papais tik mojuoja ! Darbas gi jų taip suprantamas spermos surinkimas į burną ir pApus. Žinai kur tu eik mokytojos ženYkai...

    Komentaras

    Nematėm - negirdėjome, kad kas būtų paskelbęs coronos žuvimo temperatūrą. Iki kiek kaitinti blin daiktus ar maistą, duoną kad ir bandeles. Jau seilės tįsta einant pro atviras bandeles ir kulinariją, baisu, krŪva, sėdi virusas ant duonois plutos !

    Komentaras

    pASIRODO, SUGALVOJO PEDIKAI nepirkti SPUTNIK-V, o pirtkti iš lenkijos tą pačią SPUTNIK-V vakciną, tik jaunupirktą šūdvengrių ir pervadintą perparduotą į Len'kyją. Liankiška geriau

    Komentaras

    Pagal mūsų žinias SPUTNIK-V viena iš trijų geriausių vakcinų, gal ir pigiausia ar iš pigesnių. Gal šioje euro-azų fašių šaly galima asmeninė iniciatyva užsiperkant vakcinas. Nežinia, bet kai kuriose informacijose SPUTNIK-V deklaruoja 92 proc veiksmingum1, pasiilgtume sąrašo bent jau dešimtuko ir pasirinkimo galimybių pasirinkti vakciną patiems ir iš savo kišenės. Negaliu dirbti metus taksistu, nes esu rizikos grupėje. T.p. nenusipirkti niekaip vakcinos. Tai fašizmas ir yra niekaip, net už pinigus neleisim. Tas pat, mkas ir su LTV. Išjungia filmą internetinėje TV , nes tai autorių teisių pažeidimas, nors per teliką ne pažeidimas. Kaip tai yra. Gerai spaudžiu "apmokėti filmą" ar laidą - nėra tokiO pasirinkimo.

    Komentaras

    Per mokytojų pApus nesimato flūdo ? SUMENĖ MOKYTOJAS SKIEPYT, SĖDINČIAS NAMIE SAVIIZOLIACIJOSE , DIRBANČIAS PRIE KOMPO. PIRMUMO NEIOLĖ MIESTO TRANSPORTO IR TAXI VAIRUOTOJAMS GAL, POLICIJA. PAAAMAAATĖ - "PAPAI" IR DAVAI SKIEPYT. PAPAI NUMIRS ! JAU Į FRONTĄ REIKIA SIŲSTI NUO PERTEKLIAUS DIDELIAIS KIEKIAIS VELTĖDES. PASIŪK SIUVYKLOJE, VA, PARDAVĖJAS DAR REIKIA PIRMUMO EILĖJ.

newspaper

Popierinė "Alytaus naujienos" laikraščio prenumerata

Norėdami užsiprenumeruoti popierinę "Alytaus naujienos" laikraščio versiją rašykite mums el. paštu: skelbimai@ana.lt ir nurodykite savo vardą, pavardę ir adresą, kuriuo turėtų būti pristatomas laikraštis. Kai tik gausime jūsų laišką, informuosime Jus dėl tolimesnių žingsnių.

newspaper

Prenumeruokite „Alytaus naujienos” elektroninę versiją. Ir kas rytą laikraštį gausite į savo el. pašto dėžutę.