Alytaus meras Nerijus Cesiulis: Apmaudu ir pikta, kai svarbiau griauti, o ne kurti (437)

Nerijus Cesiulis
Pastaruoju metu mieste interpeliacijų pasipylė kaip iš gausybės rago. Kai kuriems tarybos nariams svarbiau griauti ir naikinti. Nereikia argumentų ar rimtų priežasčių. Tiesiog reikia galvų. Nuverstas vicemeras, administracijos direktorius, pavaduotoja. Nuverstas net ir laikinai paskirtas administracijos vadovas. Kodėl? Vieniems iš sportinio intereso, kitiems reikia suvesti asmenines sąskaitas, treti gi nori parodyti, kad kažką šiam gyvenime veikia, nesvarbu, kad iš tikrųjų kenkia.

Kam? Alytiškiams.

Miestui reikia sprendimų, konkrečių darbų. Reikia tęstinumo, stabilumo, o ne chaoso. Alytiškiai laukia proveržio, o vietoj jo gauna politinį spektaklį. Jis, deja, tęsiasi per ilgai.

Su savo komanda nuo kadencijos pradžios dirbau ekstremaliomis sąlygomis: tai gaisras, tai koronaviruso pandemija, politinis spaudimas, ekonominis nestabilumas, daugybė kitų iššūkių. „Kaipgi praleisi tokias puikias progas ir neįgelsi?” – galvoja dalis tarybos narių. O koks saldumas apima, kai kaimyno namas dega! Net jei ir nedega, galima padegti. Štai toks kai kurių tarybos narių suvokimas.

Krito administracijos direktorius su pavaduotoja, vicemeras, laikinai pareigas einantis administracijos vadovas. Dabar dalis tarybos narių nusitaikė į vicemerę Jurgitą Šukevičienę ir mano patarėjus Agnę Čeplinskienę ir Aurelijų Jaruševičių.

Suprantu, kad palikti merą be komandos – genialus ėjimas. Galima surišti rankas. Galima įspausti į kampą. Tačiau sunaikinta komanda reiškia tik viena – stoja darbai ir suplanuoti miestui svarbūs projektai.

Alytiškiai mus išrinko tikėdami, kad galime kažką pakeisti, kurti, statyti, gražinti miestą, kad čia būtų gera gyventi visiems. Kas vyksta vietoj to? Visa energija nukreipiama naikinimui vardan naikinimo. Asmeninės jėgos ir galios demonstravimas tapo svarbiau už miesto interesus.

Nematau nė vienos priežasties, kodėl turėtų būti atleista vicemerė Jurgita Šukevičienė. Dievaži, nematau. Kompetentinga, atsakinga. Dirba neskaičiuodama nei laiko, nei jėgų. Šiuo metu apskritai dirba už du, nes antrojo pavaduotojo nebeliko. Maža to, ją palaiko Alytaus žmonės, savivaldybės darbuotojai.

Mieli kolegos, ar vietoj jos tikrai rasite ką nors geriau? Nuoširdžiai abejoju. O net ir radus kitą kandidatą, kas garantuos, kad po mėnesio jo taip pat neatleisite? Kas tokiomis sąlygomis apskritai norės dirbti?

Nors buvo siūlyta daug partinių žmonių, sau į patarėjus pasirinkau neprikausomus specialistus. Pasirinkau žmones ne pagal ideologinę liniją, o kompetencijas, atsakingumą ir profesionalumą. Ir taip iš esmės pakeičiau politines tradicijas mūsų mieste. Nežinau, ar Alytuje galima rasti geresnius savo sričių specialistus nei Agnė Čeplinskienė ir Aurelijus Jaruševičius.

Mielieji, esame išrinkti tarnauti miesto žmonėms. Gana tų pasirodymų. Gana beprasmio galvų kapojimo. Šiandien miestui kaip niekada anksčiau reikia vieningos komandos. Privalome susitelkti ir dirbti. Mieste kasdien fiksuojami vis nauji užsikrėtimai COVID-19. Biudžetas nerenkamas. Artėja ekonominis sunkmetis. Daugybė žmonių gali netekti darbų, namų, prarasti verslus. Tačiau net ir tokiu sunkiu metu negalime pasiduoti.

Savo komandos nariams į vicemerų, administracijos direktoriaus pavaduotojų pozicijas ir toliau kelsiu aukščiausius reikalavimus dėl išsilavinimo, patirties ir nepriekaištingos reputacijos. Tačiau noriu pabrėžti, kad pirmiausia turime kalbėti ne apie postų dalybas, o apie darbus. Turime rasti bendrą viziją dėl konkrečių darbų miesto labui, prioritetų, programos. Sutarti, kaip galėtume pagerinti kiekvieno alytiškio gyvenimą mūsų mieste, o po to spręsti, kas tuos darbus galėtų įgyvendinti.

Prieš rinkimus absoliučiai visi tarybos nariai žadėjo, kad dirbs miestui – garbingai, atvirai, skaidriai. Apsidairykite aplink. Pasikalbėkite su paprastais miesto gyventojais. Šiandien alytiškiams jau bloga nuo mūsų smėlio dėžės problemų. Privalome užmiršti nuoskaudas, baikime ieškoti kaltų ar aiškintis, kas ko nepadarė.

Augantis, klestintis, tvarkingas, inovatyvus, šiuolaikiškas, patenkinantis visų miestiečių poreikius miestas – štai toks Alytus turėtų būti visų mūsų tikslas.

Tikiu, kad šį kartą sveikas protas nugalės.

Kitu atveju, laimėtojų nebus. O miestas tikrai pralaimės.

 

 

 

 

 

 

 

    Komentarai


    Palikite savo komentarą

    Ribotas HTML

    • Leidžiamos HTML žymės: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
    • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
    • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.

    Komentaras

    Kvietjeliui ir daugelai....pilnatis ar nepilnatis, tai vienodos fazės. faziniai vienodi. vienas pinigus moka, kol kvietkas priduoda, kitam torpeda kotą laužo. po to prie butelio atsiskyrti negali. reikia vežt kad gydytojai atskirtų

    Komentaras

    pilnatis ar napilnatis, tai vienodos fazės. faziniai vienodi. vienas pinigus moka, kol kvietkas priduoda, kitam torpeda kotą laužo. po to prie butelio atsiskyrti negali. reikia vežt kad gydytojai atskirtų

    Komentaras

    Paviešinkit pavardes politikų, kurie po anonimais ne gražiai ant kolegų rašinėja. Nes eiliniai nuo gatvės peripetijų ne žino. Ir iki tokių žemų lygių ne kritę. Tegu politikai konkuruoja tarybos posėdžių metu. Ir įrodę geriausi, eina į postus ir dirba alytiškių labui. Dabar skaitant, gėda. Miesto lygio nėra.

    Komentaras

    Atkreipkit alytiškiai dėmesį. Kad būten negražius ir pašaipius komentarus rašinėja būtrnt jaunos kartos atstovai ant tų politikų. Kurie jiems į tėvus tiktų. Todėl toks ir fiasko valdyme. Per paskutinius 2 metus postus valdyme patikėjus jauniems. Įdomu, lyg yra Alytuj gabaus ir kultūringo jaunimo. O štai valdžios postuose kaip priešingybė. Ne gabūs valdyme, nors ir su didelėm politinėm patirtim, susireikšminę, atitrūkę nuo realybės. Per ką ne suvokia net kas taryboj vyksta. Ir vis kiti kalti..

    Komentaras

    Net taryba ne apsikentus stagnacijos gilėjimo taiso savo klaidas. Valo iš postų susireikšminusius facbuchinius erelius. Kuriuos prieš 2 metus taryboj patys tvirtino į postus. Ir per kuriuos miestas įklampintas į gilėjančią stagnaciją ir depresiją per paskutinius 2 metus. Net ne seniai vykusiuose rinkimuose į seimą, kur dalyvavus vicmerė gavo mažai balsų, įrodė. Alytiškiai ne vertina rimtai facbuchinių veikėjų valdžioje. Kurie per ciniškus susireikšminimus ne suvokia net kas savo taryboj dedasi. Nerijus gal vienas Alytuj likęs, kur mano, kad jam ne reikia atsistatydint. Nes po tokio fiasko save gerbiantis žmogus būt jau atsistatydinęs. O ne vaikiškus rašinėlius rašinėt, kaip visi blogi, kad jis nesugeba pagal kompetenciją rimtai dirbt. Ir kas tik rimčiau pareikalauja, pašaipom link tų.

    Komentaras

    Toks eilinis kremliaus partijų triukas. Pamenat, kaip pas gandragalvius išrinkom Marčiulionį į ES parlamentą, o nuvažiavo bbz kas. Tai daba kitas kremliaus projektas daro tą patį.. aliooo kur šalies spec tarnybos žiūri?

    Komentaras

    Kažkas suinteresuotas sunaikinti mero komandą, kad galėtų ir patį merą "nuversti". Tai kas dedasi taryboje - nenormalu...liūdniausia, kad juos pakeičia tokie "kompetetingi profesionalai" kaip Daugėla, Krasnickas...Kas diriguoja visam šiam "paradui"?

    Komentaras

    Alytus tik centras, Naujoji gatvė ir Vidzgiris ? prie Alitos galiniam sustojime nėra nei stogelio, nei suolelio, o pirmo Alytaus kapinės ? tik su automobiliu atvažiuojantiems ? šaligatvių nėra, o gatvėse aplink stadioną, ir nėra šaligatvių, o vaikai į mokyklą eina, pėsčiųjų takas, malonu pasivaikščioti vasarą, nes paskui krūmai be lapų, tualetų gi nėra, autobusai dabar važiuoja vienas paskui kitą tokiu pačiu numeriu, paskui pusė valandos nėra

    Komentaras

    Prasidėjo sunkūs laikai. Konkurencija tarp savivaldybių aštrėja. Alytaus facbuchiniai nesuvokiantys kas taryboj dedas, tokie politinėj rinkoj tas pats kas išstumti. Merui, jei pats ne geba vizijos teikt, ne savo rogėse. Čia ant kortos viso miesto interesai.

    Komentaras

    Kaip Alytuj ne nori suprast. Jaunimas iki reikiamų kompetencijų, kad dėl investicijų apylygiai su stipriom aplinkinėm savivaldybėm, nepribrendę apylygiai kovot. Šie net ne sigaudo. Taryboj per daug rinktis iš ko nėra. Ne jau toliau tinka stagnacija?

    Komentaras

    Taryba, nors pavėluotai, teisingai daro. Į postus įvedinėdami kompetentingiausius taryboj investicijų ir ūkinių kompetencijų srityse. Kad kiek įmanoma padėtį mieste gerint. Taryboj ne labai iš ko rinktis. Nes šiose srityse stipriausi Č.D., J.K., Laura, S. L. nors specifiškas. Gerai būt, kad šie būt susitelkę postuose ir bandytų gerint. O čia tie, kuriems nereikia klaust valdininkų, ką ir kaip daryt. Jie turi savo vizijas aiškias.

newspaper

Popierinė "Alytaus naujienos" laikraščio prenumerata

Norėdami užsiprenumeruoti popierinę "Alytaus naujienos" laikraščio versiją rašykite mums el. paštu: skelbimai@ana.lt ir nurodykite savo vardą, pavardę ir adresą, kuriuo turėtų būti pristatomas laikraštis. Kai tik gausime jūsų laišką, informuosime Jus dėl tolimesnių žingsnių.

newspaper

Prenumeruokite „Alytaus naujienos” elektroninę versiją. Ir kas rytą laikraštį gausite į savo el. pašto dėžutę.