Me­ro vil­tis: gal kaž­kas iš ta­ry­bos na­rių at­si­ims pa­ra­šą po ne­pa­si­ti­kė­ji­mo pa­reiš­ki­mu vi­ce­me­re (475)

Alma MOSTEIKAITĖ, alma@ana.lt
Nerijus
Nerijus Cesiulis: „Mies­tas no­ri aug­ti, bet kai kas to ne­no­ri. Ma­nau, Šu­ke­vi­čie­nė ir pa­ta­rė­jai dir­ba ge­rai. Man at­ro­do, ga­na vers­ti, no­ri­si dar­bo.“
Ket­vir­ta­die­nį, lap­kri­čio 5-ąją, Aly­taus mies­to sa­vi­val­dy­bė­je re­gist­ruo­ti me­rui Ne­ri­jui Ce­siu­liui ad­re­suo­ti de­vy­nių ta­ry­bos na­rių pa­si­ra­šy­ti pa­reiš­ki­mai. Vie­nas – dėl ne­pa­si­ti­kė­ji­mo vi­ce­me­re so­cial­de­mok­ra­te Jur­gi­ta Šu­ke­vi­čie­ne, ki­tas – dėl ta­ry­bos ir me­ro sek­re­to­ria­to su­dė­ties pa­kei­ti­mo pa­nai­ki­nant abi me­ro pa­ta­rė­jų pa­rei­gy­bes. Me­ras vi­lia­si, kad kaž­kas iš ta­ry­bos na­rių at­si­ims pa­ra­šą po mi­nė­tais pa­reiš­ki­mais ir jam ne­teks šauk­ti po­sė­džio, ku­ria­me bū­tų svars­to­mi šie klau­si­mai.

Dėl ko reiš­kia­mas ne­pa­si­ti­kė­ji­mas?

Pa­reiš­ki­mus dėl ne­pa­si­ti­kė­ji­mo vi­ce­me­re J.Šu­ke­vi­čie­ne bei dėl ta­ry­bos ir me­ro sek­re­to­ria­to su­dė­ties pa­kei­ti­mo pa­nai­ki­nant abi me­ro pa­ta­rė­jų pa­rei­gy­bes sa­vi­val­dy­bė­je re­gist­ra­vo ta­ry­bos na­rys Čes­lo­vas Dau­gė­la, iš­rink­tas pa­gal vi­suo­me­ni­nio rin­ki­mų ko­mi­te­to „Ži­nau ir ga­liu – Čes­lo­vas Dau­gė­la“ kan­di­da­tų są­ra­šą, va­do­vau­jan­tis ta­ry­bos frak­ci­jai „Vie­nin­gas Aly­tus“.

Vi­ce­me­re reiš­kia­mas ne­pa­si­ti­kė­ji­mas ir pa­teik­tu ta­ry­bos spren­di­mo pro­jek­tu siū­lo­ma at­leis­ti iš pa­rei­gų dėl ne­tin­ka­mo pro­ble­mų spren­di­mo, kas ne­ten­ki­na mies­to gy­ven­to­jų, ne­tin­ka­mai vyk­do­mų pa­rei­gų pa­gal nu­sta­ty­tas veik­los sri­tis, o J.Šu­ke­vi­čie­nės ku­ruo­ja­mos sri­tys yra švie­ti­mas, svei­ka­tos prie­žiū­ra, kul­tū­ra.

Taip pat me­ro pa­va­duo­to­jai prie­kaiš­tau­ja­ma dėl mies­te vyk­do­mos švie­ti­mo re­for­mos, per­skirs­tant mies­to biu­dže­tą cha­o­tiš­kai iš­krei­pia­mos švie­ti­mo dar­buo­to­jų dar­bo už­mo­kes­čio sis­te­mos, ne­ski­ria­mo dė­me­sio šių dar­buo­to­jų kva­li­fi­ka­ci­jos kė­li­mui, or­ga­ni­zuo­to Me­di­ci­ni­nės re­a­bi­li­ta­ci­jos ir spor­to cen­tro di­rek­to­riaus kon­kur­so, ku­rio re­zul­ta­tus pa­nai­ki­no teis­mas, pro­ce­so per­ke­liant Pe­da­go­gi­nę psi­cho­lo­gi­nę tar­ny­bą iš mies­to cen­tro į ki­tas pa­tal­pas.

Lap­kri­čio 5-ąją, prieš pie­tus, kai sa­vi­val­dy­bė­je bu­vo re­gist­ruo­tas ne­pa­si­ti­kė­ji­mo pa­reiš­ki­mas vi­ce­me­re, J.Šu­ke­vi­čie­nė sa­kė apie tai ži­nan­ti, ta­čiau pa­reiš­kė ko­men­ta­rą pa­teik­sian­ti vė­liau. Tą pa­čią die­ną me­ro pa­va­duo­to­ja pa­tei­kė mi­nė­to pa­reiš­ki­mo ver­ti­ni­mą, jis spaus­di­na­mas po šia pub­li­ka­ci­ja.

Ki­tu ta­ry­bos pa­reiš­ki­mu, ku­rį kaip ir pir­mą pa­si­ra­šė de­vy­ni ta­ry­bos na­riai, siū­lo­ma pa­keis­ti ta­ry­bos ir me­ro sek­re­to­ria­to su­dė­tį pa­nai­ki­nant abi me­ro pa­ta­rė­jų pa­rei­gy­bes. Jas da­bar už­ima ne­par­ti­niai Au­re­li­jus Ja­ru­še­vi­čius ir Ag­nė Čep­lins­kie­nė.

To­kiu siū­ly­mu sie­kia­ma ra­cio­na­liai ir efek­ty­viai nau­do­ti mies­to biu­dže­to lė­šas.

Kaip pa­reiš­ki­mus ver­ti­na me­ras?

Me­ras N.Ce­siu­lis de­vy­nių ta­ry­bos na­rių pa­reiš­ki­mus ver­ti­no kaip po­li­ti­nį žai­di­mą: „Mies­tas no­ri aug­ti, bet kai kas to ne­no­ri. Ma­nau, Šu­ke­vi­čie­nė ir pa­ta­rė­jai dir­ba ge­rai. Man at­ro­do, ga­na vers­ti, no­ri­si dar­bo. Ne­ma­nau, kad da­bar tin­ka­mas lai­kas ver­ti­mams, kai ša­ly­je ir Aly­tu­je ko­ro­na­vi­ru­so pan­de­mi­ja, blo­gė­ja eko­no­mi­nė si­tu­a­ci­ja.“

Me­ras tvir­ti­no ne­iš­gir­dęs pa­siū­ly­mų, kas ga­lė­tų pa­keis­ti da­bar­ti­nę vi­ce­me­rę.

Ga­vus treč­da­lio ta­ry­bos na­rių mi­nė­tus pa­reiš­ki­mus ir rei­ka­la­vi­mą su­šauk­ti ta­ry­bos po­sė­dį, ku­ria­me bū­tų svars­to­mi mi­nė­ti klau­si­mai, me­ras, va­do­vau­da­ma­sis Vie­tos sa­vi­val­dos įsta­ty­mu, po­sė­dį pri­va­lo su­šauk­ti per ke­tu­rio­li­ka die­nų nuo pa­reiš­ki­mų už­re­gist­ra­vi­mo mies­to sa­vi­val­dy­bė­je.

N.Ce­siu­lis vis dar vi­lia­si, kad kaž­kas iš de­vy­nių ta­ry­bos na­rių at­si­ims pa­ra­šus po mi­nė­tais pa­reiš­ki­mais ir jam ne­teks šauk­ti po­sė­džio, ku­ria­me bū­tų svars­to­mas ne­pa­si­ti­kė­ji­mas vi­ce­me­re bei ta­ry­bos ir me­ro sek­re­to­ria­to su­dė­ties pa­kei­ti­mo klau­si­mas.

Sa­vi­val­dy­bė­je dėl ta­ry­bos pa­reikš­to ne­pa­si­ti­kė­ji­mo šį ru­de­nį iš pos­to iš­vers­tas ad­mi­nist­ra­ci­jos di­rek­to­rius so­cial­de­mok­ra­tas Ro­lan­das Juo­nys ir vi­ce­me­ras, Tė­vy­nės są­jun­gos-Lie­tu­vos krikš­čio­nių de­mok­ra­tų at­sto­vas Ša­rū­nas Klė­ge­ris.

 

 

    Komentarai


    Palikite savo komentarą

    Ribotas HTML

    • Leidžiamos HTML žymės: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
    • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
    • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
newspaper

Popierinė "Alytaus naujienos" laikraščio prenumerata

Norėdami užsiprenumeruoti popierinę "Alytaus naujienos" laikraščio versiją rašykite mums el. paštu: skelbimai@ana.lt ir nurodykite savo vardą, pavardę ir adresą, kuriuo turėtų būti pristatomas laikraštis. Kai tik gausime jūsų laišką, informuosime Jus dėl tolimesnių žingsnių.

newspaper

Prenumeruokite „Alytaus naujienos” elektroninę versiją. Ir kas rytą laikraštį gausite į savo el. pašto dėžutę.