Jur­gis Kras­nic­kas: „Ge­ras žmo­gus – ne pro­fe­si­ja, ge­ras di­rek­to­rius – sie­kia­my­bė” (224)

Alma MOSTEIKAITĖ, alma@ana.lt
Jurgis Krasnickas
Jurgis Krasnickas: „Šian­dien mies­te sun­ki po­li­ti­nė si­tu­a­ci­ja. Ma­nau, kad tu­riu gy­ve­ni­miš­kos ir po­li­ti­nės pa­tir­ties pa­dė­ti me­ro ko­man­dai, mies­to val­dy­mui, įsi­klau­sy­mui į ta­ry­bos na­rių nuo­mo­nes. Iš­šū­kių ir at­sa­ko­my­bės ne­bi­jau, pra­dė­ki­me dirb­ti var­dan mies­to ir jo žmo­nių. “ Zi­tos Stan­ke­vi­čie­nės nuotr.
Va­kar, lap­kri­čio 6-ąją, vy­ku­sia­me Aly­taus mies­to sa­vi­val­dy­bės ta­ry­bos po­sė­dy­je me­ro so­cial­de­mok­ra­to Ne­ri­jaus Ce­siu­lio tei­ki­mu ir slap­tu bal­sa­vi­mu ad­mi­nist­ra­ci­jos di­rek­to­riu­mi pa­skir­tas So­cial­de­mok­ra­tų frak­ci­jos ta­ry­bo­je va­do­vas Jur­gis Kras­nic­kas. Jis šias pa­rei­gas pra­dės ei­ti ga­vus Spe­cia­lių­jų ty­ri­mų tar­ny­bos pa­žy­mą dėl ga­li­my­bės va­do­vau­ti sa­vi­val­dy­bės ad­mi­nist­ra­ci­jai. To­kios pa­žy­mos ti­ki­ma­si su­lauk­ti at­ei­nan­čią sa­vai­tę. Ta­čiau lai­ki­nai va­do­vau­ti ad­mi­nist­ra­ci­jai Tei­sės sky­riaus ve­dė­jo pa­va­duo­to­jas, so­cial­de­mok­ra­tas Gied­rius Ši­mas jau ne­be­ga­lės, nes po ta­ry­bos rei­ka­la­vi­mo jį at­šauk­ti iš pa­rei­gų va­ka­rykš­čia­me ta­ry­bos po­sė­dy­je bu­vo pa­keis­tas rug­sė­jo vi­du­ry­je pri­im­tas ta­ry­bos spren­di­mas, ku­riuo jam pa­ves­ti lai­ki­nai ei­ti ad­mi­nist­ra­ci­jos di­rek­to­riaus pa­rei­gas. Va­kar po­sė­dy­je nu­spręs­ta lai­ki­nai ad­mi­nist­ra­ci­jos di­rek­to­riaus funk­ci­jas pa­ves­ti vyk­dy­ti, iki į pa­rei­gas bus pa­skir­tas nuo­la­ti­nis di­rek­to­rius, Mies­to ūkio sky­riaus ve­dė­jai Pal­mi­rai Raš­kaus­kie­nei.

Pir­miau­sia ap­si­spręs­ta dėl nau­jo lai­ki­no­jo ad­mi­nist­ra­ci­jos di­rek­to­riaus

Aly­taus mies­to sa­vi­val­dy­bės ad­mi­nist­ra­ci­ja nuo­la­ti­nio di­rek­to­riaus ne­tu­ri nuo rug­sė­jo vi­du­rio, kai iš pa­rei­gų dėl ta­ry­bos pa­reikš­to ne­pa­si­ti­kė­ji­mo bu­vo at­leis­tas so­cial­de­mok­ra­tas Ro­lan­das Juo­nys. Tuo­met ta­ry­ba, bal­suo­da­ma an­trą kar­tą, me­ro N.Ce­siu­lio siū­ly­mu lai­ki­nuo­ju ad­mi­nist­ra­ci­jos va­do­vu pa­sky­rė Tei­sės sky­riaus ve­dė­jo pa­va­duo­to­ją, so­cial­de­mok­ra­tą G.Ši­mą.

Spa­lio pa­bai­go­je bu­vo su­lauk­ta treč­da­lio ta­ry­bos rei­ka­la­vi­mo at­šauk­ti G.Ši­mą iš lai­ki­no­jo ad­mi­nist­ra­ci­jos di­rek­to­riaus pa­rei­gų. Pa­grin­di­nė to­kio rei­ka­la­vi­mo prie­žas­tis – G.Ši­mas teis­mui ne­su­ge­bė­jo pa­teik­ti tei­siš­kai su­ko­re­guo­tos tai­kos su­tar­ties su Alytaus sta­ty­bų ben­dro­ve „Va Sta­ty­ba“ dėl Aly­taus ap­skri­ties S. Ku­dir­kos li­go­ni­nės Chi­rur­gi­jos sky­riaus re­mon­to, teis­mas jos ne­pa­tvir­ti­no, o sa­vi­val­dy­bė pra­ra­do be­veik pu­sę mi­li­jo­no eu­rų šiam re­mon­tui.

Va­kar, lap­kri­čio 6-ąją, vy­ku­sia­me ta­ry­bos po­sė­dy­je, prieš svars­tant nuo­la­ti­nio ad­mi­nist­ra­ci­jos di­rek­to­riaus sky­ri­mo klau­si­mą, pir­miau­sia ap­si­spręs­ta dėl nau­jo lai­ki­no­jo ad­mi­nist­ra­ci­jos va­do­vo.

Pa­keis­tas rug­sė­jo vi­du­ry­je pri­im­tas ta­ry­bos spren­di­mas, ku­riuo lai­ki­nai ad­mi­nist­ra­ci­jos va­do­vo pa­rei­gos bu­vo pa­ves­tos vyk­dy­ti G.Ši­mui, jį me­ro siū­ly­mu pa­kei­tė Mies­to ūkio sky­riaus ve­dė­ja P.Raš­kaus­kie­nė.

Ji lai­ki­nai sa­vi­val­dy­bės ad­mi­nist­ra­ci­jai va­do­vau­ja nuo va­kar, lap­kri­čio 6-osios, iki į pa­rei­gas bus pa­skir­tas nuo­la­ti­nis ad­mi­nist­ra­ci­jos di­rek­to­rius.

„Tu­riu ge­rų ir ne­la­bai ge­rų bruo­žų, bet lai­kau­si duo­to žo­džio“

Kaip sa­kė me­ras N.Ce­siu­lis, po po­kal­bių su ta­ry­bos frak­ci­jo­mis, at­ski­rais ta­ry­bos na­riais jis į ad­mi­nist­ra­ci­jos di­rek­to­rius nu­spren­dė teik­ti J.Kras­nic­ko kan­di­da­tū­rą. Po taip trum­pai pri­sta­ty­to nau­jo ad­mi­nist­ra­ci­jos va­do­vo žo­dis bu­vo su­teik­tas pa­čiam J.Kras­nic­kui.

„Tu­riu ge­rų ir ne­la­bai ge­rų bruo­žų, bet lai­kau­si duo­to žo­džio. Man te­ko bū­ti me­ru, kai ša­ly­je ir Aly­tu­je bu­vo sun­ki eko­no­mi­nė si­tu­a­ci­ja žlu­gus vie­nam ban­kui, sta­bi­lu­mas mies­te bu­vo už­tik­rin­tas. Šian­dien mies­te sun­ki po­li­ti­nė si­tu­a­ci­ja. Ma­nau, kad tu­riu gy­ve­ni­miš­kos ir po­li­ti­nės pa­tir­ties pa­dė­ti me­ro ko­man­dai, mies­to val­dy­mui, įsi­klau­sy­mui į ta­ry­bos na­rių nuo­mo­nes. Iš­šū­kių ir at­sa­ko­my­bės ne­bi­jau, pra­dė­ki­me dirb­ti var­dan mies­to ir jo žmo­nių. Ge­ras žmo­gus – ne pro­fe­si­ja, bet ge­ras di­rek­to­rius – sie­kia­my­bė“, – tvir­ti­no kan­di­da­tas į ad­mi­nist­ra­ci­jos di­rek­to­rius.

Jis tei­gė, nors ir esan­tis „karš­tas“ žmo­gus, bet kon­flik­tai de­monst­ruo­ja pro­to trū­ku­mą, ran­da­mi kom­pro­mi­sai – pro­to re­zul­ta­tą.

Kai ku­rių ta­ry­bos na­rių pa­klaus­tas, ar prieš kan­di­da­tuo­da­mas į ad­mi­nist­ra­ci­jos di­rek­to­rius nė­ra ta­ry­bos na­riams da­vęs kaž­ko­kių įsi­pa­rei­go­ji­mų, J.Kras­nic­kas pa­reiš­kė pa­si­ren­gęs vyk­dy­ti ta­ry­bos spren­di­mus, o sa­vo nuo­mo­nę pa­dė­ti į ša­lį. Taip pat sa­kė, kad ad­mi­nist­ra­ci­jo­je bū­ti­ni struk­tū­ri­niai po­ky­čiai, ku­rie bus de­ri­na­mi su ta­ry­ba.

Ta­ry­bos na­rė Lau­ra Ra­dze­vi­čiū­tė po­sė­dy­je pa­ste­bė­jo, kad nuo­la­ti­nį ad­mi­nist­ra­ci­jos di­rek­to­rių pa­skir­ti bū­ti­na, nes, jos tu­ri­mo­mis ži­nio­mis, Vi­daus rei­ka­lų mi­nis­te­ri­jo­je jau iš­ki­lęs klau­si­mas dėl Sei­mo nu­ta­ri­mu įve­da­mo tie­sio­gi­nio val­dy­mo Aly­taus mies­to sa­vi­val­dy­bė­je. Lap­kri­čio 11-oji – pas­ku­ti­nė die­na, kai at­lei­dus nuo­la­ti­nį ad­mi­nist­ra­ci­jos di­rek­to­rių į šias pa­rei­gas rei­kia pa­skir­ti nau­ją ad­mi­nist­ra­ci­jos va­do­vą.

Po slap­to bal­sa­vi­mo pa­aiš­kė­jo, kad iš 24 va­ka­rykš­čia­me po­sė­dy­je da­ly­va­vu­sių ta­ry­bos na­rių (3 ne­da­ly­va­vo) 22 pri­ta­rė J.Kras­nic­ko sky­ri­mui ad­mi­nist­ra­ci­jos di­rek­to­riu­mi, 2 tam prieš­ta­ra­vo.

Nau­jas ad­mi­nist­ra­ci­jos di­rek­to­rius pra­dės dirb­ti ga­vus pa­žy­mą iš Spe­cia­lių­jų ty­ri­mų tar­ny­bos dėl ga­li­my­bės ei­ti šias pa­rei­gas. To­kia pa­žy­ma tu­rė­tų bū­ti gau­ta at­ei­nan­čią sa­vai­tę.

„Nie­ka­da ne­ti­kė­jau, kad at­eis to­kia die­na“

J.Kras­nic­kas tu­ri gy­dy­to­jo pe­diat­ro iš­si­la­vi­ni­mą, mies­to sa­vi­val­dy­bės ta­ry­bos na­riu yra sep­tin­ta ka­den­ci­ja, jis rin­kė­jų pa­lan­ku­mą į šią val­džios ins­ti­tu­ci­ją pel­no nuo 1990 me­tų, mies­to me­ru bu­vo 2012–2015 me­tais. Va­do­vau­da­mas Aly­tui jis pa­gar­sė­jo da­bar­ti­nės mies­to ta­ry­bos na­rės, iš­rink­tos pa­gal Cen­tro par­ti­jos kan­di­da­tų są­ra­šą, L.Ra­dze­vi­čiū­tės pa­vie­šin­tu gar­so įra­šu, ku­ria­me J.Kras­nic­kas aiš­ki­no, kiek ga­lin­tis „kruš­tis už tą su­pis­tą Lie­tu­vą“, per­pra­tęs me­cha­niz­mus, ar­ba sės, ar­ba už­si­dirbs bent ke­tu­ris mi­li­jo­nus iš „tos me­ro su­pis­tos po­zi­ci­jos“.

Per teis­mus J.Kras­nic­kas sie­kė, kad L.Ra­dze­vi­čiū­tė bū­tų nu­baus­ta pa­gal Bau­džia­mo­jo ko­dek­so straips­nį dėl šmei­ži­mo, L.Ra­dze­vi­čiū­tė to pa­ties sie­kė J.Kras­nic­ko at­žvil­giu. Ta­čiau vi­sų ins­tan­ci­jų teis­mai ne­įžvel­gė šmeiž­to ir dėl to­kios vei­kos jie bu­vo iš­tei­sin­ti.

Tad nie­ko nuo­sta­baus, kad va­ka­rykš­čia­me ta­ry­bos po­sė­dy­je L.Ra­dze­vi­čiū­tė, svars­tant J.Kras­nic­ko kan­di­da­tū­rą į ad­mi­nist­ra­ci­jos di­rek­to­rius, pa­reiš­kė: „Nie­ka­da ne­ti­kė­jau, kad at­eis to­kia die­na. Pa­mirš­ki­me vi­sas nuos­kau­das, aš jas jau pa­mir­šau, su­si­tel­ki­me ir dirb­ki­me mies­tui.“

Nau­jam mies­to sa­vi­val­dy­bės ad­mi­nist­ra­ci­jos di­rek­to­riui teks at­si­sa­ky­ti va­do­va­vi­mo šei­mos ver­slo ben­dro­vei „UNO Parks“, ku­ri val­do ke­tu­ris nuo­ty­kių par­kus Lie­tu­vo­je, ir mies­to sa­vi­val­dy­bės ta­ry­bos man­da­to, nes da­bar­ti­nės pa­rei­gos sa­vi­val­dy­bės ad­mi­nist­ra­ci­jo­je ne­su­de­ri­na­mos su ta­ry­bos na­rio man­da­tu.

J.Kras­nic­ką mies­to ta­ry­bo­je tu­rė­tų pa­keis­ti Hen­ri­kas Ši­vo­kas, ku­ris yra pir­mas so­cial­de­mok­ra­tų kan­di­da­tų są­ra­še į mies­to ta­ry­bą ne­ga­vęs man­da­to. Jis šios ta­ry­bos na­riu yra bu­vęs pen­kias ka­den­ci­jas, jo­se dir­bęs nuo 2000-ųjų.

„Kai bū­siu pa­skir­tas į ad­mi­nist­ra­ci­jos di­rek­to­rius, at­si­sa­ky­siu va­do­va­vi­mo šei­mos ver­slo ben­dro­vei ir ta­ry­bos na­rio man­da­to“, – sa­kė J.Kras­nic­kas.

    Komentarai


    Palikite savo komentarą

    Ribotas HTML

    • Leidžiamos HTML žymės: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
    • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
    • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.

    Komentaras

    Pas socdemus paskutinis mohikanas, per rinkimus socdemus pravedęs į valdžią. Ir per paskutinius 2 metus pas socdemus pats už borto likęs. Dabar bet su 22 tarybos narių palaikymu atsigriebė. Po jo pas socdemus, kaip ir pas konservatorius, nieko rimto nelieka. Pradeda dominuot judėjimai, kur asmenybės stipresnės. Miestas sminga per savivaldą dominuojančius socdemų ir konservatorių negabius sustatytus per visus lygius. Kur kaip kartu dirbę socdemai su konservatoriais regis pruešpriešom pasukę. Ir drabsto be gailesčio vieni kitus.

    Komentaras

    Žmogų iš kaimo galima pavaryt, bet kaimo iš žmogaus neišvarysi. Jam tinka kompanija su Daugėla ir Tprpeda. Galės gerti ant plytų krūvos. Torpeda dar kartą česiui išlauž kotą

    Komentaras

    Tikra atsakomybė už fiasko Jurgiui su Tomu. Kur per mero rinkimus prieš antrą turą kritikavo tuo met pirmavusį Č.D.. Na ir dabar tiri ką turi. Nerijus mero poste su komanda ir po 2 metų nesigaudo. Kas net taryboj vyksta per paskutinius mėnesius. Iš kart problema, postuose reikia stiprių investocijų ir ūkinėse srityse jau viso miesto naudai. Kad bandyt ekonomiškai gšvint miestą. Šiems per ilgai nesigauna ir nepersistengia jie. O paprasto piaro maža. Aplink stiprūs merai ir Alytų be vargo nukžnkuruoja.

    Komentaras

    Ko dalis Alytuj pikti? Kuo postuose stipresni investicijų ir ūkinėse kompetencijose, tuo visiems geriau. J.K. už jaunimą stipresnis juos visus kartu sudėjus. Jo pastangom ir šis į mero postą pateko. Kur ypač per mero rinkimus ardės ir lėmė. Dabar pačiam taisyt, ko šis nepadarė.

    Komentaras

    Manau Jurgis iš kart pradės nuo rimtų darbų. O ne šauniai. Kaip šie nuo kadencijos pradžios beprasmiai seminarai, komandiruotės, atostogos..Tėvadienius populiarina. Facbuch ereliai. O rimtai dirbt nėra kada. Dar ir sugebėt reikia.

    Komentaras

    Meras visur prakiša, rėmė Sabatauską, rėmė išdaviką Labuką, abu rinkimus prakišo, Cesiulio vardas nieko nebeveikia. Klausimas, ar dar ten tu turi sėdėti ir piarintis Minedai ???
    Miestui reikia gyvybės o ne tavo perdėtų jautrių tekstų, mes netikim.

    Komentaras

    Už Lietuvą, vyrai. Fas ant Alytaus biudžeto pinigų.

    Po kilimu ir prie butelio Alytų valdo: Sabatauskas, Krasnickas, Pačėsas, Radzevičiūtė.
    Juos dangsto korumpuoti teisėsaugininkai.
    Už Alytų užsako darbus per Krasnicką.
    Liberalė Makštutienė reikalinga. kad žentas Matažinskas neskaidriai tvarkytų visas Alytaus statybas

    Alytaus mero košmaras tęsiasi. Šįsyk – apie n**ui siunčiamą Lietuvą mero imasi STT

    https://www.delfi.lt/news/daily/lithuania/alytaus-mero-kosmaras-tesiasi…

    „Nu**zdinsiu milijoną – minimum“, „Kiek galiu kr**tis už tą su**stą Lietuvą“: ar tai gali būti mero žodžiai?

    https://www.delfi.lt/archive/nuzdinsiu-milijona-minimum-kiek-galiu-krti…

    Komentaras

    Kaip per 2 metus postuose būdami socdemų ir konservatorių jauni atstovai nesugeba tarybai pateikt tvirtint elementarių permainų ir strategijų planų? Lygiose vietose slidinėja. Savivaldos pradžiamokslio neįkanda bei nesiorentuoja, kas taryboje vyksta? Nors turi nemažas politines patirtis prieš taryboje dirbant. O čia tik per facbuchą pašmaikštauja ir mano, kad čia rimta savivalda.

    Komentaras

    Ir politikoj konkurencija, kuris kompetentingesnis ir veržlesnis. Kaip mero ir jo suformuotų komandų kompetencijose nesugeba patys teiktt tarybai tvirtint pertvarkų ir strategijų, neapsikentus taryba eliminuoja. Ir į jų vietas skiria kompetentingesnius ir veržlesnius. O nesugebantys tik šaipytis bando. Dar daugiau permainų reikia. Kad kilt iš stagnacinio liūno. Kur atvesta per veikėjų vaikiškus facbuchinius krykštavimus.

    Komentaras

    Sužaidėm gerą šachmatų partiją. Alytiškiam senjoram prikabinom makaronų ant ausų, nes jie geri ir pasitikintys žmonės. Patys čiestni, tai mano, kad tokie ir Alytaus bebrynas. Dabar įleidau lapiną Jūrgį į vištidę. mieto pinigam bus pyzdi... ir išpyzdin... Torpedai su krepšininku būtinai atiduosim dolią

newspaper

Popierinė "Alytaus naujienos" laikraščio prenumerata

Norėdami užsiprenumeruoti popierinę "Alytaus naujienos" laikraščio versiją rašykite mums el. paštu: skelbimai@ana.lt ir nurodykite savo vardą, pavardę ir adresą, kuriuo turėtų būti pristatomas laikraštis. Kai tik gausime jūsų laišką, informuosime Jus dėl tolimesnių žingsnių.

newspaper

Prenumeruokite „Alytaus naujienos” elektroninę versiją. Ir kas rytą laikraštį gausite į savo el. pašto dėžutę.