Alytaus meras Nerijus Cesiulis: „Administracijos vadovas turi trauktis” (271)

Nerijus Cesiulis
Kilus skandalui dėl Alytaus apskrities S. Kudirkos ligoninės Chirurgijos skyriaus kapitalinio remonto viešųjų pirkimų konkurso Alytaus miesto meras Nerijus Cesiulis susitiko su Alytaus miesto savivaldybės administracijos direktoriumi Rolandu Juoniu ir pareikalavo jo atsistatydinimo.

„Su Rolandu Juoniu teko dirbti itin sudėtingomis aplinkybėmis: iš pradžių gaisras Pramonės rajone, paskui visoje šalyje paskelbta koronaviruso pandemija. Teko susitelkti ir dirbti viso miesto gyventojų labui. Nors kai kuriais klausimais mūsų nuomonės išsiskyrė, ekstremalių situacijų metu šis žmogus nebijojo prisiimti atsakomybės, stengėsi labiau nei priklauso pagal pareigas.

Vis dėl to taryba administracijos direktoriaus ir savivaldybės administracijos 2019 metų veiklos ataskaitą įvertino neigiamai. Nors vietos savivaldos įstatymas niekaip nereglamentuoja tokios situacijos, manau, kad tai buvo pirmas rimtas ženklas, kad Rolandas Juonys, kaip administracijos vadovas, nekelia pasitikėjimo tarybos nariams.

Sau ir kolegoms visuomet keliu aukščiausius reikalavimus, pradedant profesinėmis žiniomis, baigiant reputacija. Visada pasisakiau ir pasisakysiu už skaidrumą ir sąžiningumą, už drąsą prisiimti atsakomybę ir darbus visų Alytaus gyventojų labui. Manau, kad Rolandas Juonys, kaip miesto administratorius, tikrai galėjo dirbti geriau.

Ar administracijos vadovas padarė tyčinių nusižengimų organizuojant Alytaus apskrities S. Kudirkos ligoninės Chirurgijos skyriaus kapitalinio remonto viešųjų pirkimų konkursą, parodys laikas. Noriu tikėti, kad ne. Tačiau šiai dienai politinis pasitikėjimas miesto taryboje yra prarastas.

Manau, kad administracijos vadovas tikrai galėjo dirbti geriau ir darbais pelnyti tarybos narių pasitikėjimą. Deja, tai neįvyko. Todėl šiandien pasiūliau direktoriui atsistatydinti”, - sakė Alytaus meras N. Cesiulis

Savo sprendimą R. Juonys žada viešai paskelbti rytoj, rugsėjo 9 d. Alytaus miesto savivaldybės administracijos direktoriaus pareigas jis eina nuo praėjusių metų gegužės mėn.

    Komentarai


    Palikite savo komentarą

    Ribotas HTML

    • Leidžiamos HTML žymės: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
    • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
    • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.

Kiti straipsniai