Pas urologą kaip pas kunigą, – kiek pasakysi atvirai ir nuoširdžiai, tuo daugiau galės padėti (7451)

Laura BALIUKONIENĖ, laura@ana.lt
Gydytojas urologas Marius Astrauskas
Gydytojas urologas Marius Astrauskas. Zenono Šilinsko nuotr.
Alytaus apskrities S.Kudirkos ligoninėje nuo rugpjūčio dirba naujas gydytojas urologas Marius Astrauskas (30 m.). Iš Kauno atvažiuojantis medikas ne tik konsultuoja pacientus, bet ir ligoninės stacionare jiems atlieka įvairias operacijas. Savo pasirinkimu dirbti regione jaunasis gydytojas neabejojo nuo pat pradžių, teigė čia atradęs plačių galimybių realizuoti save ir išnaudoti įgytus profesinius įgūdžius. Jis sutiko pasidalyti savo lūkesčiais dirbant regiono ligoninėje ir apie pirmąjį darbo Dzūkijos sostinėje įspūdį.

Kodėl pats, būdamas didmiesčio gyventoju, neseniai urologo licenciją vienoje didžiausių šalies gydymo įstaigų įgijusiu gydytoju, nusprendėte darbo ieškoti būtent regione?

Esu kaunietis nuo pat šaknų. Studijavau Kauno medicinos universitete, rezidentūrą baigiau Kauno klinikose, įgijau urologo licenciją. Baiginėdamas rezidentūrą ieškojau sau darbo. Norėjau dirbti Kauno regione, tačiau kartais reikia rinktis vertybes. Mano vertybė yra šeima. Turiu dvi mažas, dvimetę ir keturmetę, dukras. Įvertindamas darbo krūvius, nusprendžiau pasirinkti regioną, nes norisi laiko skirti ir savo šeimai. Žinoma, norisi patenkinti ir savo profesinę karjerą, o Alytuje tam yra visos galimybės.

Šiuo metu yra daug baigusių jaunų gydytojų, taigi, konkurencija Kaune irgi nemaža. Man labai gerą įspūdį paliko praktika internatūros metu Jonavos ligoninėje. Ten – puiki atmosfera, žmonių teigiamas nusiteikimas, bendravimas, nuoširdumas. Pagalvojau, kad mažesnė, kamerinė aplinka leidžia dirbti smagiau ir optimaliai. Tad dėl šių priežasčių ir apsisprendžiau ieškoti darbo regionuose.

Kokį pirmą įspūdį paliko Alytaus apskrities S.Kudirkos ligoninė kaip potenciali Jūsų darbovietė?

Alytaus ligoninė turi aukštą urologijos licencijos lygį. Tai leidžia stacionare atlikti labai platų operacijų spektrą. Man patinka, kad galiu dirbti ne tik ambulatorijoje, bet ir stacionare. Dabar turiu pusę etato ir ten, ir ten. Čia yra geras aprūpinimas instrumentais, nauja technologine įranga. Priemonių čia tikrai netrūksta. Kolektyvas labai draugiškas, malonus.

O kokie Jums pasirodė Dzūkijos žmonės? Ar regionuose pacientai kuo nors skiriasi nuo didmiesčių?

Dzūkijos krašte turiu giminaičių, pas kuriuos retkarčiais atvažiuojame pailsėti. Visuomet esame sutinkami svetingai, žmonės čia  nuoširdūs, visuomet išlydėdavo su lauktuvėmis – grybais, uogomis ir kitais Dzūkijos gamtos turtais.

Aš niekuomet neskirstau žmonių į jokias kategorijas, pagal regionams priskiriamus žmonių būdo bruožus. Tik susidariau įspūdį, kad didmiesčių žmonės labiau skuba, o čia gyvenimas teka lėčiau, tiesiog jie turi daugiau kantrumo, supratingumo. Bent jau kol kas nesusidūriau su kitokiais žmonėmis. Kai lėtesnis tempas, tai ir darbas vyksta kokybiškiau.

Jau tapo įprasta, kad gydytojai dirba net keliose darbo vietose. Ar tokių planų neturite?

Ne, papildomo darbo kol kas neieškau, nes čia jau dirbu visu etatu. Matysiu, jeigu ims stigti pinigų, tada ieškosiu galimybių. Apie užsienį irgi nesvarstau,  šeima, nuolatinis būstas, draugų ratas – kol kas per didelė prabanga viską palikti.

Neįsivaizduoju, kaip po budėjimo, nepailsėjus dar galima kažkur važiuoti dirbti, dar konsultuoti pacientus ar, neduokdie, operuoti.

Sakoma, kad ir šuo kariamas pripranta, taip ir čia. Priprasčiau ir aš, bet labai džiaugiuosi, kad dabar viską spėju, viską galiu susitvarkyti laiku.

Kaip vertinate gydytojų atlyginimų situaciją Lietuvoje?

Žinoma, kad norėtųsi didesnio atlyginimo, kas jo nenorėtų. Darbas turėtų būti organizuojamas konstruktyviai, kad gydytojas turėtų galimybę pakankamai laiko skirti pacientui, įsigilinti į jo rūpesčius, neskubėti. Manau, kad gydytojų darbo krūviai yra per dideli. Jie turėtų būti apibrėžti vienu etatu, už kurį turėtų būti mokamas apibrėžtas adekvatus atlyginimas.

O gal ilgainiui apsispręsite su visa šeima kraustytis gyventi į Alytų?

Kol kas tokios galimybės nesvarstau dėl šeiminių aplinkybių. Mano žmona irgi yra medikė, odontologė. Dirbti ji važinėja į Elektrėnus, tad rytais abu patraukiame į priešingas puses. Tačiau niekada negali žinoti, kaip gyvenime viskas gali pasikeisti.

Manęs daug kas klausia, ar nepabos važinėti, tačiau, jeigu man čia patiks, tai galiu važinėti, juolab kad kelionės laikas ir atstumas man nėra problema. Didmiesčiuose mažesnius atstumus žmonės įveikia per tokį pat laiko tarpą, kurį užtrunku važiuodamas į darbą Alytuje.  

Daugybei jaunų karjerą pradedančių gydytojų regionų ligoninės būna tik tarpinė stotelė siekiant karjeros aukštumų. Ar apie tai pagalvojate ir Jūs?

Urologas yra tarsi šeimos gydytojas, jis turi gerai pažinti savo pacientą, kad galėtų jam padėti. O tai pacientams leidžia prisirišti prie konkretaus gydytojo, juo pasitikėti ir savo sveikatos problemų sprendimą patikėti būtent jam. Jeigu man pavyks to pasiekti, suburti savo pacientų ratą, mane pamils žmonės, kolektyvas, tai tikrai norėčiau čia pasilikti dirbti ir toliau.

Esu pasiruošęs skirti laiko savo pacientams, įsiklausyti į jų problemas, su jais pabendrauti ir juos geriau pažinti. Man ir pačiam dar reikia laiko apsiprasti su aplinka ir žmonėmis. Tikiuosi, kad padėsime vieni kitiems.

Ar tenka susidurti su pacientų nepasitikėjimu jaunu gydytoju dėl jo nedidelės patirties?

Manau, kad jaunais gydytojais kai kurie pacientai nepasitiki be reikalo. Iš tiesų per penkerius metus trunkančią rezidentūrą įgauname pakankamai patirties. Po to gali drąsiai savarankiškai atlikti įvairias operacijas. Aš asmeniškai jau turiu penkerius metus operacinės patirties, esu daręs daugelį urologinių operacijų.

Dėl to, kad šiandien galiu pasitikėti savimi ir kviesti pacientus operaciniam gydymui, esu dėkingas savo mokytojams – Kauno klinikų Urologijos skyriaus gydytojams.

Vis dar tenka sutikti žmonių, kurie galvoja, kad urologas yra vyrų gydytojas. Kaip dažnai su šiuo mitu tenka susidurti Jums?

Dar neteko su tuo susidurti. Ir tai netiesa. Mūsų pacientai dažniausiai vyresnio amžiaus vyrai ir moterys. Jų proporciją galima padalyti pusiau. Prostatos moterys neturi, tačiau likusių organų – šlapimo pūslės, inkstų ir kitų – ligos gali užklupti tiek vyrus, tiek moteris. Ta pačia akmenlige, onkologinėmis ligomis serga ir vyrai, ir moterys.

Tik pastebiu, kad į apžiūrą pas urologą vyrą atėjusios kai kurios moterys jaučiasi nedrąsiai, šiek tiek kuklinasi. Pacientai turėtų suprasti, kad tai tik gydytojo darbas.

Viena ne itin maloniausių akimirkų vyrams – kai į urologą reikia kreiptis dėl juos ištikusių erekcijos sutrikimų gydymo. Ar tiesa, kad vyrai vis dar vengia tai daryti?

Taip, tai vis dar problema. Seksologija yra labai siaura sritis, su kuria mums darbe tenka susidurti. Tokių pacientų ratas nėra didelis. Gydytojui šiuo atveju reikia labai gerų bendravimo įgūdžių, jam svarbu apie pacientą sužinoti viską, kad pacientas su gydytoju būtų atviras.

Kartais pacientai paprašo pokalbio akis į akį, kad negirdėtų slaugytoja. Pas urologą – kaip pas kunigą: kiek pasakysi atvirai ir nuoširdžiai, tuo gydytojas daugiau galės padėti. Labai svarbu išdiferencijuoti, ar tai organinės, ar psichologinės kilmės sutrikimas. Nuo to priklauso ir gydymas.

O erekcinių sutrikimų priežastis gali būti ir stresas, nuovargis, psichologinė įtampa. Labai svarbu, kad šio sutrikimo šalinimo procese antroji pusė būtų supratinga.

Eskaluojama, kad tokio pobūdžio problema ištinka vis jaunesnius vyrus. Kodėl?

Viešose skaitmeninėse erdvėse yra didelis prieinamumas prie lytinį potraukį skatinančių vaizdinių medžiagų. Virtualus lytinis aktas skatina pervertinti savo ir partnerio galimybes. Paskui realybėje seka nusivylimas, o iš to gali išsivystyti ir tam tikri padariniai.

Šlapimo nelaikymas yra dar viena tų problemų, kurią pacientai geriau linkę nutylėti ir laikyti  gėdingu dalyku. Ar yra ko gėdytis?

Tikrai ne. Kuo anksčiau kreipsis, tuo bus galima efektyviau padėti. Vizito metu nustatomas šlapimo nelaikymo tipas ir skiriamas medikamentinis, o neretai prireikia ir operacinio gydymo.

Ką manote apie dažniausią vyrų onkologinį susirgimą – prostatos vėžį?

Viskas priklauso nuo pačių vyrų. Ligai aptikti užtenka paprasto kraujo tyrimo – PSA rodiklio. Dėl jo turėtų kreiptis patys vyrai. Tai ir šeimos gydytojų atsakomybė paskatinti pacientus pasitikrinti. Džiugu, kad Alytaus ligoninėje yra visos galimybės prevencinėms programinėms patikroms dėl prostatos vėžio. Tai leidžia sumažinti neišgydomų ir užleistų ligų skaičių.

Prostatos vėžys šiais laikais iš onkologijos srities – palanki diagnozė dėl gydymo galimybių ir jų pasirinkimo. Be to, išgyvenamumo rodikliai dideli net esant labai pažengusioms ligų stadijoms. Ir gyvenimo kokybė gali būti labai aukšto lygio.

Ar jau turėjote progą iš arčiau susipažinti su Alytumi?

Anksčiau tik pravažiuodavau pro Alytų, dabar su juo tenka susipažinti artimiau. Tačiau dar nespėjau po jį apsižvalgyti, nes po darbo vis stengiuosi iš karto važiuoti namo, pas vaikus. Tačiau jau atradau aplinkkelių, kuriais važiuoju į darbą. Matau, kaip vystosi miestas, jame labai daug statoma naujų namų. Visa miesto infrastruktūra pakankamai patogi.

Kai kurie sako, kad išvažiuoju dirbti į kaimą, tačiau anaiptol čia ne kaimas. Man patinka, kad gyvenu Kauno pakraštyje, link Alytaus pusės, todėl važiuojant į darbą netenka važiuoti per patį Kauną. Į darbą atvažiuoju greičiau nei per valandą. Važiuodamas į Alytų pasiklausau radijo, žinių, ir jau žiūrėk Alytus.

Darbas svečiame mieste, šeima, vaikai. Ar lieka laiko sau, savo pomėgiams?

Taip, laisvalaikiu žaidžiu krepšinį, tenisą, patinka keliauti su šeima, būti gamtoje, pasivažinėti dviračiais. Tačiau didžiąją dalį laisvalaikio leidžiu su savo šeima, nes man tai smagiausia.

    Komentarai


    Palikite savo komentarą

    Ribotas HTML

    • Leidžiamos HTML žymės: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
    • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
    • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.

    Komentaras

    He estado tan deprimido y gravemente dolido durante los últimos 4 meses después de perder a mi esposo por otra mujer, y mi situación monetaria también empeoró tanto que pensé que tendría que declararme en bancarrota. Tenía una gran deuda y no sabía qué hacer. Por completa y total desesperación, contacté a muchas de las llamadas personas que prometían magia poderosa, brujería o magia negra. Ninguno de ellos trabajó y ninguno fue tan maravilloso, cariñoso y cálido como lo ha sido el Dr. ozalogbo. Definitivamente es diferente de los otros lanzadores de hechizos y sentí esperanza y fortaleza inmediatas al escuchar acerca de las promesas que tenía para ofrecer. Lleva un aire de pureza y fuerza divina que es tan puro y fresco como la nieve en el suelo. Solicité los hechizos más poderosos del Dr. ozalogbo y me sentí aliviado de inmediato de que tenía a alguien que resolviera mis problemas por mí. Sus hechizos hicieron maravillas y ahora estoy de regreso con mi esposo y mis problemas de dinero se resolvieron por sí solos después de ganar la lotería. Dr. ozalogbo, no tengo idea de lo que hubiera hecho sin que usted estuviera allí para ayudarme. Aquí está su dirección de correo electrónico ozalogboshrine@gmail.com o whatsapp +2348162562991, podría ayudarlo con cualquier situación que esté enfrentando, como lo ha hecho por mí ........

    Komentaras

    Niekada netikėjau meilės burtais ar magija, kol vieną kartą nesutikau šio burtininko. kai šiais metais išvykau į Afriką komandiruotėje. Aš turėjau galvoje vyrą, vadinamą dr.ozalogbo. Jis yra galingas ir gali padėti jums ištarti burtus, kad sugrąžintų jūsų meilę dingusį, netinkamai elgiantis meilužis, ieškantis kažko, kas jus pamiltų, sugrąžintų prarastus pinigus ir stebuklingų pinigų rašybą ar burtą už gerą darbą .Aš dabar esu laimingas ir gyvas vyro, su kuriuo norėjau susituokti, liudijimas paliko mane 3 savaitės iki mūsų vestuvių ir mano gyvenimas buvo apverstas aukštyn kojom, nes mūsų santykiai tęsėsi jau 2 metus ... Aš tikrai jį mylėjau, bet jo motina buvo prieš mane ir jis neturėjo gerai apmokamo darbo. Taigi, kai aš sutikau šį rašybos rašytoją, papasakojau jam, kas nutiko, ir paaiškinau jam daiktų situaciją. Pirmiausia buvau neapsisprendęs, skeptiškas ir abejotinas, bet aš tiesiog pamėginau. ir po 6 dienų, kai aš grįžau į Niujorką, mano vaikinas (dabar mano vyras) paskambino man pačiam ir priėjo prie manęs atsiprašydamas, kad viskas buvo sutarta su jo mama ir šeima, ir jis gavo naują darbo pokalbį, kad turėtume vedęs..nepatikėjau, nes rašytojas paprašė tik mano vardo ir mano draugo vardo ir visko, ko norėjau, kad jis tai darytų ... Na, mes dabar laimingai vedę ir laukiamės savo mažojo vaiko, o mano vyras taip pat susilaukė naujas darbas ir mūsų gyvenimas tapo daug geresnis. tuo atveju, jei kam nors reikia rašybos keitiklio pagalbos, rašykite el. pašto adresu ozalogboshrine@gmail.com arba paskambinkite jam +2348162562991

    Komentaras

    Tikras rašybos ratukas, vadinamas DR ISIKOLO
    buvau tokia prislėgta, kai meilužė paliko mane pas kitą vaikiną, kai mes praleidome 5 metų draugystę, bandžiau maldauti, kad ji sugrįžtų pas mane, ji atsisakė ir pasakė, kad nebejaučia manęs. Aš tapau liūdnu vyru, kai mes visi buvome drauge, po visos meilės, kuria mes buvome anksčiau, aš neįsivaizdavau savo gyvenimo be jos, nes mano meilė jai buvo neįkainojama prekyba dėl bet kokių priežasčių vieną dieną, kai aš eidavau internete, pamačiau komentarą apie tai, kad jis turi galią sugrąžinti buvusį meilužį ir aš nusprendžiau pamėginti įsitikinti, susisiekdamas su juo, ir iškart aš jam atsakiau, paaiškinau, kas išgyvena, ir jis pasakė, kad kitas vaikinas naudoja voodoo burtą ant jos, todėl ji paliko Nepaisant to, kad rūpinuosi ja, pažadu man padėti susigrąžinti meilužį ir padėsiu jam užmušti burtą, kad ateityje jis negalėtų su manimi kovoti, nes mažiau nei per tris dienas vaikiną sušaudė nežinomas vyras vaikinai vyrai Floridoje ir per penkias dienas mano draugė buvo pas mane namas laukė, kol grįšiu iš darbo, o kai aš pradėjau elgetauti sakydama, kad gaila, ji niekada nežinojo, kas užėjo. ačiū DR ISIKOLO dabar džiaugiuosi savo drauge ir viskas dabar vyksta sklandžiai. Kreipkitės į peterį dėl bet kokio keršto ir buvusio burtų rašymo: isikolosolutionhome@gmail.com Taip pat galite pažiūrėti jį į „Whatsapp“ telefonu +2348133261196.

    Komentaras

    Tikras rašybos ratukas, vadinamas DR ISIKOLO
    buvau tokia prislėgta, kai meilužė paliko mane pas kitą vaikiną, kai mes praleidome 5 metų draugystę, bandžiau maldauti, kad ji sugrįžtų pas mane, ji atsisakė ir pasakė, kad nebejaučia manęs. Aš tapau liūdnu vyru, kai mes visi buvome drauge, po visos meilės, kuria mes buvome anksčiau, aš neįsivaizdavau savo gyvenimo be jos, nes mano meilė jai buvo neįkainojama prekyba dėl bet kokių priežasčių vieną dieną, kai aš eidavau internete, pamačiau komentarą apie tai, kad jis turi galią sugrąžinti buvusį meilužį ir aš nusprendžiau pamėginti įsitikinti, susisiekdamas su juo, ir iškart aš jam atsakiau, paaiškinau, kas išgyvena, ir jis pasakė, kad kitas vaikinas naudoja voodoo burtą ant jos, todėl ji paliko Nepaisant to, kad rūpinuosi ja, pažadu man padėti susigrąžinti meilužį ir padėsiu jam užmušti burtą, kad ateityje jis negalėtų su manimi kovoti, nes mažiau nei per tris dienas vaikiną sušaudė nežinomas vyras vaikinai vyrai Floridoje ir per penkias dienas mano draugė buvo pas mane namas laukė, kol grįšiu iš darbo, o kai aš pradėjau elgetauti sakydama, kad gaila, ji niekada nežinojo, kas užėjo. ačiū DR ISIKOLO dabar džiaugiuosi savo drauge ir viskas dabar vyksta sklandžiai. Kreipkitės į peterį dėl bet kokio keršto ir ex-back rašybos per isikolosolutionhome@gmail.com Taip pat galite jį pabuvoti „Whatsapp“ numeriu +2348133261196.

    Komentaras

    „Lotto“ rezultatai priklauso nuo bilietų tikimybės ir gero žmogaus likimo. Tai yra mano daugybė žmonių, kurie perka bilietus ne kartą, bet nieko nelaimi.
    Priežastis, kodėl dauguma žmonių per visą savo gyvenimą niekada nelaimi, tai yra dėl blogo regėjimo, tačiau gera žinia ta, kad mano galingi loterijos burtai gali išaiškinti tą blogą tavo sėkmę. Dirbdamas su mano dvasia tokiems burtams, pašalins tave nuo nesėkmės ir įpūs tau geros kloties ir teigiamos energijos. Mano loterijos rašybos galia atneša sėkmę ir laimi jūsų loterijos žaidimų metu. Keliaukite į kelią su pinigais ir didelė laimė jus pasiekti. Šie galingi loterijos rašybos dalyviai atneš pergalę jūsų loterijos gyvenime ir pakeis jūsų gyvenimą.
    Atsikratykite skolų ir sumokėkite sąskaitas su loterijos laimėjimais naudodami galingus loterijos burtus. Loterijos burtai atneša jums pinigų, kad galėtumėte mėgautis gyvenimu būdami aukštesnėje socialinėje padėtyje.
    Mėgaukitės daugiau gyvenimo ir taisykite savo klaidas, kad galėtumėte įgyvendinti finansinę laisvę. Taigi pakvieskite dr. Ilekhojie į savo galingus loterijos burtus ir tapkite nugalėtoju iš to, kuo buvote laisvesnis, nes viskas įmanoma, kai tik sužinosite, kaip tai padaryti.

    Štai jo kontaktas:
    Skambinti / „WhatsApp“ / „Viber“: (+2348147400259)
    Rašykite jam el. Paštu: gethelp05@gmail.com

    Komentaras

    Sveiki, aš esu Leona Filip. Ilgus metus bendravęs su vyru, jis su manimi išsiskyrė. Aš padariau viską, kas įmanoma, kad jį sugrąžinčiau, bet viskas buvo veltui, aš jo taip stipriai norėjau grąžinti dėl meilės, kuri jam buvo, maldavau jį su viskuo, pažadėjau, bet jis atsisakė. Aš savo draugei paaiškinau savo problemą ir ji pasiūlė verčiau susisiekti su rašybos žinovu, kuris galėtų padėti man ištarti burtą, kad jį sugrąžintų. Aš neturėjau kito pasirinkimo, nei išbandyti. Aš pranešiau apie rašybos keitiklį ir jis patikino, kad nėra problemų ir kad prieš dvi dienas viskas bus gerai. Jis ištarė burtą ir antrąją dieną nustebęs mane paskambino mano vyras. Aš buvau nustebęs, atsiliepiau į skambutį ir viskas, ką jis pasakė, buvo labai gaila dėl visko, kas nutiko. Jis norėjo, kad aš grįžčiau pas jį. Jis taip pat sakė, kad mane labai myli. Aš buvau tokia laiminga ir nuėjau pas jį, todėl mes vėl pradėjome kartu gyventi laimingai. Rašytojų el. Paštas yra: (isikolosolutionhome@gmail.com). Galite atsiųsti jam el. Laišką, jei jums reikia jo pagalbos santykiuose ar bet kuriuo kitu atveju. 1) Meilės burtai 2) Prarasti meilės burtai 3) Skyrybų burtai 4) Santuokos burtai 5) Įpareigojantys burtai. 6) Išsiskyrimo burtai 7) Pašalinkite buvusį meilužį 8.) Norite būti paaukštinti savo biure / Loterijos rašyba 9) norite patenkinti savo meilužį Susisiekite su šiuo puikiu vyru, jei kyla problemų dėl ilgalaikio sprendimo per isikolosolutionhome@gmail.com Taip pat galite pažiūrėti jį „Whatsapp“ telefonu +2348133261196.

    Komentaras

    Sveiki, aš esu Leona Filip. Ilgus metus bendravęs su vyru, jis su manimi išsiskyrė. Aš padariau viską, kas įmanoma, kad jį sugrąžinčiau, bet viskas buvo veltui, aš jo taip stipriai norėjau grąžinti dėl meilės, kuri jam buvo, maldavau jį su viskuo, pažadėjau, bet jis atsisakė. Aš savo draugei paaiškinau savo problemą ir ji pasiūlė verčiau susisiekti su rašybos žinovu, kuris galėtų padėti man ištarti burtą, kad jį sugrąžintų. Aš neturėjau kito pasirinkimo, nei išbandyti. Aš pranešiau apie rašybos keitiklį ir jis patikino, kad nėra problemų ir kad prieš dvi dienas viskas bus gerai. Jis ištarė burtą ir antrąją dieną nustebęs mane paskambino mano vyras. Aš buvau nustebęs, atsiliepiau į skambutį ir viskas, ką jis pasakė, buvo labai gaila dėl visko, kas nutiko. Jis norėjo, kad aš grįžčiau pas jį. Jis taip pat sakė, kad mane labai myli. Aš buvau tokia laiminga ir nuėjau pas jį, todėl mes vėl pradėjome kartu gyventi laimingai. Rašytojų el. Paštas yra: (isikolosolutionhome@gmail.com). Galite atsiųsti jam el. Laišką, jei jums reikia jo pagalbos santykiuose ar bet kuriuo kitu atveju. 1) Meilės burtai 2) Prarasti meilės burtai 3) Skyrybų burtai 4) Santuokos burtai 5) Įpareigojantys burtai. 6) Išsiskyrimo burtai 7) Pašalinkite buvusį meilužį 8.) Norite būti paaukštinti savo biure / Loterijos rašyba 9) norite patenkinti savo meilužį Susisiekite su šiuo puikiu vyru, jei kyla problemų dėl ilgalaikio sprendimo per isikolosolutionhome@gmail.com Taip pat galite pažiūrėti jį „Whatsapp“ telefonu +2348133261196.

    Komentaras

    Sveiki, aš esu Leona Filip. Ilgus metus bendravęs su vyru, jis su manimi išsiskyrė. Aš padariau viską, kas įmanoma, kad jį sugrąžinčiau, bet viskas buvo veltui, aš jo taip stipriai norėjau grąžinti dėl meilės, kuri jam buvo, maldavau jį su viskuo, pažadėjau, bet jis atsisakė. Aš savo draugei paaiškinau savo problemą ir ji pasiūlė verčiau susisiekti su rašybos žinovu, kuris galėtų padėti man ištarti burtą, kad jį sugrąžintų. Aš neturėjau kito pasirinkimo, nei išbandyti. Aš pranešiau apie rašybos keitiklį ir jis patikino, kad nėra problemų ir kad prieš dvi dienas viskas bus gerai. Jis ištarė burtą ir antrąją dieną nustebęs mane paskambino mano vyras. Aš buvau nustebęs, atsiliepiau į skambutį ir viskas, ką jis pasakė, buvo labai gaila dėl visko, kas nutiko. Jis norėjo, kad aš grįžčiau pas jį. Jis taip pat sakė, kad mane labai myli. Aš buvau tokia laiminga ir nuėjau pas jį, todėl mes vėl pradėjome kartu gyventi laimingai. Rašytojų el. Paštas yra: (isikolosolutionhome@gmail.com). Galite atsiųsti jam el. Laišką, jei jums reikia jo pagalbos santykiuose ar bet kuriuo kitu atveju. 1) Meilės burtai 2) Prarasti meilės burtai 3) Skyrybų burtai 4) Santuokos burtai 5) Įpareigojantys burtai. 6) Išsiskyrimo burtai 7) Pašalinkite buvusį meilužį 8.) Norite būti paaukštinti savo biure / Loterijos rašyba 9) norite patenkinti savo meilužį Susisiekite su šiuo puikiu vyru, jei kyla problemų dėl ilgalaikio sprendimo per isikolosolutionhome@gmail.com Taip pat galite pažiūrėti jį „Whatsapp“ telefonu +2348133261196.

    Komentaras

    Sveiki visi .. Aš vedęs 4 metus, po tų metų viskas prasidėjo
    pasidarėme negražūs ir beveik kiekvieną kartą turėjome muštynių ir argumentų. tai gavo
    dar blogiau tuo metu, kai jis pateikė skyrybų bylą. Aš stengiausi padaryti jį
    persigalvok ir lik su manimi. Bet jis išsikraustė iš namų ir vis dar
    išvyko paduoti skyrybų. Aš maldavau ir išbandžiau viską, išskyrus
    vis tiek niekas neveikė. Lūžis įvyko, kai draugas mane supažindino
    šitas nuostabus, puikus rašybos rašytojas, kuris galų gale padėjo man. Aš turiu
    niekada nebuvo tokių dalykų gerbėjas, o tiesiog nusprendė mėginti nenoriai
    Aš buvau beviltiškas ir nepalikau jokio pasirinkimo. Jis darė specialias maldas ir
    naudotos šaknys ir žolelės. Per 24 valandas jis man paskambino ir atsiprašau
    emocinę traumą, kurią jis man kainavo, jis persikėlė į namus ir mes tęsiame
    gyventi laimingai. kokį nuostabų stebuklą daktaras vyresnysis Erikas padarė dėl manęs ir mano
    šeima. Aš supažindinau jį su daugybe porų, turinčių problemų visame pasaulyje
    pasaulis ir jie turėjo gerų naujienų. Aš tvirtai tikiu, kad kažkas ten yra
    reikia jo pagalbos. „Whatsapp“: +19564101694 arba rašykite jam taip pat šiuo el. Pašto adresu..elderic123 @ gmail.com, todėl įdėkite papildomų pastangų, kad išsaugotumėte savo
    santuoka / santykiai, taip pat galite susisiekti su juo, jei turite kokių nors problemų ..
    1) nori savo buvusio nugaros.
    2) Jūs visada turite košmarus.
    3) būti paaukštintam jūsų biure
    4) Ar norite vaiko?
    5) Jūs norite būti turtingi.
    6) norite, kad savo vyrą / vyrą laikytumėte tik jūs amžinai.
    7) Ar norite kontroliuoti tą santuoką?
    8) Ar norite, kad jus trauktų žmonės
    9) Vaikų trūkumas.

    Komentaras

    Pastaruosius 4 mėnesius buvau tokia prislėgta ir skaudžiai įskaudinta, kai praradau vyrą kitai moteriai, o mano pinigų padėtis taip pat pablogėjo, kad aš maniau, kad turėsiu kreiptis dėl bankroto. Turėjau didžiulę skolą ir nežinojau, ką daryti. Dėl visiško ir visiško nevilties susisiekiau su daugybe tų vadinamųjų asmenų, kurie pažadėjo galingą magiją, raganavimą ar juodąją magiją. Nė vienas iš jų neveikė ir nė vienas nebuvo toks nuostabus, meilus ir šiltas, koks buvo dr. Ozalogbo. Jis tikrai skiriasi nuo kitų rašytojų ir aš išgirdau tiesioginį viltį ir stiprybę išgirdęs apie jo siūlomus pažadus. Jis neša grynumo ir dieviškosios stiprybės orą, kuris yra toks pat tyras ir šviežias kaip sniegas ant žemės. Paprašiau dr. Ozalogbo galingiausių burtų ir man iškart palengvėjo, kad turiu ką nors išspręsti už mane. Jo burtai padarė stebuklus, ir aš dabar grįžau su savo vyru, o mano pinigai išnyko po laimėjimo loterijoje. Dr Ozalogbo, aš net neįsivaizduoju, ką būčiau padaręs, jei jūs nebūtumėte ten padėjęs. Čia yra jo el. Pašto adresas ozalogboshrine@gmail.com arba whatsapp +2348162562991. Jis gali padėti jums bet kurioje situacijoje, su kuria susiduriate, kaip jis padarė dėl manęs ........

    Komentaras

    Negaliu pamiršti, kaip dr. Ilekhojie padėjo man atkurti santuoką po to, kai 2 mėnesius išsiskyriau su savo žmona iš ginčo ir ji paliko ir niekada negrįžo pas mane. Aš padariau tiek, kad ją susigrąžinau, bet niekas nepasisekė iki Mačiau komentarą internete, kai kažkas liudijo, kaip dr. Ilekhojie padėjo jai atkurti savo vyrą. Būtent taip aš susisiekiau su juo per jo el. laišką ir parašęs savo problemą jis patikino mane, kad jis padės man grįžti su žmona. po 3 dienų po sutaikinimo burtų ištarimo ir po to, kai jis pasakė rašybą, mano žmona grįžo namo ir maldavo, kad jai šiandien labai gaila, kad aš vėl su žmona, ir mes abu esame laimingi, ir vėl gyvename kartu. Aš žinau, kad yra daug žmonių, norinčių susigrąžinti meilę, susisiekite su gydytoju Ilekhojie, nes jis yra puikus atsakymas į jūsų problemą, jo kontaktiniai duomenys yra; (gethelp05@gmail.com) arba jo „Viber“, „Whatasapp“ mobiliesiems: +2348147400259

    Komentaras

    Tai svetainė, kurią perskaičiau apie DR ISIKOLO ir susisiekiau su juo, kad padėčiau man susigrąžinti buvusį vaikiną, kad jis vedė mane per šių metų birželio mėnesį. Grįžau čia, kad paskelbčiau apie jį. DR ISIKOLO padės išspręsti jūsų problemą, nesvarbu, ką išgyvenate. Mano vardas Alenka Egon iš JAV. Rašymas apie rašybos ratuką man yra labai keistas, nes aš niekada netikėjau, kad galėsiu pasakyti, jog man padėjo rašybos raštvedys, grąžindamas man buvusį vaikiną pas mane po trejų metų, kai nebendravau. Aš perskaičiau apie DR ISIKOLO iš kitų svetainių ir susisiekiau su juo man padėti, o per mažiau nei 48 valandas buvęs mano draugas man paskambino ir aš buvau laimingas, kad nori grįžti į mane. Mes susitikome penktadienį ir jis man pasiūlė ... Tai buvo pats gražiausias žiedas. Prašau visų čia esančių. Kreipkitės į DR ISIKOLO, kad išspręstų jūsų problemą ir patenkintų jus žalojančiais santykiais. Meilė yra geriausias visų laikų jausmas. Rašykite jam el. Paštu (isikolosolutionhome@gmail.com) arba savo „WhatsApp“/„Viber jam“ tel. +2348133261196.

    Komentaras

    Tai svetainė, kurią perskaičiau apie DR ISIKOLO ir susisiekiau su juo, kad padėčiau man susigrąžinti buvusį vaikiną, kad jis vedė mane per šių metų birželio mėnesį. Grįžau čia, kad paskelbčiau apie jį. DR ISIKOLO padės išspręsti jūsų problemą, nesvarbu, ką išgyvenate. Mano vardas Alenka Egon iš JAV. Rašymas apie rašybos ratuką man yra labai keistas, nes aš niekada netikėjau, kad galėsiu pasakyti, jog man padėjo rašybos raštvedys, grąžindamas man buvusį vaikiną pas mane po trejų metų, kai nebendravau. Aš perskaičiau apie DR ISIKOLO iš kitų svetainių ir susisiekiau su juo man padėti, o per mažiau nei 48 valandas buvęs mano draugas man paskambino ir aš buvau laimingas, kad nori grįžti į mane. Mes susitikome penktadienį ir jis man pasiūlė ... Tai buvo pats gražiausias žiedas. Prašau visų čia esančių. Kreipkitės į DR ISIKOLO, kad išspręstų jūsų problemą ir patenkintų jus žalojančiais santykiais. Meilė yra geriausias visų laikų jausmas. Rašykite jam el. Paštu (isikolosolutionhome@gmail.com) arba savo „WhatsApp“/„Viber jam“ tel. +2348133261196.

    Komentaras

    geros dienos draugams, tai nėra problema be sprendimo, tačiau tik ieškant pagalbos iš tinkamų vietų, mano santuokoje kilo baisus netvarka, nes mano vyras paliko mane pas kitą moterį po 5 metų vedybų, o sukrečianti yra tai, kad neturėjome jokio nesusipratimo formos, iškart žinau, kad kažkas buvo ne taip, nes maldauju jį sugrįžti namo, bet jis atsisako ir keistai elgiasi su manimi, tai privertė mane ieškoti pagalbos ir man pasisekė sutikti rašybos keitiklį susisiekti internetu ją atsisakė vyras, kuris papasakojo, kaip burtininkas dr. Ajayi padėjo jam laimėti didelius loterijos laimėjimus. Aš paėmiau dr. Ajayi kontaktą ir paaiškinau jam savo situaciją. Jis uždavė keletą klausimų, į kuriuos pateikiu teisingus atsakymus, aš taip pat daviau pinigų pinigų daiktams, kuriuos jis panaudos darbui, nusipirkti, o po trijų dienų burtažodžių turiu vyrą Grįžti namo su manimi yra stebuklas. susisiekite su dr. Ajayi dėl bet kokio rašybos darbo. „Viber“ / „WhatsApp“: +2347084887094 arba el. Paštas: drajayi1990@gmail.com

    Komentaras

    geros dienos draugams, tai nėra problema be sprendimo, tačiau tik ieškant pagalbos iš tinkamų vietų, mano santuokoje kilo baisus netvarka, nes mano vyras paliko mane pas kitą moterį po 5 metų vedybų, o sukrečianti yra tai, kad neturėjome jokio nesusipratimo formos, iškart žinau, kad kažkas buvo ne taip, nes maldauju jį sugrįžti namo, bet jis atsisako ir keistai elgiasi su manimi, tai privertė mane ieškoti pagalbos ir man pasisekė sutikti rašybos keitiklį susisiekti internetu ją atsisakė vyras, kuris papasakojo, kaip burtininkas dr. Ajayi padėjo jam laimėti didelius loterijos laimėjimus. Aš paėmiau dr. Ajayi kontaktą ir paaiškinau jam savo situaciją. Jis uždavė keletą klausimų, į kuriuos pateikiu teisingus atsakymus, aš taip pat daviau pinigų pinigų daiktams, kuriuos jis panaudos darbui, nusipirkti, o po trijų dienų burtažodžių turiu vyrą Grįžti namo su manimi yra stebuklas. susisiekite su dr. Ajayi dėl bet kokio rašybos darbo. „Viber“ / „WhatsApp“: +2347084887094 arba el. Paštas: drajayi1990@gmail.com

    Komentaras

    geros dienos draugams, tai nėra problema be sprendimo, tačiau tik ieškant pagalbos iš tinkamų vietų, mano santuokoje kilo baisus netvarka, nes mano vyras paliko mane pas kitą moterį po 5 metų vedybų, o sukrečianti yra tai, kad neturėjome jokio nesusipratimo formos, iškart žinau, kad kažkas buvo ne taip, nes maldauju jį sugrįžti namo, bet jis atsisako ir keistai elgiasi su manimi, tai privertė mane ieškoti pagalbos ir man pasisekė sutikti rašybos keitiklį susisiekti internetu ją atsisakė vyras, kuris papasakojo, kaip burtininkas dr. Ajayi padėjo jam laimėti didelius loterijos laimėjimus. Aš paėmiau dr. Ajayi kontaktą ir paaiškinau jam savo situaciją. Jis uždavė keletą klausimų, į kuriuos pateikiu teisingus atsakymus, aš taip pat daviau pinigų pinigų daiktams, kuriuos jis panaudos darbui, nusipirkti ir po trijų dienų burtų tariu su vyru. Grįžti namo su manimi yra stebuklas. susisiekite su dr. Ajayi dėl bet kokio rašybos darbo. „Viber“ / „WhatsApp“: +2347084887094 arba el. Paštas: drajayi1990@gmail.com

    Komentaras

    Pažadu pasidalyti šiuo liudijimu visame pasaulyje, kai mano vaikinas grįš pas mane, ir šiandien su visa pagarba noriu padėkoti gydytojui Isikolo už tai, kad jie suteikė džiaugsmo ir laimės mano santykiams ir mano šeimai. Noriu jus visus informuoti, kad yra tikras rašybos rašytojas. Niekada netikėjau nė vienu iš šių dalykų, kol nepaleidau savo vaikino, man prireikė pagalbos, kol radau daktarui Isikolo graužikų rašytoją, jis liepė man meilės burtą ir patikino mane, kad aš per dvi dienas grąžinsiu savo vaikiną. po to, kai buvo ištarta rašyba. Po kelių dienų suskambo mano telefonas ir taip šokiruoja, kad mano vaikinas pastaruosius 3 metus man neskambino ir atsiprašė dėl širdies plakimo bei pasakė, kad yra pasirengęs būk mano nugaros kaulas iki likusio gyvenimo su manimi. Dr Isikolo jį paleido, kad sužinotų, kaip aš jį myliu ir noriu. Ir atmerkė akis į vaizdą, kiek mes turime bendro kartu. Rašydamas šį liudijimą, dabar esu pati laimingiausia mergina žemėje ir aš. Su sužadėtiniu gyvenu laimingą gyvenimą, o mūsų meilė dabar yra stipresnė nei tokia, kokia buvo prieš mūsų išsiskyrimą. Štai kodėl aš pažadėjau pasidalyti savo liudijimais visoje visatoje. Visa padėka skiriama dr. Isikolo už perdėtą darbą, kurį jis padarė už mane. Žemiau yra el. Pašto adresas, jei esate bet kurioje situacijoje, dėl kurios jums trūksta širdies, ir aš jus patikinu, kad, kaip jis padarė mano, jis tikrai padės ir jums. El. Paštas: (isikolosolutionhome@gmail.com) Taip pat galite jį pažiūrėti „Whatsapp“ telefonu +2348133261196.

    Komentaras

    Pažadu pasidalyti šiuo liudijimu visame pasaulyje, kai mano vaikinas grįš pas mane, ir šiandien su visa pagarba noriu padėkoti gydytojui Isikolo už tai, kad jie suteikė džiaugsmo ir laimės mano santykiams ir mano šeimai. Noriu jus visus informuoti, kad yra tikras rašybos rašytojas. Niekada netikėjau nė vienu iš šių dalykų, kol nepaleidau savo vaikino, man prireikė pagalbos, kol radau daktarui Isikolo graužikų rašytoją, jis liepė man meilės burtą ir patikino mane, kad aš per dvi dienas grąžinsiu savo vaikiną. po to, kai buvo ištarta rašyba. Po kelių dienų suskambo mano telefonas ir taip šokiruoja, kad mano vaikinas pastaruosius 3 metus man neskambino ir atsiprašė dėl širdies plakimo bei pasakė, kad yra pasirengęs būk mano nugaros kaulas iki likusio gyvenimo su manimi. Dr Isikolo jį paleido, kad sužinotų, kaip aš jį myliu ir noriu. Ir atmerkė akis į vaizdą, kiek mes turime bendro kartu. Rašydamas šį liudijimą, dabar esu pati laimingiausia mergina žemėje ir aš. Su sužadėtiniu gyvenu laimingą gyvenimą, o mūsų meilė dabar yra stipresnė nei tokia, kokia buvo prieš mūsų išsiskyrimą. Štai kodėl aš pažadėjau pasidalyti savo liudijimais visoje visatoje. Visa padėka skiriama dr. Isikolo už perdėtą darbą, kurį jis padarė už mane. Žemiau yra el. Pašto adresas, jei esate bet kurioje situacijoje, dėl kurios jums trūksta širdies, ir aš jus patikinu, kad, kaip jis padarė mano, jis tikrai padės ir jums. El. Paštas: (isikolosolutionhome@gmail.com) Taip pat galite jį pažiūrėti „Whatsapp“ telefonu +2348133261196.

    Komentaras

    Tai mano liudijimas apie gerą dr. Fasoya, kuris man padeda, darbą, esu Albertas Grace'as iš Šiaurės Karolinos JAV, ir atsiprašau, kad tai įdėjau į tinklą, bet aš turėsiu per šį pasaulyje populiariausią rašybos ratuką, kuris sugrąžino mano vyrą, kuris Palikęs mane pastaruosius 3 metus, aš galų gale sutikau šį vyrą tinklaraščio tinklalapyje, kurį paskelbė viena iš klientų pagalbos. Mano vyras išdavė visus požymius, kad jis turėjo romaną, bet aš nusprendžiau gyventi neigdamas ir juos ignoruodamas. Jis blogai su manimi elgėsi ir nustojo rodyti meilę ir meilę, kuri mane labai įsimylėjo. Aš jam viską paaiškinau ir jis papasakojo apie burtus, apie kuriuos buvo girdėjęs, ir davė man elektroninio pašto adresą, kad galėčiau parašyti rašytojui papasakoti jam apie mano problemas. Vos per 2 dienas mano vyras grįžo pas mane, noriu tik pasakyti ačiū šiam nuoširdžiam ir nuoširdžiam rašybos rašytojui, pone viskas, ką jūs man sakėte, ir ačiū pone, Prašau, noriu pasakyti visiems, ieškantiems savo problemos sprendimo, patariu maloniai pasitarti su šiuo rašybos ratuku: jis yra tikras, jis yra galingas ir, nepaisant to, ką papasakoja rašybos raštvedys, įvyks, nes viskas, kas pasakyta rašybai man pasakė, kad galite su juo susisiekti: jo el. pašto adresas yra Fayosasolusionhome@gmail.com arba tiesiogiai „whats-app“ +2348151918774

    Komentaras

    Aš labai nustebau dėl stebuklingos daktaro Isikolo patirties ir stebuklų, kurie buvo paplitę internete ir visame pasaulyje. Kaip jis nuostabiai padėjo žmonėms visame pasaulyje atkurti prarastus meilužius. Aš susisiekiau su juo po to, kai išgyvenau tiek daug įvairių žmonių parodymų, jis padeda sugrąžinti buvusį meilužį atgal, aš jam papasakojau apie savo vyrą, kuris mane paliko maždaug prieš 8 mėnesius ir paliko namus su viskuo, ką turėjau, mane suglumino, kai jis liepė man tik šypsotis ir ramiai man patikinti, kad jis susitvarkys viską per 48 valandas. Po antros dienos man paskambino mano vyras, buvau tiesiog toks sukrėstas, pasirinkau skambutį ir negalėjau patikėti savo ausimis. Jis iš tikrųjų maldavo mane atleisti ir pažadėti telefonu, Jis grįžo namo ir taip pat gavo man labai gražių dovanų tik tam, kad įrodytų savo meilę man, aš buvau toks laimingas, kad turėjau paskambinti gydytojui Isikolo ir padėkoti jam, jis liepė man tik pasidalyti geromis naujienomis visame pasaulyje. , Na, jei jums reikalingas efektyvus ir tikras rašybos ratukas bet kuriam Dėl savo gyvenimo problemos galite susisiekti su gydytoju Ofemo jo el. pašto adresu (isikolosolutionhome@gmail.com) arba jo „WhatsApp“/„Viber jam“ telefonu: +2348133261196.

Kiti straipsniai