Pasirinkite kvepalus pagal savo stilių (30)

kvepalai
Kvepalai, kaip ir apranga bei šukuosena – savęs išraiškos dalis. Kai kurios moterys kvepalus renkasi pagal sezoną, kitos, pagal asmenybę ar nuotaiką, trečios – pagal amžių arba aprangą.

Kad ir kokiais kriterijais remiatės, šį straipsnį norėtume skirti apžvalgai, kaip kvepalus galima priderinti prie savo įvaizdžio bei sukurti tarpusavyje derančią harmoniją. Apžvelgsime ne tik, kokių tipų kvepalai iš www.varle.lt geriausiai atspindėtų tam tikras savybes, bet ir pasidalinsime praktiškais patarimais.

Kvepalai dienai arba nakčiai

Kadangi dieną ir vakare dauguma žmonių rengiasi skirtingai, visgi darbo rūbai skiriasi nuo vakarinių suknelių, tai ir kvepalai, turėtų būti kitokie. 

Dienos metui rekomenduojama rinktis lengvesnius ir gaivesnius kvepalus, kadangi tokie aromatai lengviau priderinami prie casual stiliaus aprangos. Jeigu, visgi, jūsų darbe reikalinga uniforma arba yra kiek griežtesnis dres kodas, galima rinktis ir subtilų, bet ryškesnį kvapą.

Na, o vakarui nebijokite išsitraukti pačius įmantriausius eau de parfum tipo kvepalus, kurie pasižymėtų išskirtinumu. Tonas ir aromato bazė čia mažiau svarbi. Galima, kaip sakoma, labiau pasileisti plaukus ir šiek tiek eksperimentuoti, pridedant įvaizdžiui gaivų, egzotišką ar net pikantiškai saldų prieskonį pagal nuotaiką.

Kas geriausiai dera prie klasikinio įvaizdžio?

Jeigu mėgstate rengtis klasikiniu stiliumi arba, kaip jau minėjome, jūsų darbo vietoje ar mokymosi įstaigoje yra aprangos kodas, galioja tam tikros nerašytos taisyklės dėl to, kokie kvapai geriausiai dera prie tokio stiliaus. Klasikinį stilių apibrėžia kostiumėliai, tvido švarkeliai, lietpalčiai, bliuzelės, balerinos tipo bateliai bei dauguma aukštakulnių. 

Tokiu atveju rinkitės paparčio (pranc. fougere) šeimos kvapus ir kvapus su šiomis natomis. Daug kas šiuos kvapus vertina ir kaip tuos, kurie turi unisex šarmo – tinka ir vyrams, ir stilingai atrodančioms moterims. 

Guerlain Aqua Allegoria, Versace Blue Jeans – du populiarūs egzemplioriai.

Jaunatviškas stilius

Šiuo metu ant bangos yra preppy stilius. Ši gatvės mados banga prasidėjo 2020-2021 metų sandūroje ir šiuo metu yra okupavusi visų mass market bei net ir aukštosios mados namų parduotuvių lentynas. Kvepalai moterims taip pat seka šias madas ir naujos kolekcijos bei naujai išleidžiami aromatai priderinami prie šio stiliaus. Toks stilius – mokasinai (loafers), kašmyro arba vilnos, minkšto audinio megztukai, trumpi sijonai, satino šaliai ir panašūs aksesuarai. Su šiuo stiliumi gerai dera aldehidiniai kvapai, kurie gaminami iš sintetinių ingredientų.

Chanel numeris 5, Rive Gauche iš YSL – du, jau klasika tapę pavyzdžiai iš šios kategorijos. 

Spalvingam ar ekstra apsirengimui

Kai kada norisi, kad apranga išsiskirtų. Nemažai žmonių visą laiką rengiasi taip, kad jų apranga būtų unikali. Tokiam aprangos stiliui, o, jeigu tiksliau – tokiems įvaizdžiams priskiriamas terminas ekstra, kadangi dėvintis asmuo tikrai nepagailėjo dėmesio bei detalių tam, kad įvaizdis būtų gal net kiek perteklinis, tačiau vis vien gražus. 

Tokiu atveju, kada aprangą puošia gėlėti ar ryškūs raštai, jame daug ryškių spalvų ir ekstravagantiškų tekstūrų, verta rinktis itin ryškų floros aromatą turinčius kvepalus

Dior Poison, Givenchy Ysatis ir dar daug variantų atspindės būtent šią kvepalų charakteristiką. 

Kitiems įvaizdžiams išpildyti

Be abejonės, kiekviena moteris turi ir daugiau nuotaikų bei dar daugiau tikslų nei trys, kuriuos aprašėme aukščiau. Neužtektų vietos apibūdinti tiek kvapų, kad būtų pakankamai pasirinkimų kiekvienam gyvenimo atvejui, todėl trumpai apžvelkime tuos kvepalus, kurie tinka dažniausiai iškylančioms progoms arba gyvenimo situacijoms:

  • Ramus įvaizdis – pastelinės spalvos, kasdienis išėjimas į parduotuvę ar ramus pasivaikščiojimas. Tinka floros kvapai (Kenzo Flower).

  • Vasariškas įvaizdis – atviresni drabužiai ir egzotiškesni raštai geriausiai dera su saulėtais kvapais (pvz., vanilės aromatai).

  • Seksualus ar gundantis įvaizdis – čia jau reikėtų kvapo, kuris išsiskirtų moteriškumu. Geriausiai tinka saldūs kvapai, tokie kaip Guerlain Shalimar arba Chanel Mademoiselle. Tačiau ties šiuo įvaizdžiu kiekviena moteris turėtų nevengti pabrėžti savo unikalumą ir rinktis tai, kas ir jai pačiai atrodo tinkamiausia, kadangi aromatas tik sustiprina tai, kas sklinda iš vidaus.

  • Sportiškas įvaizdis – joga, lengvas krosas ar tiesiog diena su treningais – rinkitės eaux fraiches arba odekolono tipo kvepalus. Be abejonės, taip pat tinka ir eau de toilette. Rinkitės gaivų, tačiau užtikrintą kvapą. Citrusinės natos – beveik niekada nenuviliantis pasirinkimas.

Daugiau: Wow24

 

    Komentarai


    Palikite savo komentarą

    Ribotas HTML

    • Leidžiamos HTML žymės: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
    • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
    • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.

    Komentaras

    wholesale digital pool thermometer is for the temperature measurement industry Tailor-made precision temperature measuring instrument; hand-held stick-type precision digital thermometer has good stability, high accuracy, and convenient portability.
    China Isomeric alcohol ethoxylates, currently phospholipids are mainly used in the food industry, pharmaceutical industry, cosmetics industry and leather, paint, paper and other industrial additives .
    Anti-rodent Cable, independently researched and developed from a variety of natural plants The anti-rodent and anti-term repellent extracted from the compound is added to the polyolefin cable sheath material multiple times to make the outer sheath of the cable contain a pungent peculiar smell. Exciting and abandoning contact,...
    ODM backpack supplier, in a period of increasing individuality, simple, retro, cartoon and other styles It also caters to the needs of fashionable people to express their individuality from different aspects.
    Chevy sensor China manufacturer, sensors, digital sensors, Guochuang flaw detector, magnetic instrument, passive flaw detector, non-contact non-destructive testing, professional manufacturing, online testing, price advantage, clean and smart, no magnetization, no stainless steel.
    wholesale freezer light, because the temperature of your refrigerator freezer light has not reached the set temperature or the temperature is slightly High, when the temperature in the freezer drops to about minus 15 degrees, the indicator light will not flash.
    retro square sunglasses supplier help compensate for diminished vision related to presbyopia, the normal age-related loss of the ability to focus on up-close objects, such as words in a book or a text message on a smartphone.

newspaper

Popierinė "Alytaus naujienos" laikraščio prenumerata

Norėdami užsiprenumeruoti popierinę "Alytaus naujienos" laikraščio versiją rašykite mums el. paštu: skelbimai@ana.lt ir nurodykite savo vardą, pavardę ir adresą, kuriuo turėtų būti pristatomas laikraštis. Kai tik gausime jūsų laišką, informuosime Jus dėl tolimesnių žingsnių.

newspaper

Prenumeruokite „Alytaus naujienos” elektroninę versiją. Ir kas rytą laikraštį gausite į savo el. pašto dėžutę.