Net 6 gat­vių gy­ven­to­jams ge­ros nau­jie­nos iš Aly­taus me­ro: dul­kes ir žvy­rą ne­tru­kus pa­keis as­fal­tas (366)

nuotr.
Susitikimas Saulės g. Ag­nės Gri­ga­liū­nai­tės nuotr.
Pa­na­šu, kad šie­met Aly­tu­je bus iš­as­fal­tuo­ta re­kor­diš­kai daug gat­vių, mat po il­gų de­ry­bų Aly­taus mies­to sa­vi­val­dy­bė iš Vy­riau­sy­bės ga­vo dar dau­giau pi­ni­gų – 2 mln. 848,9 tūkst. – ke­liams as­fal­tuo­ti.

„Ką tik su­ži­no­jo­me, kad iš mi­nis­te­ri­jos pa­vy­ko gau­ti pi­ni­gų dar ir Sau­lės bei Dai­li­džių gat­vių re­konst­ruk­ci­jai. Taip pat žie­di­nėms san­kry­žoms, pės­čių­jų ir dvi­ra­čių ta­kams mies­te įreng­ti. Va­di­na­si, mū­sų bal­sas gir­di­mas, o dar­bai duo­da ap­čiuo­pia­mų vai­sių. To­kią nau­jie­ną no­rė­jau gy­ven­to­jams pa­sa­ky­ti as­me­niš­kai, o kar­tu ir ap­tar­ti vi­sus klau­si­mus dėl pro­jek­ta­vi­mo dar­bų, as­fal­ta­vi­mo ter­mi­nų, lie­taus nuo­te­kų ir ki­tų žmo­nėms svar­bių da­ly­kų. No­rė­jo­me iš­girs­ti vi­sus no­rus ir pro­ble­mas da­bar, o ne ta­da, kai at­va­žiuos sun­kio­ji tech­ni­ka“, – po su­si­ti­ki­mo su Sau­lės ir Dai­li­džių gy­ven­to­jais sa­kė mies­to me­ras Ne­ri­jus Ce­siu­lis.
De­šimt­me­čius as­fal­tuo­to ke­lio lau­kę Ge­nių, Vėt­run­gės, Ry­to ir Ru­gių gat­vių gy­ven­to­jai taip pat ne­se­niai su­ži­no­jo, kad ne­tru­kus va­ži­nės ne dul­kė­tu žvy­ruo­tu ke­liu, o as­fal­tuo­tu. Šioms gat­vėms bu­vo gau­ta 320 tūkst. Eur.

Iš­si­spręs se­nos bė­dos dėl lie­taus nuo­te­kų

Į su­si­ti­ki­mą at­ėję Ry­to, Ru­gių, Sau­lės ir Dai­li­džių gat­vės gy­ven­to­jai mies­to me­rui skun­dė­si, kad di­de­lės liū­tys iš­plau­na šias gat­ves taip, kad ne­be­įma­no­ma pra­va­žiuo­ti, o van­duo bė­ga žmo­nėms tie­siog į kie­mus ir ga­ra­žus.

Kar­tu su me­ru at­vy­kę gat­vių pro­jek­tuo­to­jai pa­aiš­ki­no, ko­kios bus įreng­tos lie­taus nuo­te­kų sis­te­mos ir nu­ra­mi­no gy­ven­to­jus, kad esa­mos pro­ble­mos tu­rė­tų iš­si­spręs­ti.

„At­ėjau į su­si­ti­ki­mą per daug nie­ko ne­si­ti­kė­da­mas, gal­vo­jau, kad tik su­si­bar­si­me, nes ši­tos pro­ble­mos dėl žvy­ruo­to ke­lio ir lie­taus nuo­te­kų vi­siems di­džiu­lė bė­da. Iš­ėjo at­virkš­čiai. Kai ta­ve žmo­gum lai­ko, ir tu ki­taip ben­drau­ji. Pa­na­šu, kad vi­sas pro­ble­mas iš­sprę­si­me. La­bai sma­gu, kad me­ras gy­ven­to­jais rū­pi­na­si kaip ge­ras tė­vas vai­kais. Toks ir tu­ri bū­ti mies­to va­do­vas“, – sa­kė Sau­lės g. gy­ven­to­jas.

„Pra­dė­tus dar­bus rei­kia da­ry­ti iki ga­lo“

Sau­lės g. gy­ven­to­jai taip pat pra­šė ne­reng­ti ša­li­gat­vių, o ge­riau su­tvar­ky­ti pra­va­žia­vi­mus į ki­tas gat­ves, ku­rių kol kas ne­nu­ma­ty­ta as­fal­tuo­ti.

„Mums ša­litgat­viai ne­rei­ka­lin­gi. Čia nieks ne­vaikš­to. Vie­nas ki­tas žmo­gus pra­ei­na. Vie­toj ša­li­gat­vių ge­riau mums pra­va­žia­vi­mus su­tvar­ky­ki­te“, – pra­šė Sau­lės g. gy­ven­to­jai.

Me­ras N.Ce­siu­lis tei­gė su­pran­tan­tis, kad pa­lik­ti ne­iš­as­fal­tuo­tus pra­va­žia­vi­mus bū­tų klai­da, nes po di­de­lių liū­čių su­tvar­ky­tų gat­vių lie­taus nuo­te­kų sis­te­mos tie­siog už­si­kimš­tų ir iš­lįs­tų se­nos bė­dos.

„Pra­dė­tus dar­bus rei­kia da­ry­ti iki ga­lo. To­kių pū­liuo­jan­čių apen­di­ci­tų pa­lik­ti ne­ga­li­ma. Gal­būt tuos pra­va­žia­vi­mus ga­li­ma su­tvar­ky­ti da­li­nio da­ly­va­vi­mo bū­du, kai prie gat­vės as­fal­ta­vi­mo pri­si­de­da ir pa­tys gy­ven­to­jai“, – siū­lė Aly­taus me­ras. Apie to­kias ga­li­my­bes su­ži­no­ję gy­ven­to­jai ne­slė­pė džiaugs­mo ir plo­jo ran­ko­mis.

Dul­kė­se gy­ve­no de­šimt­me­čius

Kai ku­rie Ry­to g. gy­ven­to­jai pa­sa­ko­jo as­fal­tuo­to ke­lio lau­kę 60 me­tų. „Jau net vil­tį bu­vo­me pra­ra­dę, kaip koks vi­sų už­mirš­tas kraš­tas. Tiek pra­šy­ta, kal­bė­ta, raš­tų ra­šy­ta – vis­kas kaip į sie­ną. O da­bar ži­nia kaip iš gied­ro dan­gaus. To­kio me­ro Aly­tus tik­rai dar ne­tu­rė­jo. Be­ga­li­nis ačiū“, – dė­ko­jo sen­jo­rai iš Ry­to g.

Ru­gių g. gy­ven­to­jai me­rui taip pat guo­dė­si iki šiol bu­vę tie­siog už­mirš­ti – gat­vę vis ža­dė­da­vo as­fal­tuo­ti, bet dar­bai taip ir ne­pra­si­dė­da­vo. Me­ras dar kar­tą pa­tvir­ti­no, kad bul­do­ze­riai at­va­žiuos grei­čiau nei per mė­ne­sį.
„Ne­py­ki­te, bus ne­pa­to­gu gy­ven­ti. Par­va­žiuo­ti na­mo su­dė­tin­ga, nes gat­vė siau­ra, grei­čiau­siai ne­iš­si­tek­si­te su bul­do­ze­riais. Kan­try­bės ir vis­kas bus ge­rai“, – Ru­gių g. gy­ven­to­jams sa­kė N.Ce­siu­lis. Gy­ven­to­jai tik mo­jo ran­ka – esą jau ši­tiek iš­ken­tė­ta, var­dan ge­ro ke­lio vi­si pa­ken­tės, o jei ko rei­kės – ir dar­bi­nin­kams pa­dės, kad tik grei­čiau ke­lias bū­tų nu­ties­tas.

Re­kor­di­niai me­tai

Su­si­tik­ti su gy­ven­to­jais ir pa­si­tar­ti me­ras no­rė­jo iš anks­to, kol dar­bai ne­pra­si­dė­jo, kad vė­liau ne­kil­tų įvai­rių pro­ble­mų dėl pri­va­žia­vi­mų, ant vals­ty­bės že­mės pa­so­din­tų tu­jų, tvo­rų ir taip to­liau.

Ver­slo ska­ti­ni­mui iš vals­ty­bės re­zer­vo Su­si­sie­ki­mo mi­nis­te­ri­ja iš vi­so sky­rė 150 mln. Eur, ku­riuos iš­da­li­jo sa­vi­val­dy­bėms ir Lie­tu­vos au­to­mo­bi­lių ke­lių di­rek­ci­jai.

Aly­tus Sau­lės g. re­konst­ruk­ci­jai ga­vo 200 tūkst. Eur, o Dai­li­džių g. net 700 tūkst. Eur, šioms gat­vėms apie pu­sė mi­li­jo­no dar skirs Aly­taus mies­to sa­vi­val­dy­bė.

Aly­tus Ge­nių g. ka­pi­ta­li­niam re­mon­tui ga­vo 50 tūkst. Eur, Vėt­run­gės g. ka­pi­ta­li­niam re­mon­tui – 100 tūkst. Eur, Ry­to g. ka­pi­ta­li­niam re­mon­tui – 120 tūkst. Eur, o Ru­gių g. ka­pi­ta­li­niam re­mon­tui – 50 tūkst. Eur.

Taip pat gau­tas fi­nan­sa­vi­mas Nau­jo­sios g. ruo­žui nuo Sta­ty­bi­nin­kų g. san­kry­žos iki Jaz­mi­nų ir Vil­ties gat­vių san­kry­žos re­mon­tuo­ti (II eta­pas) – 193,2 tūkst. Eur, pės­čių­jų ir dvi­ra­čių ta­kui Pra­mo­nės g. re­konst­ruo­ti – 560,5 tūkst. Eur, Su­dva­jų g. ruo­žui nuo Li­kiš­kė­lių g. iki Ke­pyk­los g., įren­giant žie­di­nę san­kry­žas – 837,3 tūkst. Eur, Nau­jo­sios g. ruo­žui nuo Žu­vin­to ir Rau­don­kal­nio gat­vių san­kry­žos iki Lau­ko g. san­kry­žos re­mon­tui (IV eta­pas) – 285,0 tūkst. Eur, Nau­jo­sios g. ruo­žui nuo Lau­ko g. san­kry­žos iki Kal­niš­kės ir Pu­ti­nų gat­vių san­kry­žos re­mon­tui (V eta­pas) – 266,1 tūkst. Eur.

„Jei­gu šiais me­tais taip ir to­liau vis­kas sėk­min­gai klo­sis, jei­gu me­rui pa­vyks gau­ti dar dau­giau fi­nan­sa­vi­mo ke­liams, tuo­met šiais me­tais bū­tų įren­gi­nė­ja­ma ir Krei­vo­ji bei Vai­vo­rykš­tės gat­vės“, – apie mies­to ga­li­my­bes pa­sa­ko­jo Aly­taus mies­to sa­vi­val­dy­bės ad­mi­nist­ra­ci­jos Sta­ty­bos sky­riaus spe­cia­lis­tas Si­gi­tas Stumb­ras.
Pa­na­šu, kad šie me­tai Aly­taus mies­tui bus re­kor­di­niai – tiek daug nau­jai nu­ties­tų gat­vių mies­te dar ne­bu­vo. Šiais me­tais taip pat bus pra­dė­tos as­fal­tuo­ti Kal­nų, Mė­tų ir Šlai­to gat­vės, už­bai­gia­mos Kal­nė­nų ir Eže­rė­lio gat­vės.

Alytaus miesto sa­vi­val­dy­bės inf.

    Komentarai


    Palikite savo komentarą

    Ribotas HTML

    • Leidžiamos HTML žymės: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
    • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
    • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.

    Komentaras

    Kur taryboj patvirtintas konkretus remontuojamų gatvių sarašas? Kur meras turi tarybai teikt gatvių sarašą pagal pirmumą remontuot, o taryba tvirrina įvertinusi visus ekonomiškumo rodiklius. Dabar kaip savam uabe delioja pagal neaiškius kriterijus ir kiti dar paploja rankutėm. Kita vertus vėl tarybos silpnumas...Tarsi ir nesusigaudo, ką pagal tarybos kompetenciją dirbt ir atsakyt.

    Komentaras

    Alytuj lėšas keliams tvarkyti skiria vyriausybė. Tai kodėl per paskutinius metus palyginus daug net 6 milijonus eurų savivaldybė prasiskolinėja? Kaip kitos savivaldybės padariusios efwktyvumo pertvarkas per metus nesiskolija, kitos net mažina paskolas ir žmonėms gerina. Alyfuj ne tik pertvarkų nedaro, dar taryboj atšaukųnėja blaškydamiesi ir atsipūtę krauna paskolas. Kokia nauda apie 50 tūkstančių alytiškių, kad jų vardu saujelė gyvena ir paskolas atidavinėt nuo visų alytiškių kailiukų? Kodėl savivaldybė nenori gyvent pagal realias galimybes kur kiti įsitenka? O Alytuj baisūs ponai per savivaldą šeimom susireikšminę?

    Komentaras

    Rimtų miestų valdyme iš ankstp planuojami gyvenamųjų namų kvartalai. Su paruošiama iš anksto privedama infrastruktūra. Kaip privažiavimo keliai su prieš įrengiant pilnutinai požemines komunikacijaz dėl kanalizacijos ir vandentiekio bei kitų tinklų. Šaligatviai. Netoleruojama, kaip namus stato laukuose ir prie kiekvieno pono 10 n mečiais per žvyrkelius važinėjančiais mieste pageidavimų koncertus daro už valstybės lėšas sau rankutėmis pasiplodami. Taip gali būt tik koleginio- profkinio valdymo lygio mieste. Nes pirmumas turėtų būt nuo miesto centro sutvarkymo į pakraščius. Dabar miesto centre buvus aurobusų stotis netvarka. Toliau tarpais vėl. O, kad vyriausybė valstybės vardu pasiskolijus n milijardų dosniai prieš rinkimus kaip rimtas investicijas skirsto, tokie jau yra. Linksmiau bus ateitį, kaip valstybės vardu paskolas reikės atidavinėt. Kam tokia laimė po rinkimų teks koks skirtumas, bet nuo tautos kailiukų visais atvejais. Nors klausimas, kaip dar vykdys realybėj projektus. Nes su vykdymu Alytuj cirkai...

Kiti straipsniai