Poilsinės kelionės – kaip išsirinkti? (5)

jura
Planuoti kelionę labai smagu – taip jau mintimis keliaujame kažkur toli ir pradedame svajoti apie atostogas. Visgi, kad tos atostogos būtų kuo geresnė patirtis, svarbu tinkamai pasirinkti kelionę pagal savo poreikius. Kokius namų darbus atlikti dar prieš įsigyjant kelialapį? Dalinamės patarimais, kurie padės pasirinkti teisingai.

Pasirinkite kelionės tipą

Turbūt pirmas dalykas, kurį reikėtų įvertinti prieš renkantis kelionę – jos tipas. Ar norite pažintinės, ar poilsinės kelionės, o gal jus domina egzotiškos kryptys ir nuotykiai? Jei nesate tikri, tiesiog atsisėskite, užsimerkite, keletą kartų giliai įkvėpkite ir pabandykite įsivaizduoti, kur save matote. Jei jūsų darbas fizinis ar jaučiatės stipriai pervargę, galbūt norėsite poilsio paplūdimyje, kai viskuo pasirūpinta. Jei nuolat sėdite ir jaučiate sąstingį, greičiausiai rinksitės aktyvias pramogas. O gal keliaujate su vaikais ir jus domina poilsis derinant tingėjimą prie paplūdimio ir pažintines veiklas?

 Įvertinkite biudžetą

Svarbu, kad jūsų norai ir kelionės biudžetas sutaptų. Pavyzdžiui, jeigu pasirinksite kryptį, kurioje kainos gana aukštos, negalėsite sau leisti visko, ko norite, ir nusivilsite. Todėl prieš perkant kelionę verta pasidomėti šalimi ir ten vyraujančiais įkainiais. Jei jums svarbi kaina ir norite sutaupyti, verta kelionę pirkti internetu iš populiarių paslaugų portalų, tokių kaip Beta.lt. Jie paprastai surenka geriausius organizatorių pasiūlymus, čia galima rasti paskutinės minutės kelionių pigiau.

 

Su kuo keliausite?

Planuojant atostogas taip pat pagalvokite apie tai, su kuo keliausite. Jei skrisite vieni, vertėtų rinktis saugesnę kryptį arba kelionę su gidu. Jei keliausite su antra puse ir norite visiškos ramybės bei privatumo, jums puikiai tiks viešbučiai suaugusiems, kurie porai gali pasiūlyti specialių veiklų ir pramogų. Šeimai reikėtų rinktis keliones, kurios nevargins, todėl geriau skristi į šalis ir miestus su išvystyta infrastruktūra bei plačiu paslaugų sektoriumi.

 Kryptis

Pagal kelionės tipą, biudžetą ir atostogų pakeleivius galite rinktis ir konkrečią kryptį. Portale Beta.lt rasite ir kelialapių prabangiuose Turkijos ar Ispanijos kurortuose, ir kelionių į saulėtą Madeirą ar egzotišką Egiptą, ir pigių paskutinės minutės pasiūlymų porai ar šeimai. Belieka išsirinkti ir laukti išsvajotų atostogų!



 

    Komentarai


    Palikite savo komentarą

    Ribotas HTML

    • Leidžiamos HTML žymės: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
    • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
    • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
newspaper

Popierinė "Alytaus naujienos" laikraščio prenumerata

Norėdami užsiprenumeruoti popierinę "Alytaus naujienos" laikraščio versiją rašykite mums el. paštu: skelbimai@ana.lt ir nurodykite savo vardą, pavardę ir adresą, kuriuo turėtų būti pristatomas laikraštis. Kai tik gausime jūsų laišką, informuosime Jus dėl tolimesnių žingsnių.

newspaper

Prenumeruokite „Alytaus naujienos” elektroninę versiją. Ir kas rytą laikraštį gausite į savo el. pašto dėžutę.