Paskirtas tik vienas administracijos direktoriaus pavaduotojas. Ar nebyra ką tik susiformavusi valdančioji dauguma? (11)

Alma MOSTEIKAITĖ, alma@ana.lt
Giedrius Griškevičius
Birželio 23-iąją vykusiame Alytaus miesto savivaldybės tarybos posėdyje meras Nerijus Cesiulis administracijos direktoriaus pavaduotojais pasiūlė skirti Giedrių Griškevičių (nuotr.) ir Artūrą Galakvoščių. Slaptas balsavimas parodė, kad šioje procedūroje dalyvavo 18 tarybos narių, nors vienu metu posėdyje buvo visi 27. G.Griškevičiaus skyrimą administracijos direktoriaus pavaduotoju palaikė 17 tarybos narių, 1 tam prieštaravo. O A.Galakvoščiui neužteko balsų, kad būtų paskirtas į minėtas pareigas: jo kandidatūrą palaikė 11 tarybos narių, nepalaikė 4, 3 biuleteniai negaliojantys. Po posėdžio meras surengė spaudos konferenciją, kurioje pristatyta naujai susiformavusi tarybos dauguma ir jos būsimi darbai.

„Valstiečiams“ palikta teisė siūlyti kandidatą

1984-aisiais gimęs G.Griškevičius šiuo metu dirba Alytaus kultūros centre etnokultūros specialistu, yra folkloro ansamblio „Žvangucis“ meno vadovas. Jis Vilniaus kolegijoje yra baigęs muzikos pedagogiką, Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje – etnomuzikologiją, Mykolo Romerio universitete – viešąjį administravimą.

G.Griškevičius su visuomeniniu rinkimų komitetu „Už Alytų“ pretendavo į šios kadencijos miesto tarybą. Į administracijos direktoriaus pavaduotojo pareigas jį pasiūlė tarybos frakcija „Už Alytų“, vadovaujama Tomo Pačėso.

A.Galakvoščius dešimtmetį vadovauja miesto savivaldybei pavaldiems Nakvynės namams, jis jau metai priklauso Valstiečių ir žaliųjų sąjungai, pastarosios Alytaus miesto skyriaus valdyba pasiūlė užimti administracijos direktoriaus  pavaduotojo pareigas.

1974-aisiais gimęs A.Galakvoščius Alytaus kolegijoje baigęs vadybos bakalauro studijas, Vilniaus universitete – vadybos ir verslo administravimą, Mykolo Romerio universitete – socialinio darbo magistro studijas.

Birželio 23-iąją vykusiame miesto savivaldybės tarybos posėdyje slapto balsavimo metu į administracijos direktoriaus pavaduotojo pareigas paskirtas tik G.Griškevičius, A.Galakvoščiui iki paskyrimo į tokias pat pareigas pristigo tarybos narių balsų.

G.Griškevičius naujas pareigas užims nuo liepos 5-osios. Jam miesto taryba nustatė pareiginės algos koeficientą – 14, kuris, atsižvelgiant į valstybės tarnautojams priklausantį bazinės algos dydį, leis gauti 2 tūkst. 478 eurų atlyginimą neatskaičius mokesčių. G.Griškevičius kuruos švietimo, kultūros, sporto klausimus savivaldybės administracijoje.

Kaip po tarybos posėdžio surengtoje spaudos konferencijoje sakė meras N.Cesiulis, „valstiečiams“ palikta teisė siūlyti savo kandidatą į administracijos direktoriaus pavaduotojus.

Tikimasi, kad antras administracijos direktoriaus pavaduotojas bus paskirtas arba rugpjūčio pabaigoje, arba rudenį.

Merui neatrodo, kad pradeda byrėti ką tik susiformavusi dauguma

Po tarybos posėdžio surengtoje spaudos konferencijoje meras pristatė naujai susiformavusią tarybos daugumą, kurią sudaro 17 narių. Tai socialdemokratai, Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų, visuomeninio rinkimų komiteto „Už Alytų“, Valstiečių ir žaliųjų sąjungos bei Liberalų sąjūdžio atstovai. Taip pat pristatyti ir koalicinėje sutartyje numatyti darbai.

„Norime dirbti miestui, darbai – svarbiausia. Tai verslo aplinkos, infrastruktūros gerinimas, svarbiausia – investicijų pritraukimas“, – pabrėžė N.Cesiulis.

Meras tvirtino, kad beveik keturis mėnesius tartasi dėl tarybos daugumos ir pagaliau ji suformuota birželį. Paklaustas, ar po slapto balsavimo dėl A.Galakvoščiaus skyrimo administracijos direktoriaus pavaduotoju jam neatrodo, kad pradeda byrėti ką tik sudaryta valdančioji koalicija, N.Cesiulis pareiškė, kad jam taip neatrodo: „Reikės susitikti, aiškintis, kaip čia atsitiko.“

O į klausimą, ar į minėtas pareigas gali būti siūlomas tas pats kandidatas, meras tokios galimybės neatmetė.

Plačiau apie administracijos direktoriaus pavaduotojų skyrimą, mero spaudos konferenciją –birželio 26-osios „Alytaus naujienų“ laikraščio numeryje.

    Komentarai


    Palikite savo komentarą

    Ribotas HTML

    • Leidžiamos HTML žymės: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
    • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
    • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.

    Komentaras

    Taryboj 27 tarybos nariai. Ir nesugebėt prieš išsiaiškint, kokias kandidatūras palaikys, čia labai nerimtai visa taryba atrodo Juk pagal įstatymus tik 27 tarybos nariai atsakingi ir atskaitingi.

    Komentaras

    Artūras buvo kviečiams į Valstiečių ir Žaliųjų sąjungą, nuo kvietimo praėjo metai. Jis neperbėgo, atsakingai priėmė sprendimą dėl Valstiečių teisingai vykdomos politikos Lietuvoje, jis yra prieš partnerystę, narkotikų, alkoholio atlaisvinimus, kainų kėlimus skurde gyvenantiems alytiškiams . Artūrai, geras pasirinkimas, kviečiame norinčius stoti į Valstiečių ir Žaliųjų sąjungą. Jie vieninteliai iš visų partijų girdi tautos balsą.
    Patarimas, gal palikit tuos išdavikus, jūs ir taip esate stiprūs vertybėmis.

    Rimvydas

    Komentaras

    Ko stebis Alytuj, kad netvirtino kito pavaduotoju? Juk seniai vieša paslaptis Alytuj, kad tendencija prie atsakingų postų neprileist principingesnių. Nes anas išstojo prieš Litesko interesus, Strasbūre bylą laimėjo.

    Komentaras

    Nieko rimta iš valdančių. Bet ir oponuojančių. Kurie, ypač pasinaudodami šia palankia situacija, galėjo viešint opoziciją su konkrečia veiklos programa ir deleguojamais atstovais į valdžios postus. Ir telkt.. Dabar taryboj stagnacija. Vieni ant kitų rodo ir .. Nors iš 27 tarybos narių bent kuris gali bandyt telkt daugumą. O šiuo atveju kažkas iš valdančių ir pakoregavo netvirtinant kito pavaduotojo.

    Komentaras

    Valstiečiai šaunuoliai, neleis korupcijai plisti. Tegu siūlo tą patį kandidatą, kuris laimėjo bylą Strasbūre prieš savivaldybę. Bijo jo ir tiek. O į konservatorius išdavikus bjauru žiūrėti kaip ir į pačėsininkus.

    Komentaras

    Kaip meras gaudamas gerą valdišką atlyginimą taryboj padėties nekontroliuoja. Panašu taryboj susiformavus kita dauguma, kuri nesiviešina. Valstiečių siūlytas kandidatas anksčiau prieš Litesko interesus drysęs. Todėl, vaizdas nelabai kaip kam patogus. Juo lab pagal pareigybę jam buvo numatyta kuruot ūkinę sritį. Tad situacija paprasta. Sudėtinga, tik nenorint matyt ir suvokt realybę. O meras nenori, geriau nežiniuką vaizduot.

    Komentaras

    Po tokios išdavystės dar meras galvoja, kad žalieji siūlys tą patį kandidatą ?! Ar jam su mąstymu viskas tvarkoje ? Kiek gi galima tyčiotis iš žmonių ? Kiek gi galima viena žadėti, o kitą daryti ? Kiek gi galima vaidinti, kad meras nieko nežino, o sužinojęs "netenka žado" ? Kažkoks nesubrendėlis meras, tikri vyrai taip nesielgia, todėl jau ir skęsta mero laivas. Atia

newspaper

Popierinė "Alytaus naujienos" laikraščio prenumerata

Norėdami užsiprenumeruoti popierinę "Alytaus naujienos" laikraščio versiją rašykite mums el. paštu: skelbimai@ana.lt ir nurodykite savo vardą, pavardę ir adresą, kuriuo turėtų būti pristatomas laikraštis. Kai tik gausime jūsų laišką, informuosime Jus dėl tolimesnių žingsnių.

newspaper

Prenumeruokite „Alytaus naujienos” elektroninę versiją. Ir kas rytą laikraštį gausite į savo el. pašto dėžutę.