Ko tikėtis iš šviestuvų su saulės baterijomis, kaip juos išsirinkti ir kam jie apskritai tinka (163)

saules baterijos
Šviestuvai su saulės baterijomis jau tikrai nėra egzotika ir jų išvysti galima tiek nuosavų namų kvartaluose, tiek ir daugiabučių rajonuose. Vieni juos naudoja dėl grožio, kiti jaukumo, tretiems visiškai pakanka jų skleidžiamos šviesos. Tačiau taip pat daugybė žmonių saulės baterijų energiją naudojančius šviestuvus vertina kritiškai ir jų nesirenka todėl, kad nėra įsitikinę jų naudingumu ir praktiškumu. Viskas priklauso nuo, kokiu tikslu, kur ir kokius šviestuvus renkamasi.

Gausu šviestuvų pasirinkimas

Saulės baterijos šviestuvų gamyboje naudojamos jau seniai, todėl tai tikrai nieko nestebina. Vis dėl to, verta priminti, kad tokie šviestuvai tinkami naudoti tik lauko erdvėse, nes jiems įkrauti būti dienos, saulės šviesa. Šviestuvų su saulės baterijomis galima rasti įvairiausių dydžių bei formų, tačiau pagrindinis skirtumas, pagal kurį jie rūšiuojami, tai pakabinami ar tvirtinami vertikaliai, pastatomi ir įsmeigiami. Pakabinami / vertikaliai tvirtinami šviestuvai gali būti ant namo, terasos, pavėsinės, balkono sienų ar virš jų, juos stilingai įkomponuoti galima ant tvoros, ypač tose zonose, kuriose vakarais leidžiate laiką. Tik labai svarbu nepamiršti, kad dienos metu jiems niekas neturėtų užstoti saulės, antraip saulės baterijos bus įkrautos prastai arba neįkrautos visiškai. Pastatomi šviestuvai dažniausiai yra tas variantas, kurį matome prie vartų, tako pakraščiuose arba teritorijos kampuose. Jie puikiai veikia kaip orientyras tamsoje, kur yra sklypo ar įvažiavimo ribos. Galiausiai įsmeigiami šviestuvai – kone pats populiariausias sprendimas. Įvairaus dydžio šviestuvai su smailiomis kojelėmis mėgstami sodininkų – tai paprastas ir nebrangus sprendimas pažymėti takus ir kelius teritorijoje, kad niekas neužmintų lysvių su augalais. Tamsiu paros metu jie taip pat puikiai padeda orientuotis teritorijoje, įvažiuoti į kiemą ar išvažiuoti iš jo. Įsmeigiamus šviestuvus su saulės baterijomis mėgsta ir daugiabučių gyventojai. Neretai juos galima išvysti įsmeigtus į vazonus balkonuose ar ant palangių. Užtektinai saulės šviesos dienos metų gavę šviestuvai suteikia jaukumo erdvėje, o kartais ir puikiai apšviečia, tad net nebūna reikalingi kiti šviesos šaltiniai.

Daugiau apie saulės baterijas skaitykite UAB Solet Technics svetainėje.

    Komentarai


    Palikite savo komentarą

    Ribotas HTML

    • Leidžiamos HTML žymės: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
    • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
    • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
newspaper

Popierinė "Alytaus naujienos" laikraščio prenumerata

Norėdami užsiprenumeruoti popierinę "Alytaus naujienos" laikraščio versiją rašykite mums el. paštu: skelbimai@ana.lt ir nurodykite savo vardą, pavardę ir adresą, kuriuo turėtų būti pristatomas laikraštis. Kai tik gausime jūsų laišką, informuosime Jus dėl tolimesnių žingsnių.

newspaper

Prenumeruokite „Alytaus naujienos” elektroninę versiją. Ir kas rytą laikraštį gausite į savo el. pašto dėžutę.