Geras domenas – sėkmės garantas (170)

nuotrauka
Tinkamo domeno pavadinimo pasirinkimas turi būti paliekamas profesionalams, kadangi jie geriausiai išmano ne tik registravimo bei kitus niuansu, tačiau ir gali patarti, koks domenas tinka labiausiai Jūsų atveju. Juk kol vieni renkasi tokius domenus, kurie atitinka verslo vardą, tuo tarpu kiti renkasi praktiškus žodžius, kurie lengviausia randamo Google sistemoje. Natūralu, kad galimybių labai daug, visos jos labai skirtingos, tad reikia įvertinti kuo daugiau smulkmenų, niuansų, kol rasite tai, kas maksimaliai patenkins Jūsų poreikius.

Sakoma, kad domenas prisideda prie sėkmės, tad keliame ne tik klausimą, koks geriausias domeno vardas, tačiau tuo pačiu ir pateikiame atsakymą, kuriame nurodysime kriterijus, kurie padės rasti tinkamiausią domeno vardą.

Žinoma, pirmiausia reikia pasirinkti tokį domeną, kuris tikrai bus naudingas Jūsų verslui. Kai kurie žmonės bando rinktis kažką neįprasti tikėdami, kad tai geresnis pasirinkimas, tačiau toks požiūris nėra gana tikslus, kadangi bandymai būtų išskirtiniu dažnai jus padaro per daug išskirtinį ir galiausiai Jūsų verslo vardas, tiksliau, domeno pavadinimas – gali paprasčiausiai „neprilipti“. Žinoma, domenai turi būti pasirenkami įvertinus ir tą faktą, kad jie neturi pažeisti autorinių teisių, lygai taip pat ir gali būti įžeidžiantis bei turėti kitas klaidas, kurios gali kainuoti ne tik domeno praradimą, tačiau net ir baudas.

 

Domeno pavadinimas turi apibūdinti Jūsų veiklą. Geriausia, kai jame yra vienas arba du pagrindiniai raktiniai žodžiai, kurie geriausiai apibūdina Jūsų veiklą. Tačiau tuo pačiu pačiu reikia nepamiršti, kad per ilgi domenai nėra geras pasirinkimas, kadangi jiems suvesti reikia laiko. Kai kurie bandydami labai ilgus pavadinimus sutrumpinti bando naudoti raidžių trumpinus, tačiau ir toks variantas tinka ne visada, kadangi kartais raidžių trumpiniai tampa labai ilgi ir iš eilės įsiminti pavadinimą tampa labai sunku. Taigi, bene viena pagrindinių taisyklų renkantis domeną turi būti tai, kad jis turi būti kuo paprastesnis, kalbėti kuo paprasčiau, būti kuo aikštesnis ir tuo pačiu konkretesnis. Tokiu atveju galėsite jaustis užtikrintas, kad Jūsų pasirinktas domenas – tikrai geras. Žinoma, svaru ne tik ta, kaip domenas rašosi, tačiau tuo pačiu ir kaip – kaip jis skamba. Geras skambesys taip pat gali užtikrinti, kad Jūsų domenas bus priimtinas. Juk labai dažnai pavadinimas turi daug glaudžių sąsajų su naršytojo psichologija. Jis turi būti patrauklus. Lygiai taip pat kaip ir viso verslo vardas. Smulkmena, tačiau ji gali užtikrinti, kad būsite paklausesnis nei Jūsų konkurentai, o gera pradžia jau yra pusę darbo.

Dar viena mini klaida, kuri karia daroma ieškant Jums labiausiai tinkamo  domeno – sudėtingi simboliai. Kalbame ne tik apie lietuviškus rašmenis, kurie taip pat neturėtų būti pasirenkami, tačiau ir žvaigždutes, brūkšnelius bei kitas smulkmenas, kurios tik apsunkina rašymą. Kam to reikia, ai galima gana greitai ir paprastai suvesti puslapio pavadinimą, juolab, lengvai jį įsiminti. Būtent tokio varianto ir turėtų siekti verslininkai.

Akivaizdu, kad tinkamas domeno vardas gali prisidėti prie verslo sėkmės. Nors tai gana maža smulkmena, tačiau vystant pavyzdžiui elektroninę prekybą ši maža smulkmena yra labai reikšminga ir svarbi. Taigi, tinkamo domeno pasirinkimui siūlome skirti daugiau dėmesio. Tai padės Jums siekti aukštumų ir tuo pačiu pralenkti konkurentus, pačius pirmus verslo žingsnius žengti labai tvirtai.

 

 

    Komentarai


    Palikite savo komentarą

    Ribotas HTML

    • Leidžiamos HTML žymės: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
    • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
    • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.

Kiti straipsniai