Ant „Alytaus šilumos tinklų“ ir „Litesko“ svarstyklių - 22 milijonai eurų (249)

silumos tinklai
„Alytaus šilumos tinklai“ kartu su Alytaus miesto savivaldybės administracija rengia ieškinį.

„Litesko“, kuriuo bus prašoma iš minėtos įmonės priteisti 22,6 mln. eurų ir už be teisinio pagrindo įgytą ir naudotą turtą, jo nudėvėjimą bei padengti nuomos mokesčio ir kuro kainų skirtumus.

Dėl tokios „Litesko“ veiklos, „Alytaus šilumos tinklų“ direktoriaus Mindaugo Nevardausko teigimu, galimai nukentėjo Alytaus miesto šilumos vartotojai: „Šilumos ūkio nuoma ar koncesija turi būti naudinga ir vartotojams, jiems efektyviai valdant ūkį, ir nuomininkui ar koncesininkui, kuris efektyviai valdydamas šilumos ūkį gautų pagrįstas pajamas ir pelną. Deja, ieškinio suma rodo, kad nauda buvo sukoncentruota vienoje pusėje ir tikrai ne vartotojų naudai”, - sakė direktorius.

Praėjusių metų gegužę miesto meras Nerijus Cesiulis, bendrovių „Alytaus šilumos tinklai“ ir „Litesko“ vadovai pasirašė turto perdavimo aktą, kuriuo „Litesko“ turtas kartu su biomasės kogeneracine jėgaine, gaminančia elektros energiją, po beveik dviejų dešimtmečių sugrįžo į Alytaus miesto savivaldybės rankas.

„Teisingumas turi būti atstatytas. Tikiu, kad teisinėmis priemonėmis tai pavyks pasiekti. Kelias tikrai nelengvas, tačiau viskas vardan alytiškių. Man, kaip miesto vadovui, miesto interesas yra svarbiausias. Gyventojams turi būti užtikrintos geriausios sąlygos ir geriausios šilumos ir karšto vandens kainos“, - sakė Alytaus miesto meras Nerijus Cesiulis.

Lietuvos apeliacinis teismas nusprendė, kad Alytaus šilumos ūkio nuoma turėjo pasibaigti 2016 metų birželio pradžioje, tačiau „Litesko“ savivaldybės turtu naudojosi iki 2019 metų birželio – trimis metais ilgiau nei buvo numatyta sutartyje. Maža to, tuos tris metus „Litesko“ eksploatavo ne tik turtą, už kurį privalu „Litesko“ kompensuoti neatsipirkusias investicijas, bet ir visą likusį turtą, kuris „Alytaus šilumos tinklams“ buvo priteistas neatlygintinai.

Valstybinė energetikos reguliavimo taryba yra nustačiusi, kad „Litesko“ turto perdavimo momentu buvo gavusi iš vartotojų daugiau nei pagrįsta ir šių lėšų nebuvo grąžinusi vartotojams. Kadangi įmonės veikla Alytuje nutrūko, „Litesko“ minėtų lėšų negrąžino.

 

Alytaus miesto savivaldybės administracijos Komunikacijos skyriaus informacija

    Komentarai


    Palikite savo komentarą

    Ribotas HTML

    • Leidžiamos HTML žymės: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
    • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
    • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
newspaper

Popierinė "Alytaus naujienos" laikraščio prenumerata

Norėdami užsiprenumeruoti popierinę "Alytaus naujienos" laikraščio versiją rašykite mums el. paštu: skelbimai@ana.lt ir nurodykite savo vardą, pavardę ir adresą, kuriuo turėtų būti pristatomas laikraštis. Kai tik gausime jūsų laišką, informuosime Jus dėl tolimesnių žingsnių.

newspaper

Prenumeruokite „Alytaus naujienos” elektroninę versiją. Ir kas rytą laikraštį gausite į savo el. pašto dėžutę.