Ką ypatingo galime pasigaminti iš rudens gėrybių: 3 receptai (0)

jautienos troskinys
Rudenį galima gaminti įprastus savo mėgstamus patiekalus, kuriems ingredientus perkame prekybos centruose. Kita vertus, būtų galima pasidžiaugti sezoninėmis gėrybėmis iš nuosavo daržo, lauktuvėmis iš kaimo arba šviežiomis vietinėmis daržovėmis iš turgaus. Jei renkatės antrąjį variantą, jums greičiausiai prireiks įdomių patiekalų idėjų. Siūlome tris receptus, kuriems reikės tokių rudeniškų gėrybių kaip morkos, burokai, obuoliai, lazdyno riešutai, svogūnai, česnakai, pomidorų tyrė, bulvės, pastarnokai, vasaros antroje pusėje sodintos, bet vis dar maistingos salotos. Pagal savo nuožiūrą šiuos patiekalus galite skaninti darže vis dar žaliuojančiomis petražolėmis, netikėtai sudygusiais krapais, daugiamečių svogūnų žalėsiais.

Jautienos troškinys su morkomis

Jums reikės: 1-1,5 kilogramo jautienos be kaulo, 200 mililitrų raudonojo vyno, 500 mililitrų vandens, 450 gramų bulvių, 4 morkų, 2 svogūnų, česnako, 3 šaukštų alyvuogių aliejaus, 2 šaukštų balzaminio acto, 1 šaukšto pomidorų tyrės, arbatinio šaukštelio cukraus, arbatinio šaukštelio druskos, pipirų, kitų prieskonių.

Supjaustykite jautieną nedideliais gabalėliais. Apibarstykite mėsą druska, pipirais ir kitais pasirinktais prieskoniais. Nulupkite morkas, bulves, svogūnus ir česnakus ir nuplaukite juos. Daržoves pjaustykite gana nedideliais gabalėliais, morkos gali būti pjaustomos stambiau, česnakai – smulkiau. Įkaitinkite gilų troškintuvą su alyvuogių aliejumi. Suberkite jautieną ir kepinkite maišydami. Apkepintą mėsą išimkite ir tame pačiame aliejuje kepinkite svogūną ir česnaką. Galiausiai supilkite į troškintuvą pomidorų pastą, balzaminį actą ir padažą šiek tiek pavirinkite. Tada galima grąžinti į troškintuvą mėsą, įpilti raudonojo vyno, vandens, įberti cukraus. Uždenkite troškintuvą ir iki 170° C įkaitintoje orkaitėje kepkite troškinį apie 90 minučių. Tuomet suberkite į troškintuvą morkas ir bulves ir troškinkite dar 20 minučių. Tobulas jautienos troškinys su morkomis paruoštas.

 

Dešrelių ir obuolių apkepas pagal Jamie Oliver

Patiekalo ingredientai: 2 raudonieji svogūnai, 2 obuoliai, 4 pastarnokai, 12 prancūziškų chipolata dešrelių, 1 arbatinis šaukštas skysto medaus, alyvuogių aliejus, druska, pipirai, raudonojo vyno actas.

Gana didelę keptuvę įkaitinkite ant vidutinės ugnies, įpilkite alyvuogių aliejaus. Nulupkite ir riekelėmis supjaustykite svogūną, sudėkite jį į keptuvę ir kepinkite maišydami. Apibarstykite svogūnus druska ir pipirais. Kubeliais supjaustykite obuolius ir suberkite į keptuvę. Pastarnokus supjaustykite juostelėmis ir suberkite į keptuvę ant obuolių ir svogūnų. Užpilkite raudonojo vyno acto. Sudėkite prancūziškas dešreles, apšlakstykite jas aliejumi ir apibarstykite pipirais. Apkepą kepkite iki 180°C įkaitintoje orkaitėje 30 minučių. Tuomet ištraukite apkepą, apipilkite medumi ir grąžinkite į orkaitę dar penkioms minutėms.

 

Rudeniškos burokėlių, apelsinų ir lazdyno riešutų salotos

Jums reikės šių ingredientų: mėgstamų salotų, didelio virto buroko, apelsino, 0,5 stiklinės lazdyno riešutų, 20 gramų ožkos sūrio, svogūno, garstyčių, druskos, pipirų, 0,3 stiklinės apelsinų sulčių, alyvuogių aliejaus.

Nuplaukite ir supjaustykite salotas, tuomet sudėkite jas į gilų dubenį. Smulkiai supjaustykite apelsiną, buroką, svogūną pasmulkinkite lazdyno riešutus ir suberkite viską į dubenį. Įdėkite patrupintą arba supjaustytą ožkos sūrį. Nuolat maišydami ir ragaudami pilkite ant salotų apelsinų sultis, alyvuogių aliejų, įdėkite šaukštą garstyčių. Salotas gardinkite druska ir pipirais, jei trūksta skonio, pridėkite mėgstamų prieskonių salotoms.

    Komentarai


    Palikite savo komentarą

    Ribotas HTML

    • Leidžiamos HTML žymės: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
    • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
    • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
newspaper

Popierinė "Alytaus naujienos" laikraščio prenumerata

Norėdami užsiprenumeruoti popierinę "Alytaus naujienos" laikraščio versiją rašykite mums el. paštu: skelbimai@ana.lt ir nurodykite savo vardą, pavardę ir adresą, kuriuo turėtų būti pristatomas laikraštis. Kai tik gausime jūsų laišką, informuosime Jus dėl tolimesnių žingsnių.

newspaper

Prenumeruokite „Alytaus naujienos” elektroninę versiją. Ir kas rytą laikraštį gausite į savo el. pašto dėžutę.