Lietuvos liberalus jaunimas: Prezidente, Jūs nuvylėte liberalią bendruomenę (36)

Nauseda
Prezidentas Gitanas Nausėda. Roberto Dačkaus (Prezidento kanceliarija) nuotr.

Gerbiamas Lietuvos Respublikos Prezidente,

„Šiandien aš stoju į kunigo Toliato pusę pirmiausia todėl, kad stoju į jo pusę, kaip žmogaus pusę“, – tokiais žodžiais vakar Jūs išreiškėte paramą žmogui, kuris susidūrė su nepamatuotu visuomenės spaudimu, kuris kartais iš tiesų, buvo agresyvus ir žeminantis ne tik kunigą A. Toliatą, bet ir kitų krikščionių ar kitą tikėjimą išpažįstančių asmenų įsitikinimus.

Yra svarbu ir teisinga, kad Lietuvos Respublikos Prezidentas reaguoja į įvykius šalies viduje ir jos viešojoje erdvėje bei stoja ginti silpnuosius. Tačiau akivaizdu, kad šie paskutiniųjų savaičių įvykiai ir diskusijos viešojoje erdvėje nėra apibrėžtinos kaip „viešoji inkvizicija“ prieš kunigą Toliatą ir asmenis, kurie turi alternatyvią nuomonę lyčiai neutralios partnerystės įteisinimui ar Stambulo konvencijai. Pristatant situaciją taip, visiškai užmirštama ir iš šios skandalingos ir itin įtemptos situacijos visuomenėje dar stipriau engiama ir žeminama ir taip su dideliais iššūkiais susidurianti LGBT+ bendruomenė. Teigdami, kad yra persekiojama viena grupė, šiuo atveju, kunigai ir tikintieji, tik prisideda prie visuomenės skaldymo ir didesnių įtampų atsiradimo. Norime priminti, kad vis dėlto, kitoje pusėje, kuri palaiko tos pačios lyties partnerystę, Stambulo konvenciją, taip pat yra puolamų žmonių, jiems grasinama, atvirai skleidžiama neapykanta jų atžvilgiu. Kartais net ir didesnė, negu tiems, į kurių pusę Jūs stojote.

Rinkiminės kampanijos metu, kai dar tik kandidatavote į Lietuvos Respublikos Prezidento postą, minėjote, kad, jeigu būtų galimybė ir proga, įsisegtumėte vaivorykštės vėliavos ženklelį, taip išreikšdamas paramą šiai bendruomenei. Tada, kai tos paramos šiai bendruomenei reikia bene labiausiai mūsų valstybės istorijoje, Jūs nusprendėte būti ne tuo, kuris ieško vienybės, bet tuo, kuris įkalą dar didesnį pleištą mūsų visuomenėje pasirenkant tik vieną gintiną pusę ar bendruomenę. Tada jau nebesvarbu, kokio klausimo kontekste tai padaroma.

Pasirinkote ne padėti ir užjausti visus Lietuvos piliečius, kurie patiria sunkumus dėl jų asmeninių savybių, pasirinkimų, bet išskirti vieną grupę kaip tuos, kurie patiria diskriminaciją ir spaudimą, kai tą patiria daug daugiau asmenų, negu Jūs parodėte savo pasisakymu. Šiandien, kaip niekada anksčiau, yra reikalingas Jūsų ryžtas ir drąsa išreiškiant paramą ne konkretiems asmenims, bet žmogiškumui plačiąja prasme, pasmerkiant patyčias ir nekultūringą, grubią ir žeminančią diskusijų kultūrą mūsų visuomenėje. Patyčių kultūra ir Jūsų įvardinta „viešoji inkvizicija“ nėra nusistačiusi tik prieš Bažnyčią – ji persekioja ir LGBT+ bei juos palaikančius asmenis. „Viešoji inkvizicija“ nėra vienos konkrečios pažiūrų asmenys. Tai yra visur slypintis pavojus mūsų visų viduje, baimė, pyktis, ir neapykanta, jausmas, kuris visada tūno visuomenėje ir tik laukia progos, kada šis gali rasti vienokią ar kitokią auką ir naudotis mūsų žmogiškais instinktais.

Kai Jūs sakote, kad stojate į Toliato pusę, mes sakome, kad stojame ne į Tomo Vytauto Raskevičiaus ir LGBT+ bendruomenės pusę, bet tiek į tikinčiųjų, kurių įsitikinimai yra neadekvačiai pašiepiami viešojoje erdvėje, tiek į tų, kurie neturi galimybės savo meilės įprasminti teisine forma. Kritika ir laisvė reikšti savo nuomonę yra kiekvienos demokratinės valstybės pamatas. Nesutikimas nereiškia neapykantos ar asmens nurašymo – tik tai turi būti daroma pagarbioje formoje.

Jūs į viešąją erdvę iškėlėte Gerovės Valstybės principą ir viziją, kuriuo turėtų vystytis mūsų šalis. Valstybėje, kurioje dirbtinai kuriamos įtampos ir rengiamos akcijos prieš asmenį, kuris vadovauja Lietuvos Respublikos Žmogaus teisių komitetui, dėl jo tapatybės ir toliau gilina skirtį tarp mūsų visų bei reikalauja ryžtingo Jūsų atsako ir parodymo, kad Gerovės valstybėje nėra vietos neapykantai. Tyla ir tolimesnis vienos grupės palaikymas šitos situacijos kontekste reikš, kad Jūsų Gerovės valstybės samprata yra partikuliaristinė ir diskriminacinė – Prezidente, būkite lyderiu, kuriuo Jus mato didžioji visuomenės dalis. Kitokiu atveju, liberali mūsų visuomenės dalis gaus nemalonų, bet aiškų signalą, kad Gerovės valstybėje vietos visiems nėra.

 

    Komentarai


    Palikite savo komentarą

    Ribotas HTML

    • Leidžiamos HTML žymės: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
    • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
    • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.

    Komentaras

    Kai panieka kitokiems sujaukia smegenis, net papraso sarkazmo jos neatpažįsta. Kai jūs homoseksualams siūlote nelįsti viešumon, viskas gerai, kai jums sarkastiškai pasiūloma nerašinėti - jau ne kas. Ačiū, kad leidote "gyventi, mylėti, valgyti", bet homoseksualūs žmonės yra šios visuomenės nariai, kažkieno vaikai bei anūkai ir jie nenori būti be pagrindo laikomi grėsme visuomei bei dėl to niekinami.

    Komentaras

    Ar jau nusigyveno naujienos , kad kelis kartus perspausdina tą patį straipsnį . O gal gaunate didelį spaudimą iš liberalų , o gal savininkai liberalai .Čia Alytus , o ne Vilnius .Čia nėra taip vadinamų ,,žvaigždžių ir žvaigždučių". O gal galvojate , kad perskaitę straipsnį alytiškiai puls smerkti prezidentą . Man regis gaunate atvirkštinį rezultatą . Liberalai maratoną nori bėgti kaip sprintą . Deja trasa per sunki . Berniuk ar mergaite , nors savo vardą bendratimi parašyki . Juk niekas nedraudžia gyventi , mylėti , valgyti , bet va daugintis jau patys tokią galimybę praradote . Kai neturite argumentų , tai siūlote nerašinėti . Atvirkščiai , kuo daugiau rašysime ir kalbėsime gal ir susikalbėsime .Vaizduojatės , kad 8 seime . tai jau galima per langus laipioti . ?Teks bėgti ilgą maratoną , labai ilgą kol susikalbėsime . Sėkmės bėgime ir kantrybės.

    Komentaras

    Anatomija yra tik biologijos mokslo dalis, vaikeli, kaip ir zoologija ar botanika. Žmogus yra gyvūnas, bet skiriasi nuo kitų, kad yra homo sapiens. Organai panašūs ir veikia panašiai. O nereikia Raskevičiui išsidirbinėt, tai niekas jo ir nepuls. Yra Lietuvoje žinomų ir gerbiamų gėjų, kurie tiesiog gyvena ir nevaidina pasaulio bambos. Beje, Bernardinų (ir dar kai kuriose) bažnyčioje renkasi homoseksualų grupės, niekas jų neatstumia, bet jie patys kategoriškai atsiriboja nuo Raskevičiaus ir tos jo bendruomenės. Kažin kodėl? Nuvykit ten ir paklauskit, jei taip domitės. Manau, kad atsakymas jums nepatiktų.

    Komentaras

    Čia su tais laisvalyčiais ,kaip sakydavo su žydais: žydas muša, žydas rėkia" Kaip matome per žinias pastoviai kliauzija tik konservų ir liberalų aktyvistai, jie ir nuogapilves demonstracijas eina, bet tik jie ir koliojasi! Šaunuoliai lenkai ir jų Banyčia, atstovaujanti daugumos nuomonę išmėtė į šiūkšles tą stambulo paleistuvybę! Gaila ,kad mūsų Bačkiai ir Grušai neatlieka savo šventos pareigos prieš Sadomą ir Gomorą ir už Sutartį su Vatikanu!

    Komentaras

    Sakote, LGBT "niekas neengia"? O ką jus savo komentaru čia darote? Atsieit, galite būti, bet sėdėkite ir tylėkite. Nieko asmeniško, Gediminai, aš jūsų neengiu, galite būti, bet sėdėkite ir tylėkite, rašinėkite savo komentarus namie ant popierėlio ir neskelbkite viešai

    Komentaras

    Tai jūs blogai mokėtės mokykloje, nes: pirma, organizmo kūno sandarą nagrinėjanti mokslo sritis yra anatomija, antra, jei suvoktumėt Konstitucijos tekstą, ten perskaitytumėt ne tik apie žodžio ir minties laisvę, bet ir prieš nesantaikos kurstymą. Prezidentas kaip tik tai daro, užtardamas Toljatą, bet nepastebėdamas lygiai taip pat puolamo(net su grasinimais fiziškai susidoroti) Raskevičiaus

    Komentaras

    Stokite kur norite, palikite Prezidentui ir kitiems žmonėms spręsti, su kuo jie eina. Baikit čia tas savo pasakas. Pagal Konstituciją, visi turim teisę į nuomonę, bet savo nuomonės kitiems primest negalima. P.S. Šiaip tai manau, kad prastai mokykloje mokėtės biologiją, vaikeliai, jei nežinot, kam kuris organas reikalingas.

    Komentaras

    Ar Alytaus naujienos tik moka perspausdinti iš kitų laikraščių . Praktiškai visur sorošiniai .Jie liberalūs pūkuotukai , jie geručiai , visi tik ir nori juos nuskriausti .Savo meilę įteisinę lovoje ir žmonės nelenda ir nežiūri ką jūs ten išdarinėjate .Lgbt niekas neengia , nepersekioja , kolei jūs patys nepradėjote savęs kišti per visas įmanomas skyles .Gyvenkite (negaliu rašyti dauginkitės) , bet nedrumskite vandens. Savo ženkliukus nešiokite į sveikatą , bet atiduokite vaikams vaivorykštę . Negražu iš vaikų atimti.

newspaper

Popierinė "Alytaus naujienos" laikraščio prenumerata

Norėdami užsiprenumeruoti popierinę "Alytaus naujienos" laikraščio versiją rašykite mums el. paštu: skelbimai@ana.lt ir nurodykite savo vardą, pavardę ir adresą, kuriuo turėtų būti pristatomas laikraštis. Kai tik gausime jūsų laišką, informuosime Jus dėl tolimesnių žingsnių.

newspaper

Prenumeruokite „Alytaus naujienos” elektroninę versiją. Ir kas rytą laikraštį gausite į savo el. pašto dėžutę.