Savivaldybės vyriausiasis architektas nušalintas nuo pareigų (359)

Alma MOSTEIKAITĖ, alma@ana.lt
Matažinskas
Sausio 25-osios darbo pabaigoje Alytaus miesto savivaldybės administracijai iš Kauno apygardos prokuratūros Alytaus apylinkės prokuratūros gavus informaciją apie Architektūros, urbanistikos ir žemėtvarkos skyriaus vedėjo pavaduotojui, savivaldybės vyriausiajam architektui Mindaugui Matažinskui (nuotr.) pareikštus įtarimus dėl piktnaudžiavimo tarnyba ir dokumentų klastojimo, jis nuo sausio 26-osios nušalintas nuo pareigų.

Įsakymą dėl M.Matažinsko nušalinimo nuo pareigų pasirašė Alytaus miesto savivaldybės administracijos Miesto ūkio skyriaus vedėja, laikinai einanti administracijos direktoriaus pareigas Palmira Raškauskienė.

Dėl sausio 22-ąją pareikštų įtarimų piktnaudžiavus tarnyba ir klastojus dokumentus Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato atliekamame ikiteisminiame tyrime Architektūros, urbanistikos ir žemėtvarkos skyriaus vedėjo pavaduotojas, savivaldybės vyriausiasis architektas nuo pareigų nušalintas nuo sausio 26-osios iki baudžiamojo proceso pabaigos.

Nušalinimo nuo pareigų laikotarpiu M.Matažinskui nebus mokamas darbo užmokestis. Taip pat jis įpareigotas savivaldybės administracijai grąžinti valstybės tarnautojo pažymėjimą, visas jam patikėtas, pareigoms vykdyti skirtas darbo priemones ir dokumentus.

Savivaldybės vyriausiasis architektas nuo pareigų nušalintas vadovaujantis Valstybės tarnybos įstatymu, nes pareikšti įtarimai nesuderinami su valstybės tarnyba.

Ikiteisminis tyrimas atliekamas dėl patalpų atidalijimo schemos rengimo Audėjų gatvėje, kur norima kurti mineralinių uolienų perdirbimo gamyklą.

Sausio 22-ąją M.Matažinskui ne tik pareikšti įtarimai, bet skirta kardomoji priemonė rašytinis pasižadėjimas neišvykti iš gyvenamosios vietos.

Jis miesto savivaldybės vyriausiuoju architektu iki šiol dirbo daugiau kaip dešimtmetį.

 

    Komentarai


    Palikite savo komentarą

    Ribotas HTML

    • Leidžiamos HTML žymės: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
    • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
    • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.

    Komentaras

    Ne tik kurorte servitutai baigsis, visas miestas išservitutintas, nesvarbu, kad jau namas pastatytas, tvoros užtvertos, jeigu reikia to sklypo - bus ir įvažiavimai užverti, į sklypą su lėktuvu skrisk.

    Komentaras

    Jei ryt būsimam tarybos posėdį oficialiai pasiskelbs pozicinė dauguma, tai? Ar taip pat garbingai sugebės pasiskelbt opozicija? Su veiklos programa? Ar vėl kaip pogrindininkai iš užkuliusių interpeliuot ir nesuprast, ką vietoj to geriau siūlo?

    Komentaras

    Žvelgiant į užkuliusius, senai gvardijai Nerijus neįveikiamas. Nes su šiuo kaip ir savotiška epocha per valdymą..Pūliniai išsikeroję nuo anų kadencijų ir prie buvusių merų. Kurie šioje kadencijoje trūkinėja. Esmėj nepasiteisinę n interpeliacijų. Per kurių intrigas įvelti per šios kadencijos 2 metus. Kaip galima buvo ir daugiau rimtų darbų miesto labui padaryt. Anos kadencijos institucijų veiksmai neįtikusio politiko verslininko firmos teritorijoj gal ir patys nežino ko po žeme ieškojo, buvusio Dzūkijos vandenų vadovo išblusinėjimas iš posto, nepamatyta padangų gaisro pradmenų..Dar yra, bet čia tik stiprių nervams..

    Komentaras

    Savivalda skaitos toj teritorijoj gyvenantys patys renkas valdžią ir valdos. Nesugeba taryba, sugeba teisėsauga. Kurie ir tos pačios bendruomenės dalis. Ir kas gavos,, kaip prasileido padangų gaisrą? Pasekmės tai pačiai bendruomenei, kuri toj teritorijoj gyvena. Tad per savivaldą Alytuj patys savo laimės kalviai. Kaip atsakingi, taip ir turi.

    Komentaras

    Neabejoju ,kad išsisuks iš kaleimo turi gerus užtarėjus buvęs Alytaus meras Grigaravičius ,uošvė Makštutienė ,buvęs nusikaltelių pasaulyje veikėjas ir no draugutis Švinius,ir aišku torpeda -Radzevičiūtė ,neleis prapulti .!!!

    Komentaras

    Gera patarlė- godumas frajerį pražudė - vėl pasitvirtino. Miesto žmonės kovoja prieš cheminio monstro įkūrimą Alytuje, o šitas frajeris dokumentus klastoja, kad tas cheminis monstras pas mus įsikurtų. Vyt von tokius ! Ir kuo greičiau !

    Komentaras

    Kodėl prie šio mero pradeda ryškėt, kas anksčiau lyg ir nesimatydavo? Kodėl prieš nepamatė savivaldybės antikorupcinė komisija pagal kompetenciją? Kodėl prieš tarybos viduj nesprendė, o teisėsauga vertina? Reiškia taryba silpna? Ar dalis per gudrių? Kaž kaip per savivaldą mėgsta ant teisėsaugos dirbt labiau, nei žmonėms. O dar dėl įtartino lėšų pervedimo situacija...

newspaper

Popierinė "Alytaus naujienos" laikraščio prenumerata

Norėdami užsiprenumeruoti popierinę "Alytaus naujienos" laikraščio versiją rašykite mums el. paštu: skelbimai@ana.lt ir nurodykite savo vardą, pavardę ir adresą, kuriuo turėtų būti pristatomas laikraštis. Kai tik gausime jūsų laišką, informuosime Jus dėl tolimesnių žingsnių.

newspaper

Prenumeruokite „Alytaus naujienos” elektroninę versiją. Ir kas rytą laikraštį gausite į savo el. pašto dėžutę.