Iškelta Ukrainos vėliava, aptarti pagalbos nuo karo bėgantiems klausimai (2)

Prie Alytaus rajono savivaldybės pastato iškelta Ukrainos Respublikos vėliava.
Prie Alytaus rajono savivaldybės pastato iškelta Ukrainos Respublikos vėliava.
Alytaus rajono savivaldybės meras Algirdas Vrubliauskas sukvietė savivaldybės administracijos vadovus ir atsakingus darbuotojus aptarti konkrečios pagalbos Ukrainos žmonėms klausimų. „Esame pasirengę padėti Ukrainai visais įmanomais būdais, kartu su kitomis savivaldybėmis ir mūsų valstybės institucijomis teiksime visokeriopą pagalbą Ukrainos žmonėms ir tuo atveju, jeigu jie bus priversti jos ieškoti Lietuvos teritorijoje“,- sakė meras A. Vrubliauskas.

Prie Alytaus rajono savivaldybės pastato iškelta mėlynos ir geltonos spalvos Ukrainos valstybinė vėliava – kaip simbolis, kad Ukraina buvo ir yra kartu su mumis – savarankiška, nepriklausoma, nors agresoriaus ir užpulta valstybė.

Išanalizavus galimybes nuo karo bėgančių ukrainiečių apgyvendinimui, Alytaus rajono savivaldybės teritorijoje numatyta 316 vietų, kuriose pabėgėliai laikinai rastų šiltą pastogę, elektrą, vandens tiekimą, šiose patalpose yra lovų, patalynės, kitų būtiniausių daiktų. Jeigu reikės, bus ieškoma daugiau laikinos pastogės vietų, kreipiamasi į rajono gyventojus.

Savivaldybės vadovas A. Vrubliauskas atkreipė dėmesį, kad reikėtų pasirūpinti atsarginiais elektros energijos generatoriais ne tik galimose pabėgėlių apgyvendinimo vietose, bet ir savivaldybės viešosios paskirties pastatuose, vandenvietėse, specialiosios paskirties įstaigose.

Aptarti Greitosios medicinos pagalbos stoties, Priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos, komunalinių ir kitų tarnybų galimo darbo ekstremaliomis sąlygomis klausimai.

Alytaus rajono savivaldybės informacija

 


 

 

    Komentarai


    Palikite savo komentarą

    Ribotas HTML

    • Leidžiamos HTML žymės: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
    • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
    • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
newspaper

Popierinė "Alytaus naujienos" laikraščio prenumerata

Norėdami užsiprenumeruoti popierinę "Alytaus naujienos" laikraščio versiją rašykite mums el. paštu: skelbimai@ana.lt ir nurodykite savo vardą, pavardę ir adresą, kuriuo turėtų būti pristatomas laikraštis. Kai tik gausime jūsų laišką, informuosime Jus dėl tolimesnių žingsnių.

newspaper

Prenumeruokite „Alytaus naujienos” elektroninę versiją. Ir kas rytą laikraštį gausite į savo el. pašto dėžutę.