Alytaus apygardoje išrinktas Seimo narys atvyko padėkoti alytiškiams (262)

Bakas
Šiandien Alytaus rajono savivaldybės meras Algirdas Vrubliauskas susitiko su Alytaus apygardoje į LR Seimą išrinktu teisininku Vytautu Baku.

 

V. Bakas dėkojo už paramą ir konstruktyvų dialogą rinkimų kampanijos metu, žadėjo, jog bendradarbiaus ir pradėjus dirbti naujos kadencijos Seimui.

„Man patiko V. Bako mintis, kad Alytaus kraštas turi potencialo, gali tapti vienu iš Lietuvos regioninės politikos lyderių. Patiko ir tai, kad alytiškių išrinktas Seimo narys pasiryžęs dirbti kartu su savivaldybių vadovais mažinant pragyvenimo lygio atotrūkį tarp miestų, kad turi konkrečių minčių, kaip išmintingai panaudoti naują ES finansavimo perspektyvą“,- po susitikimo sakė Alytaus rajono savivaldybės vadovas A. Vrubliauskas.

Finansų ministerija yra parengusi ilgalaikių investicijų ekonomikos skatinimui planą – vadinamąjį Ateities ekonomikos DNR. 6 mlrd. eurų jau kitąmet pasieks Lietuvą. Dar 18 mlrd. pasieks mus per artimiausius dešimt metų.

„V. Bakas pasiūlė susėsti kartu visiems - Alytaus krašte rinktiems Seimo nariams, merams, savivaldybių tarybų nariams, verslo ir pilietinės visuomenės atstovams – bei parengti Ateities ekonomikos DNR plano Alytaus regiono metmenis, susitarti dėl investicijų, vadinamojo gerovės portfelio ir dėl jo kovoti. Pritariu pasiūlymui ir manau, kad tai reikia daryti jau dabar, nelaukiant nurodymų ir nedelsiant“,- kalbėjo meras A. Vrubliauskas.

 

Alytaus rajono savivaldybės informacija

 

 

 

    Komentarai


    Palikite savo komentarą

    Ribotas HTML

    • Leidžiamos HTML žymės: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
    • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
    • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.

    Komentaras

    Bakas vienintelis kur palietė strategijų sritį. Alytaus miesto valdyme su supesilpnais mero ir savivaldybės administracijos direktoriaus postuose rimtų investicijų iš ministerijų Alytus neįsasavins. O kaip ligoninės konkursų skandalai, taip lygiose vietose niekas sau klupt neleidžia. Net miesto tarybos nariai rimtais miestui klausimais nesusikalba su meru ir direktorium bei jų komandom. Todėl ir Bakas neturi su jais apie ką kalbėt. Susitunka su rajonu meru, kadangi su miesto nesusikalba. Kaip ir dauguma alytiškių nepatenkinti miedto valdžios aukščiausius postus užimančių veikla. Kur per rinkimus dalyvavis vicemerė net palyginus pagal užimamą postą balsų gavo. Reiškia blogai alytiškiai jų veiklą vertina. O valdžioje esantys apsimeta ne pastebį, kad alytiškiai juos ignoruoja.

    Komentaras

    Bėda Alytaus miesto valdyme. Mero poste aiškiai per silpnas ir kitaip nebus. Vicmerė per rinkimus įrodė, kad net rimtai kaip politikės nevertina jos alytikiai. Savivaldybės administracijos direktoriaus poste laikinai tam ir daug trūksta. Kad net rinktas seimo narys nuo Alytaus miesto neranda su kuo ten kalbėtis rimčiau. Kaž koks kaip vaikų darželis padarytas iš Alytaus miesto valdyme ir kam tai naudinga? Gilėjanti stagnacija ir neatsakomybė. Vėl visi šansai per tai Alytaus miestas vargu ar įsisavins iš ministerijųvskirtas lėšas? Nes tam reikia, kad ypač mero poste gebėtų suvokt projektus ir per juos sėkmingai aktyvintų merdinčią Alytaus ekonomiką.

    Komentaras

    Problema Alytaus miesto valdyme tesiasi. Kaip aukščiausiuose valdžios postuose net rinktas seimo narys neturi su kuo rimtai kalbėt. Kad postuose rimtai suvoktų miesto problemas bei jas pripažintų ir norėtų, sugebėtų sėkmingai spresti viso apie 50 tūkstančių alytiškių labui.

    Komentaras

    Tai su kuo sutaria Cesiulis mero poste? Su taryba nesigauna. Net partiečiai per mero rinkimus aktyviai agitavę priešingi. Miestui kam toks reikalingas, jei meras pats nesugeba tarybai trikt rimtų vystymo strategijų projektų, tai gi neįsasvint ir ministerijos skiriamų lėšų regioniui aktyvint. Pasiims Alytaus saskaita regiono aktyvūs merai, kurie sugeba rimtai su projektais dirbt. Kaip rajono ir kiti gabesni.

newspaper

Popierinė "Alytaus naujienos" laikraščio prenumerata

Norėdami užsiprenumeruoti popierinę "Alytaus naujienos" laikraščio versiją rašykite mums el. paštu: skelbimai@ana.lt ir nurodykite savo vardą, pavardę ir adresą, kuriuo turėtų būti pristatomas laikraštis. Kai tik gausime jūsų laišką, informuosime Jus dėl tolimesnių žingsnių.

newspaper

Prenumeruokite „Alytaus naujienos” elektroninę versiją. Ir kas rytą laikraštį gausite į savo el. pašto dėžutę.