Alytaus miesto savivaldybės vyriausiasis architektas sulaukė kratų darbo kabinete, namuose ir specialiojo liudytojo statuso (186)

Alma MOSTEIKAITĖ, alma@ana.lt
Matazinskas
Šis pirmadienis, spalio 19-oji, Alytaus miesto savivaldybės administracijos Architektūros, urbanistikos ir žemėtvarkos skyriaus vedėjo pavaduotojui, savivaldybės vyriausiajam architektui Mindaugui Matažinskui (nuotr.) buvo pirma darbo diena po atostogų. Ir prieš pat 9 val. jam teko sulaukti kriminalistų vizito.

Pas savivaldybės vyriausiąjį architektą apsilankė Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos Ekonominių nusikaltimų tyrimo skyriaus pareigūnai, kurie yra pradėję ikiteisminį tyrimą pagal du Baudžiamojo kodekso straipsnius: dėl dokumentų suklastojimo ar disponavimo suklastotu dokumentu ir dėl melagingos informacijos pateikimo siekiant įgyti dokumentą. Pagal pirmąjį straipsnį gresia laisvės atėmimas iki trejų metų, pagal antrąjį – viešieji darbai, bauda arba areštas.

Kaip sakė Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio vedėja Kristina Janulevičienė, iš minėto savivaldybės administracijos darbuotojo buvo paimti dokumentai ir medžiaga reikšminga ikiteisminiam tyrimui.

Ikiteisminį tyrimą kontroliuoja Kauno apygardos prokuratūros Alytaus apylinkės prokuratūra.

„Alytaus naujienų“ duomenimis, krata buvo atlikta ne tik M.Matažinsko kabinete, bet ir namuose. Jo teigimu, tai siejama su patalpų atidalijimu vienai Alytaus rajone registruotai įmonei, o tos patalpos yra Alytaus pramonės rajone, kur norima kurti mineralinių uolienų perdirbimo gamyklą.

Iki šiandien, spalio 20-osios, pietų, įtarimai šiame ikiteisminiame tyrime niekam nepareikšti, M.Matažinskui jau suteiktas specialiojo liudytojo statusas, o tai jau vienas žingsnis iki įtariamojo.

Šiandien po pietų miesto savivaldybės vyriausiasis architektas turi vykti į apklausą policijoje.

Plačiau apie tai – ketvirtadienio „Alytaus naujienose“.

    Komentarai


    Palikite savo komentarą

    Ribotas HTML

    • Leidžiamos HTML žymės: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
    • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
    • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.

    Komentaras

    Roveikis + Motožinskas + Pukelis = Idl sklypo afera ir +++1000 0000 Eur dalybos su alytaus politikais - kyšininkais. Obšiakas veikia ilgiau nei 10 metų. Visi žino kam ir per ką susimokėt

newspaper

Popierinė "Alytaus naujienos" laikraščio prenumerata

Norėdami užsiprenumeruoti popierinę "Alytaus naujienos" laikraščio versiją rašykite mums el. paštu: skelbimai@ana.lt ir nurodykite savo vardą, pavardę ir adresą, kuriuo turėtų būti pristatomas laikraštis. Kai tik gausime jūsų laišką, informuosime Jus dėl tolimesnių žingsnių.

newspaper

Prenumeruokite „Alytaus naujienos” elektroninę versiją. Ir kas rytą laikraštį gausite į savo el. pašto dėžutę.