Griau­ti­ni sta­ti­niai Le­do are­nai: ne­su­vo­kia­mas pir­ki­nys, lem­tin­gas me­ro bal­sas, spren­di­mas gali ­tapti zom­biu (35)

Alma MOSTEIKAITĖ, alma@ana.lt
Ledo are­na bū­tų sta­to­ma vie­šo­jo ir pri­va­taus ka­pi­ta­lo part­ne­rys­tės bū­du, pri­va­tų in­ves­tuo­to­ją sa­vi­val­dy­bės ad­mi­nist­ra­ci­ja pa­rink­tų per skel­bia­mą kon­kur­są.
Ledo are­na bū­tų sta­to­ma vie­šo­jo ir pri­va­taus ka­pi­ta­lo part­ne­rys­tės bū­du, pri­va­tų in­ves­tuo­to­ją sa­vi­val­dy­bės ad­mi­nist­ra­ci­ja pa­rink­tų per skel­bia­mą kon­kur­są.
Prieš Ka­lė­das po­sė­džia­vu­si Aly­taus mies­to sa­vi­val­dy­bės ta­ry­ba žen­gė dar vie­ną žings­nį link Dau­gia­funk­cės le­do are­nos at­si­ra­di­mo Dzū­ki­jos sos­ti­nė­je. Me­ro Ne­ri­jaus Ce­siu­lio bal­sas lė­mė, kad šiam ob­jek­tui sa­vi­val­dy­bė už 151 tūkst. eu­rų pirk­tų sta­ti­nius iš jos kon­tro­liuo­ja­mos ben­dro­vės „Aly­taus ši­lu­mos tin­klai“. Jie yra Žu­vin­to gat­vė­je, Aly­taus spor­to ir rek­re­a­ci­jos cen­tro kai­my­nys­tė­je. Nu­pirk­ti sta­ti­niai bū­tų griau­na­mi, jų už­ima­mas be­veik 44 arų skly­pas pa­nau­do­ja­mas Le­do are­nai sta­ty­ti. Pri­imant spren­di­mą dėl sta­ti­nių įsi­gi­ji­mo le­mia­mo me­ro bal­so pri­rei­kė to­dėl, kad prieš­ta­rau­jan­čių ir su­si­lai­kan­čių bal­suo­jant ta­ry­bos na­rių bu­vo tiek pat, kiek pri­ta­rian­čių. Ko­dėl ta­ry­bos na­riai su­abe­jo­jo pir­ki­niu ir ko­dėl pri­im­tas spren­di­mas dėl sta­ti­nių įsi­gi­ji­mo ga­li tap­ti fan­tas­ti­kos kū­ri­nių bū­ty­be zom­biu?

Įvar­dy­tas idė­jos au­to­rius

Pra­ėju­sių me­tų bir­že­lio pa­bai­go­je Aly­taus mies­to sa­vi­val­dy­bės ta­ry­ba pri­ėmė spren­di­mą reng­ti Dau­gia­funk­cės le­do are­nos sta­ty­bos in­ves­ti­ci­nį pro­jek­tą. Ta­da sa­vi­val­dy­bės ad­mi­nist­ra­ci­ja or­ga­ni­za­vo šio pro­jek­to ren­gė­jo pa­slau­gos vie­šą­jį pir­ki­mą. Jį lai­mė­jo Vil­niaus ben­dro­vė „Pe­ri­tus part­ners“, ku­ri in­ves­ti­ci­nį pro­jek­tą pa­ren­gė maž­daug už 10 tūkst. eu­rų.

Pro­jek­te nu­ma­ty­tos dvi al­ter­na­ty­vos: pa­gal pir­mą­ją pri­va­taus ka­pi­ta­lo in­ves­ti­ci­jos į are­nos sta­ty­bą ir jos įran­gą bū­tų 3,1 mln. eu­rų, pa­gal ant­rą­ją – 2,3 mln. eu­rų su PVM. Kaip yra pa­ste­bė­jęs bu­vęs me­ro pa­ta­rė­jas Au­re­li­jus Ja­ru­še­vi­čius, at­li­kus fi­nan­si­nę, eko­no­mi­nę ir tei­si­nę ana­li­zę, pro­jek­to įgy­ven­di­ni­mui pa­rink­ta ant­ro­ji al­ter­na­ty­va. Pa­gal ją sto­gi­nės plo­tas, ga­ran­tuo­jan­tis are­nos dy­dį, bū­tų 2 tūkst. 900 kv. met­rų, jos aukš­tis – 7 met­rai, pa­gal­bi­nio pa­sta­to dy­dis – 571 kv. met­ras. Pa­gal pir­mą­ją al­ter­na­ty­vą pas­ta­rie­ji pa­ra­met­rai di­des­ni. Ta­čiau abiem at­ve­jais Le­do are­no­je bū­tų 100 kv. met­rų dy­džio ka­vi­nė, prie are­nos – au­to­mo­bi­lių par­ka­vi­mo aikš­te­lė.

Are­na bū­tų sta­to­ma vie­šo­jo ir pri­va­taus ka­pi­ta­lo part­ne­rys­tės bū­du, pri­va­tų in­ves­tuo­to­ją sa­vi­val­dy­bės ad­mi­nist­ra­ci­ja pa­rink­tų per skel­bia­mą kon­kur­są.

Ėmus veik­ti šiam ob­jek­tui, sa­vi­val­dy­bė pen­kio­li­ka me­tų pri­va­čiam in­ves­tuo­to­jui kas­met mo­kė­tų po 200 tūkst. eu­rų už jos veik­lą ir už­tik­rin­tų mies­to mo­ki­nių tre­ni­ra­vi­mą­si are­no­je – mi­ni­ma­liai 860 va­lan­dų per me­tus, at­si­žvel­giant į įkai­nius tai ga­lė­tų kai­nuo­ti dar 20 tūkst. eu­rų per me­tus.

Planuojami didžiausi savivaldybės turtiniai įsi­pareigojimai privačiam subjektui per 15 metų, išreikšti grynąja dabartine verte, – beveik 3,8 mln. eurų su PVM.

Sie­kiant eli­mi­nuo­ti pri­va­taus sub­jek­to ne­mo­ku­mo ri­zi­ką, ke­ti­na­ma nu­ma­ty­ti are­nos įkei­ti­mą sa­vi­val­dy­bei, o pa­si­bai­gus su­tar­čiai su pri­va­čiu in­ves­tuo­to­ju, vi­sas Le­do are­nos tur­tas bū­tų per­duo­da­mas sa­vi­val­dy­bės nuo­sa­vy­bėn.

Va­sa­rio pa­bai­go­je mies­to sa­vi­val­dy­bės ta­ry­ba pri­ta­rė Dau­gia­funk­cės le­do are­nos in­fra­struk­tū­ros sta­ty­bos, įveik­li­ni­mo ir pri­tai­ky­mo vi­suo­me­nės reik­mėms pro­jek­to įgy­ven­di­ni­mo vie­šo­jo ir pri­va­taus sek­to­rių part­ne­rys­tės bū­du tiks­lin­gu­mui. Tuo­met vy­ku­sia­me mies­to ta­ry­bos po­sė­dy­je ke­lis kar­tus bu­vo pa­brėž­ta, kad Le­do are­nos idė­ja pri­klau­so pa­čiam Aly­taus me­rui N.Ce­siu­liui. Jis to ne­nei­gė, tik pa­brė­žė, kad to­kios are­nos po­rei­kį pa­ju­tęs kal­bė­da­mas su mies­to žmo­nė­mis, ak­cen­ta­vo, kad ta­ry­ba yra pri­ėmu­si spren­di­mą reng­ti are­nos sta­ty­bos in­ves­ti­ci­nį pro­jek­tą.

 

Kvie­tė at­si­kvo­šė­ti, pa­si­ge­do eko­no­mi­nio pa­grin­di­mo

Jau va­sa­rio pa­bai­go­je vy­ku­sia­me ta­ry­bos po­sė­dy­je, ku­ria­me bu­vo pri­tar­ta Dau­gia­funk­cės le­do are­nos sta­ty­bos vie­šo­jo ir pri­va­taus sek­to­rių bū­du tiks­lin­gu­mui, bu­vo aiš­ki are­nai pa­rink­ta vie­ta – sa­vi­val­dy­bės kon­tro­liuo­ja­mos ben­dro­vės „Aly­taus ši­lu­mos tin­klai“ Klien­tų ap­tar­na­vi­mo sky­riaus užimama be­veik 44 arų te­ri­to­ri­ja Žu­vin­to g. 4, Aly­taus spor­to ir rek­re­a­ci­jos cen­tro kai­my­nys­tė­je, prie Jaunimo parko.

Prieš pat Ka­lė­das po­sė­džia­vu­si mies­to ta­ry­ba svars­tė klau­si­mą dėl ne­kil­no­ja­mo­jo tur­to – ad­mi­nist­ra­ci­nio pa­sta­to, siur­bli­nės, elek­tros pa­sto­tės, in­ži­ne­ri­nių tin­klų mi­nė­to­je vie­to­je įsi­gi­ji­mo sa­vi­val­dy­bės nuo­sa­vy­bėn už 151 tūkst. eu­rų. Pri­ėmus to­kį spren­di­mą, bū­tų at­nau­ji­na­mas Dau­gia­funk­cės le­do are­nos sta­ty­bos investicinis pro­jek­tas.

Miš­rios ta­ry­bos na­rių gru­pės va­do­vas Va­le­ri­jus Ven­cius sa­kė, kad sa­vi­val­dy­bė sto­ko­ja lė­šų da­bar­ti­niams spor­to ob­jek­tams, pa­vyz­džiui, Spor­to ir rek­re­a­ci­jos cen­tro krep­ši­nio aikš­te­lės dan­gai at­nau­jin­ti, sta­dio­no ve­jos dan­gai pa­keis­ti, tri­bū­noms re­mon­tuo­ti, spor­to sa­lės A. Ma­tu­čio gat­vė­je sto­gui ir pa­tal­poms re­mon­tuo­ti, o da­bar no­ri­ma pirk­ti tur­tą Le­do are­nai: „Aly­tus jau yra nu­svi­lęs su sli­di­nė­ji­mo tra­sa, ku­rios ne­be­li­ko. Drus­ki­nin­kų le­do are­na esant di­de­liems ener­ge­ti­niams kaš­tams ir ma­žė­jan­t lan­ko­mu­mui iš­si­lai­ko tik dėl Van­dens par­ko veik­los. Kaip Aly­tu­je iš­si­lai­kys Le­do are­na, ar apie tai pa­gal­vo­ja­ma. „Aly­taus ši­lu­mos tin­klai“ pa­tei­kė pro­jek­tą, kur dar­buo­to­jų per­kė­li­mas į Pra­mo­nės ra­jo­ne esan­čias ben­dro­vės pa­tal­pas kai­nuos dau­giau nei 200 tūkst. eu­rų. Juk tai bus mū­sų gy­ven­to­jų pi­ni­gai. Mes no­ri­me pirk­ti pa­sta­tus, ku­riuos nu­griau­si­me.“

Miš­rios ta­ry­bos na­rių gru­pės at­sto­vė Lau­ra Ra­dze­vi­čiū­tė kvie­tė vi­sus at­si­kvo­šė­ti, ne­pri­tar­ti to­kiam uto­pi­niam pla­nui, bū­si­mą pir­ki­nį įvar­di­jo ne­su­vo­kia­mu ir ne­su­pran­ta­mu, pa­si­ge­do me­ro eko­no­mi­nių ži­nių.

Apie tai, kad rei­kia bū­si­mos Le­do are­nos eko­no­mi­nio pa­grin­di­mo, kal­bė­jo ta­ry­bos frak­ci­jos „Spren­di­mai ir at­sa­ko­my­bė“ va­do­vas Si­gi­tas Le­o­na­vi­čius.

„Pir­ma pri­im­kim spren­di­mą, ar sta­ty­ti Le­do are­ną, o po to – dėl pa­sta­tų pir­ki­mo“, – pa­brė­žė Miš­rios ta­ry­bos na­rių gru­pės at­sto­vas Čes­lo­vas Dau­gė­la, ak­cen­tuo­da­mas mi­li­jo­ni­nę are­nos ver­tę, ku­rią dar la­biau au­gi­na įsi­gy­ja­mi grio­vi­mui pa­sta­tai.

Tos pa­čios na­rių gru­pės at­sto­vas Gin­tau­tas An­driuš­ke­vi­čius tei­ra­vo­si, ar įver­tin­tas pa­sta­tų grio­vi­mas, pa­vyz­džiui, siur­bli­nės, elek­tros pa­sto­tės, kiek tai kai­nuos.

Me­ras kri­tiš­kų ta­ry­bos na­rių pa­si­sa­ky­mų ne­ko­men­ta­vo, tik ke­lis kar­tus pa­reiš­kė, kad spren­di­mo dėl pa­sta­tų įsigijimo rei­kia pro­jek­to ren­gė­jams, kad bū­tų aiš­ku, kur bus sta­to­ma are­na.

„Čia tik in­ves­ti­ci­nio pro­jek­to eta­pas. Jei jis bus ne­pa­ke­lia­mas, toks spren­di­mas dėl pa­sta­tų taps zom­biu“, – tvir­ti­no ta­ry­bos Tė­vy­nės są­jun­gos-Lie­tu­vos krikš­čio­nių de­mok­ra­tų frak­ci­jos va­do­vas An­drius Ju­čas.

Spren­di­mas įsi­gy­ti pa­sta­tus iš „Aly­taus ši­lu­mos tin­klų“ Žu­vin­to gat­vė­je už 151 tūkst. eu­rų pri­im­tas le­mia­mu me­ro N.Ce­siu­lio bal­su. Mat tam pri­ta­rian­čių ir ne­pri­ta­rian­čių bei bal­suo­jant su­si­lai­kiu­sių ta­ry­bos na­rių bal­sai pa­si­skirs­tė po ly­giai.

„Pa­ga­liau su­lau­kė­me me­ro as­me­ni­nės at­sa­ko­my­bės“, – pa­ste­bė­jo ta­ry­bos na­rys S.Le­o­na­vi­čius.

Nu­spren­dus iš ši­lu­mos tie­kė­jų įsi­gy­ti pa­sta­tus Žu­vin­to gat­vė­je, sa­vi­val­dy­bei su Na­cio­na­li­ne že­mės tar­ny­ba teks tvar­ky­ti jų už­ima­mo skly­po rei­ka­lus.

 

„Pa­sta­tai bū­tų par­duo­da­mi auk­cio­ne“

„Aly­taus ši­lu­mos tin­klų“ ge­ne­ra­li­nis di­rek­to­rius Min­dau­gas Ne­var­daus­kas sa­kė, kad Žu­vin­to g. 4 esan­čio ben­dro­vės tur­to įver­ti­ni­mui bu­vo pa­sam­dy­ti vals­ty­bės įmo­nės Re­gist­rų cen­tro spe­cia­lis­tai: „Šio­je vie­to­je yra ne tik Klien­tų ap­tar­na­vi­mo sky­rius, čia dir­ba mū­sų va­dy­bi­nin­kai. ši­lu­mos spe­cia­lis­tai ir ši­lu­mos tin­klų tech­ni­nė gru­pė. Iš vi­so 26 žmo­nės. Jei sa­vi­val­dy­bė ne­bū­tų pri­ėmu­si spren­di­mo įsi­gy­ti pa­sta­tus mi­nė­to­je vie­to­je, pa­sta­tai bū­tų par­duo­da­mi auk­cio­ne.“

M.Ne­var­daus­ko tei­gi­mu, su „Dzū­ki­jos van­de­ni­mis“ jau kal­bė­ta apie ben­drą Klien­tų ap­tar­na­vi­mo cen­tro kū­ri­mą mies­to cen­tre, kas bū­tų pa­to­gu gy­ven­to­jams, apie tai bus kal­ba­ma ir su Aly­taus re­gio­no at­lie­kų tvar­ky­mo cen­tru, „Aly­taus bu­tų ūkiu“. Toks pro­jek­tas bū­tų įgy­ven­din­tas per pus­me­tį. O nu­ma­ty­tos lė­šos – 200 tūkst. eu­rų spe­cia­lis­tų per­kė­li­mui iš da­bar jau nu­spręs­tų sa­vi­val­dy­bės įsi­gy­ti pa­sta­tų Žu­vin­to gat­vė­je į „Aly­taus ši­lu­mos tin­klų“ bu­vei­nę Pra­mo­nės ra­jo­ne, pa­sak šios ben­dro­vės ge­ne­ra­li­nio di­rek­to­riaus, yra pi­ni­gai pa­sta­to ir pa­tal­pų re­mon­tui.

M.Ne­var­daus­ko pa­si­tei­ra­vus, ar jo va­do­vau­ja­mai ben­dro­vei ne­teks sta­ty­ti nau­jos siur­bli­nės ir elek­tros pa­sto­tės, ku­rias, be ki­tų ob­jek­tų Žu­vin­to g. 4, įsi­gis sa­vi­val­dy­bė ir tai nu­griaus, „Aly­taus ši­lu­mos tin­klų“ va­do­vas pa­reiš­kė: „Siur­bli­nė čia pa­sta­ty­ta dar so­vie­ti­niais lai­kais, apie dvi­de­šimt me­tų ji jau ne­nau­do­ja­ma. O sta­ti­nys elek­tros pa­sto­te tik pa­va­din­tas, čia yra san­dė­liu­kai ir ga­ra­žas.“

 

 

 

 

 

 

 

    Komentarai


    Palikite savo komentarą

    Ribotas HTML

    • Leidžiamos HTML žymės: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
    • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
    • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.

    Komentaras

    Žaviai tvarko likučius. Svarbiausia, kad linksmai. Metų pabaiga su įvadu į kitus. Veiksmo vektorius aišku, dar aršiau dėl likusių likučių. Būsimiems rinkimams propagandistai paruošti per kur tik įmanoma. Viskas pagalvota. Jei ne Alytuj, tai Vilniuj. Ten nesnaudžia ir gan vieningi. Nors seime socdemai su konservatoriais priešpriešą vaizduoja, Alytuj kaip galingas kumštis vieningi ir nepamainomi.

    Komentaras

    Nepabūgo meras. Kitoj žiniasklaidoj reklamuojas teikiant savivaldybės premijas studentams. Jis dirba kur sugeba ir supranta. Reiškia užsitikrinę palankumus iš Vilniaus. Rinkimai bus daug aktyvistų foto gerai apmokamų. O štai dėl rimtos opozicijos taryboj nepribrendę. Nors reikštis daug landų pradedant nuo paskolų, silpnų strategijų, monopolinių kainų didinimų apie ką sutartinai pratyli. Kaip šauniai per tarybą stūmė auto mokestinimą miesto centre ir kaip gavos. Per gudrūs net prieš save. Kita vertus iš 40 tūkstančių turinčių teisę balsuot alytiškių renka tik prie 20 tūkstančių. Ir visi gudrūs ir žino už ką. Na ir mažėjančių likučių ne visiems užtenka. Dabar įdomiausia kita serija dėl aerodromo. Superjautrus klausimas apšildomas jau nuo anų kadencijų. Kam atiteks?

    Komentaras

    tas veikėjas(meras) vėl nerimsta. Matyt, nusipirko pačiūžas. Pasitartų verčiau su išmanančiais žmonėmis(kas valdo ledo arenas). Daugėla kažkada irgi buvo užsimojęs turėt areną vietoj senos autobusų stoties--maximiniai atsakė kad Viniuje kokie srautai ir tai vos galus suduriam..o čia kaime... Daugėla subrendo. O vaikis labai jau įsijautė į parką. Toje vietoje kur jis nori, sueina daug komunikacijų. o kodėl nestato plyname lauke priešais sporto rūmus? na gerai pastatys..ir ką?žmonės plūstels Alytun? sugrįž emigrantai? bet kur jie dirbs? kur vaikus leis į darželį? aišku čia sarkazmas

    Komentaras

    Ar Alytaus politikos genijai daugiau žavesnių terminų, žodukų nepateiks, kaip oficialiai zombis, per komentarus asilas? Tik labai dideli asmenybės taip gali sau išmastyt ir leist? O kiek tokių iškilių asmenybių Alytuj iš daugumos, apart vienintelio? Alytaus garbė, sažinė ir protas, ir viskas kas geriausia viename. Kaip ir metų geriausi terminai aiškūs.

    Komentaras

    Pažiūrėkit apačioj žargonu asilas vadinant komentuoja. Toks vienintelis ne tik taryboj išsiskiriantis. Ar po savo kompais, kaip ir nutrauktam ikiteisminiam tyrime Nr.03-2-00215-17 nustatę po moters kompiuteriais.O vardint kžnkrčiai nedrysta, o ta atsisakius duot parodymus. O teisme nuo tokio žargono jei būt tablete neatgaivinę, ar.., ka žin ar gyvas būt išėjęs? O dabar lonk mero šauniai krauna. Sugalvok zombos, taryboj aritmetinė dauguma tvirtina, o zombis tik.? Kokie kultūringi elitiniai..

    Komentaras

    Jei daliai niekas, kad taryboj kaip išderinta veikla lyginant pagal Konstitucijos ir savivaldos įstatymus, kur dalis politikų pripažysta trūksta kultūros ir kompetencijų, kam eit ir laikytis valdžioje? Per atvirus erzelynus bei kainų didinimus bei likusio turto kombinavimą sunkint sau ir alytiškiams išgyvenimo salygas Alytuj. Į ką pavirtę net per mero ir tarybos lygius? Gerai, kad dar neatviri posėdžiai. O tai nedaug, kaip gali ir gatvės metodus atvirai paleist..Ypač dėl aerodromo...

    Komentaras

    Alytuj valdymo problemų priežastys ir gilėjančios, kad meras nedrysta pagal savo kompetenciją pirmas aiškint apie svarbiausių sprendimų naudingumą miesto labui. Ir kiek daugiau palieka landų, tiek daugiau erzelynų ir problemų miestui. Nes pagal įstatymus meras už savo ir savivaldybės veiklą atskaitingas tarybai ir bendruomenei. Savo laiku nesvarstant taryboj viešo valdininkų kolektyvinio pareiškimo dėl mobingo, negynė valdininkų. Dabar viso miesto akivaizdoj vėl nuo svaėbiausių klausimų slepias, vengia. Tai kam veržtis į postą, jei nesugeba? Tik taip prasigyvent miesto interesų silpninimo saskaita. Problema Vilniuj centriniai socdemų ir konservatorių lyderiai silpni kaip ūkiniai vadovai, Alytuj tą patį atkartoja per visas grandis kur pasiekia. Alytiškiams didėjančios problemos išgįvent Alytuj. Kol interesų grupės taryboj erzinas dėl likučių kaip jiems išgyvent. Vilniui kol kas naudinga, kol Alytuj erzinas daugiau lieka kitiems miestam es paramos ir kitų potencialų.

    Komentaras

    Įdomiausia, Alytaus ypatumus valdyme žino LR Prezidentas, LR Gen. prokuratūra pagal kompetencijas. Mato taryboj erzelynė vos ne į atlapus. Bet..? Kaip savo laiku atseit gaujos, kol atsiprašant dėl mergų nepradėjo šaudytis, nematė. Po to pamatė. O nuo anos kadencijos į tarybos lygį vos ne panašūs mentalitetai ir teisėsaugos neatsakingumas. Anoj kadencijoj stropiai slopino, kad kas neprabiltų apie ypatumus. Dabar nemato, kaip ir padangų gaisro pradmenų nematė anoj. Sau savivaldybė perveda lėšų į įtartinas Ispanijos saskaita ir nėr atsakingų? Kaip ir tvarkoj. Na ir tesia.., tik regis problemos dalybose..? Net žiniasklaida normaliai nesugeba iš tarybos posėdžių objektyvios visumos viešint. Pasigauna epizoduką, kur kam išsiliet naudinga, ir spaudžia..

    Komentaras

    Gali alytiškiai žinot. Kad Alytaus miestas turėjo stiprų potencialą gerai vystytis ir per šią kadenciją. Kaip nuo pat pradžių per tarybą tvirtintis stiprias vystymo strategijas ir vykdyt. Tai laiku daryt kokybiškas pertvarkas savivaldos sistemoj, į pramonės parką prasileist rimtą užsienio investuotoją su įdirbiais, ne mažiau 50 milijonų investuojant, ne mažiau 500 normaliai apmokamų darbo vietų. Bet tada būt vertę pasitempt likusius verslus, kur su mokėjimais trukdžiai ir būt darbuotojai perėję kur geriau moka. Nes Alytuj kur gerai mokami atlyginimai, darbuotojų netrūksta. Net į mero vietą netrūksta norinčių, bet tas neužleidžia, nors nesugeba. Dėl aerodromo 100 ha.. per tarybą turėjo būt priimti sprendimai. Ir jei iš es paramos vystyt, tai jau paraiškas kitiems metams turėjo būt teiktis. Dabar per teismus įklampinant praleista ir praleidžiama. Ir dėl aerodromo artėja kulminacija, kur ir rinkimuose užkuliusį šie interesai aktyvės. Dabar jei su paskolom būt gerai, prabiltų. Reiškia ne kas, jei pratyli. Dėl teisminio ieškinio 17 milijonų per šilumos tonklus, čia užkuliusy ir ne prastai. Tad beliko dėl paskutinių likučių ir nuo alytiškių kailių per mokesčių didinimus kur pasiekia dirt. Ir intrigos dėl likučių, kaip išgyvent. Ką rinkos - taip turi. Ir į kitus metus pereina.

    Komentaras

    Jei rinkt sukčiausią tarybos fintą šiais metais, tai kaip prieš kelis mėnesius norėjo apmokestint auto parkavimą miesto centre, bet? Susidūrę su visuomenės reakcijom, nutilo. Ir neliko kam pasigirt, kaip tokį prastos kokybės sprendimo projektą per komitetus suderinę į tarybą klausimą prasileido. Antras dėl švietimo pertvarkos tokią imitaciją į tarybos lygį prasileido -GENIJAI. Taryboj sprendimai tvirtinami tarybos aritmetinės daugumos balsų dėka. Tik, jei Alytus turėtų rimtų politikų kur sugwbėtų užtikrint rimtą teisingumą ką ir Konstitucija numato, miestas klestėtų. Dabar net taryboj dalis vieni kitų pakest negali, vengia.. Ką apie paprastus žmones kalbėt. Nors Alytuj paprasti žmonės lyg geri, nuoširdūs..Bet prisirenka į valdžią gan piktų, ciniškų, net taryboj tarp savęs kultūringai susikomunikuot nesugeba.

    Komentaras

    Už kas vyksta Alytuj atsakongi pačių rinkti Seimo narys nuo Alytaus miesto, meras ir tarybos 27 tarybos nariai. Ypač už kokios kokybės sprendimus tvirtino taryboj strateginiais klausimais šių metų pradžioj. Tai 2021 metų biudžetas, vystymo strategijos. Pasidomėkit kokie konkrečiai tarybos nariai balsavo ir už pasekmes atsakingi. Apie rimtas problemas mero tarybos lygy neprabyla. Tai kaip kinta gyventojų skaičius, paskolos, bedarbystė. Akivaizdžiai neracionaliai naudojamas likusis miesto potencialas pustuštis pramonės parkas ir per smulkius užleista kur ar atsipirks, pertvarkų savivaldybėj nevykdymas, aerodromo 100 ha įvelta per teismus vilkina brangų laiką per tarybą svarstyt. Taryboj aštrinas erzelynai dėl likusio turto ir kaip mokesčių pakraut nuo silpniausių. Erzelynės momente.. Per Alytaus teismo civ. bylą Nr.2-952-292/2017 įvesta kaip ir baudžiava. Kaip politikas per privatų kaltinimą primokėjęs advokatei 1300 eurų gali skurdint per ieškinį neįtinkantį ubagą, kad dryso prabilt dėl orlaivių ir aerodromo, pustuščio pramonės parko ypatybių. Bijokit. Net ir meras vengia.. Trumpiau per erzelynus nukreipta nuo nesprendžiamų rimtų problemų, dėl ko likusiems alytiškiams apsunkintos salygos išgyvent Alytuj.

newspaper

Popierinė "Alytaus naujienos" laikraščio prenumerata

Norėdami užsiprenumeruoti popierinę "Alytaus naujienos" laikraščio versiją rašykite mums el. paštu: skelbimai@ana.lt ir nurodykite savo vardą, pavardę ir adresą, kuriuo turėtų būti pristatomas laikraštis. Kai tik gausime jūsų laišką, informuosime Jus dėl tolimesnių žingsnių.

newspaper

Prenumeruokite „Alytaus naujienos” elektroninę versiją. Ir kas rytą laikraštį gausite į savo el. pašto dėžutę.