LVŽS Alytaus miesto taryboje: valdančiojoje daugumoje nebeliko politinės kultūros (32)

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) atstovai Alytaus miesto taryboje Dmitrij Kačiurin ir Valdas Račkauskas.  Alytaus miesto savivaldybės nuotr.
Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) atstovai Alytaus miesto taryboje Dmitrij Kačiurin ir Valdas Račkauskas. Alytaus miesto savivaldybės nuotr.
Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) atstovams Alytaus miesto taryboje šie politiniai metai buvo tarsi atrakcionų kalneliai – vos tris mėnesius išbuvę koalicijoje, iš jos vėl pasitraukė, išsiskyrus kolegų nuomonei, iširo LVŽS frakcija taryboje, o petys į petį toliau politiniu keliu eiti liko Dmitrij Kačiurin ir Valdas Račkauskas. Neseniai palaimintai švietimo tinklo pertvarkai politikai negaili kritikos ir būgštauja, kad toks pats likimas neištiktų ir kitos miestui ypač svarbios sveikatos srities reformos. Politikai apgailestauja ir dėl to, kad likusios valdančiosios daugumos viduje nebeliko politinės kultūros.

– Tai kaip apibūdintumėte besibaigiančius dar vienus politinius metus?

– Sunkūs metai. Darbas taryboje yra labai sudėtingas, nes tvirtos daugumos nėra ir tą mato bei jaučia visas miestas. Iki kitų rinkimų lieka vos pusantrų metų ir jau jaučiasi politinės varžybos. Keliami tokie klausimai, kurių prieš rinkimus net neverta spręsti, nes siekiant išlaikyti rinkėjų simpatijas to padaryti paprasčiausiai neįmanoma. Manome, kad rinkiminėms lenktynėms dar gerokai per anksti ir reikėtų iki tol nuveikti miestui reikšmingų darbų.

– Kas konkrečiai paskatino priimti sprendimą antrą kartą trauktis iš valdančiosios daugumos? Kas nutiko iš tiesų?

– Iš tikrųjų viskas galėjo būti gerai, bet politinis gyvenimas koalicijos viduje, mūsų įsivaizdavimu, turėjo būti kiek kitoks – daugiau atvirumo, diskusijų, bendro sutarimo sprendimų priėmimo klausimais, daugiau geranoriškumo. Viso to trūko. Mes visą buvimo daugumoje laikotarpį jautėme tarsi mums užnugaryje būtų laikoma špyga, į mus kaip koalicijos partnerius nebuvo žiūrima rimtai.

Mūsų siūlyti kompetentingi kandidatai į administraciją buvo atmesti nepaaiškinant, kodėl. Žodžiu, daugumoje nebeliko kultūros politikoje. Deja, tenka išgirsti, kad yra arogantiškai bendraujama ir su miestelėnais, švietimo darbuotojais.

Išėjome iš koalicijos nekeldami jokių skandalų, sąlygų. Savo išėjimu nenorime niekam pakenkti, bet galime dirbti ir atskirai, nes mūsų balsai irgi yra svarbūs. Ir toliau ieškosime Alytaus miestui svarbių sprendimų.

Ir toks sprendimas buvo priimtas tikrai ne dėl neskirtų postų, kurių niekada mes ir nereikalavome. Sprendimas trauktis iš koalicijos buvo priimtas apgalvotai, įvertinus visus niuansus.

– Įvyko skyrybos ne tik su koalicija, bet ir partijos bei frakcijos kolege Skaiste Ulčickaite, kas lėmė LVŽS frakcijos Alytaus miesto taryboje išnykimą. Kokia tikroji šių skyrybų priežastis?

– Viskas įvyko labai natūraliai. Tiesiog išsiskyrė mūsų nuomonės dėl traukimosi iš koalicijos. Skaistė tam nepritarė, todėl dirbti kartu toliau nematėme galimybės. Supratome, kad dirba ne mūsų komandai, nes galbūt norėjo išlaikyti Biudžeto ir finansų komiteto pirmininkės postą? O kokie tolesni jos planai, mes nežinome. Dabar LVŽS Alytaus miesto taryboje atstovaujame dviese, dirbame ir tariamės kartu su LVŽS Alytaus miesto skyriaus valdyba.

– Ar jau turite viziją, kaip dirbsite toliau – galbūt planuojate burti naują frakciją ar jungtis prie kurios nors kitos, o gal yra planų papildyti opozicijos gretas?

– Neturime planų nei burti naują darinį, nei jungtis prie ko nors. O ir opozicijoje nebūsime. Galime sėkmingai dirbti būdami centro kairės pozicijoje.

– Jeigu jau nusprendėte trauktis iš koalicijos, turbūt natūralu, kad turite ir priekaištų valdantiesiems?

– Taip, kritikuoti yra už ką.

Praėjo tiek laiko, o kadencijos pradžioje žadėtų pokyčių administracijoje nebuvo atlikta iki šiol.

– Daug emocijų ir ambicijų būta dėl aerodromo žemės ir laisvosios ekonominės zonos steigimo, dar daugiau bereikalingų aistrų, susiskaldymo pasėta su švietimo tinklo pertvarka. O koks Alytaus medelyno teritorijos likimas ir kokie planai?

– Labai garsiai buvo girtasi apie ledo areną, bet dabar apie tai nieko negirdėti. Apie tai nutylima ir jokios informacijos niekas neteikia. Susidaro įspūdis, kad šioje kadencijoje nutylima, užgniaužiama tai, kas nepatogu, bet nepraleidžiamos progos pasigirti.

Meras džiaugiasi, kad buvo atidėtas sprendimas dėl automobilių aikštelių miesto centre apmokestinimo. O kas šį sprendimo projektą įtraukė į tarybos posėdžio darbotvarkę? Juk meras pats ją ir sudaro. Kam reikėjo sukelti tokį ažiotažą? Tam, kad rinkėjų akyse vėl suspindėtų kaip gelbėtojas? Gyventojai yra nusivylę tokiu šou. Viso labo tai tik politinė taktika manipuliuoti rinkėjais.

Kodėl reikia apmokestinti ir neišnaudojamos kitos galimybės? Nejaugi negalima su buvusios autobusų stoties teritorijos savininkais leistis į diskusijas, derybas, kad čia būtų galimybė įrengti aikštelę automobiliams?

Kalbant apie negalią turinčius žmones, mažai uždirbančius gyventojus, socialinis jautrumas jų atžvilgiu yra smarkiai kritęs, ignoruojamos skirtingos sporto šakos, neadekvatūs finansiniai jų paskirstymai.

Nerimą kelia ir miesto valdančiųjų negebėjimas efektyviai išnaudoti turimas laisvas patalpas. Pavyzdžiui, Alytaus miesto valdžia jau seniai žinojo, kad buvusių Vaikų globos namų, Kūdikių namų, Suaugusiųjų ir jaunimo mokyklos patalpos liks laisvos, tačiau nesiėmė spręsti, ką toliau su jomis daryti.

Kai pamatėme, kaip tos patalpos atrodo, išsigandome, kaip savivaldybė nesaugo savo turto.

Jeigu esame išrinkti tarybos nariai, mums turėtų būti prieinama bet kokia informacija ir ateities planai. Tačiau meras nesiteikia atsakyti net į tarybos narių paklausimus.

Viskas susidėjo į vieną vietą ir tai iš esmės lėmė mūsų sprendimą palikti koaliciją. Ne taip įsivaizduojame miesto valdymą.

– Ar tikite, kad, nebūnant koalicijoje, jums pavyks įgyvendinti likusius rinkėjams duotus pažadus?

– Daugiau ar mažiau visų politinių jėgų rinkiminės programos labai panašios, tik jų įgyvendinimo būdai skiriasi.

Kadencijos pradžioje buvo baigtas renovuoti Alytaus apskrities S. Kudirkos ligoninės Vaikų infekcinis skyrius, kurio labai laukė alytiškiai.

Galime pasidžiaugti, kad vienas pagrindinių mūsų siekių jau įgyvendinamas – pagaliau renovuojamas Alytaus ligoninės Chirurgijos skyrius ir pavasarį visi darbai turėtų būti baigti.

Įgyvendinti savo programas sudėtingiau visoms koalicijoje nesančioms politinėms jėgoms, nes, kaip jau minėjome, dirbti šioje taryboje labai sudėtinga.

– Alytaus miesto valdžia gavo pasiūlymą iš Sveikatos apsaugos ministerijos, kuri norėtų tapti viena iš ligoninės dalininkių. Ar Alytaus miesto politikai, Jūsų manymu, turėtų sutikti su šiuo pasiūlymu?

– Pasiūlymas yra logiškas, mat didžioji dalis piniginių srautų, metodinių rekomendacijų atkeliauja būtent iš ministerijos. Investiciniai projektai taip pat atkeliauja per ministeriją.

Mūsų ligoninė yra nemaža ir labai svarbi visam regionui, todėl nemanome, kad valstybė blogintų jos situaciją. Su ministerijos atėjimu, tikėtina, ligoninėje atsidarys ir skirtingų rezidentūrų bazė, kas leistų lengviau prisitraukti jaunų specialistų likti dirbti regione.

Kolegas kviestume palaikyti šią iniciatyvą ir rimtai pažiūrėti į laukiančią visą sveikatos srities reformą, kuri Alytaus miestui yra be galo reikšminga. Labai nesinorėtų, kad ji būtų taip iškraipyta, kaip nutiko su švietimo tinklo pertvarka.

Visos reformos turėtų kažką pagerinti žmonėms – paslaugų teikimą, jų prieinamumą, patogumą, kompleksiškumą ir pan.

Įgyvendinant Alytaus miestui itin svarbią sveikatos apsaugos reformą, pirmiausia turėtų būti galvojama apie žmones, o ne apie postus, juolab kad Alytus numatomas kaip Pietų Lietuvos medicinos centras. Taip pat labai rimtai spręsti medikų trūkumo problemą, kuri didėja, ir dar po kelerių metų, jos nesprendžiant, sistemą gali ištikti krachas. Kad taip neįvyktų, labai svarbu didinti ir medikų darbo užmokestį.

– Ne mažiau svarbi ir kitų Alytaus miesto sveikatos įstaigų reforma ir čia bus labai svarbi politinė valia. Į tai reikėtų pasižiūrėti globaliai, atsiribojant nuo esamų įstaigų vadovų noro išlaikyti darbo vietas. Kol viršų ims interesai, tol reformos niekada neįvyks. Reikėtų rimtai pasvarstyti, ar reikia atskirų savivaldybės sveikatos įstaigų, turinčių atskirus valdymo organus. Gal jas galima sujungti ir palikti tik vieną valdymo organą?

– Veikiausiai šiuos klausimus teks spręsti dar šiai tarybai, kuri turėtų susiimti ir priimti mūsų gyventojams naudingus sprendimus.

Taip pat svarbu išnaudoti visus šansus derantis su ministerija dėl tapimo ligoninės dalininke.

– Užsiminėte apie neseniai patvirtintą švietimo tinklo pertvarką. Balsuodami šiuo klausimu abu susilaikėte. Kodėl?

– Vargu ar tai būtų galima vadinti pertvarka. Gaila, kad savivaldybė nuėjo švietimo bendruomenės skaldymo keliu.

Nėra apibrėžtumo, yra diskriminacijos apraiškų. Visos mokyklos turėtų būti vienodai svarbios, o ne visas sustatyti prie starto linijos ir duoti signalą bėgti su tikslu nužudyti paskutinę likusią mokyklą.

Dokumente nurodoma labai daug aptakių tikslų, tačiau jiems pasiekti nėra nurodyti kriterijai. Nėra atsižvelgta į Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos planus iki 2024 metų visose mokyklose įdiegti įtraukųjį ugdymą, skirtą vaikams su negalia. Pertvarkos plane apie tai net neužsimenama.

– Taip pat ministerijos planuose yra gimnazijose klasės mokinių skaičių didinti iki 31. Ar tokiu atveju Alytuje viena gimnazija nebus per daug?

– Pertvarkos planas priimtas, tačiau jis turi tęstis galvojant apie tai, kad kažkada ateis kita reforma, o jos turėtų būti įgyvendinamos žmonių labui. Tiesa, yra ir kuo pasidžiaugti – mokytojų padėjėjų etatų skaičius buvo padidintas. Dabar tereikia tuos žmones toliau ruošti darbui, suteikti jiems sąlygas tobulintis.

Taip pat jau atėjo laikas peržiūrėti visų savivaldybės finansuojamų švietimo, kultūros sričių darbuotojų darbo užmokesčio dydžius ir juos kelti.

Tikimės, kad džiuginančių sprendimų per likusius pusantrų šios kadencijos metų dar bus daugybė.

Kaip bebūtų, gyvenimas vienaip ar kitaip nesustos, norime jums, mieli alytiškiai, palinkėti sveikatos,  gražių bei ramių prasmingų ateinančių šv. Kalėdų!

 

Laura Baliukonienė

Užs. Nr. 172

 


 

 


 


 

    Komentarai


    Palikite savo komentarą

    Ribotas HTML

    • Leidžiamos HTML žymės: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
    • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
    • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.

    Komentaras

    I like your set up and all you degree with us is goliath and astoundingly generally central. I can almost have to bookmark the site page so I can come genuinely here again to get you, as you have respected.

    https://lenovoblog.ibs.bg/lenovo/blog.nsf/dx/20.07.2018112857SFABYE.htm…
    https://www.sostav.ru/blogs/154667/26811/#post59219
    http://www.theblueknight.host-ed.me/forum/index.php/topic,6571.0.html
    https://www.gamerlaunch.com/community/users/blog/5071192/1892813/teen-p…
    https://webs.ucm.es/BUCM/blogs/InfoBlog/7367.php?zm=3
    https://www.debwan.com/forums/thread/2636/What-Are-The-Features-Of-Soci…
    https://pipelettes-au-jardin.xooit.be/t233087-Escorts-Service-in-Delhi…
    https://www.prep4usmle.com/comments.php?id=129645&findpost={POSTID}#post{POSTID}
    https://www.okoun.cz/boards/escorts_service_in_delhi
    https://publishwall.si/austinmahonebb/post/78697/quotheart-in-my-handqu…-
    http://dev.buyandsellph.com/item/7763/lumina-pandi-bulacan-pagibig-rent…
    https://www.spirit-of-rock.com/discussions/en/Where-do-you-play-slots/1…
    https://www.crypto-city.com/forum/thread/2860/carrierair/
    http://www.balticquay.org.uk/cgi-bin/yabb2/YaBB.pl?num=1639310536/0#0
    https://pcmdaily.com/forum/viewthread.php?thread_id=60387
    http://vrn.best-city.ru/forum/thread540031318/#reply540031350
    https://eventor.orientering.no/Forum/Thread/258
    http://rias.ivanovo.ru/cgi-bin/mwf/topic_show.pl?tid=13101;pid=14380;ms…
    http://emorze.pl/eforum/viewtopic.php?p=218350#218350
    https://gallery.mobile9.com/asf/aabjbs3tmp67/punjabi-comment-images/
    https://www.jogg.se/Artiklar/Artikel.aspx?id=2040#kommentar_7519
    http://vampirusak.blog.rs/blog/vampirusak/generalna/2013/08/08/06.08.20…
    http://slavs.org.ua/kharkov-3-iyulya-den-razgroma-khazarii?commented=1&…
    https://b.cari.com.my/forum.php?mod=viewthread&tid=5010331&extra=
    https://minjok.com/bbs/board.php?bo_table=othernews&wr_id=7943&&page=10…;
    http://fresherandprosper.com/ask-an-expert/3697/thank-you-again-for-all…
    https://www.seanrayford.com/blog/2018/11/photos-thanksgiving-refugees
    https://maplanga.co.za/discover_africa_blog/view/hwange_in_summer/
    https://www.surgyan.com/apps/forums/topics/show/13344431-museum-walk?pa…
    https://www.pindar.net/blog/Second-Blog-Post
    http://forum.cie-lubat.org/viewtopic.php?f=5&t=2390
    https://www.henrisreserve.com/?method=blog.blogdrilldown&blogentryID=58…
    http://alma59xsh.is-programmer.com/posts/88272.html
    http://www.gharexpert.com/Forum/I-need-productivity-norms-Civil-structu…
    http://www.hamaki.me/board/index.php?showtopic=1484094
    http://www.lsdi.ufma.br/projetos/cddl/doku.php?id=namespace:general_dis…
    https://cp3.irmp.ucl.ac.be/projects/na62/ticket/3#comment:597
    https://forums.footballwebpages.co.uk/whyteleafe/article/37422
    https://apps.carleton.edu/campus/dos/communications/northfieldtoselma/?…
    https://soccernet.ee/artikkel/uhtse-vaimuga-tarvas-seanahka-vedama-ei-l…
    http://www.pinsimdb.org/pinball/table-24011-adam_strange_2
    https://12.snuipp.fr/spip.php?article285#forum10514
    https://www.seenit.in/ritaescortdelhi
    https://torgi.gov.ru/forum/user/profile/1624621.page
    http://www.sinovision.net/home/space/uid/592447.html
    https://www.lawschool.life/forums/memberlist.php?mode=viewprofile&u=524…
    http://hireagreek.com/author/ritaescortsdelhi/
    https://web.snauka.ru/issues/author/ritaescortsdelhi
    https://www.undrtone.com/ritaescortsdelh
    https://gfycat.com/@ritaescortsdelhi
    http://bbs.dianzishu.com/home.php?mod=space&uid=7085213
    https://profile.hatena.ne.jp/ritaescortdelhi/profile
    https://devpost.com/getritaescortsdelhi?ref_content=user-portfolio&ref_…
    https://amara.org/en/profiles/profile/YXbr8Rv0kmmNqd-_tDnbLkdHSUkCipbtw…
    https://pbase.com/ritaescortsdelhi/profile
    https://businesslistingplus.com/profile/ritaescorts-delhi/
    https://forum.ars-regendi.com/member.php?action=profile&uid=132259
    https://go2fete.com/profile/8c3ab36c9d638626cc600b3e6d7d24a0/
    http://www.classifiedlane.com/author/ritaescortsdelhi/
    http://newdigital-world.com/members/ritaescortsdelhi.html
    https://ello.co/ritaescortsdelhi
    https://www.teachertube.com/user/channel/ritaescortsdelhi
    https://giphy.com/channel/ritaescortsdelhi
    https://worldcosplay.net/member/1017154
    https://www.lumberjocks.com/ritaescortsdelhi
    https://www.fontshop.com/people/ritaescorts-delhi
    https://www.renderosity.com/users/id:1070672
    https://www.speedrun.com/user/ritaescortsdelhi
    https://www.walkscore.com/people/250326321601/ritaescortsdelhi
    https://www.weddingbee.com/members/ritaescortsdelhi/
    https://myanimelist.net/profile/ritaescortsdelhi
    https://visual.ly/users/getritaescortsdelhi/portfolio
    https://forum.cs-cart.com/user/178860-ritaescortsdelhi/
    https://www.docracy.com/userprofile/show?userId=3d4wjf5jib
    http://forum.hnkvz.hr/member.php?u=10453
    https://worldbeyblade.org/User-ritaescortdelhi
    https://www.diggerslist.com/ritaescortsdelhi/about
    https://forum.dzpknews.com/space-uid-409333.html
    http://samkey.org/forum/member.php?253948-ritaescortsdelhi
    http://ttlink.com/ritaescortsdelhi/detail
    https://camp-fire.jp/profile/ritaescortsdelhi
    http://testsoc-invamam.1gb.ru/home.php?mod=space&uid=179046
    https://roomstyler.com/users/ritaescortsdelhi
    https://www.gametabs.net/user/412561
    https://conifer.rhizome.org/ritaescortsdelhi
    https://themehunt.com/profile/ritaescortsdelhi
    http://www.packal.org/users/ritaescortsdelhi
    http://www.lawrence.com/users/ritaescortsdelhi/
    https://www.hackerearth.com/@getritaescortsdelhi
    https://experiment.com/users/rdelhi
    https://disqus.com/by/ritaescortsdelhi/about/
    https://ritaescortsdelhi.contently.com/
    https://apk.tw/space-uid-4072633.html
    https://workiton.com/profile/ritaescortsdelhi/
    https://www.moviing.co/profiles/20043
    https://www.homeinspectionforum.net/user/profile/49968.page
    https://www.hackathon.io/users/246401
    https://www.zippyshare.com/ritaescortsdelhi
    https://www.diversityofficermagazine.com/diversityjobs/author/rita1/
    https://www.mobilegta.net/en/user/ritaescortsdelhi
    https://influence.co/ritaescortsdelhi
    http://adipositas-verzeichnis.de/user/profile/415600
    https://kkulrdm.kku.ac.th/dataset/delhi-escort-service
    https://kingdomsofarcania.net/forum/member.php?action=profile&uid=7148
    http://www.brenkoweb.com/user/5369/profile
    https://mairu.ilch.de/index.php?user-details-2928
    https://bjdclub.ru/memberlist.php?mode=viewprofile&u=151697
    https://favinks.com/profile/RitaescortsDelhiXm7tp/
    https://www.stageit.com/ritaescortsdelhi
    https://lineagewg.com/home.php?mod=space&uid=38475
    http://www.ronpaulforums.com/member.php?177139-ritaescortsdelhi
    https://www.yourquote.in/ritaescorts-delhi-dc6sf/quotes
    https://kavyar.com/qbsy6ttwxfts
    https://recordsetter.com/user/ritaescortsdelhi
    https://www.evensi.com/profile/ritaescorts-delhi/3606468/datauser/
    https://unusedwords.com/members/ritaescortsdelhi/info/
    http://wpc.hotlog.ru/profile.php?user_id=420287
    http://www.afro-ninja.com/account/206811
    https://my.djtechtools.com/users/1277695
    https://www.reliquia.net/user-5321.html
    http://ruspioner.ru/profile/view/51630
    https://www.cakeresume.com/me/ritaescortsdelhi
    https://participate.oidp.net/profiles/ritaescortsdelhi/badges
    https://www.answersmode.com/member/ritaescortsdelhi/
    https://www.pozible.com/profile/ritaescorts-delhi
    http://lkpo2003.esy.es/bbs/home.php?mod=space&uid=6915
    https://www.themplsegotist.com/members/ritaescortsdelhi/
    https://www.tinkercad.com/users/bCjLTacUeta-ritaescorts-delhi
    https://descubre.beqbe.com/p/ritaescortsdelhi
    https://community.atlassian.com/t5/user/viewprofilepage/user-id/4683337
    https://www.pckitcj.com/user/edit/52719.page
    http://bookofhook.com/phpBB/profile.php?mode=viewprofile&u=7942
    http://www.erasmusum.com/member.php?action=profile&uid=29904
    https://www.fitday.com/fitness/forums/members/ritaescortdelhi.html
    https://groover.co/fr/band/profile/3.delhi-escorts/
    https://www.copytechnet.com/forums/members/ritaescortsdelhi.html
    https://flote.app/user/ritaescortsdelhi
    https://www.penname.me/@getritaescortsdelhi
    https://www.manystories.com/@getritaescortsdelhi
    https://upverter.com/profile/ritaescortsdelhi/
    https://lospec.com/ritaescorts-delhi
    https://etats-generaux-du-numerique.education.gouv.fr/profiles/ritaesco…
    https://www.startovac.cz/starteri/profil/188705/
    https://www.pickmonitor.com/user/ritaescortdelhi#on_the_web
    https://storium.com/user/ritaescortdelhi
    https://www.airplane-pictures.net/photographer.php?p=190113
    https://bookmeter.com/users/1301880
    https://hiphopinferno.com/user/ritaescortsdelhi
    https://appsgeyser.com/community/members/ritaescorts_delhi/
    https://forum.aceinna.com/user/ritaescortsdelhi
    http://forums.unigame.me/member/1080571-ug915551/about
    https://metaldevastationradio.com/ritaescortdelhi
    http://www.fatsinthecats.com/forums/profile.php?mode=viewprofile&u=4146
    http://www.boule.srem.com.pl/forum/phpBB2/profile.php?mode=viewprofile&…
    https://www.iniuria.us/forum/member.php?239550-ritaescortsdelhi
    http://www.servinord.com/phpBB2/profile.php?mode=viewprofile&u=325164
    https://peatix.com/user/10803974/view
    https://www.iroids.com/forums/member.php?120729-ritaescortsdelhi
    https://teletype.in/@ritaescortsdelhi
    https://www.skillshare.com/profile/Ritaescorts-Delhi/152797715
    https://www.mapleprimes.com/users/ritaescortsdelhi1
    https://www.smedian.com/@getritaescortsdelhi
    https://in.oorgin.com/profile/getritaescortsdelhi
    https://git.schaffenburg.org/ritaescortsdelhi
    http://forum.monferraglia.it/member.php?action=profile&uid=324986
    https://doodleordie.com/profile/ritaescortsdelhi
    http://materialdesignblog.com/author/ritaescortsdelhi/
    http://www.shadowera.com/member.php?118180-ritaescortsdelhi
    http://mmfaces.mcgi.me/index.php?a=profile&u=ritaescortsdelhi
    https://www.livraddict.com/profil/ritaescortsdelhi/
    https://git.onat.edu.ua/ritaescortsdelhi
    https://www.justusboys.com/forum/members/1116052-ritaescortsdelhi
    https://raovatnailsalon.com/author/ritaescortsdelhi/
    https://decidim.calafell.cat/profiles/ritaescorts_delhi/activity
    https://www.brownbook.net/account/profile/4749579
    https://hub.docker.com/u/ritaescortdelhi
    https://www.myminifactory.com/users/ritaescortsdelhi1
    https://www.inkitt.com/ritaescorts
    https://www.intensedebate.com/people/ritaescortdelhi
    https://www.aphorismsgalore.com/users/ritaescortdelhi
    https://cycling74.com/author/61c976425e4db16e7b91ba77
    https://www.bitsdujour.com/profiles/oArRWp
    https://withoutyourhead.com/profile.php?autoid=113965
    https://www.tabletennisdaily.com/forum/member.php?103192-ritaescortdelhi
    https://www.jigsawplanet.com/ritaescortdelhi?viewas=2548ad694621
    https://nyappyteam.xooit.eu/profile.php?mode=viewprofile&u=244
    https://www.demilked.com/author/ritaescortsdelhi/
    https://africatownseattle.com/profile/getritaescortsdelhi
    http://www.orangepi.org/orangepibbsen/home.php?mod=space&uid=3533283
    https://forums.hostsearch.com/member.php?215788-ritaescortdelhi
    http://www.effecthub.com/people/getritaescortsdelhi
    https://topsitenet.com/profile/ritaescortsdelhi/711623/
    https://sharecg.com/ritaescortdelhi
    https://www.longisland.com/profile/ritaescortdelhi
    https://www.chordie.com/forum/profile.php?section=about&id=1264525
    https://myspace.com/ritaescortdelhi
    https://forum.kryptronic.com/profile.php?id=172309
    https://fairygodboss.com/users/profile/KqyhndzdTk/ritaescorts-delhi
    http://nerdforum.org/index.php?/user/9505-ritaescortdelhi/
    https://500px.com/p/ritaescortsdelhi?view=groups
    https://next-gazel.ru/forum/member.php?u=5175
    http://patriotfiles.com/forum/member.php?u=22570
    https://foro.universomarvel.com/index.php?action=profile;u=24669
    http://photozou.jp/user/top/3301660
    https://forums.prosportsdaily.com/member.php?1133636-ritaescortdelhi
    https://www.shoesession.com/forum/memberlist.php?mode=viewprofile&u=115…
    https://www.metal-archives.com/users/ritaescortdelhi
    https://android.libhunt.com/u/ritaescortdelhi
    https://kktix.com/user/3277527
    https://www.credly.com/users/ritaescorts-delhi/badges
    https://tldrlegal.com/users/ritaescortsdelhi
    https://setiathome.berkeley.edu/show_user.php?userid=11115386
    https://blog.sivanaspirit.com/author/getritaescortsdelhi/
    http://www.adecon.uem.br/forum/profile.php?mode=viewprofile&u=53537
    https://social.msdn.microsoft.com/Profile/ritaescortsdelhi
    https://my.stuff.co.nz/profile/ritaescortdelhi
    http://www.seoinpractice.com/viewuser.html?userid=99bab1a2ec6bf620
    https://answers.themler.io/users/getritaescortsdelhi
    https://www.bonanza.com/users/51347227/profile
    http://newsar.ro/micapublicitate/index.php?page=user&action=pub_profile…
    https://alphacs.ro/member.php?67292-ritaescortsdelhi
    https://www.trainsim.com/vbts/member.php?496033-ritaescortsdelhi
    http://www.rohitab.com/discuss/user/215622-ritaescorts-delhi/
    https://www.totalwind.net/foro/memberlist.php?mode=viewprofile&u=24971
    https://forum.mobilelegends.com/home.php?mod=space&uid=861478&do=profile
    http://gamemakersgarage.com/forum/index.php?action=profile;u=487
    http://douga.fudousan.info/profile.php?u=ritaescortsdelhi
    https://www.gta5-mods.com/users/ritaescortdelhi
    https://newspicks.com/user/7348245
    https://ledger-git.dyne.org/ritaescortdelhi
    https://forum.ixbt.com/users.cgi?id=info:%3E1634831
    http://galeria.farvista.net/member.php?action=showprofile&user_id=28005
    https://3dprintboard.com/member.php?78523-ritaescortsdelhi
    https://joomla-ua.org/forum/user-8526.html
    http://seqanswers.com/forums/member.php?u=141300
    https://forum.velovert.com/user/317305-ritaescortsdelhi/
    https://www.bibrave.com/users/155463
    https://games-gen.clicforum.fr/profile.php?mode=viewprofile&u=979
    http://forum.jrudevels.org/profile.php?mode=viewprofile&u=552684
    https://sclegacy.com/forums/member.php?223896-ritaescortsdelhi
    https://www.empirisoft.com/support/member.php/68654-ritaescortsdelhi
    https://calaos.fr/forum/member.php?action=profile&uid=7135
    https://www.sims-3.net/forum/member.php?action=profile&uid=85065
    https://toolnavy.com/member.php?u=60207
    http://59349.dynamicboard.de/u3000_ritaescorts-delhi.html
    https://public.tableau.com/app/profile/ritaescorts.delhi?authMode=activ…
    https://www.bahamaslocal.com/userprofile/1/109576/ritaescortsdelhi.html
    https://www.facer.io/u/ritaescortsdelhi
    https://reactos.org/forum/memberlist.php?mode=viewprofile&u=73333
    https://bibliocrunch.com/profile/ritaescortsdelhi/

    Komentaras

    Assuming you are searching out an enduring birthday celebration amigo or voyaging wonder factor, you could pick the obliging sweet arm for the most satisfying affiliation. In the event that your renowned point is to get genuine sexual joy, you might discover overwhelming Call Youngsters who will equip you with an absolutely appropriately intriguing hotness relationship for your most clear achievement and marvel.

    https://www.jaipurescort.net.in/call-girls/itawa.html
    https://www.jaipurescort.net.in/call-girls/jagmalpura.html
    https://www.jaipurescort.net.in/call-girls/janiyon-ka-bas.html
    https://www.jaipurescort.net.in/call-girls/jawli.html
    https://www.jaipurescort.net.in/call-girls/jhalra.html
    https://www.jaipurescort.net.in/call-girls/jhapok.html
    https://www.jaipurescort.net.in/call-girls/jorpura.html
    https://www.jaipurescort.net.in/call-girls/jorpura-jobner.html
    https://www.jaipurescort.net.in/call-girls/joshiwas.html
    https://www.jaipurescort.net.in/call-girls/junsya-kalan-khurd.html
    https://www.jaipurescort.net.in/call-girls/kabron-ka-bas.html
    https://www.jaipurescort.net.in/call-girls/kalakh.html
    https://www.jaipurescort.net.in/call-girls/kalyan.html
    https://www.jaipurescort.net.in/call-girls/kanchroda.html
    https://www.jaipurescort.net.in/call-girls/kandeoli.html
    https://www.jaipurescort.net.in/call-girls/kanderiyan-ki-dhani.html
    https://www.jaipurescort.net.in/call-girls/kanwarasa.html
    https://www.jaipurescort.net.in/call-girls/karansar.html
    https://www.jaipurescort.net.in/call-girls/kazipura.html
    https://www.jaipurescort.net.in/call-girls/kesa-ka-bas.html
    https://www.jaipurescort.net.in/call-girls/khandel.html
    https://www.jaipurescort.net.in/call-girls/khatwari-kalan.html
    https://www.jaipurescort.net.in/call-girls/khatwari-khurd.html
    https://www.jaipurescort.net.in/call-girls/kheerwa.html
    https://www.jaipurescort.net.in/call-girls/khejrawas.html
    https://www.jaipurescort.net.in/call-girls/kheri-aloopha.html
    https://www.jaipurescort.net.in/call-girls/kheri-milak.html
    https://www.jaipurescort.net.in/call-girls/kheriram.html
    https://www.jaipurescort.net.in/call-girls/khijooriya.html
    https://www.jaipurescort.net.in/call-girls/kochya-ki-dhani.html
    https://www.jaipurescort.net.in/call-girls/korhi.html
    https://www.jaipurescort.net.in/call-girls/korseena.html
    https://www.jaipurescort.net.in/call-girls/kothera.html
    https://www.jaipurescort.net.in/call-girls/kuchyawas.html
    https://www.jaipurescort.net.in/call-girls/kudiyon-ka-bas.html
    https://www.jaipurescort.net.in/call-girls/laxmipura.html
    https://www.jaipurescort.net.in/call-girls/kudiyon-ki-dhani.html
    https://www.jaipurescort.net.in/call-girls/lalasar.html
    https://www.jaipurescort.net.in/call-girls/loharwara.html
    https://www.jaipurescort.net.in/call-girls/machhar-khani.html
    https://www.jaipurescort.net.in/call-girls/maheshwas.html
    https://www.jaipurescort.net.in/call-girls/majipura.html
    https://www.jaipurescort.net.in/call-girls/malikpura.html
    https://www.jaipurescort.net.in/call-girls/malyawas.html
    https://www.jaipurescort.net.in/call-girls/manda-bhimsingh.html
    https://www.jaipurescort.net.in/call-girls/mandpi.html
    https://www.jaipurescort.net.in/call-girls/moondwara.html
    https://www.jaipurescort.net.in/call-girls/mordi-khurd.html
    https://www.jaipurescort.net.in/call-girls/mannapura.html
    https://www.jaipurescort.net.in/call-girls/manoharpura.html
    https://www.jaipurescort.net.in/call-girls/matera.html
    https://www.jaipurescort.net.in/call-girls/meendi.html
    https://www.jaipurescort.net.in/call-girls/midkya.html
    https://www.jaipurescort.net.in/call-girls/mohan-ka-bas.html
    https://www.jaipurescort.net.in/call-girls/moondoti.html
    https://www.jaipurescort.net.in/call-girls/morooda.html
    https://www.jaipurescort.net.in/call-girls/morsar.html
    https://www.jaipurescort.net.in/call-girls/mundalee-ranjeetpura.html
    https://www.jaipurescort.net.in/call-girls/mundiya-garh.html
    https://www.jaipurescort.net.in/call-girls/nagorpura.html
    https://www.jaipurescort.net.in/call-girls/nandri.html
    https://www.jaipurescort.net.in/call-girls/nangal.html
    https://www.jaipurescort.net.in/call-girls/narayana.html
    https://www.jaipurescort.net.in/call-girls/norangpura.html
    https://www.jaipurescort.net.in/call-girls/pachkodiya.html
    https://www.jaipurescort.net.in/call-girls/paharpura.html
    https://www.jaipurescort.net.in/call-girls/palbas.html
    https://www.jaipurescort.net.in/call-girls/panihari.html
    https://www.jaipurescort.net.in/call-girls/panwa.html
    https://www.jaipurescort.net.in/call-girls/peepli-ka-bas.html
    https://www.jaipurescort.net.in/call-girls/peethyawas.html
    https://www.jaipurescort.net.in/call-girls/pratap-pura.html
    https://www.jaipurescort.net.in/call-girls/pratappura.html
    https://www.jaipurescort.net.in/call-girls/prempura.html
    https://www.jaipurescort.net.in/call-girls/prithvipura.html
    https://www.jaipurescort.net.in/call-girls/raghunandan-pura.html
    https://www.jaipurescort.net.in/call-girls/ralawata.html
    https://www.jaipurescort.net.in/call-girls/ramjipura-kalan.html
    https://www.jaipurescort.net.in/call-girls/ramjipura-khurd.html
    https://www.jaipurescort.net.in/call-girls/ramnagar.html
    https://www.jaipurescort.net.in/call-girls/ramsagar.html
    https://www.jaipurescort.net.in/call-girls/ramsinghpura.html
    https://www.jaipurescort.net.in/call-girls/rasoolpura.html
    https://www.jaipurescort.net.in/call-girls/ringi.html
    https://www.jaipurescort.net.in/call-girls/rojri.html
    https://www.jaipurescort.net.in/call-girls/roopsingh-ka-bas.html
    https://www.jaipurescort.net.in/call-girls/sainipura.html
    https://www.jaipurescort.net.in/call-girls/saipura.html
    https://www.jaipurescort.net.in/call-girls/salagrampura.html
    https://www.jaipurescort.net.in/call-girls/salehadi-pura.html
    https://www.jaipurescort.net.in/call-girls/samalpura.html
    https://www.jaipurescort.net.in/call-girls/samota-ka-bas.html
    https://www.jaipurescort.net.in/call-girls/sankhla-ka-bas.html
    https://www.jaipurescort.net.in/call-girls/sanwat-ka-bas.html
    https://www.jaipurescort.net.in/call-girls/sardarpura.html
    https://www.jaipurescort.net.in/call-girls/sarthala.html
    https://www.jaipurescort.net.in/call-girls/shambhoopura.html
    https://www.jaipurescort.net.in/call-girls/shardulpura.html
    https://www.jaipurescort.net.in/call-girls/sheikhpura.html
    https://www.jaipurescort.net.in/call-girls/shivaniya.html

    Komentaras

    Rimtai vertinant pagal politikų kompetencijas už įvykius metams baigiantis atsakingi ir atskaitingi pačių rinkti seimo narys nuo Alytaus miesto, meras ir taryba. Kad reaguojant į gyventojų skaičiaus mažėjimą nėra reikalingų pertvarkų ir negerinamos per tarybą tvirtuntos silpnos miesto vystymo strategijos. Tylu apie paskolas bei būdus gražint. Pilnai neišnaudoti potencialai miesto labui per pramonės parką ir aerodromą. Pramonės parke turėjo būt pritraukti rimti užsienio investuotojai užtikrinantys parko atsiperkamumą. Aerodromas įveltas per teismus praleidžiamas brangus laikas per tarybą sprest. Savivaldybės brokas, kad palikta landų per teismus apskūst, kur visais atvejais atsakinga taryba. Paskutiniu metu į viešumą prasiskverbė, kad per mokyklas skverbias narkotikai. Reiškia spragos ir teisėsaugos institucijų, jei laiku nepastebėta ir neužkardinta platintojų tinklo ištakos. Per tarybą tik vienas meras dryso viešiau ir principingiau prabilt dėl pramonės parko, aerodromo, narkotikų įtakos plitimo per mokyklas. Bet vėl lyg susigūžė. Tuo tarpu kiti politikai ir tiek nedrysta. Svaiginas pasakėlėm, kiti intrigom kaip patiems išgyvent.

    Komentaras

    Tos kultūros ir nebuvo. Nes pinigas Alytuj valdo, kur su kultūra nesicackina. Kita pusė, kur pačių tarybos narių teikti siūlymai tarybai svarstyt, kad sprestūs problemos miesto labui. Dabar kaip išoriniai stebėtojai. Visi blogi, nediskutuoja..Tarybos nario kompetencija ne diskutuot, o pirmi vardija problemas ir teikia jų sprendimus. O taryba esmėj mandri, kaip ir jų rinkėjai. Kur iš apie 40 tūkstančių alytiškių turinčių teisę rinkt rinko tik 20 tūkstančių. Nes kiti net nematė prasmės už ką balsuot, nes perkando šias imitacijas.

    Komentaras

    Ar tik nebūsi anūko "vertybinės politikos" gerbėjas, išdykėli?😉 Kaip jums ten su Kinija kariaujasi, kada pergalę švesim? O su Baltarusija kaip? Demokratiją ivedėt, iš Rusijos gniaužtų išvadavot? Latviai už trašų tranzitą jau padėkojo, "karvutės"saldainuku ar Rygos balzamo nervyčiams nuramint bent atsiuntė? Narkotikus įteisinot, ženytis ir vaikintis pupuliams leidot? Ne?! Tai dirbkit, mažučiai, bo patys suprantat, šitie trys metai jūsų šaikai paskutiniai, vėliau galėsit tik Mortos darželiuose kiemsargiais dirbt😉

    Komentaras

    Dabar pasitikiu tik Valstiečiais, nebeliko nei vienos partijos, kuri kovotų už paprastą žmogų, gaila, labai gaila, kad mažai buvo rinkimuose žmonių, atėjo tautos liberalų su anūku naikintojai.

newspaper

Popierinė "Alytaus naujienos" laikraščio prenumerata

Norėdami užsiprenumeruoti popierinę "Alytaus naujienos" laikraščio versiją rašykite mums el. paštu: skelbimai@ana.lt ir nurodykite savo vardą, pavardę ir adresą, kuriuo turėtų būti pristatomas laikraštis. Kai tik gausime jūsų laišką, informuosime Jus dėl tolimesnių žingsnių.

newspaper

Prenumeruokite „Alytaus naujienos” elektroninę versiją. Ir kas rytą laikraštį gausite į savo el. pašto dėžutę.