Rei­ka­la­vi­mas pa­neig­ti tik­ro­vės ne­ati­tin­kan­čią in­for­ma­ci­ją (434)

Alytaus miesto savivaldybės administracija
Alytaus miesto savivaldybės administracija
Pub­li­ka­ci­jo­je „Kaip pi­ni­gai tam­pa kil­no­ja­mi ir gal­būt „iš­plau­na­mi“, iš­spaus­din­to­je 2020-04-23 laik­raš­čio „Aly­taus nau­jie­nos“ Nr. 46, pa­teik­ta tik­ro­vės ne­ati­tin­kan­ti, ne­tiks­li ir ša­liš­ka in­for­ma­ci­ja. Aly­taus mies­to sa­vi­val­dy­bės ta­ry­bos na­rys Va­le­ri­jus Ven­cius kal­ti­na Aly­taus mies­to sa­vi­val­dy­bę ne­tin­ka­mai nau­do­jant biu­dže­to, o tiks­liau so­cia­li­nės pa­ra­mos, lė­šas. At­sa­kin­gai pa­brė­žia­me, kad vi­si kal­ti­ni­mai yra grin­džia­mi iš­krai­py­tais fak­tais ir emo­ci­jo­mis, ku­rio­mis sie­kia­ma ma­ni­pu­liuo­ti ir dez­in­for­muo­ti skai­ty­to­jus.

V. Ven­ciaus tei­gi­niai esą „Ga­liu tie­siai vie­siai pa­sa­ky­ti – pi­ni­gai per­ke­lia­mi ir „iš­plau­na­mi“ – ne­ati­tin­ka tik­ro­vės ir dis­kre­di­tuo­ja ne tik So­cia­li­nės pa­ra­mos sky­rių, bet ir vi­są Aly­taus mies­to sa­vi­val­dy­bę.

Vi­sos sa­vi­val­dy­bės yra įpa­rei­go­tos teik­ti dvie­jų rū­šių pi­ni­gi­nę pa­ra­mą – so­cia­li­nes pa­šal­pas ir kom­pen­sa­ci­jas už būs­to šil­dy­mo iš­lai­das, karš­tą ir ge­ria­mą­jį van­de­nį. Kiek­vie­ną ket­vir­tį sa­vi­val­dy­bės tei­kia nu­sta­ty­tos for­mos ata­skai­tas, nu­ro­dy­da­mos, kaip pa­nau­do­jo įsta­ty­me nu­ma­ty­tas tik šias ri­bo­tas iš­mo­kų rū­šis.

2019 m. Aly­taus mies­to sa­vi­val­dy­bei iš vals­ty­bės biu­dže­to so­cia­li­nei pa­ra­mai gau­ti bu­vo skir­ta 5 691,9 mln. eu­rų. Pra­ėju­sių me­tų pa­bai­go­je šiai pa­ra­mai dar bu­vo li­kę 644,4 tūkst. eu­rų.

Tai­gi šie pi­ni­gai bu­vo skir­ti iš sa­vi­val­dy­bės biu­dže­to fi­nan­suo­ja­moms mi­ty­bos iš­lai­doms, mo­ki­nių va­žia­vi­mo ke­lei­vi­niu trans­por­tu leng­va­toms, dan­tų pro­te­za­vi­mui kom­pen­suo­ti, So­cia­li­nės ap­sau­gos pro­gra­mai ad­mi­nist­ruo­ti, įgy­ven­din­ti Šei­mai ar­ti­mos ap­lin­kos su­kū­ri­mo Aly­tu­je pro­jek­tą, fi­nan­suo­ti ne­įga­lių­jų so­cia­li­nės in­teg­ra­ci­jos per kū­no kul­tū­rą ir spor­tą pro­jek­tus bei vyk­dy­ti So­cia­li­nio būs­to plėt­ros Aly­tu­je pro­jek­tą. Tai įro­do, kad vi­sos lė­šos bu­vo pa­nau­do­tos tiks­lin­gai – tik so­cia­li­nėms reik­mėms.

Aly­taus mies­to sa­vi­val­dy­bė sie­kia už­tik­rin­ti skaid­rų ir tiks­lin­gą pi­ni­gi­nės pa­ra­mos tei­ki­mą, to­dėl lė­šos, ku­rios ne­bu­vo pa­nau­do­tos so­cia­li­nėms pa­šal­poms ir mi­nė­toms būs­to šil­dy­mo, karš­to ir ge­ria­mo­jo van­dens iš­lai­dų kom­pen­sa­ci­joms, bu­vo nau­do­ja­mos ki­toms so­cia­li­nės sri­ties iš­lai­doms.

Ta­čiau So­cia­li­nės ap­sau­gos ir dar­bo mi­nis­te­ri­ja pas­ta­rą­sias iš­lai­das jau trak­tuo­ja kaip ne­pa­nau­do­tas. Aly­taus mies­to sa­vi­val­dy­bės nuo­mo­ne, tai yra tie­siog ydin­gas ir kar­tu klai­di­nan­tis iš­va­dų for­mu­la­vi­mas.

Šių me­tų pra­džio­je So­cia­li­nės ap­sau­gos ir dar­bo mi­nis­te­ri­ja pa­skel­bė in­for­ma­ci­ją apie ša­lies sa­vi­val­dy­bių ne­pa­nau­do­tas so­cia­li­nei pa­ra­mai skir­tas lė­šas. Pa­ste­bė­jęs, kad mi­nis­te­ri­jos pa­teik­ta in­for­ma­ci­ja ne­ati­tin­ka tik­ro­vės, Aly­taus mies­to sa­vi­val­dy­bės me­ras Ne­ri­jus Ce­siu­lis krei­pė­si į Lie­tu­vos sa­vi­val­dy­bių aso­cia­ci­ją ir siū­lė skir­ti dė­me­sį dis­ku­tuo­ti­niems ne­pa­nau­do­tų lė­šų są­vo­kos niu­an­sams, dėl ku­rių su­da­ro­mos įvai­rių in­ter­pre­ta­ci­jų ga­li­my­bės.

Ta­ry­bos na­rio V. Ven­ciaus žo­džiai ne­va „Bū­tent ne­per­skirs­ty­tos ir so­cia­li­nei pa­ra­mai ne­pa­nau­do­tos vals­ty­bės biu­dže­to lė­šos ir tu­rė­jo bū­ti pa­nau­do­tos So­cia­li­nės pa­ra­mos sky­riaus dar­buo­to­jų at­ly­gi­ni­mams di­din­ti“ taip pat klai­di­na skai­ty­to­jus.

Tei­sės ak­tai ne­nu­ma­to, kad ne­pa­nau­do­to­mis lė­šo­mis so­cia­li­nėms iš­mo­koms bū­tų di­di­na­mas vi­sų Aly­taus mies­to sa­vi­val­dy­bės ad­mi­nist­ra­ci­jos So­cia­li­nės pa­ra­mos sky­riaus vals­ty­bės tar­nau­to­jų ir dar­buo­to­jų at­ly­gi­ni­mas. Aly­taus mies­to sa­vi­val­dy­bės ta­ry­bos na­rys tu­rė­tų ži­no­ti, kad di­des­nė šių dar­buo­to­jų da­lis yra vals­ty­bės tar­nau­to­jai, o jų at­ly­gi­ni­mus, prie­dus ar iš­mo­kas nu­ma­to Vals­ty­bės tar­ny­bos įsta­ty­mas. So­cia­li­nes iš­mo­kas skirs­tan­tys spe­cia­lis­tai, dir­ban­tys sky­riu­je pa­gal dar­bo su­tar­tis, yra tik pen­ki.

So­cia­li­nės sri­ties dar­buo­to­jų dar­bo už­mo­kes­čiui 2020 m. Aly­taus mies­to sa­vi­val­dy­bė yra nu­ma­čiu­si skir­ti 2 mln. 197 tūkst. eu­rų. Tai yra be­veik 15 proc. dau­giau ne­gu 2019 m. To­dėl V. Ven­ciaus mi­ni­mų įsta­ty­mo pa­žei­di­mų nė­ra, o svai­dy­ma­sis ne­pa­grįs­tais kal­ti­ni­mais aly­tiš­kių iš­rink­tam sa­vi­val­dy­bės ta­ry­bos na­riui gar­bės ne­da­ro.

Aly­taus mies­to sa­vi­val­dy­bės ad­mi­nist­ra­ci­ja

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

    Komentarai


    Palikite savo komentarą

    Ribotas HTML

    • Leidžiamos HTML žymės: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
    • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
    • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.

    Komentaras

    Vencius matomas visur, Šarknickas taip pat reiškia nuomonę aktualiais miestui klausimais. Jūs man sakykit kas nutiko Sabatauskui? Stebi situaciją. Prieš runkimus išlys?

    Komentaras

    Labai senai pastebėta,kad p.Vencius labai reklamos nori,žvaigžde nori pasidaryti bet kokia kaina.Ypač tos jo rekl.fb😀Buvau geresnės nuomonės apie jį.Nemaniau,kad jis būtų galėjęs žmogų apdergt,ar jam netinkantį.O pasirodo gali.!Klydau.!Tad patarimas:"mažiau tą savo iššieptą veidą kiškit į spaudą"!

    Komentaras

    Lėšos turi būt pagal paskirtį naudojamos. Patalpos remontuojamus per es paramos projektus. Socialiai remtiems skirtos lėšos naudojamos silpniausiems padėt. Ir normalu. Bet jei socialiai remtiems lėšas naudoja patalpų remontams, kad uždengt perteklinės valdžios negebėjimą dirbt per es paramą remontų tikslams - tokių valdyme neturi būt. Eit lengviausiu keliu atimt nuo silpniausių - rimti žmonės taip nedaro. Juolab politikai.

    Komentaras

    Ko pyktį, pernai tikrai nebuvo panaudota soc.skyriaus pinigai. Jie buvo nukreipti ženklo ,,Alytus" grotelêms užsakyti, , vaikų darželių tvoroms dažyti. O kiek sunkiai sergančių žmonių negavo pašalpų. dabar nėra jo kelti klausimus , nes tuoj ir šių pinigų nepanaudotą už gautus 202p m social. Paslaugoms.

    Komentaras

    Vienok Vencius ką iš vis bendro su socdemais atrast galėjo? Nes taryboj socdemų, kur didelės patirtys politikoj, jie tiesiog negabūs valdyme. Žemi mentalitetai ką ir komentarai rodo. Bet kaip gerai organizuoti paspirtukai per cinizmą, taip jiems būnant valdžioje netekta virš pusės turėto miesto potencialo. Į kūrimą net nesiorentuoja, apart nykint kas kitų sukurta ir tai šioj kadencijoj įrodo. Kas esmėj gal daug kam netikėta? Nes iki tol po skambiais lozungais pridengdavo savo tikrus kėslus. O čia kaip elementarūs sklypininjai, kaip išparceliuot likusius miesto žemės sklypus. Ir biudžetą praskolint. O jei pasitvirtins, kad socialiai silpniems skirtas lėšas naudoja..- čia žemiau krist nėra kur.

    Komentaras

    Šis meras su vicemere labai nekompetetingi vadovai. Per mažai turi patirties, todėl nieko naujo nenuveikė, vienintelį ką daro be priekaštų, tai griauna susiformavusias bendruomenes. Beje, meras niekada nekalba skaičiais, dažniausiai savo nerišlia kalba postringauja apie nieką. Tobulai išmokęs daug kalbėti ir nieko nepasakyti. Vicemerė lygiai tokia pat višta, bet čia socdemų toks stiliukas.

    Komentaras

    meluoja tiek, kad po to pats neatsiranka ką kiek kada pamelavo. DVIPOLINIS chaosas šveplio smegenėlėse. šveplys naktim kartais darosi I Alytuj aktyvus polės uždaruose kambariukuose kai uzsiiminet POLEI ikt tol, kp PRISIDARE .........

    Komentaras

    Sodros moterytės net savaitgalį sėdi nosis prikišę prie kompo ir akimirksniu reaguoja į kritiką savo vadui :) Gal ir katučių plojate, kai jis savo FB filmukams filmuojasi skaičiukus rodydamas :)

    Komentaras

    Gal jau atėjo metas kreiptis į tam tikras institucijas dėl pono V. Venciaus tiesioginio darbo kokybės įvertinimo ?Šis žmogus nesuvokia, kad jis yra Sodros vadovas ? Gal reikėtų pradėti dirbti savo tiesioginį darbą ? Parašykite alytiškiams ką nuveikėte kaip Sodros vadovas, nes dabar noras patekti į Seimą ir politikavimas tapo pagrindiniu jūsų darbu

Kiti straipsniai