Pe­ti­ci­ja dėl „Sa­ka­lė­lio” ir „Dre­vi­nu­ko” mo­kyk­lų iš­sau­go­ji­mo ke­liau­ja į nuo­to­li­nį mies­to sa­vi­val­dy­bės ta­ry­bos po­sė­dį, įstai­gų re­or­ga­ni­za­vi­mą siū­lo­ma at­šauk­ti (233)

Saulė Pinkevičienė
Jučas
Peticijų komisijos pirmininkas Andrius Jučas.
Ant­ra­die­nį nuo­to­li­niu bū­du po­sė­džia­vu­si Aly­taus mies­to sa­vi­val­dy­bės Pe­ti­ci­jų ko­mi­si­ja svars­tė pe­ti­ci­ją, ku­rio­je rei­ka­lau­ja­ma at­šauk­ti sa­vi­val­dy­bės ta­ry­bos spren­di­mą dėl švie­ti­mo re­for­mos, „Sa­ka­lė­lio“ pra­di­nę mo­kyk­lą pri­jun­giant prie Vidz­gi­rio pro­gim­na­zi­jos, o „Dre­vi­nu­ko“ mo­kyk­lą-dar­že­lį re­or­ga­ni­zuo­ti į lop­še­lį-dar­že­lį. Pe­ti­ci­ją pa­si­ra­šė dau­giau kaip 2 tūks­tan­čiai žmo­nių.

„Pe­ti­ci­jų ko­mi­si­ja krei­pi­mą­si pri­pa­ži­no pe­ti­ci­ja ir nu­spren­dė to­les­niam svars­ty­mui ją per­duo­ti Aly­taus mies­to sa­vi­val­dy­bės ta­ry­bai“, – sa­kė Pe­ti­ci­jų ko­mi­si­jos pir­mi­nin­kas An­drius Ju­čas.

Iš 9 ko­mi­si­jos na­rių nuo­to­li­nia­me po­sė­dy­je da­ly­va­vo 7, iš jų 5 pa­lai­kė to­kį spren­di­mą, 2 – su­si­lai­kė.

Pe­ti­ci­ja per­duo­da­ma ta­ry­bai, ku­rios po­sė­dis nu­ma­ty­tas ba­lan­džio 16 die­ną ir tu­rė­tų vyk­ti nuo­to­li­niu bū­du. Pa­sak A.Ju­čo, nu­spręs­ta va­do­vau­tis Pe­ti­ci­jų įsta­ty­mo nuo­sta­ta, ku­ri nu­ma­to, kad, esant už­re­gist­ruo­tam tei­sės ak­to pro­jek­tui, ku­ria­me yra su­for­mu­luo­ti pa­reiš­kė­jo pe­ti­ci­jo­je pa­teik­ti siū­ly­mai ar rei­ka­la­vi­mai, to­kia pe­ti­ci­ja yra per­duo­da­ma svars­ty­ti kar­tu su do­ku­men­tu.

Opo­zi­ci­nė „Aly­taus pi­lie­čių“ frak­ci­ja yra pa­tei­ku­si spren­di­mo pro­jek­tą, ku­riuo siū­lo­ma nai­kin­ti va­sa­rio pa­bai­go­je pri­im­tą ta­ry­bos spren­di­mą dėl švie­ti­mo tin­klo per­tvar­kos.

Mo­ty­vai – spren­di­mas pri­im­tas mi­ni­ma­lia bal­sų per­sva­ra, ne­su­rin­ko nė pu­sės vi­sų ta­ry­bos na­rių pa­lai­ky­mo. Mo­kyk­lų ben­druo­me­nės la­bai ne­igia­mai ver­ti­na siū­lo­mus po­ky­čius, kai la­bai ge­rai vei­kian­čių mo­kyk­lų są­skai­ta sie­kia­ma ne­po­pu­lia­rių mo­kyk­lų iš­sau­go­ji­mo. Ne­spren­džia­mas pe­da­go­gų už­im­tu­mo klau­si­mas, ypač lik­vi­duo­ja­mos Aly­taus su­au­gu­sių­jų ir jau­ni­mo mo­kyk­los.

To­dėl siū­lo­ma spren­di­mą pri­pa­žin­ti ne­te­ku­siu ga­lios, o mo­kyk­lų tin­klo per­tvar­kos klau­si­mą spręs­ti kom­plek­siš­kai, ver­ti­nant vi­sų ug­dy­mo įstai­gų il­ga­lai­kę per­spek­ty­vą.

Sa­ka­lė­lio ir „Dre­vi­nu­ko“ ben­druo­me­nės Aly­taus mies­to sa­vi­val­dy­bės ta­ry­bos pri­im­tą spren­di­mą yra ap­skun­du­sios teis­mui.

 

    Komentarai


    Palikite savo komentarą

    Ribotas HTML

    • Leidžiamos HTML žymės: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
    • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
    • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.

    Komentaras

    2011 02 09 Alytaus naujienos

    2007 m. rudenį Alytuje pradėjo veikti Jazminų turgavietė.

    Jos atsiradimas pradėjo griauti iki tol ilgus metus Alytuje nusistovėjusį Alytaus turgaus monopolį. Iki 2007-ųjų rudens Alytus buvo vienintelis iš Lietuvos didžiųjų miestų, kuriuose turgaus prekyba buvo koncentruota praktiškai vienoje vietoje - Jazminų g. (Jotvingių g. esanti turgavietė - dešimteriopai mažesnė nei Jazminų g. turgus), kai tuo metu jau daugelį metų kituose, net mažesniuose, Lietuvos miestuose veikė po 5 ir daugiau turgaviečių. Pradėjus veikti mūsų įmonei priklausančiam Jazminų turgui, Alytaus turguje prekiaujantiems verslininkams atsirado prekybos vietos pasirinkimo alternatyva ir galimybė mažiau mokėti už nuomą, pirkėjams padaugėjo apsipirkti skirtų vietų.

    Kaip paaiškėjo vėliau, daugiausia naudos iš šios statybos tikėjosi Česlovas Daugėla, Dobilas Kurtinaitis, Rima Rakauskienė, Deividas Džervus ir jų bendražygiai, kurie šiuo klausimu veikė ir mūsų įmonę atakavo taip pat sutartinai. Kaip įsitikino daugelis alytiškių, pastaruosius ketverius metus taryboje susidarė, veikė ir konfrontavo dvi nesutaikstomos politikų grupės - vieni tvirtai susikabinę visais klausimais vieningai, nuolat aklai ar dėl tam tikrų daugeliui suprantamų paskatų, palaikė Č.Daugėlą (D.Kurtinaitis, R.Rakauskienė, D.Džervus, Silvija Peštenienė, Gediminas Jegelevičius, Nijolė Makštutienė, Danguolė Juozapavičienė). Kiti niekuomet nesitaikstė su Č.Daugėlos ir jį palaikančių politikų sumanytų abejotinų sprendimų įgyvendinimu. Č.Daugėlos priešininkų taryboje buvo tik keletas ir jie, priimant sprendimus balsavimo būdu, negalėjo pasipriešinti Č.Daugėlos grupės politikų primetamiems sprendimams. Č.Daugėlai naudingi sprendimai buvo prastumiami buldozerio principu.

    Problemų neturėjo kilti
    Jazminų turgaus statybą pradėjome 2006 metais - tuo metu, kai visa šalies ekonomika, prekybos verslai sparčiai augo ir buvo pasiekę dešimtmečio piką. Investicinį projektą vykdėme banko lėšomis, todėl bankas jau statybos pradžioje reikalavo su nuomininkais iš anksto sudaryti nuomos sutartis, kurios garantuotų kredito dengimą. Pradėjus kalbėtis su būsimais nuomininkais, paaiškėjo, kad jų atsirado kelis kartus daugiau nei nuomai statomo ploto. Šalia pradėto statyti pastato turėjome besiribojantį sklypą, kurį taip pat nutarėme užstatyti ir dėl patalpų nuomos sudarėme išankstines sutartis. Pastato išplėtimui gavome banko sutikimą, architektai parengė projekto keitimą, savivaldybė jį patikrino ir išdavė statybos leidimą.

    Tuo pat metu savivaldybė davė leidimą ir sąlygas sujungti du šalia esančius besiribojančius sklypus, kurių teritorijoje buvo pradėtas statyti pastatas. Pagal formalius Registrų centro reikalavimus, vienas pastatas negali būti registruotas ir stovėti dviejų sklypų ribose- tik vien dėl šios priežasties rengėme detalaus plano koregavimą. Statinio projektą ir žemės sklypų detalųjį planą rengė didelę patirtį turinčios Projestos įmonės architektų grupė, kurie panašius pastatus ir sklypus projektavo (turėjo panašių atvejų) ne viename Lietuvos mieste. Vien iš praktikos buvo aišku, kad sujungiant du sklypus į vieną (naikinant liniją tarp vienam savininkui priklausančių dviejų sklypų) problemų negalėtų kilti, tai daugiau techninis darbas, reikalingas nereikšmingiems formalumams sutvarkyti. Vienu metu vyko pastato statyba ir tuo pat metu buvo rengiamas detalusis planas, numatantis dviejų sklypų sujungimą į vieną, tai buvo leistina ir jokių problemų neturėjo kilti.
    2007 metų vasarą pastato statyba artėjo į pabaigą, sklypų sujungimo planas buvo parengtas, nustatyta tvarka valstybės įstaigų ir institucijų patikrintas ir, kadangi atitiko visus įstatymuose numatytus reikalavimus, pateiktas tvirtinti savivaldybės tarybai. Kaip numato įstatymai, esant tokiai situacijai, planą taryba privalėjo tvirtinti per 20 dienų po pateikimo. Kito pasirinkimo ji neturėjo. Taryba, netvirtindama šio detaliojo plano, pažeistų teisės aktų reikalavimus su visais dėl to kylančiais padariniais, t. y. jeigu dėl tarybos nusikalstamo delsimo atsirastų žala, dėl neteisėtos veikos taryba vėliau privalėtų atlyginti nuostolius patyrusiai šaliai. Šiuo atveju, jeigu dėl tarybos delsimo baigtame statyti ir parengtame eksploatuoti pastate nebūtų galima iš anksto nustatytu laiku pradėti vykdyti veiklos - susidarytų didelių nuostolių.

    Kadangi su statybininkais buvo suderinta ir jau prieš pusmetį žinoma galutinė statybų data, todėl buvo nustatyta tiksli pastato veiklos pradžios data, atsižvelgiant į šiuos terminus, iš anksto užsakyta ir pagaminta nauja prekybai skirta įranga, užsakytos ir nupirktos prekės, į darbą priimta naujų darbuotojų. Pastatą statėme už banko pinigus, sutartyje su banku buvo numatyta, kad paskolą privalome pradėti grąžinti nuo iš anksto žinomos ir su banku suderintos statinio statybos pabaigos datos. Problemų dėl dviejų sklypų sujungimo į vieną taip pat negalėjo kilti, nes jau anksčiau buvo patvirtinti ir galiojo kiekvieno iš jungiamų sklypų užstatymo detalieji planai, sujungiant sklypus (tarp jų naikinant liniją) jų užstatymo ploto nedidinome, o numatėme mažesnį už anksčiau buvusįjį.

    Netikėtai atsiradusios problemos
    Tačiau problemų netikėtai atsirado. Jas sukėlė į miesto tarybą išrinktų naujų vieningai dirbusių Č.Daugėlos, D.Kurtinaičio ir jų ištikimiausių bendražygių grupė. Detaliojo plano nespėjo patvirtinti anksčiau dirbusi miesto taryba, planas buvo pateiktas tvirtinti naujajai tarybai, kuriai buvo ką tik pradėjęs vadovauti (komanduoti) naujasis meras Č.Daugėla. Nors įstatymai, reguliuojantys detaliojo plano rengimą, nepasikeitė (keitėsi tik tarybos nariai), tačiau Č.Daugėla, D.Kurtinaitis ir juos palaikantys politikai pareikalavo, kad mūsų įmonė miestui padovanotų 500 tūkst. Lt mainais už tai, kad taryba tvirtintų detalųjį planą, nedarytų dirbtinių kliūčių pradedant eksploatuoti pastatą. Tarybai iškėlus tokius jokiais įstatymais nepagrįstus reikalavimus, Č.Daugėlos ir jį palaikiusių politikų - D.Kurtinaičio, R.Rakauskienės, G.Jegelevičiaus, N.Makštutienės, D.Juozapavičienės - raštu keletą kartų paprašėme nurodyti teisės aktus, kuriais jie vadovaujasi reikalaudami dovanoti 500 tūkst. litų. Raštu taip pat paaiškinome, kad į miesto infrastruktūrą investuojame 400 tūkst. Lt: miestui priklausančioje žemėje paklojome naują šaligatvį ties Jazminų g., nutiesėme pro mūsų pastatą einančio miesto pėsčiųjų tako dalį, įrengsime automobilių aikštelę. Visą šį turtą įsipareigojome nemokamai perduoti savivaldybei, kas vėliau ir buvo padaryta. Buvo akivaizdu, kad ankstesnės miesto tarybos suderėtų, investuotų 400 tūkst. Lt miesto infrastruktūrai gerinti turėtų pakakti, o sumos didinimas iki 900 tūkst. Lt - mažiausiai peržengė sveiko proto ribas, reikalavimas papildomai dovanoti 500 tūkst. Lt - neteisėtas. Kiek pamenu, iš pradžių Č.Daugėlos, D.Kurtinaičio ir jų aplinkos politikų reikalavimą dovanoti 500 tūkst. Lt vertinome kaip kažkokį nesusipratimą, svaičiojimą, bet vėliau mums daug kartų buvo kartojama, kad nesusimokėjus detalusis planas nebus patvirtintas ir dėl to negalėsime pradėti eksploatuoti pastato.

    Tuo pat metu iš su Č.Daugėlos, D.Kurtinaičio aplinka siejamų alytiškių gavau pasiūlymą susimokėti 250 tūkst. Lt kyšio. Tokiu atveju reikalavimo dėl 500 tūkst. Lt dovanos miestui neliktų, galėčiau ramiai baigti šias statybas ir turėčiau galimybes tokiu būdu įmokas susimažinti ateityje vykdydamas kitus projektus. Kadangi nelegalus klausimo sprendimo variantas pasirodė nepriimtinas, nuomininkams grėsė dideli nuostoliai, negaunant nuomos pajamų bankas turėjo galimybę mūsų įmonės pareikalauti nedelsiant grąžinti suteiktą kreditą, visas projektas galėjo žlugti, priverstinai teko pasirašyti Č.Daugėlos, D.Kurtinaičio ir juos palaikančių asmenų reikalaujamą susitarimą dėl 500 tūkst. Lt dovanos miestui. Pinigų nesumokėjome, kadangi teismas pripažino, kad sutartis negaliojanti, nes sudaryta ekonominio spaudimo įtakoje.

    Kaip minėta, šiam tuomečio mero ir jį palaikančių politikų neteisėtam reikalavimui nepritarė tik keli eiliniai tarybos nariai, kurių balsų nepakako tarybos daugumos savivalei sustabdyti.

    Ši istorija nesibaigė net teismui paskelbus galutinį neskundžiamą sprendimą. Įsiteisėjus teismo sprendimui, Č.Daugėla, D.Kurtinaitis ir juos palaikantys politikai žodžiu susitarė, kad tol, kol jie dirbs kartu, sudarys tarybos valdančiąją daugumą, stengsis susidoroti su mūsų įmone, kurios bet koks prašymas, veiksmas savivaldybėje ar taryboje bus blokuotas visais atvejais, net nenurodant priežasčių. Daugumai tarybos narių, administracijos darbuotojų buvo paaiškinta, jog tas, kas netaps mūsų įmonės (mano) asmeniniu priešu, automatiškai taps Č.Daugėlos ir D.Kurtinaičio priešu. Kiek man žinoma, tokie principai buvo taikomi ir kitiems su Č.Daugėla, D.Kurtinaičiu konfrontuojantiems verslininkams visus Č.Daugėlos vadovavimo metus, pastaruosius ketverius metus panašiai politinis buldozeris važinėjo ir ant politinių oponentų.

    Pasipriešinimo Č.Daugėlos, D.Kurtinaičio,
    G.Jegelevičiaus, D.Juozapavičienės savivalei svarba
    Pastaruosius ketverius metus daugelis alytiškių matė, jautė, kad mieste, taryboje, savivaldybėje vyksta neskaidrūs, įtartini procesai, tačiau tam pasipriešinti išdrįso nedaugelis. Realiai Č.Daugėlos, D.Kurtinaičio ir juos palaikančių asmenų siautėjimas sustabdytas tik kelių politikų dėka, kuriems teko įdėti daug pastangų kovojant tiek su Č.Daugėla ir jo bendražygiais, tiek su jų užtarėjais politiniuose sluoksniuose bei teisėsaugos institucijose.

    Jeigu minėti politikai nebūtų išdrįsę pasipriešinti Č.Daugėlos, D.Kurtinaičio savivalei, Č.Daugėla šiandien drąsiai pakelta galva būtų žengęs į rinkimus, o vėliau tikrai būtų tradiciniais išbandytais metodais sugebėjęs tapti meru ir dar mažiausiai ketverius metus su savo pasekėjais trypęs visuomenės interesą.Pagarbiai .Žilvinas Treigys, Užs. Nr . 0058

    Komentaras

    Kokią problemą jūs išgyvenate gyvenime ir jums reikia greito sprendimo, aš jums pasiūlysiu susisiekti su dr. Ajayi. Jis yra savo dievų palaimintas rašytojas, kad padėtų žmonėms susidurti su įvairiomis gyvenimo problemomis. Aš tai dalinuosi kaip savo naudos gavėjas. didžiulė galia, nes jis padėjo man susigrąžinti savo vyrą, kai jis paliko mane ir vaikus, kad būtų su kita moterimi, kuri jį pakerėjo, kad liktų su ja, aš tikrai džiaugiuosi, kad mano vyras grįžo namo, kaip ir gyvens meilėje ir ramybėje . Kreipkitės į puikų rašybos žinovą šiandien ir daugiau neverksite, nes jis turi rasti jūsų problemos sprendimą. kontaktai „Viber“ ar „WhatsApp“: +2347084887094 arba el. paštas: drajayi1990@gmail.com

    Komentaras

    Keista ir tarybos pozicija. Nesugebėt iš mero išreikalaut, kad pagal kompetenciją teiktų tarybai svarstyt ir tvirtint rimtus konkrečius projektų ir priemonių paketą. Leidžiantį pasiekt proveržį ir es paramos dėka mažint paskolas ir pasiekt gyventojų daugėjimą. Ką didmiesčiai pasiekia. O Alyruj vėl blusinėja imituodami švietimą ir kaip valdininkams ir valdžiai išgyvent.

    Komentaras

    KAIP IŠSISKOLIAU IŠ ŠIOS DIDŽIOSIOS BENDROVĖS

    Sveiki, mano brangūs žmonės, aš esu Linda McDonald, šiuo metu gyvenanti Austine Teksase, JAV. Šiuo metu esu našlė su trimis vaikais ir 2018 m. Balandžio mėn. Buvau pakliuvusi į finansinę padėtį ir man reikėjo refinansuoti ir sumokėti sąskaitas. Bandžiau ieškoti paskolų iš įvairių privačių ir verslo paskolų firmų, bet niekada nesėkmingai. Dauguma bankų atmetė mano kreditą, nesiskundė tomis paskolų įmonėmis, kurios jas vadina savų pinigų skolintoju, nes jos visos yra apgaulės, visos jos nori pinigų, ir jūs iš jų dar negirdite, jie du kartus man tai padarė prieš susitikdami su ponu Davidu Wilsonu. Pats įdomiausias dalykas yra tas, kad mano paskola man buvo pervesta per 74 valandas, todėl patarsiu kreiptis į p. Davidą, jei jus domina paskolos gavimas ir esate tikri, kad galėsite jį laiku grąžinti, galite susisiekti su juo el. paštu ……… (davidwilsonloancompany4@gmail.com) Nėra kredito patikrinimo, nėra jokio kredito davėjo, turintį tik 2% palūkanų normą ir geresnius grąžinimo planus bei grafiką, jei turite susisiekti su bet kuria įmone dėl paskolos užtikrinimo be užstato, tada susisiekite su p. Davidu Wilsonu dėl paskolos

    Jie siūlo visų rūšių paskolas

    Trumpalaikė paskola (5_10 metų)
    Ilgalaikė paskola (20_40)
    Žiniasklaidos terminuota paskola (10_20)
    Jie siūlo paskolą kaip
    Būsto paskola ............., Verslo paskola ........ Skolos paskola .......
    Studentų paskola .........., verslo pradinė paskola
    Verslo paskola ......., įmonės paskola .............. ir kt
    El. Paštas .......... (davidwilsonloancompany4@gmail.com)
    Kalbant apie finansinę krizę ir paskolą, tuomet reikia kreiptis į Davido Wilsono paskolą, tiesiog pasakykite jam, kad ponia Linda McDonald nurodo jums sėkmės ................... ....

    Komentaras

    Pilietininkai sėdėjo sėdėjo krūmuose ir kai atėjo finišo tiesioji tai išlindo. Ponuliai, nei vieno jūsų nematėm nei vienam susitikime !!! O tas jūsų "sprendimo projektas", tai yra kitų tarybos narių darbo su tėvų ir mokyklų bendruomenėm nusavinimas. Čia tas pats kai dvejetukininkas nusirašo nuo pirmūno darbą :) Nevykėlių troika

    Komentaras

    Štai šios kadencijos mero tarybos kompetencijų veiklų rodikliai netikėtai tragiški. Nors teoriškai stipriausi, su didelėm patirtim, susireikšminusių asmenybių ir. .? Tarybos sekretoriate prie 10 pareigybių - tragiškiausia sprendimų kokybė iki šiol. Buvo laikai, kaip prie a.a. mero buvo tik vienas tarybos sekretorius D.Kurtinaitis ir tarybai ruošiamų svarstyt sprendimų kokybė daug aukštesnio lygio. Šiems nepasiekt. Ir šiuo metu jau reikia rimtos kokybės valdyme, jei alytiškiams rūpi miesto ir savo ateitis. Nes su esamu lygiu tik blogėt...

    Komentaras

    Pagal įstatymus 27 tarybos nariai, kurių tarpe ir meras, atsakingi ir atskaitingi rinkėjams ir likusiai bendruomenės daliai. Kaip geri sprendimai, jie įtarimų nesukelia ir po metų geri rodikliai. Pagal dalies sėkmingų savivaldybių pavyzdžius pritraukia es paramos, ko dėka mažina paskolas ir daugėja gyventojų. Reiškia žmonėms gerėja ir gerai dirba valdžia žmonių labui. Kur tarybos nariai ir davė priesaikas laikytis įstatymų. Reiškia dirbt žmonėms. Alytuj po metų rodikliai didėja praskolinimai ir žmonių mažėjimas, valdžios rūpestis savim ir sau palankiom grupėm kitų saskaita. Pagal savivaldybės Etikos komisijos sprendimus per paskutinius metus vietoj kaip politikai didesnio reiklumo sau - tarybos bendras lygis neblizga. Sau viskas galima, kitiems ..n rarūšiai. Nykt, kad šiems užtektų. Vyrauja griovimo energija vietoj kūrimo. Ne telkt, bet su dalim kaip silpnesniais nesiskaityt.

    Komentaras

    Gerai, kad reaguoja ir į tarybos posėdį svarstyt perduoda. Kad visi matytų kaip tarybos nariai balsuoja ir atsako. Nes savivaldoje sprwndimai turi būt aiškūs, efektyvūs ir nekelt įtarimų. Turi būt naudingi viso apie 50 tūkstančių alytiškių bendros gerovės lygiui. Šie valdžioje nuo pat kadencijos pradžios vietoj sutelkto darbo žmonių labui pradėję savimi rūpintis didinantis atlyginimus ir išmokas bei nuo silpnesnių didinant mokesčius per darželius ir panašiai, praktiškai moraliai negali iš kitų rwikalaut taupyt. Nes logiška rwikėjo nuo savęs pradėt taupyt, po to į apačias gali reikalaut. Rimčiau jei meras su taryba nesugeba per metus pritraukt min. 30 milijonų es paramos čia salyginai proporcingai kur sugeba rimtos savivaldybės, ne savo rogėse. Paprastai metus padirba valdžioj ir sugeba sėkmingai dirbt, nesugeba- nelemta. Ne čia gabumai ir daro kaitas, kol sugeba. O alint regionų neleidžia. Kaip Alytaus miesto valdžioj net meras su didžiausia politine patirtim prieš tampant meru. Kur kiti buvę merai tokių didelių patirčių prieš neturėjo. O čia glumina, per metus apie 5 peticijos labai daug, reiškia broką valdyme. Ir kol kas atsakomybės ir reakcijos jokios.

newspaper

Popierinė "Alytaus naujienos" laikraščio prenumerata

Norėdami užsiprenumeruoti popierinę "Alytaus naujienos" laikraščio versiją rašykite mums el. paštu: skelbimai@ana.lt ir nurodykite savo vardą, pavardę ir adresą, kuriuo turėtų būti pristatomas laikraštis. Kai tik gausime jūsų laišką, informuosime Jus dėl tolimesnių žingsnių.

newspaper

Prenumeruokite „Alytaus naujienos” elektroninę versiją. Ir kas rytą laikraštį gausite į savo el. pašto dėžutę.