Sig­na­ta­rų gat­vės pa­va­di­ni­mas iš­sau­go­tas, abe­jo­ti­nas spren­di­mas dėl au­to­mo­bi­lių aikš­te­lės – pa­nai­kin­tas (448)

Alma MOSTEIKAITĖ, alma@ana.lt
Kaip sa­ko „Glass mar­ket“ di­rek­to­rius Žilvinas Trei­gys, jam svar­bu iš­sau­go­ti au­to­mo­bi­lių sto­vė­ji­mo aikš­te­lę prie dvy­li­ka me­tų dir­ban­čio „Jaz­mi­nų tur­gaus“, nes čia sėk­min­gai vei­kia apie 50 smul­kio­jo ver­slo dar­bo vie­tų, o dėl gin­čo su sa­vi­val­dy­be ky­la pa­vo­jus joms iš­nyk­ti. Zi­tos Stan­ke­vi­čie­nės nuotr.
Kaip sa­ko „Glass mar­ket“ di­rek­to­rius Žilvinas Trei­gys, jam svar­bu iš­sau­go­ti au­to­mo­bi­lių sto­vė­ji­mo aikš­te­lę prie dvy­li­ka me­tų dir­ban­čio „Jaz­mi­nų tur­gaus“, nes čia sėk­min­gai vei­kia apie 50 smul­kio­jo ver­slo dar­bo vie­tų, o dėl gin­čo su sa­vi­val­dy­be ky­la pa­vo­jus joms iš­nyk­ti. Zi­tos Stan­ke­vi­čie­nės nuotr.
Re­gio­nų apy­gar­dos ad­mi­nist­ra­ci­nio teis­mo Kau­no rū­mų tei­sė­jų ko­le­gi­ja pri­ėmė spren­di­mą, ku­riuo pa­nai­kin­tas per­nykš­tės ge­gu­žės pa­bai­go­je pri­im­tas Aly­taus mies­to sa­vi­val­dy­bės ta­ry­bos spren­di­mas. Pas­ta­ruo­ju bu­vo ap­si­spręs­ta pa­nai­kin­ti už Jaz­mi­nų gat­vės tur­ga­vie­tės tu­rė­ju­sios at­si­ras­ti Sig­na­ta­rų gat­vės pa­va­di­ni­mą, ne­ma­ži­nant au­to­mo­bi­lių sto­vė­ji­mo vie­tų skai­čiaus ša­lia esan­čia­me Jaz­mi­nų gat­vės skly­pe, ku­ria­me yra Aly­taus ben­dro­vės „ Glass mar­ket“ tur­ga­vie­tė „Jaz­mi­nų tur­gus“. Dėl to­kio ta­ry­bos spren­di­mo į teis­mą krei­pė­si „Glass mar­ket“ va­do­vas Žil­vi­nas Trei­gys, įžvelg­da­mas, kad taip bus pa­žeis­ti šio­je vie­to­je vei­kian­čio jo ben­dro­vei pri­klau­san­čio tur­gaus pre­kei­vių in­te­re­sai dėl at­si­ran­dan­čių ga­li­my­bių su­griau­ti ša­lia tur­gaus esan­čią, už ben­dro­vės lė­šas įreng­tą au­to­mo­bi­lių sto­vė­ji­mo aikš­te­lę.

Pa­va­di­ni­mas pa­nai­kin­tas že­mės sa­vi­nin­ko nau­dai

Maž­daug prieš tris de­šimt­me­čius už Jaz­mi­nų gat­vės tur­ga­vie­tės pla­nuo­ta kur­ti va­di­na­mą­jį nau­ją­jį Aly­taus mies­to cen­trą. Dau­giau kaip prieš du de­šimt­me­čius, 1996-ųjų lie­pos pra­džio­je, Aly­taus mies­to sa­vi­val­dy­bės ta­ry­ba pri­ėmė spren­di­mą, ku­riuo nu­spren­dė čia at­si­ra­sian­čioms gat­vėms su­teik­ti pa­va­di­ni­mus, tarp jų at­si­ra­do ir Sig­na­ta­rų gat­vės pa­va­di­ni­mas.

Nors šios gat­vės re­a­liai nė­ra, gy­vuo­ja tik jos pa­va­di­ni­mas, ta­čiau ji įre­gist­ruo­ta vals­ty­bės įmo­nės Re­gist­rų cen­tro Ad­re­sų re­gist­re.

Tad per­nykš­tės ge­gu­žės pa­bai­go­je Aly­taus mies­to sa­vi­val­dy­bės ta­ry­ba nu­spren­dė pa­keis­ti 1996-ųjų lie­pos pra­džio­je pri­im­tą ta­ry­bos spren­di­mą ir pa­nai­kin­ti Sig­na­ta­rų gat­vės pa­va­di­ni­mą. Pa­nai­ki­ni­mo tiks­las – per­tvar­ky­ti te­ri­to­ri­ją taip, kad šio­je vie­to­je bū­tų ga­li­ma pra­dė­ti nuo­sa­vy­bės tei­sių į iš­li­ku­sį ne­kil­no­ja­mą­jį tur­tą at­kū­ri­mo pro­ce­dū­ras. Ši te­ori­nė gat­vė yra įsi­ter­pu­si tarp tri­jų pri­va­čių že­mės skly­pų, jie pri­klau­so vie­nam as­me­niui, ku­ris yra ei­li­nis Aly­taus ra­jo­no gy­ven­to­jas. Tačiau jam tvarkyti žemės reikalus savival­dybėje yra padėjęs vienas žinomas Alytaus advokatas.

Aki­vaiz­du, kad gat­vės pa­va­di­ni­mas bu­vo pa­nai­kin­tas že­mės sa­vi­nin­ko nau­dai. Tu­rint vien­ti­są skly­pą pa­di­dė­ja jo ver­tė, at­si­ran­da ga­li­my­bė jį par­duo­ti ieš­kan­tiems sta­ty­ti di­de­lius pre­ky­bos cen­trus ar ki­tus ob­jek­tus.

Ta­me pa­čia­me per­nykš­tės ge­gu­žės pa­bai­go­je pri­im­ta­me Aly­taus mies­to ta­ry­bos spren­di­me dar nu­ro­dy­ta, kad Sig­na­ta­rų gat­vės pa­va­di­ni­mas pa­nai­ki­na­mas, ne­ma­ži­nant au­to­mo­bi­lių sto­vė­ji­mo vie­tų ša­lia esan­čia­me Jaz­mi­nų g. 3 skly­pe. Bū­tent šia­me skly­pe yra „Glass mar­ket“ „Jaz­mi­nų tur­gus“.

Ben­dro­vės di­rek­to­riui Ž.Trei­giui iš kar­to ki­lo klau­si­mas dėl to­kio ta­ry­bos spren­di­mo tei­sė­tu­mo, – jis įžvel­gė pa­žeis­tus „Glass mar­ket“ in­te­re­sus dėl ben­dro­vės lė­šo­mis įreng­tos au­to­mo­bi­lių sto­vė­ji­mo aikš­te­lės ša­lia „Jaz­mi­nų tur­gaus“.

Pa­teik­tas siū­ly­mas – ne­pa­grįs­tas, ne­aiš­kus tei­si­nis ir fak­ti­nis pa­grin­das

Ž.Trei­gys per­nykš­tės ge­gu­žės pa­bai­go­je priimtą mies­to ta­ry­bos spren­di­mą ap­skun­dė Re­gio­nų apy­gar­dos ad­mi­nist­ra­ci­nio teis­mo Kau­no rū­mams pra­šy­da­mas jį pa­nai­kin­ti.

Skun­de pa­žy­mi­ma, kad ša­lia Sig­na­ta­rų gat­vės esan­čia­me Jaz­mi­nų g. 3 pri­va­čia­me „Glass mar­ket“ skly­pe ben­dro­vė 2007-ai­siais su­pro­jek­ta­vo, pa­sta­tė ir eks­plo­a­tuo­ja 16 vie­tų au­to­mo­bi­lių sto­vė­ji­mo aikš­te­lę. Per­nykš­tės ge­gu­žės pa­bai­go­je pri­im­ta­me ta­ry­bos spren­di­me kon­tro­ver­siš­kai pa­si­sa­ko­ma bū­tent dėl šios te­ri­to­ri­jos skly­po, nors ta­ry­ba ne­tu­ri jo­kių ju­ri­di­nių ga­lių da­ry­ti įta­kos dėl pri­va­čios įmo­nės nuo­sa­vy­bės.

Ki­tos 49 ben­dro­vės lė­šo­mis au­to­mo­bi­lių sto­vė­ji­mo vie­tos ša­lia „Jaz­mi­nų tur­gaus“ įreng­tos kaip sa­vi­val­dy­bės pateikta pri­va­lo­ma są­ly­ga sie­kiant gau­ti lei­di­mą sta­ty­ti da­bar­ti­nio „Jaz­mi­nų tur­gaus“ pa­sta­tą.

Kaip skun­de teis­mui nu­ro­do „Glass mar­ket“ va­do­vas, pa­gal pa­si­ra­šy­tą su sa­vi­val­dy­be su­tar­tį 49 vie­tų au­to­mo­bi­lių sto­vė­ji­mo aikš­te­le ben­dro­vė ga­li nau­do­tis ne­ter­mi­nuo­tą lai­ką, ji ne­ga­li bū­ti per­tvar­ko­ma be šios ben­dro­vės su­ti­ki­mo.

Teis­mas kon­sta­ta­vo, kad prie per­nykš­tės ge­gu­žės pa­bai­go­je pri­im­to ta­ry­bos spren­di­mo pri­dė­ta­me sa­vi­val­dy­bės Pa­va­di­ni­mų gat­vėms, pa­sta­tams, sta­ti­niams ir ki­tiems ob­jek­tams pa­rin­ki­mo ko­mi­si­jos po­sė­džio pro­to­ko­le pažymėta, jog bu­vo svars­to­mas nau­jai for­muo­ja­mos gat­vės tarp Puns­ko ir Rau­don­kal­nio gat­vių pa­va­di­ni­mo su­tei­ki­mas, o ta­ry­bai nu­tar­ta siū­ly­ti pa­nai­kin­ti Sig­na­ta­rų gat­vės pa­va­di­ni­mą.

Toks ko­mi­si­jos pro­to­ko­las, kaip pa­reiš­kė teis­mas, nė­ra įsta­ty­miš­kai rei­ka­lau­ja­mas aiš­ki­na­ma­sis raš­tas prie ta­ry­bos spren­di­mo pro­jek­to, jis ne­pa­grin­džia Vi­daus rei­ka­lų mi­nis­te­ri­jos pa­tvir­tin­to Pa­va­di­ni­mų gat­vėms, pa­sta­tams, sta­ti­niams ir ki­tiems ob­jek­tams su­tei­ki­mo, kei­ti­mo ir įtrau­ki­mo į ap­skai­tą tvar­kos ap­ra­šo.

Dėl ta­ry­bos spren­di­mo da­lies, ku­rio­je nu­ma­ty­ta pa­nai­ki­nus Sig­na­ta­rų gat­vės pa­va­di­ni­mą ne­ma­žin­ti au­to­mo­bi­lių sto­vė­ji­mo vie­tų skai­čiaus ša­lia esan­čia­me Jaz­mi­nų g. 3 skly­pe, teis­mas pa­si­sa­kė, kad tam nė­ra aiš­kaus tei­si­nio ir fak­ti­nio pa­grin­do. Ne­aiš­ku, ar 49 vie­tų au­to­mo­bi­lių sto­vė­ji­mo aikš­te­lė yra ar nė­ra nu­ro­dy­to ad­re­so ob­jek­tas.

Ver­sli­nin­kui svar­bu iš­sau­go­ti aikš­te­lę, sa­vi­val­dy­bė sto­ja že­mės sa­vi­nin­ko pu­sėn

Kaip sa­ko „Glass mar­ket“ di­rek­to­rius Ž.Trei­gys, jam svar­bu iš­sau­go­ti au­to­mo­bi­lių sto­vė­ji­mo aikš­te­lę prie dvy­li­ka me­tų dir­ban­čio „Jaz­mi­nų tur­gaus“, nes čia sėk­min­gai vei­kia apie 50 smul­kio­jo ver­slo dar­bo vie­tų, o dėl gin­čo su sa­vi­val­dy­be ky­la pa­vo­jus joms iš­nyk­ti: „Sa­vi­val­dy­bė tu­ri vie­ną­kart ap­si­spręs­ti, ar pa­lie­ka­ma ra­my­bė­je ben­dro­vės įreng­ta 65 vie­tų au­to­mo­bi­lių sto­vė­ji­mo aikš­te­lė, ar jai svar­biau že­mės sa­vi­nin­ko in­te­re­sai.“

Šia aikš­te­le nau­do­ja­si ne tik tur­gaus pre­kiau­to­jai, į jį at­vyks­tan­tys pir­kė­jai, bet ir ap­lin­ki­nių dau­gia­bu­čių gy­ven­to­jai.

Vi­sa ši si­tu­a­ci­ja pa­tvir­ti­na, kad sa­vi­val­dy­bė sto­ja že­mės sa­vi­nin­ko pu­sėn. Ne­gi vie­ti­nei val­džiai tai iš tiesų svar­biau už dar­bo vie­tas mies­te su­kū­ru­sio ver­slo in­te­re­sus? Gal­būt že­mės sa­vi­nin­kas yra tik va­di­na­mų­jų di­džių­jų žai­dė­jų že­mės skly­pais prie­dan­ga?

Na­cio­na­li­nės že­mės tar­ny­bos prie Že­mės ūkio mi­nis­te­ri­jos Aly­taus sky­riaus spe­cia­lis­tai in­for­ma­vo, kad že­mės sa­vi­nin­kui dar ne­at­kur­tos nuo­sa­vy­bės tei­sės to­je te­ri­to­ri­jo­je, ku­rio­je pa­nai­kin­tas Sig­na­ta­rų gat­vės pa­va­di­ni­mas. Ne­aiš­ku, ar nuo­sa­vy­bės tei­sių at­kū­ri­mą šio­je vie­to­je su­stab­dys da­bar­ti­nis teis­mo spren­di­mas.

Aly­taus mies­to sa­vi­val­dy­bės ad­mi­nist­ra­ci­jos di­rek­to­rius Ro­lan­das Juo­nys tvir­ti­no, kad su­si­pa­ži­nus su sa­vi­val­dy­bei ne­pa­lan­kiu Re­gio­nų apy­gar­dos ad­mi­nist­ra­ci­nio teis­mo spren­di­mu bus svars­to­ma ga­li­my­bė jį skųs­ti Lie­tu­vos vy­riau­sia­jam ad­mi­nist­ra­ci­niam teis­mui.

 

Automobilių dalys internetu www.pigiausiosdalys.lt
 

    Komentarai


    Palikite savo komentarą

    Ribotas HTML

    • Leidžiamos HTML žymės: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
    • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
    • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.

    Komentaras

    Konkurento Jazminu turgaus aikštelę griovė Daugėla ir Grigaravičius. Aikštelės ir verslo negriovė merai Feliksas Džiautas ir Jurgis Krasnickas. Dabar verslo griovimo ėmėsi meras Nerijus Cesiulis su savo chebra.

    Komentaras

    Teismas užkirto kelią galimam aikštelės griovimui / valdininkų – politikų iš anksto suplanuotai schemai, kurios pirmas žingsnis - įtvirtintas teismo panaikintame 2019 05 23 Tarybos sprendime

    Tam, kad 2007 m. Alytaus mieste sukurti 50 naujų dabo vietų „Jazminų turguje“, Glass market įgyvendino žemiau nurodytas būtinas sąlygas, šiam tikslui pasiekti buvo privalu ( investicinio projekto sudedamosios dalys ) :

    - parengtas verslo planas kreditui gauti, gautas banko finansavimas,

    - turgavietės veiklai suprojektuotas, pastatytas, pradėtas eksploatuoti 1864 m2 pastatas „Jazminų turgus“,

    - kaip numato STR ir kiti LR įstatymai bei teisės aktai, šalia „Jazminų turgaus“ 2007 m. buvo suprojektuota, gautas leidimas statyti ir pagal gautą statybos leidimą pastatyta bei pradėta eksploatuoti 65 vietų automobilių stovėjimo aikštelė. Pabrėžtina, kad jeigu nebūtų pastatyta 65 automobilių parkavimo vietų aikštelė, Jazminų turgus nebūtų pradėtas statyti ir naujos darbo vietos Alytaus mieste nebūtų atsiradusios.

    2007 08 17 Infrastruktūros sutarties pagrindu 2007 m. parengėme statybą leidžiančius projektus, gavome leidimus statyti, įrengėme infrastruktūros objektus, o ši mūsų įmonės investicija į miesto infrastruktūros gerinimą ir plėtrą sudarė apie 600 000 Lt. Buvo pastatyti ir į Alytaus miesto balansą perduoti ( tai iš esmės pagal turinį prilygsta dovanai miestui ) žemiau nurodyti nauji infrastruktūros objektai:

    - 49 ( 65 ) vietų automobilių parkavimo aikštelė,
    - kelių šimtų metrų 6 metrų pločio pėsčiųjų – dviračių tako dalis Matulaičio g. ribose,
    - kelių šimtų metrų šaligatvis šalia Jazminų g.,
    - naujai įrengta autobusų sustojimo keleivių įlaipinimo – išlaipinimo aikštelė,
    - įvažiavimas bei išvažiavimas į Jazminų gatvę iš/į automobilių parkavimo aikštelę,
    - pėsčiųjų perėja Jazminų g.,
    - rekonstruotas J. Matulaičio g. esantis stambus vandentiekio mazgas / kamera,

    Be to, prie to, ką miestui buvome įsipareigoję rašytine sutartimi, papildomai – savanoriškai - geranoriškai, be jokio rašytinio susitarimo, sutvarkėme kelių šimtų metrų ilgio apie 3 m. pločio Jazminų g. pėsčiųjų šaligatvio atkarpą ties mūsų statiniu Jazminų g. Nr. 3, Alytuje.

    Nuo mūsų sklype esančio vandentiekio mazgo nutiesta nauja ( rekonstruota sena ) 400 metrų Alytaus mieste storiausia maksimalaus diametro vandentiekio šalto bei karšto vandens linija iki Jazminų – Likiškėlių g. sankirtos. Šis turtas padovanotas miestui.

    Infrastruktūros sutartyje numatytus laiku pastatytus objektus numatytu metu laiku perdavėme savivaldybei 2007 m., tačiau savivaldybė juos įregistravo tik 2019 m. kovo mėn. Kaip paaiškėjo vėliau, pažeidžiant įstatymus buvo vėluojama specialiai galimai sudaryti sąlygas / padėti atstatyti nuosavybę pastatytų infrastruktūros objektų teritorijoje istoriniam žemės savininkui Z. Jeremičiui, kuris savo sklypus projektavo J. Matulaičio g. įrengtos infrastruktūros teritorijoje.

    Alytaus miesto gyventojai ir bendrovė iki šiol naudojasi šiuo sukurtu turtu.

    Infrastruktūros sutartis galioja iki dabar, teismo procesų dėl infrastruktūros sutarties niekas iki dabar neketino pradėti ir nebuvo pradėję.

    Komentaras

    Teismas užkirto kelią galimam aikštelės griovimui / valdininkų – politikų anksto suplanuotai schemai, kurios pirmas žingsnis įtvirtintas teismo panaikintame 2019 05 23 Tarybos sprendime

    Komentaras

    2007 m. Alytaus mieste UAB Glass market pradėjo, vykdė ir įgyvendino apie
    50 naujų darbo vietų sukūrusį banko pinigais paremtą
    investicinį nekilnojamojo turto projektą „ Jazminų turgus“,
    šio projekto sklandžiam įgyvendinimui, veikos stabilumui užtikrinti su savivaldybe buvo pasirašyti / sudaryti ilgalaikę juridinę galią turintys dokumentai, kurie galioja
    ir šiuo metu nėra panaikinti, savivaldybei būtina / privaloma laikytis 2007 m. šiame rašte nurodomų susitarimų – šias aplinkybes konstatavo / revizavo / savo vertinimą 2020 03 26 sprendime pateikė teismas – Glass market skundas teisme buvo patenkintas, savivaldybės veiksmai pripažinti neteisėtais panaikinant / teismas panaikino 2019 05 23 Tarybos sprendimą dėl ginčijamos 65 vietų automobilių aikštelės teritorijos

    Tam, kad 2007 m. Alytaus mieste sukurti 50 naujų dabo vietų „Jazminų turguje“, Glass market įgyvendino žemiau nurodytas būtinas sąlygas, šiam tikslui pasiekti buvo privalu ( investicinio projekto sudedamosios dalys ) : BUS TOLIAU NURODYTA

    Komentaras

    2007 m. Alytaus mieste UAB Glass market pradėjo, vykdė ir įgyvendino apie
    50 naujų darbo vietų sukūrusį banko pinigais paremtą
    investicinį nekilnojamojo turto projektą „ Jazminų turgus“,
    šio projekto sklandžiam įgyvendinimui, veikos stabilumui užtikrinti su savivaldybe buvo pasirašyti / sudaryti ilgalaikę juridinę galią turintys dokumentai, kurie galioja
    ir šiuo metu nėra panaikinti, savivaldybei būtina / privaloma laikytis 2007 m. šiame rašte nurodomų susitarimų – šias aplinkybes konstatavo / revizavo / savo vertinimą 2020 03 26 sprendime pateikė teismas – Glass market skundas teisme buvo patenkintas, savivaldybės veiksmai pripažinti neteisėtais panaikinant 2019 05 23 Tarybos sprendimą dėl ginčijamos 65 vietų automobilių aikštelės teritorijos

    Komentaras

    Įdomiai čia gyrės, esa sutvarkė pliukius ir panašiai. Tų esmė ne politikai, priesaikų nedavė, kad pagal įstatymus dirbt žmonėms. O ir kompetencijų neturėjo. Bet Alytaus valdyme panašūs primityvūs metodai kol kas iki šiol ir vyksta. Nežiūrint kas valdžioje. Gyventojų nuo buvusių 80 tūkstančių sumažėjo iki 50 tūkstančių. Reiškia per 30 metų kas 1 tūkstantis per metus mažėja. Per paskutinius metus dar padidėjo. Energija erzelynės dėl žemės sklypų likučių. Reiškia primityviai suvokia per žemes kombinuot ir tam energiją skiria. Kurt, dirbt per es paramą kur reikia jau sugebėt, nesugeba. Ir į tai net neorintuoti. Pavyzdžiui nesunkiai buvo galima ir per paskutinius metus min. 30 milijonų es paramos pritraukt. Bet tokius siūlymus kaip sužverėję atmeta. Pakęst negali. Nors dauguma savivaldybių būtent per es paramą dirba ir biudžeto skolas mažina. Alytuj praskolindami krauna, nemastydami kaip atiduot. Svarbiausia šiam momente, kad užtekt ant perteklinių postų ir pasikeltų atlyginimų. Nuo kitų įvairiom formom atimt. Trumpiau kaip primityvių gatvės metodų tasa.

    Komentaras

    Rusijoj yra mafijinis valdymas, mafijin4 valstybe, troliu fabrikas. O kas yra Alytaus karalyste ? Panasu ar nepanasu i Rusija ar nepanasu i Rusijos mafijini rezima ?

    Komentaras

    Tik vieningumas gali pagelbėt alytiškiams, stojant vienas už kitą kaip skriaudžia. Per tai šansas išlikt. Nes nuo šių valdžioje jokio žmoniškumo ir pasigailėjimo. Kaip kurt nesugeba, bet sugeba nuo kadencijos pradžios stvert sau perteklinius postus ir keltis atlyginimus bei išmokas, seminarai, komandiruotės, atostogos. Stvert kas kitų sukurta per žemės sklypus po aerodromo 100 ha po lez pridengus, sporto ir Likiškėlių mokyklų pastarai kur kol kas neišdegė. Tad įsiutę ant šio bando..išsiliet. Vėl būsimiems rinkimams vėl tie patys per kuriuos ir dabar didžiausias nuopolis valdyme. Galimai pridengiamas struktūrų... Tad tik vieningumu gali pasitikėt alytiškiai. Arba blogės kas esmėj ir vyksta.

    Komentaras

    Alytaus nusivystymo istorija atrodo taip. Nuo pokario laikų buvo stiprus taip vadinamas partizaninis judėjimas. Kuriam malšint sukūrė labai stiprų kgb ypač skundikų tinklą. Jų ypatybė intrigos iš užkuliusių. Į akis gražiai kalba, už akių prieš. Skųst, naikint kas kitų sukurta ir aišku, be naudos sau kažin ar darytų. Tas pats valdyme per paskutinius metus tesias. Nežiūrint kas valdžioje, rezultatas pastovus miesto potencialo nykimas. Prie eksmero ekskomisaro suaktyvėjo intrigos per institucijas. Kas ir šioj kadencijoj tęsias per kelis ikiteisminius tyrimus per savivaldą. Kur dalim taryba prislopinta, per žemių skandalus gaunas, juos kaip už pakarpos paėmę.. Meistriškai pasinaudoję vietinių nevieningumu. Trumpiau savo mieste paspirtukų lygiai. Gali tik vienas kitą iš beviltiškumų skriaust. Rimčiau nenusimato.

    Komentaras

    Tai dabar jus man paaiskinkit durnam runkeliui alytiskiui kaip su Grigaravicium. Kol buvo meru, kiekvienais metais alino alytu, zmones bego kaip nuo maro is Alytaus. O pats gal tik galimom aferom Grigaravicius meraudamas uzsiiminejo. Nieko gero Alytui nepadare Grigaravicius, tik nualino

    Komentaras

    CESIULI, BUK ZMOGUS, ATSISTATYDINK Alytaus istorijoj prieš virš 30 metų kaip prasidėjo miesto nykinimas, taip ir tęsias. Iš pradžių nuo gerų įmonių pradėjo, dabar per žemių likučius pribaiginėja. Dirbt valdyme per šalies vystymo bd prioritetus per es paramą nesugeba ir nepraleidžia sugebančių, taršo vieni kitus dėl mažėjančių likučių. Su struktūrų pagalba. Nors rimtai dirbant per es paramą, čia per metus garbės reikalas min. 30 milijonų es paramos pritraukt. Kur per praleistus metus ir aną kadenciją buvo įmanoma pritraukt apie 150 milijonų es paramos ir visiems sotu. Bet per juos neįmanoma. O kuo jie užsiiminėja atimt, kitiems gėda būt. Bet Alytuj tik tokius į valdžias ir renkas. Nes jie taip supranta miesto valdyme, stvert nuo silpnesnio kur gali. Beje valdyme kadencija padurbai taryboj, nesugebi jau ir nesugebės. Kas sugeba iš pirmų metų pagauna lygį. Ne kaip Alytuj 10 n mečiais tie patys su šlipsais ir tos pačios bėdos - tasa miesto nykimo.

    Komentaras

    Alytuj aktyvus buvo partizaninis judėjimas. Kuriam slopint buvo sukurtas didelis kgb skundikų tinklas. Kurio metodai ir dabar išliko. Nesugebant kurt miesto skųst, kad patys kitų saskaita išliktų. Iš kart valdyme paūmėjo ypač nuo anos kadencijos ir aštrėja. Savivalda dalim jau per institucijas per ikiteisminius tyrimus reguliuojami. Schemos kaip per teisėsaugą atimt, ką kiti sukūrė. Stilius per kartas eina.

    Komentaras

    NEĮTIKĖTINA, bet AKIVAIZDU.....Vienas čia toks pyz..no Alitą su chebra. Už tai gavo paaukštinimą į Vilnių pareigas. Kuo daugiau pyz...no tuo ilgiau Vilniuj sėdėjo. STT Alytaus skyrių panaikino vagių užsakymu.

Kiti straipsniai