Neringa Rinkevičiūtė: „Atsistatydinu ne todėl, kad būčiau padariusi ką nors netinkamo ar būčiau kalta dėl to, kuo viešumoje esu kaltinama“ (184)

Neringa Rinkevičiūtė
Neringa Rinkevičiūtė
Įvertinusi susidariusią politinę situaciją Alytaus miesto savivaldybės taryboje ir, svarbiausia, norėdama apsaugoti savo šeimą, draugus ir artimuosius nuo šiuo metu pilamo melo ir šmeižto srutų, saugodama savo ir savo šeimos narių sveikatą, pateikiau prašymą atleisti mane iš einamų Alytaus miesto savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojos pareigų.

  Atsistatydinu ne todėl, kad būčiau padariusi ką nors netinkamo ar būčiau kalta dėl to, kuo viešumoje esu kaltinama. Atsistatydinu, nes šeima, draugai ir artimieji, jų psichologinė ir emocinė būsena ir sveikata man yra svarbiau už bet kokį darbą ir bet kokią karjerą. Silpnos sveikatos tėvus bei paaugles dukras tendencingai pilamas purvas paveikė psichologiškai. Niekam nelinkiu patirti to, ką šiuo metu patiria mano artimiausi žmonės.

  Atsistatydinu, nes noriu ramiai su artimaisiais ir draugais pietauti ar tiesiog išgerti kavos, nebijodama, kad čia pat būsiu apkaltinta viešųjų ir privačių interesų supainiojimu ar privilegijavimu, o su manimi bendravę asmenys ir jų šeimos nariai bus pradėti narstyti po kaulelį, ieškant korupcinių sąsajų ir viešai skleidžiant visišką dezinformaciją, prisidengiant žodžiu „galimai“.

  Meras ir jo komanda, kai kurie tarybos nariai, o ypač mano artimieji ir draugai puikiai žino, kad tai nebuvo mano svajonių darbas vien todėl, kad tai politinio pasitikėjimo pozicija. Tik po ilgų mero įkalbinėjimų sutikau eiti šias pareigas. Manau, kad dirbau atsakingai ir sąžiningai, dirbau neskaičiuodama darbo valandų, ypač ekstremalių situacijų metu: per gaisrą ir koronaviruso pandemijos metu, kai teko eiti ir Operacijų centro koordinatorės ir Operacijų centro vadovės pareigas.

  Niekada nepriklausiau jokiai politinei partijai ar organizacijai, todėl man visiškai nepriimtini nešvarūs politiniai žaidimai ir naudojamas viešas psichologinis spaudimas, arba kaip yra išsireiškusi viena tarybos narė – „Mobingas“.

  Už savo reiklumą galimu mobingo naudojimu viešai buvau apkaltinta ir aš, tačiau, kaip sako liaudies išminčiai, juokiasi puodas, kad katilas juodas – mobingu mane kaltina tie, kurių veiklos rezultatai pagal LEAN neblizga, o vėluojantys objektai ir projektai akivaizdūs.

  Tikrai nebuvau atlaidus ir abejingas vadovas, ypač tiems, kurie administracijoje tik imitavo darbą. Džiaugiuosi, kad tokių buvo nedaug. Nepatenkinti manimi jie pelnė kai kurių partijų ar atskirų tarybos narių palaikymą. Jei viena partija nepriėmė, nuėjo prieglobsčio ieškoti kitoje, juk nesvarbu kokioje.

  Nebuvau paranki ir kai kuriems tarybos nariams, siekiantiems asmeninių interesų, todėl dabar ir esu tendencingai kaltinama korupcinėmis schemomis organizuojant viešuosius pirkimus. Viešųjų pirkimų galimus pažeidimus paprastai tiria Viešųjų pirkimų tarnyba, teismas arba kitos institucijos. Kol kas aš asmeniškai neturiu jokios informacijos mano atžvilgiu iš minėtų institucijų.

Tiesa, pavasarį kilusį kaukių ir kitų apsaugos priemonių pirkimo ažiotažą analizavo ir STT, ir prokuratūra. Labai džiaugiuosi, kad tarybos nariai dėl to kreipėsi į minėtas institucijas ir buvo išsiaiškinta situacija. Jokie kaltinimai nepasitvirtino. Informuoju, kad visus su COVID-19 susijusius pirkimus papildomai patikrino dar ir Finansų ministerija, kuri, beje, grąžino visas savivaldybės dėl COVID-19 patirtas išlaidas.

Todėl labai džiaugiuosi, kad ir dėl ligoninės viešųjų pirkimų konkurso organizavimo yra kreiptasi į teismą, nes teisingumą Lietuvoje vykdo tik teismas. Atsakingai pareiškiu, kad ligoninės viešųjų pirkimų konkurso sąlygų nerengiau ir niekam nenurodinėjau, kokios jos turėtų būti. Turiu ir tai pagrindžiančius dokumentus.

Viešųjų pirkimų komisijos posėdžių dėl šio konkretaus pirkimo vyko berods 15. Aš buvau pakviesta dalyvauti tik viename iš jų. Posėdyje, kai buvo atmestos kelios konkurso dalyvės, nedalyvavau, o apie atmetimo priežastis žinau tik tiek, kiek paskelbta viešojoje erdvėje. Kilus skandalui, dalyvauti Antikorupcijos komisijos posėdyje nebuvau kviesta, todėl viešoje erdvėje paskelbtos minėtos komisijos pirmininkės išvados yra tendencingos mano atžvilgiu ir padarytos nepatikslinus ir neįvertinus visų aplinkybių.

  Labai dėkoju administracijai už galimybę dirbti ir tobulėti kartu. Patirtis neįkainojama, emocijos dirbant su Jumis pačios geriausios. Dėl viešų, tačiau visiškai nepagrįstų kaltinimų labai atsiprašau kolegų Mykolo Rinkevičiaus ir Žanetos Stasionienės. Jie kalti tik dėl to, kad asmeniškai pažįsta mane ir kad dirbo daugiau negu jiems priklauso, dirbo nekaičiuodami laiko, po darbo valandų. Savo asmeninėmis priemonėmis jie kūrė naują Jaunimo parką viziją. Labai liūdna, kad už iniciatyvas viso miesto labui jauni, darbštūs ir talentingi žmonės yra baudžiami. Linkiu Jums visiems stiprybės ir kantrybės, nes virš Jūsų nėra mėlyno dangaus.

  Nuoširdus ačiū visiems palaikiusiems ir padėjusiems tarybos nariams. Ačiū ir kritikavusiems. Nuoširdi, atvira ir teisinga kritika skatina tobulėti, o tobulėjimui ribų nėra. Naujai tarybos daugumai linkiu kuo skubiau suremti pečius, kad galėtumėte išlaikyti turimas pozicijas Regiono plėtros taryboje, Europos teritorinio bendradarbiavimo programų priežiūros komitetuose, juk būtent dabar rengiami būsimojo finansinio periodo programavimo dokumentai. Taip pat Jūsų laukia iššūkiai, susiję su sudėtingai renkamu šių metų biudžetu bei pradėtu rengti kitų metų biudžetu.

  Nuoširdžiausias ačiū merui Nerijui Cesiuliui, vicemerams ir mero patarėjams. Jūs nuostabi komanda, deja, ne visiems tai lemta suvokti.

 

 Neringa Rinkevičiūtė

 

    Komentarai


    Palikite savo komentarą

    Ribotas HTML

    • Leidžiamos HTML žymės: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
    • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
    • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
newspaper

Popierinė "Alytaus naujienos" laikraščio prenumerata

Norėdami užsiprenumeruoti popierinę "Alytaus naujienos" laikraščio versiją rašykite mums el. paštu: skelbimai@ana.lt ir nurodykite savo vardą, pavardę ir adresą, kuriuo turėtų būti pristatomas laikraštis. Kai tik gausime jūsų laišką, informuosime Jus dėl tolimesnių žingsnių.

newspaper

Prenumeruokite „Alytaus naujienos” elektroninę versiją. Ir kas rytą laikraštį gausite į savo el. pašto dėžutę.