Kaip pasirūpinti rūbų ir batų spintos tvarka? (176)

Kasdien susiduriame su savo rūbų ar batų spinta, ir neretai pagalvojame, kad norėtųsi, jog spintoje esantys daiktai būtų sudėti kitaip ir mums joje trūksta patogumo. Tačiau ši problema neretai tampa tikru galvos skausmu siekiant nuspręsti, o kaip sudėti daiktai būtų pasiekiami patogiausiai, bei ar organizavus spintoje esančią tvarką, ji išliks tvarkinga ilgam. Juk nesinori gaišti savo laiko dėl tvarkos, kuri neužsiliks ilgiau, nei pirmąją savaitę. Tad visgi, kaip sudėti daiktus, kad jie būtų laikomi tinkamai, o jums būtų patogu?

Batu dezes

Nuotrauka chuttersnap iš Unsplash.com

 

Atskirkite batus ir rūbus įsigydami batų dėžę

Vienas paprasčiausių būdų suvaldyti didelį daiktų kiekį - atlaisvinti vietą jos apatinėse lentynose ir įsigyti batų dėžę ar spintelę. Dažniausiai šioje spintelėje telpa ne tik batai, bet ir visos batų priežiūros priemonės, todėl spintoje atsiranda vietos rūbų priežiūros reikmėms, tokioms kaip pūkų rinkiklis, lygintuvas, ar net rūbų lyginimo lenta.

 

Taip surenkame kitose vietose išmėtytus daiktus, ir sugrupuojame daiktų grupes. Juk iškart lengviau lyginti rūbus, kai nereikia vaikščioti po visus namus ieškant lygintuvo ar lyginimo lentos. Be to, dažnai tokie daiktai net nebūna laikomi spintose, o padedame juos kur kampe, “kur mažiausiai trukdys”, taip apkraudami erdvę, kurią galėtume išnaudoti kitoms reikmėms.

 

Tad tikrai verta atskirti rūbų ir batų grupes į atskiras spintas, kurios ne tik palengvins kasdienį aprangos išsirinkimą, bet ir padės namuose atrasti daugiau laisvos erdvės.

 

Net ir kalbant apie kitas daiktų grupes, tokias kaip knygos ar netgi augalai, visada verta pagalvoti, kad galbūt verta įsigyti papildomą komodą, spintą, spintelę ar lentyną, kurioje galite sutalpinti įvairiose namų vietose esančius daiktus, ir atsikratyti netvarkingos, daiktais apkrautos, erdvės pojūčio.

 

batu deze

 

Nuotrauka Zoe van Poetsprins.nl iš Unsplash.com

 

Spintoje skirstykite daiktus dėžėmis ir skirtukais

Juk ne kartą aikčiojote pamatę tobulai sutvarkytas rūbų lentynas filmuose, kai pagrindinė veikėja ar veikėjas atsidaro savo drabužinės duris.

 

O ar atkreipėte dėmesį, kad nemaža tvarkos vaizdo dalis atsiranda dėl spintoje esančių dėžių ar skirtukų?

 

Dėžės

Kojines bei apatinį trikotažą sudėkite į atskiras dėžes. Mažesnės dėžės ar dežutės puikiai tiks kaklaraiščiams ar varlytėms sudėti, na o vidutinio dydžio dėžės tiks laikyti delnines, pinigines ar mažus rankinukus, jei mėgstate juos derinti prie aprangos ir jų turite daugiau. Taip nebereiks sukti galvos, kaip sudėti aksesuarus spintoje ir lengvai juos pasiekti - jei norėsite išsirinkti vieną iš turimų, užteks išsitraukti dėžę ir iš viršaus apžvelgti ir nuspręsti, kuris šiandien tinka labiausiai.

 

Skirtukai

Skirtukai ar spalvota pakabų sistema padės išskirstyti įvairias rūbų grupes. Žinoma, norintiems itin organizuotos rūbų spintos, galima naudoti abu rūbų tipo skirstymo metodus.

 

Skirtukai - tarp pakabų kabinami žymekliai, pažymintys, kokio tipo drabužiai bus kabinami po žymeklio - tarkim, marškiniai ar suknelės. Galima rūbus skirstyti ir pagal spalvas, tada ant žymeklio reiktų rašyti tai, kokią spalvą kabinsite po jo.

 

Vietoj skirtukų metodo, galima naudoti ir spalvotų pakabų sistemą, ji kaip žaidimas gali puikiai tikti ir vaikų kambaryje. Tada išsirenkate spalvą rūbų grupei, tarkim, raudoną megztiniams, ir to tipo drabužius kabinate būtent ant raudonų pakabų.

 

Nors spalvotas rūbų spintos organizavimas gali labai vilioti, tačiau iškyla problema, kai įsigyjus naują megztinį gali tekti ieškoti naujos raudonos pakabos. Tuo skirtukai kiek pranašesni ir jais lengviau sekti.

 

Apsilankius tokiose internetinėse parduotuvėse kaip Senukai.lt galite rasti savo biudžetą ir poreikius atitinkančias prekes, kurios padės rasti tinkamus sprendimus suorganizuoti savo rūbų ir batų spintą. Rasite viską, ko gali prireikti, nesvarbu, kas jus domina - lentynos, batų dėžės, ar dėžutės daiktams.

    Komentarai


    Palikite savo komentarą

    Ribotas HTML

    • Leidžiamos HTML žymės: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
    • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
    • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
newspaper

Popierinė "Alytaus naujienos" laikraščio prenumerata

Norėdami užsiprenumeruoti popierinę "Alytaus naujienos" laikraščio versiją rašykite mums el. paštu: skelbimai@ana.lt ir nurodykite savo vardą, pavardę ir adresą, kuriuo turėtų būti pristatomas laikraštis. Kai tik gausime jūsų laišką, informuosime Jus dėl tolimesnių žingsnių.

newspaper

Prenumeruokite „Alytaus naujienos” elektroninę versiją. Ir kas rytą laikraštį gausite į savo el. pašto dėžutę.