Be ko neįsivaizduojamas klasikinis interjeras? (1)

Magres baldai
(Nuotr. Magres baldai)
Klasikinis interjeras – tikriausiai niekada nepraras savo populiarumo. Juk ne veltui jis būtent ir vadinamas klasikiniu. Nors daugelis mano, kad gerai pažįsta tokį interjero stilių, pasirodo, kad nemaža dalis jų klysta. Svajojate apie klasika dvelkiantį namų interjerą, tačiau nežinote, nuo ko pradėti? Apie tai, be ko jis neįsivaizduojamas, pasakojame šiame straipsnyje.

Centrinis kambario taškas

Klasikinio interjero pagrindą sudaro simetrija ir tvarka, o baldų išdėstymas ir stilius paprastai būna orientuoti į pagrindinį centrinį tašką. Taigi, visų pirma reikėtų atrasti jį. Pavyzdžiui, tai gali būti židinys, erkeriniai langai, sudarantys išlenktą lango konstrukciją, arba prancūziško stiliaus durys. Jei tokių elementų jūsų namuose nėra, pasistenkite rasti centrinę kambario liniją ir remtis ja kaip atspirties tašku.

 

Simetrija

Kaip jau minėjome prieš tai, klasikiniame interjere ypač svarbi simetrija. Ja vadovautis reikėtų ir galvojant apie baldų išdėstymą. Stenkitės sukurti veidrodinį atvaizdą, naudodami vienodas sofas, stovinčias viena priešais kitą, o tarp jų įterpkite kavos staliuką. Jei dviejų sofų jums per daug, galite rinktis kitą variantą, kuris yra ilga sofa ir du klasikiniai foteliai priešais ją. Tokiu būdu taip pat sukursite simetriją.

 

Švelnios spalvos

Klasikiniame interjere paprastai vyrauja gamtos spalvų paletė. Tinkami pasirinkimai šiuo atveju yra šviesių tonų geltona, mėlyna, žalia ir ruda. Labiau klasikinis pasirinkimas – balta spalva, naudojama apvadams ir detalėms. Rekomenduojama nepersistengti su itin drąsiomis spalvomis. Saikingai galima naudoti smaragdinius ir slyvų tonus, taip pat ryškius raštus.

Galbūt noras atskleisti klasikinį stilių savo namuose dabar tik dar labiau sustiprėjo? Puiku, nes pagrindinius būdus, kaip tai padaryti jau žinote. Tikimės, kad remiantis šiame straipsnyje pateiktais patarimais, sukurti savo svajonių interjerą bus daug lengviau!

    Komentarai


    Palikite savo komentarą

    Ribotas HTML

    • Leidžiamos HTML žymės: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
    • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
    • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
newspaper

Popierinė "Alytaus naujienos" laikraščio prenumerata

Norėdami užsiprenumeruoti popierinę "Alytaus naujienos" laikraščio versiją rašykite mums el. paštu: skelbimai@ana.lt ir nurodykite savo vardą, pavardę ir adresą, kuriuo turėtų būti pristatomas laikraštis. Kai tik gausime jūsų laišką, informuosime Jus dėl tolimesnių žingsnių.

newspaper

Prenumeruokite „Alytaus naujienos” elektroninę versiją. Ir kas rytą laikraštį gausite į savo el. pašto dėžutę.