Tradiciniai turkiški patiekalai – maistas, kuris sužavės kiekvieną (1)

Kebabai
Turkiškas kebabas yra vienas populiariausių patiekalų, kurį būtina užsisakyti visiems mėsos mėgėjams. Nors lietuviams geriausiai žinomi dioner kebabai, gaminami iš marinuotos mėsos sluoksnių, kepamų ant besisukančio iešmo, tačiau tai tikrai nėra vienintelis jų variantas. Turkijoje galite paragauti ir Adana kebabų, gaminamų iš aštrios maltos ėrienos ir patiekiamų ant iešmelio. Šie kebabai įprastai yra valgomi kartu su ryžiais, duona, keptomis daržovėmis, salotomis ar jogurtu.
Mezė
Nors mezė yra randama ir kitose šalyse, esančiose prie Viduržemio jūros, visgi kiekvienoje šalyje šis patiekalas yra vis kitoks. Tad, nepraleiskite progos ir paragaukite jo Turkijoje. Mezė – tai mažose lėkštutėse atnešami įvairūs užkandžiai, kuriais galima dalintis. Dažniausiai Turkijoje tokiu būdu yra patiekiami įvairūs vietiniai sūriai, melionai, jogurtas, aitriųjų pipirų pasta, padaže troškintos daržovės, baklažanų salotos, ryžiais įdarytos daržovės ir kiti panašūs delikatesai.
Pidė
Pidė yra turkiška pica su mėsa, daržovėmis ir sūriu. Ji įprastai yra kepama akmeninėje krosnyje ir gali būti su įvairiais priedais, pavyzdžiui, malta ėriena, špinatais, fetos sūriu ir paprikomis. Pidė yra populiarus gatvės maistas Turkijoje ir dažnai yra patiekiama su airanu – gaiviu jogurto gėrimu.
Baklava
Baklava - saldus pyragas, gaminamas iš sluoksniuotos tešlos, smulkintų riešutų ir medaus sirupo. Šį tradicinį desertą turkai mėgsta gaminti per šventes ir įvairius paminėjimus. Yra daugybė baklavos variantų, kai kuriuose receptuose naudojamos pistacijos, graikiniai riešutai ar migdolai.
Taigi, jei susidomėjote ir norėtumėte kažkurį iš šių patiekalų paragauti Turkijoje, nieko nelaukite ir susiplanuokite kelionę į šią turtinga istorija ir kultūra garsėjančią šalį. Skrydžius į Stambulą itin gera kaina galite rasti čia!

Popierinė "Alytaus naujienos" laikraščio prenumerata
Norėdami užsiprenumeruoti popierinę "Alytaus naujienos" laikraščio versiją rašykite mums el. paštu: skelbimai@ana.lt ir nurodykite savo vardą, pavardę ir adresą, kuriuo turėtų būti pristatomas laikraštis. Kai tik gausime jūsų laišką, informuosime Jus dėl tolimesnių žingsnių.

Komentarai
Palikite savo komentarą
tuo daugiau nesamoniu rasoma
Komentaras
tuo daugiau nesamoniu rasoma