Kurios salotos yra maistingiausios?

2020 Rugpjūtis 27
nuotrauka
Salotos skiriasi ne tik savo išvaizda, bet ir skoninėmis bei maistinėmis savybėmis. Nors visos jos sveikos ir savyje slepiančios įvairiausius vitaminus bei mineralus, kiekviena atskirai praturtinta vis kitokiomis maistingosiomis savybėmis. Taip sakant, vienos iš jų yra vertingesnės už kitas.

Salotinė sultenė

Garbanotuose, nedideliuose, riešutų prieskonį turinčiuose salotinės sultenės lapeliuose gausu chlorofilo, pasižyminčio stipriu detoksikaciniu poveikiu, taip pat aptinkamas didelis kiekis A, C ir B grupės vitaminų, mineralų (ypač geležies) ir flavonoidų. Žinoma, kad vitaminas A padeda palaikyti sveiką ir elastingą odą, apsaugo nuo infekcijų, dalyvauja regėjimo ir ląstelių dalijimosi procesuose. Gaivios, gausios skysčių ir skaidulų salotinės sultenės, savo ypatinguoju riešutų poskoniu švelniems patiekalams suteikia gaivos ir atspalvių. Jos puikiai dera ir žaliuosiuose kokteiliuose.

 

Romaninės salotos („Romaine“)

Yra gana traškios ir sočios, todėl su jomis paruoštos įvairios salotos ir mišrainės neretai naudojamos kaip pagrindinis priešpiečių patiekalas.

Romaninės salotos nepasižymi ypatingu skoniu, todėl jos tinka ir žaliesiems kokteiliams. Šiose salotose aptinkamas gana nedidelis kiekis, galima sakyti, tik pėdsakai, mineralų, tokių kaip geležis, magnis ir pan., tačiau jose pakankamai daug vitamino K, A, C bei folio rūgšties.

 

Špinatai

Kuriuose gausu vitamino A, C, K, folio rūgšties, mangano, geležies, magnio, kalio, kalcio ir ypatingai nemėgstami vaikų, padeda kovojant su uždegimais bei virusais, lėtina senėjimo procesus - užtenka suvalgyti tik saujelę.

Ar žinojote, jog geležį, kalcį ir baltymus organizmas lengviau pasisavina iš virtų ar šiltai apdorotų špinatų nei iš šviežių? Pagardinkite juos šlakeliu citrinos sulčių, kad vitaminas C paskatintų geležies pasisavinimą.

Iš neapdorotų špinatų lengviau pasisavinamas vitaminas C, folio rūgštis, niacinas ir kalis. Todėl špinatus reikia valgyti tiek šiltai apdorotus, tiek žalius.

    Komentuoti

    Ribotas HTML

    • Leidžiamos HTML žymės: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
    • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
    • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.