Kasdien išverda tris puodus cepelinų (2)
Nors patiekalo kilmė kelia nemažai diskusijų, viso pasaulio lietuviams didžkukuliai asocijuojasi su nacionaline lietuviška virtuve. Kaip pastebi Alytaus apskrities Stasio Kudirkos ligoninės valdose veikiančios kavinės savininkė Genė Minikienė, pagal senovinį receptą jų verdamus cepelinus jau pamėgęs ir jaunimas. O ir gyvenantys svetur, sugrįžę į Alytų, būtinai užsuka jų paskanauti kavinėje ir išsinešti. Pagal senovišką mamos receptą cepelinus šioje kavinėje septintus metus kiekvieną darbo dieną mažiausiai trijuose puoduose verda virėja Irena Radzevičienė. Išsamaus recepto ji nepateikė, bet šiek tiek gamybos subtilybių papasakojo: „Bulvių veislė turi būti tinkama cepelinams gaminti, tarkius išsunkti reikia nei per sausai, nei per šlapiai, būtinai įdėti šiek tiek virtų bulvių, patiems susimalti mėsą, tinkamiausia – mentė. Gaminti be „šio ar to“, o tik iš natūralių produktų. Pagyrų tikrai sulauksite.“
Plačiau apie G. Minikienės suburtos virėjų komandos gaminamus cepelinus, kitus patiekalus bei cepelinų istoriją ir amžiną diskusiją, ar jie tikrai lietuviškos virtuvės kulinarinis paveldas, – skaitykite vasario 4 dienos „Alytaus naujienų“ numeryje.
Cepelinai nuo seno gaminami dvejopai – iš virtų ir iš žalių bulvių tešlos.

Popierinė "Alytaus naujienos" laikraščio prenumerata
Norėdami užsiprenumeruoti popierinę "Alytaus naujienos" laikraščio versiją rašykite mums el. paštu: skelbimai@ana.lt ir nurodykite savo vardą, pavardę ir adresą, kuriuo turėtų būti pristatomas laikraštis. Kai tik gausime jūsų laišką, informuosime Jus dėl tolimesnių žingsnių.

Komentarai
Palikite savo komentarą
super, šaunuolės
Komentaras
super, šaunuolės
pagarbos moterys, cepelinai…
Komentaras
pagarbos moterys, cepelinai labai skanūs, visas maistas skanus. Ačiū už cepelinus ir sėkmės