Džiovintų uogų milteliai – vertinga naujovė maisto pramonėje (1)

miško uogos
Maisto pramonę gana neseniai papildė naujas ingredientas, kuris labai greitai pelnė vartotojų meilę. Jis naudingas sveikatai, organizmą praturtina įvairiais vitaminais ir mineralais, o kepinius, patiekalus ir gėrimus – neatrastais skoniais. Ar įtariate kas tai? Atsakymas – džiovintų uogų milteliai, gaminami be papildomų cheminių medžiagų ir perdirbtų priedų. Jei dar nebandėte, tai laikas išbandyti, bet prieš tai – patyrinėkite džiovintų uogų miltelių galimybes.

Džiovintų uogų milteliai – kuo jie naudingi?

Nors uogų milteliai jau kurį laiką vartojami visame pasaulyje, tačiau Lietuvoje šis ingredientas dar tik pradeda populiarėti. Vienas iš gamintojų, kuris rinkai siūlo kokybiškus, kruopščiai pagamintus ir įvairių skonių uogų miltelius – „SuperFudo“. Kodėl verta išbandyti šią produkciją?

Nauda sveikatai. Be abejonės, svarbiausia priežastis, kodėl sparčiai didėja uogų miltelių paklausa – jų vertė žmogaus organizmui ir savijautai. Skirtingos uogos – mėlynės, spanguolės, bruknės, braškės, vyšnios, šaltalankiai, gervuogės, avietės, juodieji serbentai ir kt. – pasižymi skirtinga sudėtimi, turi skirtingą kiekį vitaminų, mineralų ir kitų vertingų medžiagų, todėl ir jų poveikis žmogui yra skirtingas. Kaip sako „SuperFudo“ atstovas, saikingai vartojami bet kokių uogų milteliai daro teigiamą poveikį sveikatai, gerina savijautą, gali padėti pašalinti įvairius nemalonius simptomus ar greičiau sustiprinti imunitetą ir padėti išgyti nuo ligų. Prieš įsigyjant džiovintų uogų miltelius, naudinga pasidomėti, kokiomis savybėmis ir kokiu poveikiu sveikatai pasižymi skirtingos uogos – tokia informacija nurodoma prekės aprašyme.

Kokybė. Labai svarbu, kad uogų milteliai būtų gaminami atsakingai. „SuperFudo“ laikosi šio principo, todėl jų produkcijos gamybai naudojamos uogos kruopščiai surenkamos rankomis, tuomet džiovinamos specialiose džiovinimo patalpose, kur temperatūra siekia apie 45 ℃ laipsnius, o galiausiai uogos sumalamos ir sandariai supakuojamos. Toks atsakingas procesas nulemia didesnį produkto vertingų savybių kiekį ir ilgesnį jo galiojimo laiką.

Skonis. Specialioje temperatūroje džiovintų uogų milteliai yra natūralus skonio stipriklis. Milteliai patiekalams suteikia ryškesnės spalvos ir tekstūros, kartu sustiprindami skonį. Tai puikus būdas suteikti natūralaus saldumo ir intensyvesnio skonio patiekalams, nenaudojant cukraus. „SuperFudo“ gaminami uogų milteliai yra 100 procentų natūralus – be konservantų, cukraus ar dažiklių (nėra pieno, sojos, riešutų alergenų).

Mityba. Naudojant džiovintų uogų miltelius, patiekaluose sumažėja dirbtinių priedų, padaugėja antioksidantų, vitaminų ir mineralų. Uogų milteliai yra ekologiški, savo geromis savybėmis pranoksta bet kokius uogų ekstraktus ar papildus. Šis natūralus vitaminų, antioksidantų ir natūralių skaidulų derinys idealiai praturtina mitybos racioną.

Galiojimo laikas. Uogų miltelių galiojimo laikas yra daug ilgesnis, nei šviežių uogų. Dėl to juos lengva ir patogu naudoti, galima pirkti didesniais kiekiais nesibaiminant, kad jie suges. Paprastai produktai, kurių galiojimo laikas yra ilgas, turi daug konservantų, tačiau taip nėra, kai kalbama apie specialiu metodu džiovintų uogų miltelius.

Džiovintų uogų milteliai – tai vienas produktas, bet daugybė privalumų. „SuperFudo“ milteliai yra visiškai natūralūs, be pridėtinio cukraus, skonių stipriklių, dažiklių, todėl puikiai tinka tiek suaugusiems, tiek vaikams.

Kaip naudoti džiovintų uogų miltelius?

Džiovintų uogų milteliai gali būti naudojami įvairiausiais būdais – tereikia pasitelkti fantaziją. Pasisemti įkvėpimo galima ir iš patarimų. Nesvarbu, ar tai užpilai, kepiniai ar gėrimai, uogų milteliai gali suteikti dar geresnio ir išskirtinesnio skonio. Kur tinka naudoti uogų miltelius?

Kepiniai. Sausainiai, keksiukai, bandelės, pyragaičiai... Sąrašą galima tęsti ir tęsti. Uogų milteliai suteikia ​​koncentruoto skonio. Juos galima naudoti ir glaistui – jo skoniui ir spalvai sukurti. Miltelius galima tiek užberti ant kepinių, tiek dėti į kepinių tešlą.

Saldumynai. Uogų milteliai puikiai tinka saldainiams ir šokoladams gardinti. Dėl intensyvaus skonio ir natūralių ingredientų milteliai puikiai tinka užpilams, įdarams ir kremams ar netgi dietiniams skanumynams. Miltelius mėgstama naudoti ir sveikuolių batonėliams.

Gėrimai. Uogų milteliai idealiai tinka kavai paskaninti, vaisių ar alkoholio kokteiliams, arbatoms ir kt. Jie suteikia papildomo skonio, bet visiškai nepraskiedžia gėrimo. Kitaip tariant, naudojant uogų miltelius galima visiškai kontroliuoti produkto konsistenciją ir skonį.

Tad jei norite sužavėti naujais, įdomiais patiekalais, apsvarstykite galimybę naudoti džiovintų uogų miltelius. Norėdami gauti daugiau informacijos apie džiovintų uogų miltelius ar tiesiog jų įsigyti, apsilankykite „SuperFudo“ – https://superfudo.lt/. Tai bene didžiausias džiovintų uogų gamintojas Lietuvoje!

 

    Komentarai


    Palikite savo komentarą

    Ribotas HTML

    • Leidžiamos HTML žymės: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
    • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
    • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
newspaper

Popierinė "Alytaus naujienos" laikraščio prenumerata

Norėdami užsiprenumeruoti popierinę "Alytaus naujienos" laikraščio versiją rašykite mums el. paštu: skelbimai@ana.lt ir nurodykite savo vardą, pavardę ir adresą, kuriuo turėtų būti pristatomas laikraštis. Kai tik gausime jūsų laišką, informuosime Jus dėl tolimesnių žingsnių.

newspaper

Prenumeruokite „Alytaus naujienos” elektroninę versiją. Ir kas rytą laikraštį gausite į savo el. pašto dėžutę.