Ministras L. Linkevičius: Nyderlandai svariai prisidėjo prie sklandaus NATO pajėgų įsikūrimo Lietuvoje ()

Jonė Vasiliauskaitė
jjk
Ministro susitikimas
Užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius rugpjūčio 10 dieną priėmė kadenciją Lietuvoje baigiantį Nyderlandų ambasadorių Gijsbertą Hendriką Christiaaną Van der Lingeną. Susitikime ministras pasidžiaugė vis intensyvėjančiais Lietuvos ir Nyderlandų santykiais, glaudžiu bendradarbiavimu ir artimais aukščiausio lygio politiniais kontaktais, kuriuos vainikavo šių metų birželio 13-15 dienomis įvykęs Nyderlandų karališkosios šeimos vizitas Lietuvoje.

Išvykstančiam ambasadoriui ministras padėkojo už solidarumą ir indėlį atremiant saugumo iššūkius šioje Aljanso dalyje: „Nyderlandų ambasada svariai prisidėjo prie sklandaus NATO Priešakinių pajėgų įsikūrimo Lietuvoje, karių ir vietos bendruomenių ryšių užmezgimo bei dvišalio saugumo politikos dialogo skatinimo. Jūs išvykstate, tačiau jūsų kariai Nyderlandų valdžios sprendimu lieka dar bent keleriems metams“, – teigė L. Linkevičius pažymėdamas, kad Nyderlandų oro pajėgos yra patikima ir nuolatinė Baltijos oro policijos misijos dalyvė.

Susitikimo metu ministras taip pat padėkojo už asmenines ambasadoriaus pastangas skatinant bendradarbiavimą bei verslo ryšius energetikos srityje. Ambasados iniciatyva organizuojamas Lietuvos ir Nyderlandų suskystintų gamtinių dujų (SGD) forumas – naudinga platforma dalinantis įžvalgomis ir keičiantis patirtimi, o taip pat siekiant skatinti bendradarbiavimą ir kituose energetikos sektoriuose.

 

Kiti straipsniai