„Pupasodis gyvai 2018“, arba Kodėl svarbu nenustoti augti ()

Vidmantas VESELGA
Pupasodis.
Sauliaus Aliukonio ir Juozo Muzikevičiaus nuotr.

Rugpjūčio 16 dieną Gerdos ir Vidmanto Veselgų sodyboje (Pupasodžio k., Alytaus r.) įvyko tikro garso muzikos festivalis „Pupasodis gyvai 2018“. Tai jau devintas koncertas. Artėjame prie pirmojo jubiliejaus. Dešimtmečio. Kadangi turiu metukų su trupučiu anūką, matau, kaip jis auga, įdomu paspėlioti, koks jis bus po aštuonerių, devynerių metų. Ir nežinau, ne nuo manęs tai priklauso. Bet tikrai žinau, kad jeigu nebendrautume, nesusitiktume, tai po metų kitų vienas kitam nieko nereikštume, greičiausiai ir nesusikalbėtume.

Kiekvienų metų labdaros koncertas, pradėjus įgyvendinti sumanytą idėją, man buvo nuolatinis kalbėjimasis ne tik su tais, kurie gali prisidėti, padėti, bet ir su savimi. Nuolatinis klausinėjimas, ką turiu, privalau daryti, kad nenustočiau augti, tobulėti. Ką turiu padaryti kitaip, kad nenustotų augti, tobulėti šitas svajonių kūdikis – labdaros koncertas, kuriame muzikuojama gyvai. Ir kuriame nebūna (ir niekada nebus) alkoholinių gėrimų.

Gera muzika ir žmogaus gerumas gali, turi gyventi kartu, – nuolat priminė koncerto vedėja Ona Gudaitytė, kviesdama į sceną vis kitus atlikėjus ir ragindama dalytis gerumu – nepamiršti aukoti. (Surinktos lėšos, beveik 1,2 tūkst. eurų, bus skirtos Alytaus onkologinių ligonių poreikiams – asociacijai POLA).

Šįkart neatlygintinai koncertavo Aušra ir Ramūnas Difartai (Raudondvaris), Eglė ir Nerijus Malinauskai (Alytus), Kęstutis Jablonskis (Telšiai), Darius Bachovas (Varėna), Jolanta Kriaučiūnienė (Mažeikiai), sesutės Laura ir Greta (Alytus), Irena Jokšienė (Vilnius), grupės „Senas kiemas“ (Vilnius), „Andy Abro Band“ (Alytus), „Jazz Do It“ (Alytus), „Cryptex“ (Lentvaris).

Visiems atlikėjams labai ačiū už meilę muzikai, už sukurtą gerų emocijų erdvę. Ji svaigino, ramino, džiugino, įkvėpė… Manau, kiekvienam dovanojo tai, ko jam labiausiai reikėjo tą gražų, saulėtą, nostalgišką vakarą.

Dar galėjo džiuginti, svaiginti netikėti susitikimai, vaikų gausumas, jų krykštavimas, piešiamų svajonių gražumas, skanūs kvapai – kavos, kepamų blynų, nuo pievų kylančio rūko…

Rugpjūčio 16-osios rytą vienas artimas žmogus paklausė, kaip jaučiuosi. Jaučiausi absoliučiai ramus, užtikrintas. Už tai ačiū rėmėjams: Alytaus miesto ir Alytaus rajono savivaldybėms, UAB „Baltmetas“, UAB „Šventė Jums“, RTA grupei; informaciniams rėmėjams: radijui „FM99“, laikraščiams „Alytaus naujienos“, „Dainavos žodis“, portalams Alytaus gidas, danielius.net; dideliam talkininkų būriui: filmuotojui Vidui Akmantui, fotografams Sauliui Aliukoniui ir Juozui Muzikevičiui, garso operatoriui Raimundui Abromavičiui, profesionaliems patarėjams-konsultantams visais muzikos klausimais Nerijui ir Daliui. Dar Gemui ir Audronei – už kavą, Aurelijai – už blynus, Gintui – už suolus, kaimynams Žilinskams – už įvairią ūkinę pagalbą.

Ir visiems, kurių nepaminėjau, – už gerumą, palaikymą ir paramą. Ir visiems visiems labai ačiū dar ir už tai, kad jau planuoju 10-ąjį „Pupasodis gyvai“ koncertą. Su didele staigmena, kuri gali labiau „vežti“ negu K.Jablonskio dalyvavimas šių metų koncerte. Staigmena, dėl kurios, nutekėjus informacijai, turėtų pritrūkti sodybos kieme vietos...

„Pupasodis gyvai 2019” vyks 2019 metų rugpjūčio 15 dieną. Jau esate laukiami.

 

 

 

Kiti straipsniai