Aly­taus ko­le­gi­ja ig­no­ruo­ja mi­nis­te­ri­ją, šios krei­pi­ma­sis pa­sie­kė Ge­ne­ra­li­nę pro­ku­ra­tū­rą (210)

Alma MOSTEIKAITĖ, alma@ana.lt
Danutė Remeikienė
Švietimo, mokslo ir sporto mi­nis­te­ri­jai iš­ki­lo di­de­lių abe­jo­nių dėl Alytaus ko­le­gi­jos ta­ry­bos spren­di­mo tin­ka­mu­mo ir skaid­ru­mo skir­ti Danutę Remeikienę lai­ki­nai at­lik­ti di­rek­to­riaus funk­ci­jas. Zi­tos Stan­ke­vi­čie­nės nuotr.
Šį ant­ra­die­nį, bir­že­lio 30-ąją, Švie­ti­mo, moks­lo ir spor­to mi­nis­te­ri­ja ofi­cia­liai iš­pla­ti­no pra­ne­ši­mą, ku­ria­me in­for­ma­vo, kad krei­pė­si į Ge­ne­ra­li­nę pro­ku­ra­tū­rą dėl si­tu­a­ci­jos Aly­taus ko­le­gi­jo­je. Pra­šo­ma iš­tir­ti, ar, for­muo­jant ko­le­gi­jos val­dy­mo or­ga­nus ir šiems pri­imant spren­di­mus, ne­bu­vo pa­žeis­ti tei­sės ak­tų rei­ka­la­vi­mai bei vie­ša­sis in­te­re­sas. Mi­nis­te­ri­jai iš­ki­lo di­de­lių abe­jo­nių dėl ko­le­gi­jos ta­ry­bos spren­di­mo skir­ti Da­nu­tę Re­mei­kie­nę lai­ki­nai at­lik­ti di­rek­to­riaus funk­ci­jas, kreip­ta­si pa­aiš­ki­ni­mo dėl to­kio spren­di­mo, bet at­sa­ky­mo ne­gau­ta. Ge­ne­ra­li­nė pro­ku­ra­tū­ra, ga­vu­si mi­nis­te­ri­jos pra­šy­mą, spręs, koks bus to­les­nis jo nag­ri­nė­ji­mo pro­ce­sas.

Grį­žo po be­veik me­tus tru­ku­sio ne­dar­bin­gu­mo ir pra­dė­jo va­do­vau­ti lai­ki­nai

D.Re­mei­kie­nė Aly­taus ko­le­gi­jai dvi po pen­ke­rius me­tus tru­ku­sias ka­den­ci­jas va­do­va­vo nuo 2008-ųjų.

2018-ųjų pa­va­sa­rį vy­ku­sia­me ko­le­gi­jos di­rek­to­riaus kon­kur­se ji vie­nin­te­lė sie­kė va­do­vau­ti šiai švie­ti­mo įstai­gai dar pen­ke­rių me­tų ka­den­ci­jai ir kon­kur­są lai­mė­jo. Spren­di­mą dėl R.Re­mei­kie­nės tin­ka­mu­mo to­liau va­do­vau­ti ko­le­gi­jai pri­ėmė jos aka­de­mi­nė taryba, o ko­le­gi­jos ta­ry­ba nusprendė ją išrinkti direktore.

Ta­čiau ko­le­gi­jai va­do­vau­ti tre­čią ka­den­ci­ją iš ei­lės su­truk­dė tuo­me­tė Švie­ti­mo ir moks­lo mi­nis­te­ri­ja, nu­ro­džiu­si, kad pa­gal Moks­lo ir stu­di­jų įsta­ty­mą tas pats as­muo tos pa­čios aukš­to­sios mo­kyk­los di­rek­to­riu­mi ga­li bū­ti ren­ka­mas ne dau­giau kaip dviem ka­den­ci­joms iš ei­lės ir ne anks­čiau kaip po 5 me­tų nuo pas­ku­ti­nės ka­den­ci­jos pa­bai­gos, jei­gu pas­ku­ti­nė ka­den­ci­ja bu­vo iš ei­lės an­tra.

Mi­nis­te­ri­ja krei­pė­si į Aly­taus apy­lin­kės teis­mą su pra­šy­mu pa­nai­kin­ti ko­le­gi­jos val­dy­mo or­ga­nų pri­im­tus spren­di­mus dėl D.Re­mei­kie­nės iš­rin­ki­mo Aly­taus ko­le­gi­jos di­rek­to­re tre­čiai ka­den­ci­jai iš eilės.

Nors ko­le­gi­ja iš­rin­ki­mą ban­dė mo­ty­vuo­ti, kad ji, kaip šios vie­šo­sios įstai­gos di­rek­to­rė, iš­rink­ta ant­rai ka­den­ci­jai, prieš tai va­do­va­vo biu­dže­ti­nei įstai­gai Aly­taus ko­le­gi­jai, ta­čiau Aly­taus apylinkės teis­mo Aly­taus rū­mai pri­ėmė D.Re­mei­kie­nei ne­pa­lan­kų spren­di­mą.

Pri­pa­žin­ti ne­tei­sė­tais ir ne­ga­lio­jan­čiais ko­le­gi­jos val­dy­mo or­ga­nų spren­di­mai, ku­riais va­do­vau­jan­tis ji bu­vo iš­rink­ta ko­le­gi­jos di­rek­to­re.

To­kį spren­di­mą teis­mas pri­ėmė at­si­žvelg­da­mas į Moks­lo ir stu­di­jų įsta­ty­me reg­la­men­tuo­tą aukš­tų­jų mo­kyk­lų va­do­vų rin­ki­mų tvar­ką bei Kon­sti­tu­ci­nio Teis­mo iš­aiš­ki­ni­mą, kad, net esant es­mi­nei šių įstai­gų per­tvar­kai, va­do­vų ka­den­ci­jų skai­čiaus pri­va­lu lai­ky­tis.

Aly­taus ko­le­gi­ja vie­ti­nio teis­mo spren­di­mą skun­dė Kau­no apy­gar­dos teis­mui, bet ir čia ne­pa­vy­ko lai­mė­ti. Pa­lik­ta ne­pa­keis­ta Aly­taus apy­lin­kės teismo Aly­taus rū­mų spren­di­mo da­lis dėl ne­tei­sė­tais ir ne­ga­lio­jan­čiais pri­pa­žin­tų ko­le­gi­jos val­dy­mo or­ga­nų spren­di­mų iš­ren­kant D.Re­mei­kie­nę Aly­taus ko­le­gi­jos di­rek­to­re tre­čiai penkerių metų ka­den­ci­jai iš ei­lės.

Ka­dan­gi to­kia Kau­no apy­gar­dos teis­mo nu­tar­tis įsi­tei­sė­jo jos pri­ėmi­mo die­ną, D.Re­mei­kie­nė iš Aly­taus ko­le­gi­jos di­rek­to­riaus pa­rei­gų tu­rė­jo bū­ti at­leis­ta per­nykš­tės ge­gu­žės vi­du­ry­je. Ta­čiau ji ne­dar­bin­gu­mą įgi­jo prieš pat Kau­no apy­gar­dos teis­mo nu­tar­ties pri­ėmi­mą.

Ko­le­gi­ja šio teis­mo nu­tar­tį du kar­tus skun­dė Lie­tu­vos Aukš­čiau­sia­jam Teis­mui, bet abu kar­tus jos skun­dus at­si­sa­ky­ta pri­im­ti.

Po ne­dar­bin­gu­mo D.Re­mei­kie­nė į dar­bą grį­žo be­veik po me­tų – šie­me­tės ge­gu­žės pra­džio­je. Ta­da ir tu­rė­jo bū­ti įvyk­dy­tas teis­mo spren­di­mas at­leis­ti ją iš Aly­taus ko­le­gi­jos di­rek­to­riaus pa­rei­gų.

Ta­čiau ko­le­gi­jos ta­ry­bos, ku­rios pir­mi­nin­kas yra Vil­niu­je re­gist­ruo­tos, Aly­tu­je pa­da­li­nį tu­rin­čios in­for­ma­ci­nių tech­no­lo­gi­jų spren­di­mais už­si­i­man­čios ben­dro­vės ATEA re­gio­ni­nių pro­jek­tų va­do­vas Al­gir­das Kli­ma­vi­čius, ko­vo pra­džio­je pri­im­tu nu­ta­ri­mu jai pa­ves­ta lai­ki­nai vyk­dy­ti di­rek­to­riaus pa­rei­gas, iki įvyks nau­jas di­rek­to­riaus kon­kur­sas.

D.Re­mei­kie­nė ko­le­gi­jo­je taip pat li­ko dirb­ti pu­se eta­to mar­ke­tin­go dės­ty­to­ja. Tad jai, kaip šio da­ly­ko dės­ty­to­jai, pa­ves­ta lai­ki­nai vyk­dy­ti Aly­taus ko­le­gi­jos di­rek­to­riaus pa­rei­gas.

Ki­lo di­de­lių abe­jo­nių dėl spren­di­mo tin­ka­mu­mo ir skaid­ru­mo

Į Aly­taus ko­le­gi­jos ta­ry­bos spren­di­mą D.Re­mei­kie­nę skir­ti lai­ki­ną­ja šios švie­ti­mo įstai­gos di­rek­to­re su­re­a­ga­vo Švie­ti­mo, moks­lo ir spor­to mi­nis­te­ri­ja.

Jos Ko­mu­ni­ka­ci­jos sky­rius in­for­ma­vo, jog, kaip nu­ma­to Aly­taus ko­le­gi­jos sta­tu­tas, ko­le­gi­jos di­rek­to­riaus pa­rei­gas jam ne­sant pa­pras­tai ei­na di­rek­to­riaus pa­va­duo­to­jas aka­de­mi­nei veik­lai ar­ba pa­skir­tas aka­de­mi­nio pa­da­li­nio va­do­vas.

Nu­ro­dė, kad 2018-ai­siais Aly­taus ko­le­gi­jo­je at­lie­kant au­di­tą bu­vo ras­ta la­bai daug bu­vu­sios va­do­vės D.Re­mei­kie­nės dar­bo pa­žei­di­mų, o per­nai Vy­riau­sio­ji tar­ny­bi­nės eti­kos ko­mi­si­ja yra pri­pa­ži­nu­si, kad D.Re­mei­kie­nė nau­do­jo­si pa­rei­go­mis as­me­ni­nei nau­dai gau­ti bei įstai­gos fi­nan­si­niais iš­tek­liais ne tar­ny­bos tiks­lams ir to­kiais veiks­mais pa­žei­dė Vie­šų­jų ir pri­va­čių in­te­re­sų de­ri­ni­mo vals­ty­bi­nė­je tar­ny­bo­je įsta­tymo nuo­sta­tas.

At­si­žvel­giant į šiuos fak­tus, taip pat ir į by­los dėl ne­tei­sė­to D.Re­mei­kie­nės pa­sky­ri­mo ko­le­gi­jos di­rek­to­re tre­čiai ka­den­ci­jai iš ei­lės nu­tar­tį, mi­nis­te­ri­jai iš­ki­lo di­de­lių abe­jo­nių dėl ko­le­gi­jos ta­ry­bos spren­di­mo tin­ka­mu­mo ir skaid­ru­mo skir­ti ją lai­ki­nai at­lik­ti di­rek­to­riaus funk­ci­jas.

Mi­nis­te­ri­ja krei­pė­si į Aly­taus ko­le­gi­jos ta­ry­bą dėl to­kio spren­di­mo pa­aiš­ki­ni­mo, ta­čiau at­sa­ky­mo ne­ga­vo.

„Tu­ri­me gau­ti at­sa­ky­mus į klau­si­mus, ku­rie ke­lia ne­ri­mą“

Šį ant­ra­die­nį, bir­že­lio 30-ąją, Švie­ti­mo, moks­lo ir spor­to mi­nis­te­ri­ja ofi­cia­liai iš­pla­ti­no pra­ne­ši­mą, kad dėl si­tu­a­ci­jos Aly­taus ko­le­gi­jo­je kreip­ta­si į Ge­ne­ra­li­nę pro­ku­ra­tū­rą. Pra­šo­ma iš­tir­ti, ar, for­muo­jant Aly­taus ko­le­gi­jos val­dy­mo or­ga­nus ir šiems pri­imant spren­di­mus, ne­bu­vo pa­žeis­ti tei­sės ak­tų rei­ka­la­vi­mai bei vie­ša­sis in­te­re­sas.

Mi­nis­te­ri­ja pas­ta­ruo­ju me­tu gau­na daug skun­dų iš Aly­taus ko­le­gi­jos dar­buo­to­jų, aka­de­mi­nės ben­druo­me­nės, ki­tų vals­ty­bės ins­ti­tu­ci­jų dėl su­si­klos­čiu­sios ne­ei­li­nės si­tu­a­ci­jos ko­le­gi­jo­je.

Skun­duo­se pra­ne­ša­ma apie ne­pa­lan­kią at­mo­sfe­rą stu­di­joms, moks­li­nei veik­lai ir dar­bui, su­pras­tė­ju­sią stu­di­jų ko­ky­bę, aka­de­mi­nės eti­kos prin­ci­pų ne­si­lai­ky­mą, in­for­ma­ci­jos sto­ką apie pri­im­tus spren­di­mus bei val­dy­mo or­ga­nų pri­im­tus spren­di­mus ne­si­lai­kant įsta­ty­mų ir juos įgy­ven­di­nan­čių tei­sės ak­tų, ga­li­mus in­te­re­sų kon­flik­tus tarp lai­ki­nai di­rek­to­riaus funk­ci­jas at­lie­kan­čios D.Re­mei­kie­nės ir ki­tų as­me­nų, ku­rių veik­la sie­ja­ma su Aly­taus ko­le­gi­ja.

Taip pat skun­duo­se nu­ro­do­ma, kad ne­tei­sė­tai vy­ko da­bar­ti­nio ko­le­gi­jos ta­ry­bos pir­mi­nin­ko rin­ki­mo pro­ce­dū­ros, o ne­tei­sė­tai vei­kian­ti ši ta­ry­ba pri­imi­nė­jo spren­di­mus, ku­rie tu­rė­jo įta­kos vi­sai vals­ty­bi­nės ko­le­gi­jos veik­lai.

Ka­dan­gi ko­le­gi­jos ta­ry­ba su mi­nis­te­ri­ja ne­ben­dra­dar­biau­ja, į pra­šy­mus at­šauk­ti ne­tei­sė­tus spren­di­mus ne­re­a­guo­ja, dėl ko­le­gi­jos ta­ry­bos veiks­mų ir ki­tų mi­nė­tų ap­lin­ky­bių nu­spręs­ta kreip­tis į Ge­ne­ra­li­nę pro­ku­ra­tū­rą.

„Tu­ri­me už­tik­rin­ti vie­šo­jo in­te­re­so gy­ni­mą, tu­ri­me gau­ti at­sa­ky­mus į klau­si­mus, ku­rie ke­lia ne­ri­mą ben­druo­me­nei, taip pat ir mums“, – sa­ko švie­ti­mo, moks­lo ir spor­to mi­nist­ras Al­gir­das Mon­ke­vi­čius.

Kolegijos tarybos pirmi­ninko A.Klimavičiaus pasi­teiravus, kaip jis vertina ministerijos kreipimąsi į Generalinę prokuratūrą ir jame išdėstytus argumentus, pareiškė: „Ten yra daug netikslumų, bet nenoriu komentuoti.“

Pa­vo­jus vyk­sian­čiam di­rek­to­riaus kon­kur­sui

Ge­ne­ra­li­nė pro­ku­ra­tū­ra nag­ri­nė­ti Švie­ti­mo, moks­lo ir spor­to mi­nis­te­ri­jos raš­tą dėl si­tu­a­ci­jos Aly­taus ko­le­gi­jo­je per­da­vė Kau­no apy­gar­dos pro­ku­ra­tū­rai.

Ši tu­ri pri­im­ti spren­di­mą, koks bus to­les­nis nag­ri­nė­ji­mo pro­ce­sas: ar mi­nis­te­ri­jos krei­pi­ma­sis bus nag­ri­nė­ja­mas pro­ku­ra­tū­ro­je, ar per­duo­da­mas nag­ri­nė­ti pa­gal kom­pe­ten­ci­ją ki­toms ins­ti­tu­ci­joms, ne­at­mes­ti­na, kad tai pa­čiai Švie­ti­mo, moks­lo ir spor­to mi­nis­te­ri­jai.

Jei bū­tų pri­pa­žin­tos ne­tei­sė­tai vyk­dy­tos ko­le­gi­jos ta­ry­bos pir­mi­nin­ko rin­ki­mo pro­ce­dū­ros, iš­ky­la pa­vo­jus vyk­sian­čiam nau­jam ko­le­gi­jos di­rek­to­riaus kon­kur­sui, nes jo va­do­vau­ja­ma ta­ry­ba pa­tvir­ti­no di­rek­to­riaus rin­ki­mų ir sky­ri­mo tvar­kos ap­ra­šą, ši ta­ry­ba pri­ims le­mia­mą spren­di­mą dėl nau­jai iš­rink­to di­rek­to­riaus.

Prieš tai ko­le­gi­jos aka­de­mi­nė ta­ry­ba, va­do­vau­ja­ma In­for­ma­ci­nių tech­no­lo­gi­jų ka­ted­ros lek­to­rės Da­nu­tės Ba­ra­vy­kie­nės, tu­ri pa­reikš­ti ofi­cia­lią nuo­mo­nę dėl pre­ten­den­tų į ko­le­gi­jos di­rek­to­rius.

Bir­že­lio 30-oji bu­vo pas­ku­ti­nė die­na pa­teik­ti do­ku­men­tus as­me­nims, ke­ti­nan­tiems da­ly­vau­ti Aly­taus ko­le­gi­jos di­rek­to­riaus kon­kur­se. To­kį no­rą yra pa­reiš­kę du as­me­nys.

 

    Komentarai


    Palikite savo komentarą

    Ribotas HTML

    • Leidžiamos HTML žymės: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
    • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
    • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.

    Komentaras

    Likusios Alytaus valstybinės ir savivaldybės įstaigos, kaip ir kolegijos pavyzdžiu, nesitaikstykit su vietos persipynusių klanų intrigom. Nes į gerą neatves ir reikės vaduotis, jei norėsit išgyvent. Nes Alytus be šių stagnacinių klanų gali ir gerai vystytis. Reikia apsivalyt nuo jų per visus lygius. Kitų išeičių išgyvent Alytus neturi. Ar jų intrigos ir miestui be šansų, ar miestas valos nuo jų ir stoja į sėkmingą vystymą. Neslėpsim, per tarybą šiandien vinis reikalai dėl biojėgainės. Jie lemia...Ten užkuliusį jie vieni kitus stipriai paėmę.

    Komentaras

    laikas tau ir tavo kitiem cirkininkam susirink manatkes ir atsistatydint, nes tokio cirko ir tokio dugno niekada iki dabar nebuvo. Čia apie Cesiulius, Jarušus, Čečetas, Klėgerius, Jučius, Torpedas ir kitus cirkininkus. Laikas pas gydytojus tokiem

    Komentaras

    Labai įdomi dalies Alytuj per savivaldą ciniškas požiūris. Kad per metus praskolintas biudžetas 6 milijonai imituojant reformas, kaip. Gretima Alytaus rajono ir kitos savivaldybės sugeba nesiskolijusios išsilaikyt. Padarę reformas stengias į ateitį paskolų nwdidint. Nes žino, bus sunku atiduot. Reiškia ir kolegijoj, jei ši bylinėjantis išnaudojo nemažai lėšų, reiškia kolegijai mažiau liko atlyginimams ir panašiai. Ir aišku po rinkimų visiems vietos ten neužteks. Kaip ir savivaldybės sistemoj kur po kelių mėnesių gražint 5 milijonus eurus trumpalaikių paskolų nuo viso miesto kailių, čia tai nepateisinama. Kad saujelė prataško ant perteklinių etatų išpūstų atlyginimų, atostoginių, reformų iš 29 narių išsidirbinėjimus...Trumpiau ką rinkos - tuo ir lepinasi.

    Komentaras

    Kad Alytuj po politika mano, kad per teisėsaugą nusislopinus žemės sklypų ar padangų gaisro bei kitas situacijas gali išsidirbinėt, naiviai klysta. Nes po rinkimų eis kaip iš pypkės. Nesuskubs vietiniai, Vilniaus jsu išsiaiškinę. Tik bangos reikia. Kurios jau kyla. Pertvarkos vsd, policijos departamente...Kolegos dėl vietos po saule prasnaust nesiruošia kur kiti prasnaudžia. Visur aštrėjanti konkurencija. O ir Alytuj užkuliusinė pusė žiaurėja.

    Komentaras

    Virš po metų ne koks vaizdelis iš 27 tarybos narių. Nėra net ko išskirt ir norint pagirt už rimtą darbą žmonėms. O kiek reklaminas tik intrigos ir nesibaigiantys erzelynai. Ir kitaip nenusimato. Vienok ir alytiškių kantrybė senka. Nėra ta masė, kurią kaip nori politikai kvailina.

    Komentaras

    Tai jus nusimeskit kaukes, bet tikriausiai geda jums... Ko neivardinat ale 'kaltu'? Zinot, kad reiktu atsakyt uz šmeižtą. Tik pasislepe juodinti galit... Kazin kiek ilgai, gal vistik Tiesa ir jus pasieks. Kiek galit is padoriu zmoniu ir ministerijos tyciotis?

    Komentaras

    Tik neseniai prieš virš pusmečio pati kolegija savo vadove rinkos į miesto tarybą. Kiti vargu? Dabar kas dedas iš kolegijos pusės gan rimti gausūs skundai ir gilesniuose reikaluose. Ne tik su šia. Viena valdiška įstaiga bunda. Kunkuliuoja. Kitose panašiai, bet daugiau mažiau ir įtampos. Net ir per teisėsaugos institucijas. Kur retų atvejų pasekmės net į viešą vietinę žiniasklaidą prasiskverbia. Miesto taryboj atvirai viešom interpeliacijom pasimėtė ir momente patys pervargo. Bet vėl kils...

    Komentaras

    Nusimeskite savo kaukias nuo nudelbtų savo akių nerimstančios INGOS,nes išaus diena kai teks gailėtis dėl savo elgesio juodinant kolegijos vadovą,įtraukiant į negarbingą žaidimą jaunus lektorius,studentų atstovybės narius.JŪS

    Komentaras

    Kad alytiškiai nesigadintų dar labiau karmų už savo rinktų fiasko, nueikite į tarybos posėdį. Ten atsipalaiduokit ir pajuskit savo rinktų tarybos narių psichines būsenas. Daugiau 10 minučių būt tam tinkamai psicholgiškai nepasiruošus nebūkit. Ir tai išėję įkvėpkit ir iškvėpkit visas posėdžio emocijas sukaupę. Nes nepadarę ligų gausit.

    Komentaras

    Gamtos dėsniai negailestingi. Kaip neatsakingai rinkos tarybą, taip atgal gryžta. Taryboj vieni prieš kitus interpeliacijom ir intrigom, kas ką pakiš pasinaudodami. Taip per jų atstovaujamus kolektyvus ir į apačias...per rinkėjus ir kitur kur pasiekia. Čia tik apšilimas prieš po rinkimų. Institucijos šlifuojas ruošiantis.

    Komentaras

    Labai šauniai gryžta taip nuo alytiškių kailių nuvynioti pinigai. Jei ši vos ne metas nedarbingume, reiškia rimti nervai. Ir dar kiek vaistams reikės. Ir ne jei vienai Alytuj. Iš foto kaip paklaikusiom akutėm. O taryboj tokios ne pas ją vieną. Yra žiauresnių atvejų...

    Komentaras

    Gėda, seniai šiai poniai reikėjo padėti tarybos nario mandatą. Gėdos nebėra. Jos dėka Alytaus kolegijai bus pabaiga. Galvokite miesto mere link ko visa tai eina. Jūs esate atsakingas taop pat, nes buvote pavaduotoju šios ponios Remeikienės.

    Komentaras

    Tokia panaši padėtis visose moesto valstybinėse ir savivaldybės institucijose. Tik kol kas ne visur tai prasiskverbia ir kitur dar užsislopina. Tas pats ir Alytaus teisėsaugoj. Nespės anksčiau savo įtartinų intrigų susitirt, suspės Vilnius už juos. Ir su jais. Didelis savivaldybės skolijimas per metus reiškia kol kas pridengia didelį miesto ekonominį nuosmukį. Kur po rinkimų atidavinėt savivaldybei trumpalaikes paskolas ir dar linksmiau likusiems taps. Sėkmės lepintis. Kaip ir ši jei mutais teisias už kolegijos lėšas, kiek galėjo atlyginimų išmokėt kolegijoj dorai dirbantiems. O čia po saujelė miesto likučius iš visur valo visiems iš panosės, ir tylėkit vergai nužemintieji. Emigruokit, kaip ir 10 n tūkstančių per paskutinius dešimtmečius. Gana. Tegu jie nešdinasi. Ar juos išvedžioja kam priklauso. Tik po ko Alytus turi šansų atsitiest ir atgimt iki rimto sėkmingo miesto vystymo.

    Komentaras

    Tikrai ziauri padetis kolegijoje, vykdoma šmeižto kampanija ir susidorojimas su nepaklusniaisiais, dosnus atsilyginimas paklusniems vergams. Oi prokuratūrai bus daug darbo...

    Komentaras

    Dirbu Kolegijoje daug metų, bet, kad būtų tokia žiauri padėtis, tokia niekšinga konkurencija del postų net mano sapnuose nebuvo numatyta. Kandidatės į direktoriaus poziciją mano nuomone labai eilinių gabumų, harizmos nerasta a nei. O Danutė Remeikienė turi visus lyderio bruožus. Tikiuosi Tiesa nugalės. Tik gaila organizacijoje dirbančių padorių dėstytojų,
    ir dar daugiau jaunų žmonių, kurie yra įpainioti į tokias amoralias pinkles.

Kiti straipsniai