Nuversti Alytaus vicemerai grąžinti į postus: ar į politinę padangę grįžta stabilumas? ()

Laura BALIUKONIENĖ, laura@ana.lt
Alytaus miesto vicemerai.
Valė Gibienė ir Tautvydas Tamulevičius. Zitos Stankevičienės nuotr.
Alytaus miesto taryboje prasidėjusiems priešrinkiminiams politiniams žaidimams šiandien buvo suduotas smūgis – abu prieš mėnesį nuversti vicemerai Tautvydas Tamulevičius ir Valė Gibienė daugumos tarybos sprendimu buvo grąžinti į postus.

Po daugiau nei dvi valandas šiais klausimais vykusių aršių apsimėtymų strėlėmis tiek tuos pačius kandidatus į vicemerų postus teikusio miesto mero Vytauto Grigaravičiaus, tiek jo siūlytų tų pačių kandidatų į vicemerų postus atžvilgiu, taryba vis dėlto Tautvydui Tamulevičiui ir Valei Gibienei suteikė progą tęsti pradėtus darbus, o politinėje padangėje – sugrąžinti stabilumą.

Už mero teiktų kandidatų į vicemerų postus skyrimą taryba balsavo vienodai – 14 tarybos narių pasisakė už vicemerų teikimą, 12 – prieš.

Po tokių tarybos sprendimų rezultatų kalbintas Tautvydas Tamulevičius neslėpė besidžiaugintis, kad galės toliau tęsti neužbaigtus darbus, o Valė Gibienė teigė į tai žiūrinti ramiai, esą ji visiškai nesureikšmino, kuo baigsis slaptas balsavimas, tiesiog į visa tai ji žvelgė filosofiškai.

Kiti straipsniai