Subyrėjus liberalų frakcijai kuriami nauji planai ()

Laura BALIUKONIENĖ, laura@ana.lt
 Liberalų sąjūdžio Alytaus miesto skyriaus taryba atsiribojo nuo Sauliaus Janulevičiaus pareiškimo ir laikė tai jo asmenine nuomone.
Saulius Janulevičius
Ketvirtadienį vykusio Alytaus miesto tarybos posėdžio pradžioje tarybos nariui Sauliui Janulevičiui oficialiai pareiškus apie pasitraukimą iš Liberalų sąjūdžio frakcijos taryboje, frakcijos nebeliko. Likę be frakcijos bendražygio liberalai Nijolė Makštutienė ir Arvydas Švirmickas svarsto planus galbūt formuoti jungtinę frakciją. O S.Janulevičius neslepia, kad kitas jo žingsnis greičiausiai bus pasitraukimas iš partijos.

Neturėjo palaikymo

„Šis mano sprendimas daugeliui nebuvo staigmena, nes dar birželio mėnesį mano nuomonė dėl interpeliacijos vicemerams su partijos kolegų išsiskyrė. Mačiau, kad mano buvusiai komandai buvo svarbiau išlaikyti postus, kai kuriems – darbo vietas. Aš siekiau didesnių permainų, naujovių ir susikalbėjimų Alytuje. O interpeliacija buvo pasirašyta būtent dėl to, kad nebuvo kalbamasi su tarybos nariais, frakcijomis. Manęs tai netenkino. Žinoma, prie mano pasitraukimo prisidėjo ir nesutarimai, nesusikalbėjimas su frakcijos nariais. Mano kolegos pasirašė valdančiosios daugumos sutartį, o manęs net nekalbino, tad mano sprendimas buvo priimtas natūraliai“, – komentavo S.Janulevičius.

Paklausus, kokie kiti bus jo politiniai žingsniai, tarybos narys patikino, kad ir toliau taryboje dirbs kaip nepriklausomas narys ir tvirtino galvojantis apie pasitraukimą iš Liberalų sąjūdžio, po ketvirtadienio pareiškimo apie pasitraukimą iš frakcijos iš bendrapartiečių sulaukė tokių siūlymų.

„Šiandien manęs netenkina, kaip vykdoma partijos Alytaus skyriaus veikla“, – pareiškė S.Janulevičius. Taip pat jis tikino gavęs daugybę pasiūlymų jungtis prie kitų partijų, tačiau nuo jų jį krečia šiurpas, todėl galbūt geriau būti nepriklausomam arba su komanda kurti savo judėjimą.

Pasiteiravus, ar po tokių drastiškų sprendimų nebus sunku be bendraminčių toliau laviruoti politiniais labirintais, S.Janulevičius teigė, kad iki šiol jis ir dirbo tik kaip S.Janulevičius, neturėjo didelio frakcijos narių palaikymo, tad jam tai nebus naujiena.

Pasitraukimą laiko normaliu

Nijolė Makštutienė, Liberalų sąjūdžio Alytaus miesto skyriaus pirmininkė, patikino, kad ji su likusiu bendražygiu Arvydu Švirmicku taryboje kaip daugumos atstovai dirbs toliau: „Ketvirtadienį buvo kilusi mintis, kad gal jungtis į mišrią frakciją kartu su darbiečiu Kęstučiu Ąžuolu, tačiau dėl to dar reikia apsitarti mūsų partijos skyriaus taryboje.“

N.Makštutienė dėl buvusio bendražygio frakcijoje S.Janulevičiaus apsisprendimo palikti frakciją nenustebo, esą jis atsiskleidė dar tada, kai pasirašė po interpeliacija vicemerams, o tai reiškė, kad jis taryboje perėjo į priešingą barikadų pusę, tad ir pastarąjį jo žingsnį laiko normaliu.

„Kitas Sauliaus Janulevičiaus žingsnis, spėju, bus pasitraukimas iš partijos“, – svarstė politikė. Ji tikino, kad kol kas tokio siūlymo jam žengti ir šį žingsnį nėra, tačiau pridūrė, kad vis dar laukiama partijos etikos komisijos atsakymo dėl S.Janulevičiaus elgesio pasirašant interpeliaciją vicemerams tokių veiksmų nesuderinus su bendražygiais.

 

Kiti straipsniai