Trylikos būsimų pirmokų kuprinės turi savo istoriją ()

Aldona KUDZIENĖ, aldona@ana.lt
Kuprinės pirmokams.
Zitos Stankevičienės nuotr.
Alytaus miesto savivaldybėje vyko „Alytus / Myliu“ socialinė akcija – kuprines pirmokams dovanojo „Alytus / Myliu“ ženklo autoriai kartu su Socialinės paramos skyriumi ir Alytaus turizmo informacijos centru.

Didelio populiarumo sulaukė ženkliukai, kuriuose susipina dvilypis užrašas, žodžiai „Alytus“ ir „Myliu“. Nuo vasario vidurio jų jau galima įsigyti Alytaus turizmo informacijos centre. Idėjos autoriai alytiškiai broliai Remigijus ir Algirdas Gataveckai ir jų draugas Artūras Mažeika sutarė, kad pirmieji ženkliukai turėtų nešti naudos miestui, pinigai už parduotuosius atitektų tam, kam labiausiai reikia – mūsų miesto vaikų gerovei.

Su Alytaus miesto savivaldybės administracijos Socialinės paramos skyriumi ir Turizmo informacijos centru nutarta nupirkti mokyklinių kuprinių vaikams, kuriems šie metai bus pirmieji mokykloje.

Iškilmingai kuprinės buvo įteiktos 13 pirmokų. Miesto meras Vytautas Grigaravičius, pasveikinęs susirinkusias šeimas artėjančių naujų mokslo metų proga, būsimiems mokiniams linkėjo įsigyti naujų draugų, gerai mokytis, siekti žinių. „Nuo rugsėjo trečiosios mokyklos lankymas jums bus kaip tėvams, vyresniems žmonėms darbas. O kai baigę mokyklas įsigysite specialybes, dirbsite, gal ir jūs sukursite kažką gražaus kaip šie trys jaunuoliai“, – kalbėjo meras.

Dvilypio užrašo kūrėjai Remigijus, Algirdas ir Artūras surengė vaikams kūrybinę pamokėlę  – pakvietė nuspalvinti kuprinės piešinį. Kartu su būsimais pirmokais spalvas derino ir idėjos autoriai. Jie konstatavo, kad visų darbai puikūs, spalvingi, juose galima įžvelgti daug laimės, svajonių.

Miesto meras bei „Alytus / Myliu“ ženklo kūrėjai vaikų darbus papuošė linkėjimais sėkmės, geros nuotaikos.

Alytaus turizmo informacijos centro direktorė Lena Valentaitė-Gudzinevičienė teigė, kad pirmieji 400 ženkliukų buvo išpirkti per nepilną mėnesį. Užsakius antrą partiją pirkimas sumažėjo, bet domėjimasis yra. Vieno ženkliuko kaina – 3,80 euro, jau parduota per 700 vienetų.

Alytaus miesto savivaldybės administracijos socialinės paramos skyriaus vedėja Sonata Dumbliauskienė kalbėjo, kad mintį, jog gera dovana pirmokėliui –  kuprinės, pernai parodė kitos šalies organizacijos. Pamąstyta, kodėl to nepadarius patiems. Buvo parinktos tos šeimos, kurios turi didesnę atskirtį, bet motyvuotai stengiasi ją mažinti, kabintis į gyvenimą. Akcija sumanyta jas paskatinti. Yra minčių padovanoti ir edukacinę programą.

„Džiaugiamės, kad pinigai už parduotus ženkliukus kitu pavidalu atiteko tiems, kam labiausiai reikia. „Alytus / Myliu“ jau yra oficialus miestą reprezentuojantis ženklas, jį norintieji gali naudoti ant marškinėlių bei kitur“, – priminė broliai Gataveckai.

 

Kiti straipsniai